Jump to content
JK Fann

Уикипедия

Recommended Posts

Здравейте. Не съм сигурен дали точно тук трябва да пусна темата. От доста години съм редактор в българската Уикипедия, която според мен наистина заслужава внимание и уважение, но това разбира се е мое виждане, вероятно има хора, които са на противоположното мнение. Но както и да е, това не е най-важното. Важното е че от няколко дни има един-двама доста активни редактори в Уикипедия, които създават статии за азиатските филми, певци, актьори и тнт. Това е хубаво, харесва ми, но лошото е, че изписват имената на актьори и прочее грешно. Това ме дразни и вървя след тях да поправям грешките, само че проблема е, че нямам достатъчно време за това. Въпроса ми е дали някой от вас, които сте навътре в темата и заинтересован разбира се не иска да стане редактор в Уикипедия и да поправя тези грешки, които наистина са много. Е, може и да прави нови статии де, не само да редактира. Хубаво ще е да има качествени статии за добрите азиатски актьори, филми и сериали, поп изпълнители и тнт. Мислех да повдигна тази тема тук от доста време, тъй като в Уикипедия почти липсват статии по темата, а  е известно, че като търсиш нещо в търсачките първо излиза Уикипедия. Сега обаче се реших, заради въпросните статии пълни с грешки. Ще се радвам ако има някой желаещ, но и да няма не е проблем. Благодаря ви.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм забелязала грешното изписване. Надявам се да откликнат хора с повече свободно време, тъй като ще е необходимо да се отделя такова. Поощрявам куража ви да пишете при нас, на точното място сте, дано намерите и точните хора, които ще ви съдействат.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, знам че нужните хора са тук. Въпреки че не съм много активен редовно следя сайта. Поздравления и благодарности на всички, които поддържат и развиват този сайт, а и на тези които участват в него. Нека да разясня малко по-подробно за Уикипедия и молбата ми. Българската Уикипедия се развива все по-добре. Гарантирам, че може да и се вярва. Качествените статии стават все повече, а и все повече добри редактори се включват. Най-важното нещо в Уикипедия е дадена статия да е подкрепена с достоверни източници, демек не информация от някакви си неблагонадеждни сайтове или клюкарски новинарски сайтове и тем подобни, а от истински енциклопедични и научни трудове и така нататък. Изключително строго се следи за това в Уикипедия и затова именно казвам, че може да и се вярва. А и все повече хора черпят информация от нея. Та това за Уикипедия, сега за молбата ми. Наистина ще се радвам ако някой откликне и реши да стане редактор в Уикипедия. Ще му/и помагам, докато свикне с нещата там. Никак не е трудно, дори е забавно. Азиатското кино е добре известно в България, а сега и с развитието на кино и поп индустрията там все повече хора започват да ги харесват. Имам желание да има все повече хубави статии по темата в Уикипедия, но е нужно някой да я подхване, тъй като в Уикипедия почти всеки добър редактор движи някаква тема и почти няма време да развие друга, а темата за азиатското кино и музика е доста обширна. Ето защо писах именно тук, тъй като знам че нужните за целта хора са именно тук. Та ще се радвам ако някой с повече свободно време реши да отдели по 1-2 часа на ден (не е задължително, може и по-малко или не всеки ден) и да пооправи статиите за азиатските актьори, певци и тнт, а и разбира се да напише доста нови в Уикипедия. Аз съм насреща и ще помагам с каквото и както мога. Ако има желаещи може да обсъдим нещата  по пощата, за да не превръщаме форума в разговорник. Благодаря ви. Ето имеил адреса ми: ymanahilov@gmail.com

  • Like 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...