Jump to content

Recommended Posts

5 епизод - И Со Манчев в "Кошмари в кухнята" - нареди ги всичките. :lol2: А на финала - и от право разбирала. Спец по всичко.

А относно Хьон И, аз що си мисля, че всъщност си е преоблечено момиче и че нещо й се е случило, затова се облича като момче? Нещо много упорито избягваше в предната серия да ходи на сауна и да се съблича...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, helyg написа:

5 епизод - И Со Манчев в "Кошмари в кухнята" - нареди ги всичките. :lol2: А на финала - и от право разбирала. Спец по всичко.

А относно Хьон И, аз що си мисля, че всъщност си е преоблечено момиче и че нещо й се е случило, затова се облича като момче? Нещо много упорито избягваше в предната серия да ходи на сауна и да се съблича...

 

О, да. Актрисата ми е доста грозничка, да не кажа антипатична, но героинята й И Со е страхотен персонаж. Никога не знаеш как ще реагира с това антисоциално поведение. Поне в първите епизоди е много интересен и непредсказуем образ, но май ще се озапти покрай главния и ще стане добричка, ще видим. Що се отнася до Хьон И и аз така си мислех, че е момиче, правещо се на момче, още повече, че актриса изпълнява ролята. Ако беше момче, можеха да сложат в ролята някой актьор или айдъл, малко ли от тях изглеждат по-красиви и нежни и от момичета :tongue: и успешно можеха да влязат в ролята на трансджендър. Абе момиче или транс Хьон И си е чудна двойка със затворника, надявам се да ги съберат.:ilovethis:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Долавям силен полъх от старите сериали спрямо драматичната нотка и отмъщението в този. Всичко е толкова навързано, че все още не мога да си съставя мнение, дали е добре човек да търси отмъщение. Нещата, които съм гледала с отмъщение все завършваха трагично. Стискам палци тук да не е така. Две неща ми направиха впечатление от изгледаните до момента два епизода:

 

Отново родителите унищожават децата си. Тъжна картинка. Как вторият син мачкаше мравките само защото можеше. Със силата трябва да идва и отговорността към другите, а не само тази към себе си. Може да си бяла акула, но оплетеш ли се в рибарска мрежа пак ще се удавиш. Затова колкото и да си богат и успешен трябва да си научен и на уважение към останалите. И големият син, който в слабостта си мисли, че сила значи да мачкаш другите. Истинската сила е да умееш да устоиш и да успееш да излезеш от всичко накрая в мир със себе си.

 

И второто нещо-мацката даде на главния герой стимул докато е в затвора да стане успешен. Нещото, което на пръв поглед тя каза, може и да изглежда повърхностно, но всъщност имаше дълбок смисъл. Тя е искрена с него и го обича такъв, какъвто е. Показа го във времето с много детайли и го затвърди с поканата си към края на втори еп. Парите не стоят над всичко. Нужни са, но не стоят над всичко. Доволна съм от показаното досега. Дано задържи така :up:

 

Едит: трети еп 

Off Topic

Това обаждане до 112 все още не знам как да го тълкувам. Не е наложително да е зловредно в цялостен аспект, затова изчаквам да си съставя още крайно мнение. Иначе прекарах останалата част от епизода в рев. Силно ме удари. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан и харесан. Както и в по-горното ми мнение и сега не мога да намеря думите, но сериалът заслужава да преборя мързела си. Дали всичко ми допадна? Не, разбира се. Прическите бяха ужасни, главният винаги имаше две различни вежди, оскубани и оцветени различно/нищо лично против актьора, него си го тача, но съм естет относно веждите и винаги погледът ми се забива там/. Освен това ставаш

Off Topic

изтънчен готвач, разбираш му от-до, но наемаш друг да готви вместо теб и ти така и не си правиш труда да го обучиш този човек.

