Jump to content

Recommended Posts

BETTER-DAYS.jpg

 

Spoiler

spacer.png  spacer.png 

 

spacer.png  spacer.png

 

spacer.png  spacer.png

 

spacer.png  spacer.png

 

spacer.png  spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

 

Better Days

Пинин: Shàonián dě Nǐ

Страна: Китай

Мандарин:少年的你

Известен като: 

Премиера: 25 октовмри 2019

Жанр: романтичен, училище,узряване

Продължителност: 135 мин.

Режисьор:Derek Tsang

Продуцент:Xu Yuezhen

Сценарист: Lam Wing Sum (Soul Mate), Yuan Li (This Is Not What I ExpectedSoul Mate), Xu Yimeng(Last Letter, This Is Not What I ExpectedSoul Mate)

Базиран на: книгата The Youthful You Who Was So Beautiful

Продукция:Henan Film Group, China Wit Media, Tianijn Xiron Entertainment, We Pictures, Shooting Pictures

Разпространител:Lian Rui (Shanghai) Pictures, Shanghai Taopiaopiao Film Culture, Tianjin Maoyan Weying Media, Huaxia Film Distribution,
Golden Village Pictures

Субтитри: Английски

Профил

Уикипедия

 

Саунтрак:
1. JJ Lin 《我们很好》 (Wo Men Hen Hao) 

2.Jackson Yee 念想》(Nian Xiang

3.  Yoyo Sham Fly

Spoiler

 

 

 

 

        

Участват:

Джоу Дун Ю  като Chen Nian/Чън Ниен

Джаксън Ий като Xiao Bei/ Сяо Бей

Ин Фан като Zheng Yi/ Джън И

Хуан Дзюе като Lao Yang /Лао Ян

Wu Yue като майката на Чън Ниен 

Zhou Ye като Wei Lai/Уей Лай

Zhan Yi Yi като Xu Miao/Сю Мяо

Liu Ran като Luo Ting/Луо Тин

Xie Xintong като Wang Li/Уан Ли

Джан Яо като Li Xiang

Zhang Yifan като Hu Xiaodie

Zhao Runnan като Da Kang

Gao Xuanming като Lai Zi

Luo Junlin

He Liao Lüyun

 

Резюме:

Ниен се опитва да се подготви за държавния изпит Гаокао.Шансовете и да бъде приета в университет изцяло зависят от резултатите, които ще получи. Момичето изпитва и допълнителен стрес от постоянните подигравки и нападки на съучениците ѝ. Бей е човек, принадлежащ на тъмните и затънтени места на улицата. Случайна среща събира срамежливото момиче с уличния измамник. По-късно най-големият побойник от училището ѝ е намерен мъртъв, а тя има причина да подозира новия  си познайник.

 

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри :click: :click:

 

:subs: Онлайн с български субтитри :click: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски :click:

 

Онлайн с руски :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Животът е брутално красив и красиво брутален. Това са думите, с които бих описала този филм.

 

На това заглавие попаднах вчера из нета. Изненадата ми беше огромна, когато открих, че има и тема във форума, където да коментирам. Една от мелодиите ми е много позната, но не знам откъде. Остави ме без дъх, без сълзи, без трезва мисъл. Караше сърцето ми да прескача. Отговорният за сценария заслужава да го прегърна и ошамаря. Все още не съм съвсем сигурна в какъв точно ред трябва да бъдат тези двете. Режисьорът ще бъде разцелуван и напрегръщан. Какво заснемане само. Абсолютно всички от А до Я ангажирани с този проект са вложили душа и сърце вътре. Не мога да гарантирам, че ако филмът се сдобие с бг субтитри ще бъде много гледан, защото е трудна материя, но не те оставя равнодушен определено. Кара те повториш гледането и дори да потретиш, за да доловиш още една мимика, още една неизказана реплика, още малко тишина в мрака. По темата за насилието и тормоза не бива да се мълчи. Мълчанието убива. Името на книгата, по която е филмът е ''The youthful you who was so beautiful''. 

 

 

Ако решите да гледате, гледайте и след финалните надписи...

 

 

За онлайн гледане с английски суб: Better Days

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@voiletaБлагодаря ти, че ме подсети за филма да го гледам и аз понеже го бях забравила.Направих подновяване на информацията и добавих песните от саундтрака, две от тях даже си вървят с видео от филма.Намерих също и книгата, по който е направен филма, има я преведена на английски, и нея добавих. Като гледам цялостно коментарите, май ще бъде доста тежък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам Джоу Дун Ю като актриса. Не се и съмнявам ни за миг, че е великолепен, и като се настроя на вълна "тежък филм" ще го гледам веднага. Благодаря за темата и коментарите. :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Включвам се с желанието да гледам този филм, който току-що отвя конкуренцията и спечели 8 награди на Hong Kong film awards.

