Jump to content

Big Bang


Recommended Posts

 

 

 

OJCmpNBHqOE.jpg?size=640x444&quality=96&

 

 

Цитат

Сутринта на 30 юни се състоя 24-то заседание по делото на Seungni пред военния съд.

Сони беше разпитан като обвиняем. По време на разпита той категорично отрече редица обвинения, по-специално за използване на услуги за проституция, посредничество при проституция, незаконно заснемане със скрита камера, присвояване и обвинения в обичайни хазартни игри.

За дейността си в Yuri Holdings, Seungni каза: „Не бях първоначалният основател. По някакъв начин ние с моите приятели решихме да отворим „Mildang Pocha“. Тогава целта ни беше да намалим разходите си за забавление. Но тъй като знаех малко за финанси, счетоводство и не разбирах документацията, често се обръщах за съвет към Ю Инсеок. В крайна сметка се оказа, че съм се присъединил към Yuri Holdings. По това време това вече беше функциониращ бизнес, ръководен от Ю Инсеок и други предприемачи. " Съобщава се, че съобщенията са се случили, когато Seungni е посетил клуба с чуждестранен познат. В групов чат един от служителите попита кой е най-добрият начин да забавлява чуждестранен гост, а Seungni отговори: „Момичета? Изберете тези, които дават добре. "

Тъй като той беше обвинен в посредничество за проституция, прокуратурата постави под съмнение някои от текстовите съобщения, които Seungni размени в един от груповите чатове.



Това, което следва от думите му - доведе до подозрения за посредничество в проституцията.

Seungni обаче твърди, че съобщенията са изпратени преди 7 години и че той добре помни, че е изпратил съобщение, което гласеше: „Изберете тези, които знаят как да се забавляват“. Той отрече твърденията за организиране на ескорт, твърдейки, че това се дължи на автоматична корекция, тъй като използва iPhone, който вместо това изпраща съобщение „Изберете тези, които дават добре“.

Seungni: „По това време дори не обърнах внимание на тази печатна грешка и осъзнах, че грешката излезе само по време на разследването. Мисля, че беше автоматично коригирано. Въпреки че съжалявам, наистина мисля, че беше така. "

Seungni специално подчерта, че не е участвал в призоваването на проститутки. Той се позова на факта, че по време на разследването се оказа, че поканените в този ден момичета не са проститутки. С някой той е бил лично запознат, а някой е бил приятел с участниците в чата, където се е състоял този разговор.

На въпроса за коледното парти през 2015 г., в което той беше обвинен в брокерство на проституция, за да бъде домакин на японски бизнесмени, Seungni също отрече обвиненията, като каза: „Планирах да организирам голямо коледно парти в края на годината, за да благодаря на всички, които ме поздравиха на деня.раждане. Поканих на него Коджи Аояма и съпругата му, както и други мои чуждестранни приятели. Оттогава обърнах внимание само на моите познати, разбрах за момичетата по телефона само по време на разследването. "

Seungni отрече да е знаел за проституцията, организирана от бившия изпълнителен директор на Юрий Холдингс Ю Инсеок, който вече е признал обвиненията в по-ранен иск. Той отбеляза, че Йо Инсеок никога не е разговарял с него за проституция и добави: „Мисля, че действията на Йо Инсеок са негова работа. Все още не разбирам как това е свързано с моя случай. Срещу мен беше проведено пълноценно разследване по обвинение в посредничество при проституция, въпреки че нищо не ме свързва пряко с това, така че се чудя дали разследващите са измислили нещо? ”.

Той каза, че няма представа, че проститутки идват в хотела, и подчерта: "Това, че съобщенията са изпратени до групов чат, не означава, че съм бил наясно с всичко, което се случва."

Seungni също отрече да е организирал срещи с проститутки в дома си: „Моите родители и по-малката ми сестра живеят в съседство с мен, те знаят паролата за апартамента и редовно посещават. Тъй като те не ме предупреждават за посещенията си, не бих канил проститутки в къщата си. Нещо повече, по това време бях много зает да популяризирам (с групата). Не бях в състояние да платя на някого за това и не трябваше. "

Seungni отрече миналото си изявление, направено по време на полицейското разследване, че е чул от Yoo Inseok фразата: "Ще изпратя жена." По време на съдебния си разпит Seungni каза: „Казах това след много часови разпити, но всъщност нямам абсолютно никакво спомен за това, което всъщност беше. Изобщо не си го спомням (по отношение на проституцията), но тогава трябваше да го призная, предвид показанията на жената. По-късно, когато вече бях обвинен и лично се запознах с нейните показания, разбрах, че има много неясноти. "

Той коментира и незаконното обвинение за скрита камера: „Просто без много колебания публикувах снимка от текстово съобщение със спам, което получих от служител на развлекателен бар в Китай. Никога досега не съм изпращал подобни снимки, както никога не съм правил подобни снимки. "

След това Seungni спомена обвинението за присвояване като главен изпълнителен директор на Monkey Museum Club, когато Юри Холдингс плати правна консултация за един от диджеите на заведението: ако Юри Холдингс плати за това. Това беше решение в най-добрия интерес на самата компания, а не за изпълнителния директор или DJ. Тогава имаше опасения, че ще бъдат нанесени щети, ако се разбере, че в клуба на Seungni се е случило нещо скандално. "

По отношение на скандалния „Jung Junyeon Chat“ на KakaoTalk, Seungni заяви, че не може да провери всяко получено съобщение: „Съдържанието на този чат не е целият ми живот. Участвам в над десет групови чата и освен това управлявам още пет различни социални мрежи. Само за час мога да получа повече от петстотин съобщения. Не мога да проверя и потвърдя всеки от тях, просто защото получавам. Освен това в този чат присъстваха само приятели и затова често можехме да говорим груби думи и дори да си изпращаме вулгарни съобщения. Не знаех, че може да бъде изложен на показ. Извинявам се на публиката.