И ще бориш противника си така? Логика ли бе да я опишеш! Можеха да спестят всичкото дрънкане в предпоследния епизод и началото на последния. Не може някой да разчита на теб, а ти да плямпаш с всекиго, когото срещнеш по два часа. Относно главния герой той е от типа хора, които ме дразнят с великодушието си, на които искам да приличам и които бих защитила на всяка цена, защото им се възхищавам. Странно, нали? Също си извадих много добри изводи и бих могла да кажа, че в този етап от живота ми, в който съм готова тотално да променя философията си, този сериал ми дойде като манна небесна. Все още не харесвам тематиката свързана с отмъщение. Прекалено изтощително е. Накрая губиш повече отколкото печелиш. Изключително рядко гледам сериали повторно, но този бих го гледала задължително в момент, когато временно съм загубила пътя си, защото ми показва в какво не трябва да се превръщам и какво искам да стана :wub:

 

*Диамант*-поемата :blush:

Трапчинката, тази дълбока трапчинка на Ma Hyun-Yi. Влюбена съм в тази трапчинка. Подобен малък детайл наистина е способен да ме привърже към персонажа. Защото придава топлина, когато се усмихне. Покрай работата си съм срещала всякакви хора. Все още някои от тях успяват да ме уау-нат с по-голяма ексцентричност, но след като се отърся от първоначалната си изненада, харесвам тези хора. В тях няма фалш и лъжа. Те блестят прекалено ярко, за да съумеят да скрият нещо. Затова и винаги са себе си. Харесвам тази увереност. 

 

Прекрасно подбран каст. Харесваше ми и как са създадени героите. Противниците бяха директни в действията си. Нямаше много скрито-покрито. И пак тази удивителна корейска черта-ще маже и маже, и накрая пак ще ти се води приятел, а ти няма да имаш нищо против, че последните няколко години си страдал като куче заради този човек. Наистина удивително.

 

И още нещо удивително. Всички в този сериал останаха девствени 

Off Topic

в продължение на 15 години.

Нов рекорд в корейската история :ilovethis:

 

Защо докато си напиша мнението и сайтът ме изхвърля? Как да пиша по-бързо като не мога :lol2: Та, вече съм си набелязала следващ сериал. Приятно гледане желая :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би един от малкото качествени сериали за тази година. Благодарим за прекрасната професионална работа на преводачите. Свършили сте чудесна работа. (hearts)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал. Сигурно сред най-добрите тази година. Наистина с това отмъщение и жестокостите навява на старите драми от преди десет и повече години, но пък е направен по много модерен начин, вкарани са доста неща, немислими за онова време. Всички засегнати теми бяха много добре представени, единствено не повярвах на романтичната нишка - беше ми неубедителна, а трябваше (според финала) да бъде водещото чувство за главния герой. Страхотно играят и двамата, но имах чувството, че на нея ще й се счупи врата да го гледа нагоре и през цялото време като че ли й беше смешно, като го погледне. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добрееееее. Хареса ми! Много ми хареса! Страхотна история с много добро изпълнение. Прекрасна режисура, на места много добро операторско майсторство, монтаж и изграждане на сцените, и страхотна актьорска игра. Музиката ми влезе под кожата седмици преди да започна да гледам сериала :) Действието се развиваше с много умерени темпове и създава по-голяма истинност на историята.

Началото беше ударно. Много ми харесаха взаимоотношенията на главния герой с баща му, много емоционално ми въздействаха. А сцената на

Off Topic

сблъскът с моторът на бащата на Се Рои, както и сцената, в която Пак Се Рои е блъснат от кола, много ме впечатлиха като изпълнение, много креативно измислено и реализирано. 

 

Много ми допадна и персонажът на Пак Се Рои, както и приятелската връзка с всички останали членове на Итеуонската класа. Хареса ми как постепенно се разкриваха отделните персонажи един по един. Образите им бяха изградени много добре и до последно ни се показваше тяхното развитие и история. Може да се възприеме, че допълваха главните действащи лица и по-точно, че почти всички участници са в главни роли. Трансджендера си беше също много креативна и иновативна идея. На мен ми хареса, а и актрисата ми е много симпатична.

