Jump to content

Уикипедия


JK Fann

Recommended Posts

Здравейте. Не съм сигурен дали точно тук трябва да пусна темата. От доста години съм редактор в българската Уикипедия, която според мен наистина заслужава внимание и уважение, но това разбира се е мое виждане, вероятно има хора, които са на противоположното мнение. Но както и да е, това не е най-важното. Важното е че от няколко дни има един-двама доста активни редактори в Уикипедия, които създават статии за азиатските филми, певци, актьори и тнт. Това е хубаво, харесва ми, но лошото е, че изписват имената на актьори и прочее грешно. Това ме дразни и вървя след тях да поправям грешките, само че проблема е, че нямам достатъчно време за това. Въпроса ми е дали някой от вас, които сте навътре в темата и заинтересован разбира се не иска да стане редактор в Уикипедия и да поправя тези грешки, които наистина са много. Е, може и да прави нови статии де, не само да редактира. Хубаво ще е да има качествени статии за добрите азиатски актьори, филми и сериали, поп изпълнители и тнт. Мислех да повдигна тази тема тук от доста време, тъй като в Уикипедия почти липсват статии по темата, а  е известно, че като търсиш нещо в търсачките първо излиза Уикипедия. Сега обаче се реших, заради въпросните статии пълни с грешки. Ще се радвам ако има някой желаещ, но и да няма не е проблем. Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм забелязала грешното изписване. Надявам се да откликнат хора с повече свободно време, тъй като ще е необходимо да се отделя такова. Поощрявам куража ви да пишете при нас, на точното място сте, дано намерите и точните хора, които ще ви съдействат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам че нужните хора са тук. Въпреки че не съм много активен редовно следя сайта. Поздравления и благодарности на всички, които поддържат и развиват този сайт, а и на тези които участват в него. Нека да разясня малко по-подробно за Уикипедия и молбата ми. Българската Уикипедия се развива все по-добре. Гарантирам, че може да и се вярва. Качествените статии стават все повече, а и все повече добри редактори се включват. Най-важното нещо в Уикипедия е дадена статия да е подкрепена с достоверни източници, демек не информация от някакви си неблагонадеждни сайтове или клюкарски новинарски сайтове и тем подобни, а от истински енциклопедични и научни трудове и така нататък. Изключително строго се следи за това в Уикипедия и затова именно казвам, че може да и се вярва. А и все повече хора черпят информация от нея. Та това за Уикипедия, сега за молбата ми. Наистина ще се радвам ако някой откликне и реши да стане редактор в Уикипедия. Ще му/и помагам, докато свикне с нещата там. Никак не е трудно, дори е забавно. Азиатското кино е добре известно в България, а сега и с развитието на кино и поп индустрията там все повече хора започват да ги харесват. Имам желание да има все повече хубави статии по темата в Уикипедия, но е нужно някой да я подхване, тъй като в Уикипедия почти всеки добър редактор движи някаква тема и почти няма време да развие друга, а темата за азиатското кино и музика е доста обширна. Ето защо писах именно тук, тъй като знам че нужните за целта хора са именно тук. Та ще се радвам ако някой с повече свободно време реши да отдели по 1-2 часа на ден (не е задължително, може и по-малко или не всеки ден) и да пооправи статиите за азиатските актьори, певци и тнт, а и разбира се да напише доста нови в Уикипедия. Аз съм насреща и ще помагам с каквото и както мога. Ако има желаещи може да обсъдим нещата  по пощата, за да не превръщаме форума в разговорник. Благодаря ви. Ето имеил адреса ми: ymanahilov@gmail.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...