Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Spoiler

EKRaKl9VUAEf-9X.jpgEKRaKl-VUAASJze.jpg

Joy of Life / Qing Yu Nian

Мандарин:  庆余年 

Пинин: Qing pu Nian

Известен като: Thankful for the Remaining Years , Qing Yu Nian , Qing's Remaining Years

Страна: Китай

Период на излъчване: 27 ноември 2019 г 

Време на излъчване:  вторник и сряда 20:00ч. (1  епизод на ден)

Жанр:  политически, исторически, фентъзи,костюми

Канал:Tencent, iQiyi

Епизоди: 46 (45 мин. епизод)

Режисьор: Sun Hao (孙皓)

Продуцент: Chen Ying Jie (陈英杰)

Сценарист:Wang Juan(Young BloodEagles and Youngster , Legend of SouthWest Dance and Music , Love is Not For Sale)

Базиран на: романа Qing Yu Nian (庆余年) от Mao Ni (猫腻)

Продукция: Tencent Pictures, New Classics Media, Dark Blue Pictures, China Literature, Times China Media, Hainan Broadcasting Group

Субтитри: Английски

Профил

      

Участват:

Джан Жуо Юн като Fan Xian / Фан Сиен

Ли Цин като Lin Wan'er / Лин Уан'ар

Чън Дао Мин като Qing Emperor / Император Цин

Wu Gang като Chen Pingping/ Чън Пин Пин

Yu Rong Guang като Xiao En / Сяо Ън

Xin Zhi Lei като Haitang Duoduo / Хай Тан Дуодуо

Сун И като Fan Ruoruo / Фан Жуо Жуо

Li Chun като Si Lili/ Съ Ли Ли

Han Jiu Nuo като Ye Ling'er/ Йе Лин'ар

Liu Mei Tong като Zhan Doudou / Джан Дуо Дуо

Сяо Джан като Yan Bingyun 

Резюме:

Период на упадък за Източна Дзин, Лю Ю узурпира трона и става императорът основател на династията Лю Сун.Единственият оцелял наследник от кървавата чистка е новороденият син на консорт Йе, който по-късно е осиновен от императорския секретар Фан Фзян.Години по-късно уговореният политически брак на Фан Сиен с принцеса го прави изкючително популярен сред амбициозните принцове, макар той самия да избягва асоциация с отделните клики в императорския двор.

Фан Сиен е възхваляван с непоклатимана си лоялност към императора по време на два последователни бунта.По-късно разбира, че е биологичният му баща е бил тираничен владетел и самият Лю Ю е изпратил наемници да убият майка му.Фан Сиен се въвлича в смъртоносна политическа игра с императора за отмъщение и мир на кралството, в крайна сметка успявайки да го накара да абдикира от престола.

Допълнителна информация:

Филмова локазия  провинция Гуиджоу и Hengdian World Studios

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click: :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от mrnkaloto
Тагове
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джан Жуо,супер,пак в  историческа роля, гледам направо със същите дрехи,знае си ги човекът, по мярка му са.:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, само сините лещи  липсват:lol2: Ся остана да видя Sean Xiao дали ще си носи флейтата, щом е само поддържащ персонаж...:huh2::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bond 2018 година са го снимали, поне така пише в Байду, а и аз си спомням бях гледала едно видео на Сяо Джан, задкулисни снимки от Неукротимият ( сцената с лодките в реката), където той споменаваше за тази продукция (около 2:00 мин.).Така че не е старо 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

It's actually before The Untamed. The full cast (inc. important supporting roles) are introduced personally in a press-con (Jan2018). It is also announced in the press-con that this is actually the first series/drama that secured a multi-season format (3 seasons), that will go in production for 5 years.

Не е точен отговор, но понеже според коментарите в  MAL, доста от гледащите са го започнали точно заради Sean Xiao  и мрънкат, че не го откриват от първа серия(ако бяха погледнали, че под името пише "поддържащ", което в случая май ще граничи с епизодичен, щяха да си спестят писането-_-), някой беше достатъчно добър да постне отговор, за което задочно благодаря на непознатия благодетел.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам, че всички гледат заради Сяо Джан. Може и затова да са пуснали драмата сега, а иначе можеше да я чакаме няколко години. Не, че точно аз съм се разчакал, дори не знаех за тази драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, bond написа:

Подозирам, че всички гледат заради Сяо Джан. Може и затова да са пуснали драмата сега, а иначе можеше да я чакаме няколко години. Не, че точно аз съм се разчакал, дори не знаех за тази драма.

