Jump to content

Recommended Posts

Linger / Неспокоен дух

spacer.png

 

Държава: Хонг Конг
Година: 2008
Времетраене: 88 минути
Режисьор: Johnnie To

IMDB


В ролите:

Vic Zhou

Li Bing Bing

Maggie Siu

Suet Lam

Roy Cheung

Yi-kei Fong

Резюме:

Дун (Вик Чоу) е много популярен студент и, разбира се, излиза с красавицата на колежа. Един ден обаче не толкова красивата Йен (Ли Бин Бин) приковава вниманието му и той изоставя приятелката си. След глупава кавга на пътя, Дун загива, а Йен е дълбоко разтърсена от мъка и вина. За да заглуши болката, тя започва да взема лекарства.
Три години по-късно Йен е вече секретарка в адвокатска кантора и работи по случая на лекомисления нехранимайко Уо, който все повече ѝ напомня за Дун. Когато психиатърът я съветва да спре хапчетата, тя все по-често сънува Дун и всяка следваща тяхна среща ѝ изглежда все по-реална. В ума ѝ непрекъснато кънтят последните му думи, преди да умре: "Наистина ли ме обичаш?"
Малко по малко Йен се връща към реалността и най-накрая е готова да се изправи срещу болезнения спомен, за да се освободи от товара в душата си.


Трейлър:

 

С РУСКИ СУБТИТРИ

ТОРЕНТ

:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако този филм беше екранизиран в Япония или Корея равен нямаше да има! Тайванците обаче явно ги бива повече в комедиите. Идеята беше добра, но нито играта, нито сценарият успяха да ме грабнат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви корейци, какви японци?! А кой щеше да изиграе Вик?! :P

 

Шегата настрана. Филмът наистина не става.

Ако не си фен на Вик - въобще не го гледай.

А ако си - гледай само началото и края. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен не ми хареса. Филма е муден и то доста. Не, че не обичам меланхолични филми, ама този беше по- скоро скучничък. И що ли главната изобщо не успя да ме грабне?!! Пък човек и на Вик не може да се нарадва като хората, прекалено за малко го дават. И все пак точно заради Вик, и заради последните 10 минути не съжалявам, че го гледах. А, и музиката е хубава!

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето не е лошо, но определено не и нещо запомнящо се, което бих гледала втори път. Свалих си го зареди Вик, който винаги е наслада за окото :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го заради Вик. Малко странен ми се стори филма. С противоречиви чувства съм, имах по-големи очаквания. За ценителите на Вик може да го изгледате и да направите паралел с другите му роли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го харесах, че не е най-добрия филм, който съм гледала не е - това не означава , че е лош. Някъде в средата си помислих, че са го направили по японски - плавно, без излишна драма и много човешки, но не вложиха същата сила. С две думи не го отписвайте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...