Наскоро гледах предходната лента на Дерек Цан (научавам, че бил син на актьора Ерик Цан) - Soul Mate (и той с купища отличия). Като идея и изпълнение беше добре (заснемането е особено интересно),  но развитието на историята изобщо не ми се стори логично, а по-скоро излишно драматизирано. Надявам се този опит да е по-добър. Харесвам Доню и ми е интересно, как е влязла в ролята на ученичка, при положение че е с 8 години по-голяма от партньора си тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болезнено красив филм! Толкова болка и толкова любов имаше в него! Толкова надежда и състрадание! Поразителна актьорска игра на двамата главни герои. Особено съм впечатлена от Джаксън Йе ( Yi Yang Qian Xi) - бил е едва на 19, когато са снимали! Толкова емоционална игра, прекрасно изграждане на образа, много въздействащо.  Бих прочела и книгата, стига да я преведат. И само като си помисля, че съвсем случайно попаднах на този филм в Youtube! Радвам се, че и други са го видели!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, страхотен Джаксън Йе. Заслужил си е наградата за най-добър нов изпълнител. Всеки път като му потечаха сълзите, моите в синхрон с неговите. Някак не мога да понеса с равнодушие как един закоравял уличен бандит плаче при вида на приятелката си, която са малтретирали. Красив в болката. Кара те да го гледаш пак.

Благодаря за превода, @mi6ka006!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти благодаря за редакцията <3

Филмът е прекрасен. Прекрасен. С много болка и много нежност, с много самота - но и с любов, с мизерия, събрала в себе си цялата красота и чистота на младостта.
Историята е тежка и тъжна, но се гледа леко.. Случват се гадости, но героите преминават през тях без излишна драма и продължават крехкия си живот, защото си имат цел или защото обичат някого.

Клипчето е спойлер, не го гледайте. По-добре си свалете филма :D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

онлайн плейлистата  във vbox7

 

---------------

Филмът е покъртителен! И това е мнение само от накълваното от тук - от там , заради техническата страна по онлайн опцията. Като ми мине първата вълна на емоцията, че снощи ми отне много време да заспя, ще го изгледам целия. 

--------------

Доста мислих. Филмът ме върна много назад и направи директен паралел с един стар руски, пардон  - съветски -  филм на подобна тематика. Все пак времевата разлика си казва думата, смисълът и идеите са различни, но и съветската лента беше брутално тежка за тогава. Става въпрос за Чучело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е заснет удивително!Поредното доказателство за техническата грамотност на режисьора и неговия екип. Обаче този човек за пореден път доказва, че разчита основно на на визията и артистите, а това не е достатъчно за голямото кино, за което много хора претендират. Честно казано, историята е клиширана и на мен лично не ми въздейства така, както очаквах. Може би поради факта, че вече съм гледала прекалено много филми, особено японски, на тема училищен тормоз. Голяма част от тях са далеч по-оригинални. Още повече, четох мнения, че продукцията е обвинявана в плагиатство на 2 от романите на Който Хигашино (за Suspect X може би само финалът напомня, но не мисля, че приликата е толкова фрапираща; другият роман не съм чела)

Слагам още едно обаче в коментара, понеже въпреки познатата история, лентата е гледаема. Играта на младежът дебютант е впечатляваща. Дори мисля, че той се справи по-добре от Доню, която с първоначалната прическа не ми приличаше на ученичка.

Злополучният старт на този филм очевидно не му се е отразил, след като година по-късно го обсипаха с награди. Факт е, че той беше включен в секцията Generation 14+ на Берлинале 2019, но изненадващо, преди старта на фестивала, беше издърпан от програмата, заедно с новото заглавие на Имоу. Не стана съвсем ясно, по каква причина го изтеглиха (вероятно не е минал през цензура, какъвто е случаят с другия филм), но на негово място беше включен японският 37 seconds, който взе цели 2 награди (вкл на публиката) и по отношение на историята е далеч по-иновативен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впечатлена съм... И безмълвна...не знам какво да кажа, освен да се гледа задължително...

Не искам да съм многословна,а искам да напиша толкова много неща.. сцената с "разговора" накрая, когато тя отиде да го види...абе, просто гледайте!

Благодаря от сърце и душа за превода и редакцията на филма! Беше повече от удоволствие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак пиша, защото този филм още ме"държи"... Ако това, че тема се държи актуална е повод да се гледа е моята надежда, че ще бъде видян от повече хора... много е субективно да се каже хубав или обикновен филм е даден такъв, но за мен този е шедьовър! Ако с коментара си накарам дори един човек да го гледа... ще е мой личен успех, защото смятам, че този филм заслужава повече от 616 сваляния.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 5.06.2020 г. at 19:50, mi6ka006 написа:

Не е от там тази песен. Музиката във филма е основно мелодия без вокали.
На две места се чува вокал, а песента е тази:

 

Да, объркала съм линка. Разбира се, че не е тази песен . Ще пробвам пак, защото на мен лично освен филма и музиката много ми хареса.

 

Песента е на JJ Lin

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм! Да, темата е клише, но аз успях да видя и съпреживея тяхната история. Играта на двамата главни беше много добра. Чета, че за момчето това е било дебют, или нещо такова. Покъртителни сцени, особено 

(някой може ли да ми обясни как се създава скрито съдържание, спойлер)

срещата в затвора, ярка, емоционална, запомняща се! 

Благодаря за превода!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@В. Лятото

Като маркираш текста, който желаеш да скриеш и натиснеш опцията с оченцето в лентата с инструменти - осмата поред от ляво на дясно.

Или като напишеш

 [SPOILER]ТУК ТЕКСТА[/SPOILER]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...