Jump to content

Big Bang


Recommended Posts

Малко със закъснение, но искам да честитя победата на Big Bang!!! Момчетата напълно заслужено си спечелиха наградата и ме накараха да бъда още по-горд кпоп фен..Обичам ги...Нека продължават все така да ни радват петимката :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отсъствах известно време, а новините които заварих бяха повече от бомбастични. Нито за миг не съм се съмнявала в победата им, и въпреки това гласувах за тях колкото пъти можах. Очаквах победата, не просто се надявах, знаех си че няма да ги подмине Европата :rolleyes: Като фенка на Бенгите съм изключително горда и радостна от това, което успяха да си извоюват. Честита да им е победата, напълно заслужена искам да добавя още. Една голяма крачка напред, към завлядяването на света :D Момчетата изглеждт страхотно, много се радвам, че остново са в пълен състав. Де е видимо доста отслабнал, но си е все така чаровен и невероятен. Благодарна съм, че мога да им се насладя отново като група от петима. Е, догодина може и да попеят, пък и да не пеят, ние си ги знаем какво могат. Да са живи и здрави, и да продължават да правят това, което умеят най-добре - да радват хората.

 

И накрая, честито и на всички фенове, наградата е отчасти и наша. Показахме, че сме много, показахме колко много означават Big Bang за музикалната индустрия. Да ни е честита победата :):thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и от мен :es: Добре се потрудиха момчетата и заслужено спечелиха наградата. Много, много се радвам за тях и им пожелавам още по-големи успехи :*:*:*:*:*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживях да видя Биг Бенг по телевизията. Да, не фантазирам от 23.00 имаше предаване "И победителите са..." дадоха и Tonight, само че бяха отрязали последната част на Де и ТОП. Все пак съм доволна, гледах ги по тв-то. Другият път дано пуснат целия клип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък колкото и репортажи да гледах, само Га Га и Бийбъра видях, чак яд ме хвана. Дори не чух да споменават наш'те момчета, все едно няма такава категория.

Както и да е, важното е, че си знаем и наистина получиха заслужено отличие.

 

Сега гледам сайта на наградите, за които ни каза allisan 2011 MAMA - може ли повече инфо за тях? В смисъл доколко тези награди са популярни и важни в развитието на един изпълнител. Вярно, че всяка награда, всяко отличие е ценно, но за да сме реалисти, ще трябва да отбележим, че някои са по-ценни и желани от изпълнителите в сравнение с други. Та къде точно са тези награди MAMA?

А сега за резултатите към момента - 09.11, 8:45ч. наше време :)

На мен лично най-интересни ми се струват категориите: Best Male Group, Best Female Group, Song of The Year и Best Muic Video.

За 1 категория - Best Male Group - За момента BB са на 3-то място с 12,7% след SJ и TVXQ - според моите скромни наблюдения мнението ми за изкачване нагоре е, че шанса е .. не много голям. Харесвам и другите две групи, втората много даже, но мисля, че наистина Big Bang заслужават това отличие заради всичко, което са. Затова да се раздвижим.

За 2 категория - Best Female Group - Нямам никакво мнение, засега от женскитегрупи само Davichi са ми хванали окото, така, че не мога да съм критерий...

За 3 категория - Song of The Year - Сега, вижте кака ви колко време отдели да прослуша първите няколко песни по няколко пъти, за да е обективна оценката, а не по симпатия - Та съвсем несправедливо BB са само на 4-то място засега с 5,2%. Защо бе братя корейци? Тоя Mr.Simple на SJ-то е сякаш сбирщайн от половината им песни. Аз лично нищо различно не чух, жалко. Keep Your Head Down на TVXQ е хубава, но някак прекалено агресивна и мрачна ми се струва за да е песен на годината, много подтискаща, не знам, лично мнение (дали пък защото са само двамката не ме подтиска :) ). Както и да е определено не става за песен на годината. И The Boys на Girl's Generation. Нищо интересно мисля. Та така, да засилим малко Tonight, a? Наистина е интересна и заслужава да е номер 1.

