Jump to content

Love Lasts Forever (2020)


Recommended Posts

EMY1YrEVAAAaHNv.jpg

Off Topic
EMEVP4hUwAAECLd
Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo (2020)
Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo (2020)
 

 

 

 Love Lasts Forever | Koi wa Tsuzuku yo Dokomademo
恋はつづくよどこまでも

Държава: Япония

Базиран на манга "Koi wa Tsuzuku yo Dokomademo" от Maki Enjoji (публикувана за първи 
път на 9 септември 2016 г. от Shogakukan).
Дата: 14 Януари, 2020 г. -
Ден: Вторник 22:00
Мрежа: TBS
Eпизоди: 10

Жанр:медицина, романтика

Режисьор: Kenta Tanaka
Сценарист: Maki Enjoji (манга), Arisa Kaneko

Субтитри: Английски


В главните роли:
Mone Kamishiraishi като Nanase Sakura
Takeru Satoh като Kairi Tendo

Karina като Ryuko

 

Описание:
Двадесет и  три годишната Нанасе Сакура среща  доктор Каири Тендо преди няколко години и се влюбва в него. 
За да го срещне отново, тя учи усилено и става медицинска сестра. 
След 5 години  най-накрая се срещат, но той е напълно различен от този, който си е представяла. 
Каири Тендо, който е на 31 години, обикновено е наричан „дявола“ по време на работа. 
Той е перфекционист и често отправя хапливи забележки към лекари и медицински сестри. 
Сакура работи усилено, за да получи признанието му,
и също така, често изразява чувствата си към него. 
Поради настойчивостта си Нанасе става добре позната в болницата и получава прякора „Воин“. 
Междувременно Каири Тендо е привлечен от Нанасе Сакура.

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето е абсолютно клише, но е много приятно за гледане. Сюжетът е доста предсказуем, но е забавен, неангажиращ, с леки нотки на драма на моменти. Такеру е перфектен в ролята на строгия доктор Тендо :wub: Първоначално ми беше трудно да възприема детското лице на Моне Камишираиши и се ядосвах, че са избрали точно нея за ролята на Сакура. Обаче, след вече изгледани 5 епизода се убедих, че избора тя да изиграе неуморната, упорита в преследването на целите си Сакура Нанасе не е никак лош. Момичето играе доста смело ролята и според мен много убедително изразява емоциите си с поглед и интонация в гласа. И противно на очакванията: героинята й не е глупачка :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия епизод изгледах при третия опит. Честно, помислих си, че толкова любимият ми Такеру Сато е бил на червено и затова е приел ролята. Но, слава Богу, вярата ми в него се възвърна, когато се настроих на вълната на сериалчето. Разчитам на него да не станат сладникави нещата, а да си останат комично-сериозни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала японско от години. 5-6 години, изгубих им бройката вече. За последно гледах Love shuffle. Корейско не съм заглеждала от месеци. От време навреме се пренасищам. И винаги съм се чудила на проектите, които ме завръщат обратно. Защото те попадат при мен случайно, но хич не са случайни. Още първи епизод ме залепи. Да гледам на английски медицински сериал не ми е много сила, но тук има малка вратичка. Тази част с медицинските термини не е така залегната и се гледа леко. Харесва ми как засягат човешката страна и как уважават човешкото в човека, неговото достойнство дори и в смъртта

Off Topic

втори еп

Ще цитирам репликите, които ми харесаха в двата изгледани досега от мен епизоди:

 

''В болницата има много болни хора. Докторите гледат думата ''болен'', сестрите гледат думата ''човек''. 

 

''Аз искам да се уча, ти искаш да бъдеш харесвана.''

