Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

 

Some Day or One Day

Мандарин:想見你

Пинин: 

Известен като: Some Day Or One Day? , Someday or One Day 

Страна: Тайван

Период на излъчване: 17 ноември 2019-19 февруари 2020 г 

Време на излъчване: неделя 19:30ч. (1 епизод на ден)

Жанр: комедия, романтичен,училищен, двойници,свръхестествен

Канал: CTV

Епизоди: 13 (90 мин. епизод)

Режисьор: Tien Jen Huang

Сценарист: Hsin Hui Lin, Chi Feng Chien

Продукция: Fox Media GroupSanfeng production

Субтитри: Английски

 

Участват:

Алис Къ като Huang Yu Xuan (Chen Yun Ru) /Хуан Ю Сюен (Чън Юн Жу)

Patrick Shih като Mo Jun Jie /Мо Дзюн Дзие

Грег Сю като Li Zi Wei (Wang Quan Sheng)/ Ли Дзъ Уей (Уан Цюен Шън)

Джан Гуан Чън като A Tuo / А Туо

Hana Lin като Xiao Dai/Сяо Дай

 

Резюме:

2019г. 27-годишната Хуан Ю Сюен тъгува за любовта на живота си , дългогодишния ѝ приятел Уан Цюен Шън .Постоянно проверява социалната му мрежа и тайно се надява да ѝ се обади с предложение да се съберат отново .

Една фатална нощ Хуан Юн Сюен е ударена от кола. Тя идва в съзнание и вижда мъж да стои до болничното и легло.Обърквайки го с  Уан Цюен Шън, си мисли, че възлюбеният ѝ най-после се е върнал при нея.

Следва неочакват обрат.Тя осъзнава, че вече не е 27–годишната жена Юн Сюен, а се намира в тялото на ученичката Чън Юн Жу.Годината е 1998.Мъжът стоящ до нея не е приятелят ѝ, а  съученикът на момичето Ли Дзъ Уей.Прихваната в капана на времето, живеейки чужд живот, тя постепенно разбира, че инцидента с колата не е бил случаен.Мистерия остава и самата причината Чън Юн Жу да завърши в болницата.Междувременно Ли Дзъ Уей е привлечен от непознатата Чън Юн Жу, макар да знае ,че най-добрия му приятел Мо Дзюн Дзие е вклюбен в нея от години.

Spoiler

Хуан Ю Сюен винаги ще помни мига, в който Уан Цюен Шън ѝ призна, че я харесва, молейки я да му стане приятелка.Тя му задава въпроса защо я е харесал? Той се усмихва и отговаря:" Просто когато те видях за пръв път, вече знаяех какво изпитвам.." 

Kрая на лятото,годината е 2011.Хуанг Ю Сюен помни много добре този ден. Началото на втората ѝ година в колежа.Тя и той на деветнайсет.

 Чън Юн Жу винаги ще помни първият миг, в който Ли Дзъ Уей я заговори.Тя стояше зад гишето на магазина за грамофонни плочи. Около нея разпиляни материали по престоящия изпит за колеж.Зачетена под звучната мелодия  на шестата песен Last Dance (Последният танц)“ от албума „Любов 1996“ на У Бай „.

Чън Юн Жу винаги ще помни последния ден на лятото на  98-ма година.Последната ѝ училищна ваканция.

Годината на 1998.Той и тя на седемнайсет.

Допълнителна информация:

Филмови локации: ТайпеNew Taipei CityТаоюенИлан СитиТайнан

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски :click:

С руски онлайн:click:

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчетох толкова положителни коментари за сериала, че и с оценка 9 в mydramalist и в douban, но все го подминавах. Дойде му редът и така ми омота главата , че за малко щях да вадя лист и химикалка да нахвърлям случките из времето  - кой, кога и как :D Тайванците могат да правят "особени" сериали и този ми харесва :) Актьорите са добри 

Off Topic

с оглед на това, че някои от тях играят по два коренно различни образа.... даже 3 , тъй като действието се развива в настоящето, 20 години назад и някъде по - средата :)  Даже се замислих, че главния - Greg Hsu - май не съм го гледала в нормална роля :lol2:

 

Само един коментар за резюмето, че цял епизод мислех, че я удари кола, а тя накрая цъфна жива и здрава и ме вкара в размисли какво пропуснах :D

Off Topic

остави, че в първите епизоди си мислих, че Wang Quan Sheng я е зарязал в бъдещето, а той безследно изчезнал при самолетна катастрофа.  Въпреки това, Huang Yu Xuan продължава да го чака да се появи отнякъде. Един ден получава мистериозен колет със стар уокмен и заспива слушайки музиката от него. Събужда се в тялото на ученичката Chen Yun Ru през 1998г., която е претърпяла странен инцидент с кола. До леглото и стой съученикът и Li Zi Wei , който изглежда също като приятеля и от 2019г.