Актьорската игра беше на много добро ниво. За мен Пак Со Джун започна много добре, по средата се поизгуби ,но това го дължа на персонажът му, а във финалните епозди отново ме впечатли с излъчването и аурата си :D . Много ми хареса играта на малката девойка Ким Да Ми. Няма да коментирам външният й вид, а само ще кажа, че според мен си свърши отлично работата изигравайки тази социопатна личност. И съм изключително потресена и изумена от добрата игра на най-голямото леке във сериала, тъй като самият актьор съм го гледала в Her Private Life, и тук прави уникално добро превъплъщение. 

Развръзката и финалът на историята можеше да е всякакъв и именно това ми хареса в самият сериал. Хареса ми решението на сценаристите, и особено това

Off Topic

Кое падане на колене беше по-унизително и стъпкващо гордостта!

 

Романтиката ми беше малко и някак си не я усетих. Искаше ми се да я усетя повече от страна на Пак Се Рои. За това пък химията между бившия затворник и трансджендъра беше на ниво :D 

 

И накрая ако трябва да определя сериалът с няколко думи, то те според мен биха били: различен, доста добър и заслужаващ да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е истинско бижу. Много добра игра на всички. Отдавна не бях гледала толкова добър сериал от първата до последната минута. :) Смятах да пиша много, но felicyti

го е написала точно. Ако някой се чуди дали да го гледа, направо да започва,:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нелошо беше сериалчето, макар че имах чувството, че са сипвали edgy образи просто за да има и са ги отмятали по списък

  • LGBTQ-персонаж - check;
  • People of color - check;
  • Герой с проблемно поведение - check;
  • Герой с белег на лицето - check

но в крайна сметка се е получило хубаво и шарено.

Много ми се щеше главното лекенце Гън Уон

 
 
0
 Advanced issue found
 
 
Off Topic

да вземе да изживее някакъв катарзис накрая, че цялата му роля беше много комиксово-зла. Вярно, че баща му го пречупи още в късна тийнейджърска възраст, но нататък голяма част от лошите избори ги направи сам и downhill-а на съдбата му си беше изцяло негов.

Прическите вече сте ги обсъдили, пълна скръб бяха всичките, но най-тъжни бяха оранжево-русите крайща на И Со в началото :D
Като оставим настрана забележките, драмата е много приятна за гледане. Хубаво заснета, добра история, красиви герои. Има малко за плач, има малко за смях - изобщо екстра балансирано :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен сериал. Добре изградени образи, добра актьорска игра. Единствените малко фалшиви и напълно излишни герои, според ме, бяха 

Spoiler

гангстерите. Спокойно можеше да мине сериалът и без тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започва добре. Не виждам много романтика, но има засегната и сериозна социална тематика за бедните, богатите,  и по-точно - има ли смисъл да си доблестен и да защитаваш достойснтвото си и слабите, или е по-добре да си траеш и да оцеляваш някак пред по-връзкарските хлапета.... Може би е дъвкана темата, но има и други неща.Образите са яки. Първо е като  ученически сериал, но доста бързо порасват. Мисля че ще го догледам докрай . Тоя квартал Инчьон явно е квартала на богатите в Сеул...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, сериалът беше трепач...до към 13-ти епизод! Откъде ги измислиха тези ганстерски щуротии, гонения, отвличания и кървави побои?? Как може, тези брутализми нямаха никакво място в този изпипан, бизнес и маркетинг-ориентиран сериал. Даже и любовната история беше много интересна и нетипична. Въобще всичко гледахме на един дъх с мъжа ми. И накрая като се изцепиха с тези мутризми...е, нямам думи! Поредния съсипан сериал от корейските безумни сценаристи. Аман! Мъжа ми направо отказа да го догледа. Аз не съжалявам, че го довърших, заради прекрасните 12-13 епизода си заслужаваше. Но определено се срина на финала и то брутално. Еййй, тия корейци, не могат да пишат финали и туй то! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен сериал, доволна съм! Темата за отмъщението си е сред любимите за корейските сценаристи, но и на мен ми е любима – винаги ми е интересно как ще развият сюжета и как героите ще стигнат до прозрението, че дори да отмъстиш, това едва ли ще ти донесе някакво успокоение, а и хората, които ги няма вече, няма да се върнат. Тук плюсът за мен беше, че главният герой остана верен на себе си до самия финал, не наруши принципите си и не изгуби себе си – неща, на които самият той се надяваше. 