 

 

Романтичната нишка ли? Има я. Има я през цялото време в преголеми дози, следваща типичната манга нишка, но дори и тя ми допада, защото е онази чистота на човешкото сърце, откритост, непринуденост, усмивка от страна на главната героиня и онова грубовато побутване на главния герой. Перфектно подбрани главни актьори и колкото и движещата сила да е в актрисата като действие, на мен просто името на актьора ми навява стари симпатии и клоня все натам. Харесва ми как главната не е някое притеснително 5-годишно дето се черви на всеки ъгъл. Напротив всички знаят за чувствата й, а тя самата не спира да преследва целта си да може да обича този човек, но и да се превърне в добър професионалист. Има сърце, има чувство за хумор, тъпа не е. Главният герой го играе ръб от ден до пладне. И двата образа клиширани поотделно, но заедно правят магията и то прекрасно. Това са добрите актьори. Другото, което адмирирам е, че не е лесно да създадеш хубав сюжет без злодей. Тук няма пукнат, а ми е интересно, та чак преритвам. Дано си го догледам без драми :wub:

 

 

ПП. Едит: Изгледан и харесан :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 „От милиони години той знаеше, че тя не му подхожда, че тя не е толкова умна като него, но все пак той започва да си пада по нея ...“

 

Противоположните характери на двамата главни герои са основната атракция на драмата. :ilovethis: Още от началните епизоди силно им симпатизирам, особено на медсестра Нанасе. Както @voileta написа "тя не е някое притеснително 5-годишно дето се черви на всеки ъгъл". И Слава Богу, иначе не бих приела д-р Тендо да си падне по нея. Харесва ми, че тя наистина работи усилено, за да стане добра медицинска сестра. Тя е сърдечна, борбена, безнадежден романтик и вечен оптимист, че някой ден д-р Тендо ще я обича, въпреки хладното му държане към нея.
Мисля, че до финала на драмата отношенията между главните герои се развиват съвсем адекватно. Освен множеството карикатурни сцени между тях, има и няколко наистина много мили моменти, които заклетите романтици ще оценят. В тях удоволствие беше да наблюдавам силната химия между актьорите.:wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японско сериалче не бях гледала от 6-7 години. Обаче това ме грабна. Записвам се като фен на сериала. Всички актьори ми допадат, избрани са точно за ролята. Когато видях главната героиня за първи път, в първи епизод, си помислих, че е 15 годишна ученичка. Младолика, но умна, борбена, сладка. Ще следя и за други подобни сериали. В момента съм на 8ми епизод. Останаха ми 2 и вече почна да ми се иска да е по-дълъг сериала. Хаха, а обокновено е обратното. Наистина е приятен, сладникав, но има на какво да те научи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз разтоварвам с дорамата, след тежки крими заглавия. Забавна е. Разведрява и не притеснява.

Сетили са се да включат елементи, които макар и незначителни на пръв поглед, носят спокойствие и усмивка. Като това определение за лекарите и сестрите. Героят едва ли го беше забравил. Просто се опита да привлече и вниманието на останалите и да им напомни. Нещо, което ня много места по света е тотално забравено.

Оказа се, че продукция с участието на Рьо-чан ми идва като подарък в момента. И аз бях забравила много неща напоследък, а сега ще си ги припомня, колко е хубаво да гледаш заглавие с прекрасни артисти. А когато в него се прокрадва не само романтична нишка, но и поуки, е още по-прекрасно. Важното е, че и тук Рьо-чан не е сам. В еп. 1 е привлякъл двама свои кохаи от агенция Амюз - Кейске Ватанабе (още един бивш райдър) и Дайчи Канеко (голям талант на агенцията, който може да задмине батковците си, ако продължава със силните участия).

Очаквам с нетърпение следващите серии. Вижда се, че ще има интересни гостувания натам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах филма с удоволствие- носи много топлота , усмивки и скрита нежност. Двамата актьори играят хубаво и успяват да владеят интереса.  Много ми е интересно дали наистина са толкова големи клюкари японците- това цялата болница- лекари, сестри, пациенти ги обсъждаха? Приятно филмче эа разтоварване!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, много са готини двамата! Другата двойка също. Предвидимо, но хубаво. Докторчето какъв е темерут! Почнах заради Takeru Satoh, завърших го заради Mone, тя е само светлина, топлина и свежест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Ще има превод.

Изводът от това заглавие: макар и в него да се прокрадват познати клишета, позитивизмът и добрият пример, който героите дават, определено остават траен отпечатък върху зрителя.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 4/2/2020 at 11:34 PM, ukio said:

Ето и песента. Влиза под кожата, без съмнение.