Е,аз не.:rolleyes:

Аз  ще си гледам заради Джан Жуо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то ще стане кат поменник, ма и аз заради Джан Жоу си го бях зяплюла, обаче ужасните сини лещи грам не ми липсват:D Партньорката му, също ми влиза в графа "актьори/си дето да следя", а че и Свирчо участва разбрах чак след като @Gia13 пусна темата и го таксувам като бонус:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@debil4eОстави...Свирчо така безсрамно го бях пропуснала в каста,а даже и на снимка го бях качила без да го загледам много много.Добре, че беше ти да ми го посочиш писмено, че да се загледам чак тогава какво е, що е ...:28558: Е виж...още си стои на последно място, даже героят му не е кирилизиран :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите три епизода. Интересно и най-вече забавно начало. Нямам търпение сериала да наблегне повече на политиката. Най-голямо впечатление ми направиха героите. Засега няма някой, който да ми е скучен. Мащехата с разглезения син са страхотно дуо. Страховитата дъщеря спря мизериите им в трети епизод, но дали ще успее и занапред? Дано да направят някоя друга успешна интрига, иначе ще ми е прекалено жал за тях. Искаше ми се да гледам повече бабето. След ролята й в The Story Of Ming Lan актрисата ми стана много драга. Фан Сиен е от героите, които обичам да гледам - умен, лоялен, взима нещата в свои ръце. Не знам какво да очаквам от любовната история, тъй като Ли Цин има малко сцени в тези три епизода, но засега Фан Сиен има невероятна химия с пилешкото бутче. От всички най-симпатичен ми е Uncle Wu с неговите отговори - "Не знам" и "Не помня".

Доколкото разбрах новелата е доста дълга. Ще трябва да почакаме и да видим докъде ще го докарат сериала. Дано да има завършек, а не да се получи някое недоразумение като Tribes and Empires или Princess Agents.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях решила да изчакам поне десетина епизода да се съберат, че ми омръзна да да свалям и да чакам за превод. Обаче предходния коментар май ще разбие плановете ми на пух и прах. Споменаването на бабето от Минг Лан ме заинтригува, определено опитнаи добраактриса,а и персонажът и беше един от най-"пълнокръвните" и ми е любопитно какво ще е тук.

 

Лошо обаче, че е по новела. Не бих нарекла нито Tribes and Empires, нито Princess Agents недоразумения. Първото е част от франчайза Новоланд и е изпълнено перфектно, но е Част  и само една от трите сюжетни линии имаше приемлив завършек-на принца. Другите две направо си плачат за отделни сериали. Колкото до другото ми много любимо заглавие и въпросния отворен край, още от началото са гласели да има втори сезон, но когато градиш сюжет от две новели(сполучливо де), вероятността да избухне скандал за плагиатство е задължителен. Докато изяснят кой крив, кой прав, ще се наложи да играят децата на тези от оригиналния каст<_< 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 9

 

Такава братска любов не очаквах да се завърже. Чак с метлата да гони офицерите :D Всичко много ми харесва освен клишираното начало на любовната история - той среща мистериозно момиче с пилешко бутче, влюбва се лудо от пръв поглед, решава да развали уредения си брак, неподозирайки, че любимата му и годеницата му са един и същи човек. Естествено, недоразуменията продължават и при втора среща. Дано да видим скоро светлина в тунела.

Делото беше много забавно. Цялото кралско семейство се събра направо, а горката жертва не приличаше дори на човек. Засега вторият принц ми допада повече. Престолонаследникът въобще може ли да направи нещо без лелката да му съсне в ухото? Малко ми е скучен, но пък има време да му развият героя. Надеждата не е умряла.

Страхотно върви драмата, но къде е Uncle Wu? Сериозно се притеснявам вече за него. Да не се изгуби по пътя към столицата?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Да. Този доста интересен и заплетен се очертава,дори в началото е супер забавен. Интересни образи и големи красавици,

Главната героиня е бонбон, не случайно Фан Сиен остана със зяпнала уста и пилешко бутче в едната ръка. Малката богиня в храма,простто прелест, а и не само тя. Сюжетът е интересен и артистите се справят повече от добре.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има надежда за втори сезон. Сериалът е планиран за три сезона, а главните актьори имат желание да продължат историята. Много се надявам да завършат историята, независимо колко ще чакаме. Между другото, драмата е вече излъчена цялата в Китай и ако не искате да видите спойлери ще е най-добре да не търсите абсолютно нищо, свързано с нея. Щом в коментарите под клип от 22 епизод беше написан финалът, по-добре да не рискувате. Аз вече си изпатих :D Но нищо, ще си го изгледам. На 27 епизод съм и става все по-интересно - отношенията между героите се заплитат; Престолонаследникът се оказа, че не е изгубена кауза; а сестрата, за мое щастие, получава повечко екранно време. Обаче много майстори, много бойци нещо се завъдиха.

 

Евнуха сериозно ме изненада, а Li Zi Feng e приятно попълнение към актьорския състав. Но много ме учудва Uncle Wu Zhu. Освен императора и Chen Pingping май никой друг не знае за него. Как така? Може би светът го смята за мъртъв. А да не говорим пък за Сянката. На единия му се виждат само очите, на другия всичко с изключение на тях. Човек ще вземе да реши, че са един и същи герой.

 


Малко ми е жал за семейство Лин. Така и не разбраха истината за убиеца на сина. Интересно как Фан Сиян не се чувства гузно пред любимата си. В крайна сметка той не уби лично брат й, но все пак имаше такова намерение, което почти изпълни.
 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях забравил за този сериал и днес го започнах. Много свежи първи две серии. Детето е страхотно. Продължавам бодро напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...