 

Минуси също могат да се намерят, и то не малко. Съгласна съм, че гангстерските истории можеха да ги пропуснат. И разбира се, нямаше как да не се запитам

Off Topic

как смяташ да победиш най-добрите в Корея, като отваряш някаква долнопробна дупка, сервитьорът ти е с вид близък до клошарския, собственикът ходи с някакви хипер широки и размъкнати дрехи, а готвачът ти... не може да готви? И как този готвач, след като му казаха да се старае двойно повече, взе, че стана шеф готвач? Ако става така, да се пробвам и аз :D Да не говоря, че 7 години се подготвяш за този момент и накрая нямаш ни най-малка представа как да привлечеш клиенти и как да се рекламираш... Та разчиташ някаква си 20-годишна пикла да те вкара в пътя... :wacko:

 

Допадна ми как нарочно или не показаха как възпитанието определя личността на детето. Главният – принципен, стабилен, лоялен, направо идеален, ама то и с такъв готин баща е нормално. Синчето на главния злодей – пълна противоположност. Чудовището създава чудовище. О Су А – лутаща се между добро и лошо, сякаш показваха как липсата на родителска обич и напътствия я е лишила от ясна цел и посока в живота. И вторият син на "Чанга", който също заради липсата на внимание и обич се луташе между това какъв е, какъв иска да бъде, как иска да го виждат останалите и какво очакват от него.

 

Главната ми беше прекалено груба, нахална и директна с хора, които принципно трябва да са ѝ близки. До самия край не успях да я харесам. Същото е положението и с О Су А – тя пък ми беше прекалено голям егоист, независимо че накрая показа и друга своя страна. И големият син, и малкият син на "Чанга" ми бяха антипатични... Като се замисля малко бяха героите, които харесах. На първо място Чанг Де Хи, изигран блестящо от Ю Дже Мьонг, мисля, че пресъздаде страхотен образ! Главният също ми допадна като цяло, обичам хора, които не изневеряват на себе си и следват принципите си. И бившият гангстер - актьора го забелязах в Confession и се радвах да го видя отново на екран.

 

Музиката също трябва да се отличи, някои мелодии остават дълго в главата на човек :) 

 

Краят, онзи първият край,

Off Topic

с поредния въпрос от страна на таткото "Как е на вкус?" и широката усмивка на главния,

беше чудесен!

 

И понеже от толкова много писане съм забравила най-важното, да попиша още – страхотни субтитри, отново е удоволствие да се гледа с българския превод. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обновена, пълна плейлиста за онлайн гледане на  сериала. :happy:

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудничко ми вървеше този сериал, но го довърших, защото не обичам да зарязвам сериали от уважение към труда на преводачите и редакторите:bow:Не, че историята не е добра, но заради всички минуси, които е написала по-горе bealonenomore, не можах да изпитам удоволствие от гледането му. Този похват на режисьора с прическите на двамата главни, с който да подчертае характерите им(непроменените през годините принципи и ценности на главния и преминаването от социопат до по-толерантен човек при главната), се оказа по-скоро дразнеща за разлика от един друг сериал(Лятно ухание с Хонито, където режисьорът е накарал да направят русите му кичури за да има унисон със сезона и това поне за мен имаше много положително усещане- и досега визията му в този сериал ми е любима).Не можа да ме убеди с мотивите си за това

Off Topic

падане на колене-значи не го направи да спаси баща си, когото боготвореше, а заради една пикла, в която изведнъж реши, че е влюбен, го направи-не ми беше убедително

От към актьорска игра мисля, че всички се справиха добре.От мен оценка 6 от 10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много забавно сериалче , малко в стил "Граф Монте Кристо", сюжета е като на кино, но защо пък не? Поне в сериалите да се борим срещу несправедловостта, нали, след като в real life e невъзможно :-). Сериалът спред мен си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...