За 4 категория - Best Muic Video - Тук си признавам, че действам по симпатии и направо гласувах за BB. В момента са на 2ро място с 34,9% след Brown Eyed Girls. Имат реален шанс да са първи. Да действаме и да го направим факт.

Гласува се по един път дневно от едно IP :)

 

Благодаря на тези, които изчетоха това дълго излияние и се извинявам на тези на които им се е сторило досадно. На мен също ми е странно, че аз пиша тия неща, но явно кризата на средната възраст ме е ударила емоционално и всичко вече взимам навътре, та и Big Bang в кюпа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kandala ми чете мислите относно номинациите на МАМА. Със сигурност Бенгите заслужават наградата за Best Male Group, доказали са го многократно. И не знам с какво са повече SuJu, като изкючим численото им превъзходство :D че да спечелят те, ама това си е лично мое мнение, породено от факта, че не ги долюбвам особено. Та, определено за група и песен съм с две ръце за Бенгите, въпреки, че Keep Your Head Down съвсем не е песен за подценяване. Много силна песен си е даже, много е надъхана и бързо влиза под кожата, аз още си я въртя и си й се радвам със същото удоволствие, което изпитах и когато я чух за първи път. Тука за мене това е големия въпрос, коя от двете песни е по-добрата, като изключим пристрастността относно изпълнителите. Малко ми е трудно да преценя честно казано, и все пак емоцията е повече в полза на Big Bang. Колкото до видеото на годината съм абсолютно ЗА BEG. Видеото на Sixth Sense е в пъти по-добро от това на Love Song-a. Ужасно много обичам момчетата от Биг Бенг, ама съм обективна, видеото на BEG е по-доброто за мен. Хресват ми детайлите във видеото, харесват ми отделните истории, които се разкриват, докато в Love Song има само пущинак, развалини и една избухваща кола.... :blink: Не схващам идеята... И некак като цяло не ме грабна особено песента, още по-малко видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четиридневно отсъствие от моя страна и какво да заваря BIG BANG ПОБЕДИТЕЛИ в MTV :es:

Браво на момчетата успяха да накарат цял свят да ги забележи, за което се радвам много. Желая им още много такива мигове и напълно заслужени награди.БРАВО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е да чета мнения на престрашилите се да напишат честита победа и всички онези добри думи!

Радвам се, че има хора, които четат тази тема, че се вълнуват, и дори споделят по няколко реда.

Изненадана съм, че има повече постове, напоследък, но приятно, разбира се. Дано не са резултат само на спечелената награда от MTV, а са зараждащо желание за бъдещи постове.

Защото, закономерно в глобален мащаб, момчета, сега са в обектива на всички очи и медии, като някой фокусират за да печелят нови точки пред света и феновете, а други чак се прехласват във вниманието си към тях.

 

Днес ще кажа едно благодаря и на българското издание на списание БРАВО, и тук, което успя да вмести кратка статия с представянето и снимка на момчетата от Big Bang, по повод наградата на Европейските MTV, тази година.

 

99_brvo1123.jpg

 

Най-хубавото е, че бг ВИП-четата сме доволни след днешния брой, защото си извоювахме "участието" на Big Bang в броя!!

Не по-малко хубавото е, че тези, които редовно купуват списанието, дори и да не знаят нищо за взривоопасните, сега ще прочетат нещо ново за корейска група. Тук идва малко и моето "притеснение", но..се опитвам да прима някак с усмивка гафа с имената.(нито е за пръв път, корейско име от бг медия да бъде объркано, май няма да е за последно...)

Лекото объркване с българския превод на имената им и неточното изписване под снимките на корейските звезди малко натъжава, но пък имаме надежда, че списанието ще продължи с представяне (и плакати, дори), и на още корейски групи в бъдеще, и "грешката' ще бъде поправена :) .

 

 

Броят, който не е разбрал е на пазара, от днес.