Юуша- харесвам този образ. Хаха! Напомня на Юуша Йошихико. Доспехите са точно на място. 

Много благодаря за песничката, търсих я. Страшно зарибява. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През цялото време, гледайки доктора, имах сърдечни проблеми - сърцебиене :)  Много сладичък сериал. Без излишно разтягане, интриги и сълзи.  Главната много ме дразнеше, до последно не ми хареса, но това не е много важно! Препоръчвам сериала за отмора и романтика :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май започнах с големи очаквания от сериала и след финала съм леко със смесени чувства :D Но ако разгледам тази продукция като художествена измислица (каквато си е филмовото изкуство), то сериалът е много лек, на моменти забавен и наивно романтичен. Във всеки епизод се случва нещо интересно и всеки епизод ни поднася по малко драма и по малко настроение. Въпреки, че започна с няколко случаи в болницата, не го възприемам като медицински и няма да коментирам тази сюжетна линия.

Такеру Сато, макар и да влиза в ролята на красив и в повечето случаи мълчалив темерут, успя да си изиграе ролята отлично, според мен. Главната актриса до последно не успях да я възприема както визуално, така и в ролята на главната героиня. Не знам дали е нарочно, но през целия сериал, начинът по който я обличаха беше безумен. Единственото нормално облекло (като изключим последния епизод) през целия сериал беше медицинската й униформа :D И явно в Япония (даже не само там) ако искаш всички мъже да се влюбят в теб, то трябва да си леко непохватна, и да имаш куп недостатъци, но да си упорита и СЛАДКА! :D  Д-р Тендо също не блестеше с качества, като мъж, но пък на визия си го докарваха много добре B) 

Като цяло сладък сериал, неангажиращ и позитивен :) Виждам, че е правен по манга. Мисля, че ако бях гледала аниме продукция, щеше да ме впечатли повече :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повторя голяма част от написаното преди мен, но сериалът е страшно сладурски, гледа се бързо и те кара да се усмихваш заедно с главната героиня (а накрая и с главния :P) Нищо ново под слънцето, но въпреки това радва. Бих си го пуснала отново веднага :D въпреки клишетата. Единственото, което ми се стори не толкова клиширано, е как главната не стоеше отстрани и тайно да се възхищава и да обича д-р Тендо, а още с появата си в болницата си каза каквото имаше да казва, и то пред всички. И продължи открито да говори за чувствата си. Чак ми стана тъжно за него колко пъти го вземаха на подбив заради нея. И не знам защо, бях останала с впечатлението, че този ми ти доктор ще се дърпа едва ли не до последния епизод, а той още на втората-третата серия вече беше клъвнал :P Може би ми се искаше малко по-ясно да покажат как и защо той си падна по нея, но ще го преживея. Девойчето наистина е странно на пръв поглед, но се справи чудесно, а докторът... прелест! Такава меланхолия имаше у него през повечето време, че чак ме болеше, ама накрая компенсира с усмивки и щастливи физиономии. 

 

И да, сериалът трудно може да влезе в графата "медицински", защото фокусът беше върху любовта, но все пак имаше много ценни неща за отношенията между лекари, пациенти и медицински сестри, за това да се посветиш на професията си и да я приемаш не просто като работа, а като призвание, и всеки ден да осъществяваш мечтата си да си все по-добър в това, което правиш. 

 

P.S. Брад Пит и Леонардо ди Каприо на кардиологията :rofl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради написаното от @bealonenomore го изгледах. Много сладурски, метнах го на един дъх.

Само на мен ли главната много ми мяза на ПШХ или както я наричате? Имаше моменти, в които направо я бърках.

Такеру може да се гледа само той, сценарий не ми трябва. Усмивката му наистина е безценна. :ilovethis:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, NyXe написа:

Само на мен ли главната много ми мяза на ПШХ или както я наричате? Имаше моменти, в които направо я бърках.

 

На мен пък, когато се усмихнеше, ми напомняше за Юн Ън Хье, с тези зъбки :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледал японски сериал от доста време. Я да си припомня малко какво точно харесвам в тях. Благодаря за препоръките. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...