Jump to content

Recommended Posts

 

spacer.png

Ba: Bo / Fool / Miracle of Giving Fool (2008)
Премиера: 28 февруари 2008
На трето място по касови постъпления за уикенда с $ 2 302 058
Страна: Южна Корея
Жанр: мелодрама
Времетраене: 1:43:15
Режисьор: Kim Jeong Kwon 

В главните роли:

Cha Tae Hyun

Ha Ji Won

Филмът е адаптация по популярен комикс със същото име, създаден през 2004 г. от Kang Full.

Резюме:

Джи Хо е обещаваща пианистка, която учи в чужбина в продължение на няколко години, но кариерата ѝ се проваля заради сценична треска. Връщайки се в родината си, тя се среща със стария си приятел от училище Сънг Ньонг, който, въпреки че е на 20 години, след инцидент остава с умствени способности на малко момче, което още не е забравило първата си любов. Сънг Ньонг се грижи сам за малката си сестра и прави всичко по силите си, но Джи Ин се срамува от него и не оценява грижите на брат си. Санг Су е единственият приятел на Сънг Ньонг, който познава неговото добро сърце. Джи Ин се разболява, а Санг Су се забърква в неприятности с местен бандит. И тогава Сънг Ньонг, простодушният селски глупчо, ще извърши чудо, спасявайки своите близки така, както му подсказва сърцето.

 

Любопитно:
* Въпреки че е учила пиано като дете, Ha Ji Won взима уроци от певеца и текстописец No Young Shim, който я учи на фини жестове и поза за ролята ѝ.
* Cha Tae Hyun напълнява с 8 кг за ролята във филма и не успява да ги свали за сватбата си.
:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско за филма, великолепен е!!! Cha Tae-hyun ми е един от любимите актьори и за мен най-големия( поне корейски). Невероятен е и от ученик, до наперено богаташче, до селския глупак е винаги неутразим. Тук просто доказа че е колосален. Именно във филмите се достигат висоти невъзможни за сериалите, а тва му изпълнение е мнооого голямо, напомни ми за кварталния добряк( също изостанал с менталното развитие) Милен. В началото дори не можах да го позная дори визуално, толкова беше променен и различен. Вчера гледах Speed scandal където пак беше много добър, а днес съвсем различен и толкова сложен образ. Тва е единствения мъж актьор за когото вече мога да кажа че съм гледал всичо с негово участие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, изгледах го. В началото ми тръгна малко мудно, но все пак решх да го догледам и не съжалявам. Много мил и добър филм. Образът на главния герой беше много добре разгърнат, а за второстепенните ми се струваха някак си бледи и недовършени. Може би това е корейски вариант на "Форест гъмп" или " Аз съм Сам" . Разбира се историите са съвсем различни, но все пак става въпрос за любовта и привързаността, на която са способни хората с ментални проблеми /не съм сигурна че е правилно да се каже така/. Cha Tae-hyun изигра перфектно тази роля и съответно голямо подсмърчане падна.
Благодаря за филмчето. Сега отивам да сменя малко жанра, че ми натежа нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lubaka, гледах филма Speed scandal , много добър! Наистина момчето много го бива, ако нямаш нищо против може да му спретнеме една темичка на филма.

А и ние имаме един Ванчо, който застава пред вратата и ме вика непрекъснато докато не ме види.

И е много добро другарче с чисто и добро сърце, може би за това този филм за мене е специален. Корейците са невероятни от всяко една житейска ситуация могат да направят филм или сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно е тва, за това токова ги обичам. Успяват в 2 часа да разкажат толкова невероятни житейски истории, както аз им викам приказки за пораснали деца. И винаги са уникални по свое му. А във Speed scandal много ми хареса и изпълнението на мачугана, който е племинника от Take Care of Аgashi. Тука е просто неутразимо сладък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм. Много трогващ и докосващ. Какво превъплъщение само на Ча те Хьон в ролята. Шапка му свалям. Ха Джи Уон беше много сладка и невинно изглеждаща а нейната роля като ,че ли беше повече като на разказваща историята отколкото да вземаше основна роля. Много,много хубав филм. Толкова много ме трогна,нямам думи.

А краят ме разрева като малко дете. Плаках,скъса ми се сърчицето.  Не можех да си поема въздух минути след финалните надписи. Един от най-трогателните филми,които съм гледал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересни са любопитните факти в описанието за главните актьори, въпреки, че ролята на Ха Джи Уон ми стоеше като "пълнеж" в цялата история, като спомагало, и както е писано по-горе - като разказвач. Всичко започна добре, но след финала, нейната роля и история някак "избледняват". Иначе филмът е затрогващ на много моменти, с чисти житейски, прости съдби. А главната история на селския глупчо ти пълни душата с усмивка, умиление, много тъга и състрадание. 

Филмът е прекрасен и кара зрителя да се замисли как да живеем и да се отнасяме с хората около нас. Не е нещо, което не съм виждала досега по екраните, но винаги една таква история ми докосва сърцето. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...