IMAG0234.jpg

Интересното е, че има и муз.класация, в която нашите момчета участват с песента си "Love Song". Условията за участие са със sms, и са подробно описани на кой номер и как се гласува :).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо се ядосах. Как може така да объркат първо имената, после кой, кой е. Дано има по внимателни читатели, че да забележат малките снимки в долния десен ъгъл. Недопустимо е от обществена медия като списание да допуска такива очевидни за феновете грешки. Освен това, защо не са ползвали кореист да им транскрибира имената. Не знаят ли, че в България има хора учещи и говорещи корейски. Освен всичко изписано до тук все пак малко се зарадвах. Но само малко. Някак не ми се иска масово да почнат да ги слушат, гледат, излъчват. Като знам какво се случва с хубавите неща стъпили на родна земя, направо не ми се мисли.

Както и да е крачката е направена. Света, в частност България забеляза едно от хубавите неща в к-попа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво чувствам в момента :blink:

Хем съм много щастлива,хем не искам другите да знаят за тях.....просто не искам да ги деля с другите (голяма егоистка съм май)

Както и да е много се радвам за тях.......Big Bang,fighting :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си купих списание Браво и си го прочетох с удоволствие, този път ще простя фрапантните грешки, като за пръв път, но нека не се повтаря.

Виждам Бенгитата за втори път в това списание, нищо че първия път бяха на една картинка 3х4 см.

 

 

 

Сега гледам сайта на наградите, за които ни каза allisan 2011 MAMA - може ли повече инфо за тях? В смисъл доколко тези награди са популярни и важни в развитието на един изпълнител. Вярно, че всяка награда, всяко отличие е ценно, но за да сме реалисти, ще трябва да отбележим, че някои са по-ценни и желани от изпълнителите в сравнение с други. Та къде точно са тези награди MAMA?

 

 

MAMA - Mnet Asian Misic Awards са точно тези "по- ценни и желани" награди от изпълнителите. Номинират се най- добрите от най- добрите корейските изпълнители, и миналата година, предполагам и другите, но тях не съм ги гледала, раздадоха няколко специални награди на други азиатки изпълнители. МАМА значат много в музикалните среди и още повече за отличените, как да се изразя, те са нещо като черешката на тортата при музикалните награди.

Филмовите награди Blue Dragon се смятат за корейския еквивалент на Оскарите и мисля че МАМА трябва да са като Грами ( но да не се изхвърлям чак толкова много, може би като MTV) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mnet Asian Music Awards (MAMA) са годишни музикални награди. Такива награди са най-важни за изпълнителите, разбира се. Аз знам за няколко такива - Golden Disk Awards, те са най-важни по мои наблюдения, като се провеждат и от най-дълго време (още от 80-те май ги има). Там най-важните категории са за "Песен на годината" - "Digital Daesang" и за "Албум на годината" - "Disk Daesang". Други годишни музикални награди са именно Mnet Asian Music Awards (MAMA). Има още Melon Music Awards, Cyworld Digital Music Awards, Seoul Music Awards - всички те са годишни награди и са много важни за изпълнителите. Има и годишни награди, където категориите са в най-различни културни области, като филм на годината и т.н. На тези награди също има и музикални категории, пример са Korean National Assembly Daesang Awards, Mnet 20's Choice Awards. Зрителският вот няма голяма тежест при повечето и най-важните категории на такива награди, той има около 10%, дори по-малко тежест при определяне на победителя. Зрителският вот единствено определя на около 100% победителите в категории от типа "Най-популярна група за 2011". Най-голяма тежест при определяне на победителя в категория "Песен на годината", примерно, има мястото на песента (представянето й) в дигиталните чартове през годината. За "Албум на годината" се гледат продажбите на албума и т.н. Има и някакви "професионални оценки" и т.н. в различни категории. Вероятно заради разногласия, групите от някои големи компании не са допускани на някои от тези награди. Примерно, последните години на "MAMA" групи на S.M. (SNSD, TVXQ, Super Junior) ги е нямало. Тази година уж са си оправили взаимоотношенията и са там, но ще видим колко ще спечелят :). На Golden Disk Awards пък групите на YG (2NE1, Big Bang) ги няма и т.н... Карат се хората, а там са големи компании и големи интереси :D, всеки иска да печели, а наградите не винаги стигат :D. Това е общо взето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо щях да падна от стола когато видях, че в следващия брой на Хай Клуб ще има голямо плакатче на Big Bang :o . Браво на списанието, ще чакаме до следващия четвъртък....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар и комбо, победата си е победа!!!Честито на GD & TOP, за наградата от Melon Music Awards 2011 в категорията Best Rap/Hiphop!