Спойлер ;)

Off Topic

трудно следях нещата докато тя се събуждаше неочаквано я в бъдещето,я в миналото, а когато и той се събуди в друго тяло и в съвсем различна година.... :lol2: правилно човека си беше разграфил на стената по години от 1998 до 2019 кой кога кой е бил и какво е станало :28558: Обаче ме съмнява, че и лошият се е метнал през годините . Имам теория, че момчето от 1998 се влюби в жената от 2019 и ще ги съберат някъде в бъдещето, но ме човърка дали е хепи енд, тъй като усилено подминавам коментарите за финала :28558:

 

 

Четох в mydramalist, че корейците ще правят римейк на сериала, даже и за китайски вариант, но  връщането назад ще е далеч в миналото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го довърших - последните епизода на право се ошашках кой къде се метва през годините и какво прави....

Off Topic

Ококорих се, когато Li Zi Wei  и Wang Quan Sheng застанаха един срещу друг - сега това един и същи човек ли е, една душа ли в две различни тела.... ,

Признавам - чак настръхнах с психясалите братя в миналото и бъдещето. Замислих се - явно баткото беше началото, но малкия се оказа по зъл и от него. 

А когато и истинската Chen Yun Ru се появи с нейните мисли за самоубийство.... Едно момиче, което цял живот е била "невидима" за всички около нея, изведнъж се сблъсква с другото си аз, което е "душата на компанията". Отначало си мислех, че тя може да се промени покрай другата, но това "затваряне" в онази стаичка  я довърши - да гледаш хората, които не са те забелязвали, да се усмихват и да разговарят с теб... ама всъщност не с теб  :(

Финалът предполага за едно ново различно бъдеще. Може би по- -добро и с хепиенд някъде там :)

 

Хареса ми сериалът - леко оплетено, хем романтично, хем и с брутални моменти,  Приятни актьори и интересни герои. Лошият.... лош си е.

 

Да вметна - ще има и филм със същите актьори и сюжет. Снимките са приключили тези дни.

Редактирано от vivivan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направили са и онлайн опция с българския превод

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради тези три периода, през които се развиват действията, този сериал е една манджа с грозде, която обаче с всеки епизод става все по-вкусна и вкусна и искаш  да поглъщаш още и още... Толкова увлекателно направен, че ме караше да изпадам в състояния от "знаех си!" "о, това ще се окаже еди си какво", "и тук познах" до "какво става по дявол...е" , "как сега пък се случва това", "не може да бъде!".... Най- бях шокирана, когато се оказа, че

Off Topic

винаги е бил Ли Дзъ Уей. Човекът, който Хуан Ю Сюен е обичала и живяла с него и е прекарала толкова години с него, винаги е бил Ли Дзъ Уей. И само този факт ме караше, през цялото време след 8 епизод, да му съчувствам, заради силната любов, която има към нея (която си проличава в 11 и 12 епизод) и що рев му изревах на няколко пъти, не е истина... 17 годишния хлапак, влюбил се в същността на 27 годишна жена, върнала се в миналото.. 

Много ми беше мъчно и за Мо Дзюн Дзие и как се равива неговата история. :cry:
Надявах се накрая просто да се прекъснат тези повтарящи се цикли на връщане в миналото и отиване в бъдещето и просто Ли Дзъ Уей и Хуан Ю Сюен да изживеят животите си нормално, като се срещнат някъде и отново изживеят любовта си, като той ще е просто 10 години по-голям от нея.

Радвам се, че финалът беше точно такъв, както исках да се получи и както си го представях. И според мен това беше единственият вариант за финал. 

 

Сериалът е с постоянно прехвръляне от настояще в минало, и някъде по средата, лутане през годините и различни периоди, но не е никак сложен за асимилиране и с малко повече концентрация се помни всичко. За това и много, ама много ми хареса. Толкова прекрасно заснет, майсторски монтиран и с толкова прекрасни актьори, персонажи, техните истории, щастие и тревоги, тяхното прекрасно приятелство, любов, доброта, малко лошотия и музиката звучаща от един стар уокмен, ех този "Последен танц" , ех този Магазин 32 с прекрасния си ретро интериор........ Този сериал ще ми стане един от любимите докоснали сърцето ми.

Препоръчвам!

 

П.П. В момента вече излиза и корейският римейк A Time Called You и се надявам да е толкова добър, колкото и този, но определено няма да го гледам скоро, тъй като искам да си запазя емоциите и спомените, които ми донесе тази продукция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...