Jump to content

Recommended Posts

2f69c2c022ba663e.jpg

 

Spoiler

5dd3c14e036c3ecc.jpga80df743649bd142.jpgc2b3610b73b8eb66.jpgf254e83926e3c3ff.jpg8ebcd4a9ba95ce60.jpg

 

Some Day or One Day

Мандарин:想見你

Пинин: 

Известен като: Some Day Or One Day? , Someday or One Day 

Страна: Тайван

Период на излъчване: 17 ноември 2019-19 февруари 2020 г 

Време на излъчване: неделя 19:30ч. (1 епизод на ден)

Жанр: комедия, романтичен,училищен, двойници,свръхестествен

Канал: CTV

Епизоди: 13 (90 мин. епизод)

Режисьор: Tien Jen Huang

Сценарист: Hsin Hui Lin, Chi Feng Chien

Продукция: Fox Media GroupSanfeng production

Субтитри: Английски

 

Участват:

Алис Къ като Huang Yu Xuan (Chen Yun Ru) /Хуан Ю Сюен (Чън Юн Жу)

Patrick Shih като Mo Jun Jie /Мо Дзюн Дзие

Грег Сю като Li Zi Wei (Wang Quan Sheng)/ Ли Дзъ Уей (Уан Цюен Шън)

Джан Гуан Чън като A Tuo / А Туо

Hana Lin като Xiao Dai/Сяо Дай

 

Резюме:

2019г. 27-годишната Хуан Ю Сюен тъгува за любовта на живота си , дългогодишния ѝ приятел Уан Цюен Шън .Постоянно проверява социалната му мрежа и тайно се надява да ѝ се обади с предложение да се съберат отново .

Една фатална нощ Хуан Юн Сюен е ударена от кола. Тя идва в съзнание и вижда мъж да стои до болничното и легло.Обърквайки го с  Уан Цюен Шън, си мисли, че възлюбеният ѝ най-после се е върнал при нея.

Следва неочакват обрат.Тя осъзнава, че вече не е 27–годишната жена Юн Сюен, а се намира в тялото на ученичката Чън Юн Жу.Годината е 1998.Мъжът стоящ до нея не е приятелят ѝ, а  съученикът на момичето Ли Дзъ Уей.Прихваната в капана на времето, живеейки чужд живот, тя постепенно разбира, че инцидента с колата не е бил случаен.Мистерия остава и самата причината Чън Юн Жу да завърши в болницата.Междувременно Ли Дзъ Уей е привлечен от непознатата Чън Юн Жу, макар да знае ,че най-добрия му приятел Мо Дзюн Дзие е вклюбен в нея от години.

Spoiler

Хуан Ю Сюен винаги ще помни мига, в който Уан Цюен Шън ѝ призна, че я харесва, молейки я да му стане приятелка.Тя му задава въпроса защо я е харесал? Той се усмихва и отговаря:" Просто когато те видях за пръв път, вече знаяех какво изпитвам.." 

Kрая на лятото,годината е 2011.Хуанг Ю Сюен помни много добре този ден. Началото на втората ѝ година в колежа.Тя и той на деветнайсет.

 Чън Юн Жу винаги ще помни първият миг, в който Ли Дзъ Уей я заговори.Тя стояше зад гишето на магазина за грамофонни плочи. Около нея разпиляни материали по престоящия изпит за колеж.Зачетена под звучната мелодия  на шестата песен Last Dance (Последният танц)“ от албума „Любов 1996“ на У Бай „.

Чън Юн Жу винаги ще помни последния ден на лятото на  98-ма година.Последната ѝ училищна ваканция.

Годината на 1998.Той и тя на седемнайсет.

Допълнителна информация:

Филмови локации: ТайпеNew Taipei CityТаоюенИлан СитиТайнан

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски :click:

С руски онлайн:click:

Edited by bealonenomore
Добавен линк за онлайн гледане с български субтитри.
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Изчетох толкова положителни коментари за сериала, че и с оценка 9 в mydramalist и в douban, но все го подминавах. Дойде му редът и така ми омота главата , че за малко щях да вадя лист и химикалка да нахвърлям случките из времето  - кой, кога и как :D Тайванците могат да правят "особени" сериали и този ми харесва :) Актьорите са добри 

Off Topic

с оглед на това, че някои от тях играят по два коренно различни образа.... даже 3 , тъй като действието се развива в настоящето, 20 години назад и някъде по - средата :)  Даже се замислих, че главния - Greg Hsu - май не съм го гледала в нормална роля :lol2:

 

Само един коментар за резюмето, че цял епизод мислех, че я удари кола, а тя накрая цъфна жива и здрава и ме вкара в размисли какво пропуснах :D

Off Topic

остави, че в първите епизоди си мислих, че Wang Quan Sheng я е зарязал в бъдещето, а той безследно изчезнал при самолетна катастрофа.  Въпреки това, Huang Yu Xuan продължава да го чака да се появи отнякъде. Един ден получава мистериозен колет със стар уокмен и заспива слушайки музиката от него. Събужда се в тялото на ученичката Chen Yun Ru през 1998г., която е претърпяла странен инцидент с кола. До леглото и стой съученикът и Li Zi Wei , който изглежда също като приятеля и от 2019г.

Спойлер ;)

Off Topic

трудно следях нещата докато тя се събуждаше неочаквано я в бъдещето,я в миналото, а когато и той се събуди в друго тяло и в съвсем различна година.... :lol2: правилно човека си беше разграфил на стената по години от 1998 до 2019 кой кога кой е бил и какво е станало :28558: Обаче ме съмнява, че и лошият се е метнал през годините . Имам теория, че момчето от 1998 се влюби в жената от 2019 и ще ги съберат някъде в бъдещето, но ме човърка дали е хепи енд, тъй като усилено подминавам коментарите за финала :28558:

 

 

Четох в mydramalist, че корейците ще правят римейк на сериала, даже и за китайски вариант, но  връщането назад ще е далеч в миналото.

Link to comment
Share on other sites

Това го довърших - последните епизода на право се ошашках кой къде се метва през годините и какво прави....

Off Topic

Ококорих се, когато Li Zi Wei  и Wang Quan Sheng застанаха един срещу друг - сега това един и същи човек ли е, една душа ли в две различни тела.... ,

Признавам - чак настръхнах с психясалите братя в миналото и бъдещето. Замислих се - явно баткото беше началото, но малкия се оказа по зъл и от него. 

А когато и истинската Chen Yun Ru се появи с нейните мисли за самоубийство.... Едно момиче, което цял живот е била "невидима" за всички около нея, изведнъж се сблъсква с другото си аз, което е "душата на компанията". Отначало си мислех, че тя може да се промени покрай другата, но това "затваряне" в онази стаичка  я довърши - да гледаш хората, които не са те забелязвали, да се усмихват и да разговарят с теб... ама всъщност не с теб  :(

Финалът предполага за едно ново различно бъдеще. Може би по- -добро и с хепиенд някъде там :)

 

Хареса ми сериалът - леко оплетено, хем романтично, хем и с брутални моменти,  Приятни актьори и интересни герои. Лошият.... лош си е.

 

Да вметна - ще има и филм със същите актьори и сюжет. Снимките са приключили тези дни.

Edited by vivivan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...