http://www.youtube.com/watch?v=XJwkOO7MMME

 

Таби, дойде сам, супер шикозен, и всички медии, закономерно отбелязаха факта!

tumblr_lv5x32N56y1qzjb8ko1_500.jpg

Макар, без "своята" компания, той бе прелестен, но и малко унил. Показа лека усмивка, личеше, че скучае обаче - наградите бяха леко казано скучни и смело казано с доста фалшиви изпълнения....

tumblr_lv5v8x8Tjs1qaz7n0o1_500.jpg

Но беше тук и взе заслужената наградата ..за уникалното комбо! Браво, Джиди, браво ТОП! Браво BIGBANG! Честито на YG Family-то, също!

tumblr_lv5zg27YWL1qk1c8lo1_500.jpg

 

..п.с.Колко съм доволна от наградите е едно на ръка..Хроничният недостиг на добрите песни/групи заслужаващи статуетка, продължи и на тези награди!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аах, как ме развесели. Уникални са просто.

Аз и преди щях да питам, но все забравям - можете ли да кажете нещо повече за тези пародии (гледала съм ги в Кофи принц и ББФ пародии). Дали само ББ ги правят, кога са започнали, що за идея ....

Иначе какви погледи хвърля ТОП направо ме убива, а края ... :rofl: ..

Благодаря, frozen flower.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... можете ли да кажете нещо повече за тези пародии (гледала съм ги в Кофи принц и ББФ пародии). Дали само ББ ги правят, кога са започнали, що за идея ....

 

 

Почти всички корейски айдол формации, комедийни артисти и шоу предавания/програми обичат да правят пародии на известни корейски сериали, та дори и на някои весели реклами, шури предавания или музикални клипове..Корейска работа, както се казва - а, и като винаги се мисли за публиката!

Та, историята и феновете помнят епични "изпълнения" :28558: .

 

Не само в тази, но мисля, че и в други теми на к поп бандите, примерно, са споделяли линкове за подобни свежи и весели пародии.

Друг е въпроса, че на Бенгите май най им се получават на смях и на култови изпълнения, и на простотия, също... :282:

Дори, самите членове на групата се "възмущават" и навярно срамуват от някои от "образите" и "делата" си в заснетите клипове, но изкуството изисква жертви и забава.

А, и тези петимата, с потенциал на разнородни артисти могат да си го позволят!

 

Ето линкове (youtube), които сега се сещам и намирам на сериали, на който му се гледат, или не е успял да гледа, а иска:

 

Coffee Prince Parody - 1, 2

Big Bang's Secret Garden Parody - 1, 2

 

 

 

Big Bang имат и музикални драми. Сладури..

 

Едно култово лайв изпълнение, дето винаги връща усмивката на всяко лице. Предполагам, че момичетата, вече жени, от бившата група S.E.S отдавна са им простили, защото мисля, че това е най-известния лайв на тази песен :lol2:.

 

Биг Банг правят една сладка пародия и на популярното вараяти шоу на KBS2 - 1 Night 2 Days.

1 Night 2 Days - Big Bang Parody - 1, 2, 3, 4, 5, 6

 

Сещам се обаче, че и на култов клип и песен на нашите момчета - Haru Haru, има готина пародия.

 

Може и да се позабавлявате с това:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...