Родителите на Seungni също присъстваха по време на процеса и наблюдаваха процеса на разпит от съдебната зала. Следобед процесът на разпит ще продължи във връзка с обвинението за подбуждане към насилие.

 

 

 

5knggGVhqKs.jpg?size=2560x1440&quality=9

Редактирано от alexssandra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, да се свършва вече и да оставят RiRi намира. Надявам се да стане още по-силен, че като излезе септември да не им се дава и да живее спокойно.

Да си гледа музиката и групата, а на медиите :nunchako:

Редактирано от MuryG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

eUGme8fVp4c.jpg?size=1200x800&quality=96

 

 

 

В крайна сметка Seungri направи последната защита, казвайки:

 

"Обещавам да се преродя.

Съжалявам за колегите, бившата агенция и членовете на семейството ми, които трябваше да преживеят трудности заедно заради мен"

 

Защо  Seungri трябва да премине през това?:mad:

 

Цитат

По време на разпит от неговия адвокат Seungri признава искрените си чувства по време на полицейското разследване и процес. По-специално, Seungri изрази гнева си, който беше сдържан от дълго време, "Интензивността на полицейското разследване беше извън въображението, трябваше да преживея много унизителни неща."

„Полицията усилено се опита да повдигне обвинения, свързани с наркотици, защото ако употребявате наркотици, можете да бъдете арестувани без никакви проблеми. Но тъй като нямаше доказателства, те не можеха да го направят. Три пъти ме разпитваха само по обвинения за наркотици. Първият път разпитът продължи около час, след което ми наредиха да събирам косми от тялото си в присъствието на други полицаи. Дадох им косата от главата, косата от подмишниците, косата от краката ... Но дори след това не ми позволиха да напусна сградата на Националната съдебна служба. Казах им, че дори не пуша, откъде изведнъж са ги подозирали за употреба на наркотици? Тогава полицаят ми каза: „Аз съм експерт по наркотиците - вие имате лицето на наркоман“.

След известно време ми се обадиха втори път и поискаха да осигуря всички движения по сметките ми през последните десет години. Дадох им всичко, което искаха.

След това ми се обадиха за трети път. Полицаят ме попита: „Сигурен ли си, че не употребяваш (наркотици)? Но все пак можете да помогнете. " След това той изложи пред мен снимки на известни личности и ми каза да посоча тези, които взимат наркотици. "

Всички възможни тестове и други етапи от разследването бяха извършени по обвиненията за наркотици срещу Seungri, което показва, че той не е замесен. Никой обаче не знае за това, защото полицията не е дала официални съобщения.

„Всички смятат, че съм престъпник, въпреки че процесът все още не е приключил“, каза Сунгри. - По време на разпита в полицията следователят ми каза: „Във всеки случай ще те арестуваме, рано или късно, така че защо да се отегчаваме? По-добре е да признаете всичко наведнъж, в противен случай ще ви унищожим като домино. " Казаха ми да се обадя на адвоката си и да призная в рамките на 30 минути. По това време президентът и министър-председателят говориха за това разследване, така че полицията наистина искаше да ме арестува. "

„Искрено се извинявам на хората. Участвам в нещо неприятно, но ми дайте шанс да ме обясни и изслуша. Като публична личност заслужавам критика, но като обикновен човек не съм направил нищо лошо. Наистина ми беше трудно да изтърпя. Беше толкова трудно, но го изтърпях. Чаках този ден да бъде изслушан. "

1 юли 2021 г. | 25-то съдебно заседание по делото на Seungri.

 

Адвокатът на Seungri:

„Като адвокат разглеждах много дела, но това е .... далеч е от типичния вид .......... 

  Не е ли твърде странно?"Да го поставяте под стража поради лошо обществено мнение"? Не е ли по-закон човек да бъде публично съден като виновен само след като бъде осъден? "

Редактирано от alexssandra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ute68PRrPdk.jpg?size=2048x1365&quality=9

 

MK Star Today: Официалните изявления на Seungni по време на процеса.

/пълното изявление,предната публикация е подбрано и преразказ на фен/

 

Цитат


Seungni: „Разследване извън въображението, преживях много инциденти на унижение“ ... 8 088 часа разследване ...

На 30 юни се проведе 24-то военно съдебно заседание по делото Seungni . Изслушването започна в 9:30 ч. И приключи в 21:30 ч., Включително планираната обедна почивка, но поради големия брой обвинения изслушването беше удължено и приключи на следващия следобед. Seungni, който отрече повечето от обвиненията, описа повече от 50 разпита, които е преминал, като „извън неговото въображение“ и разказа 337 дни / 8 088 часа болезнени спомени.

Спомнете си, че миналия януари Сунни беше обвинен по девет обвинения: използване на услуги за проституция, посредничество при проституция, присвояване, нарушаване на закона за наказанието за особено тежки икономически престъпления при утежнени обстоятелства, нарушаване на закона за безопасност на храните, обичайни хазартни игри, нарушаване на валутно законодателство, нарушаване на закона за специални случаи, свързани с наказанието за сексуални престъпления и подбуждане към насилие.

Процесът започна миналия септември, когато Сунни вече беше назначен в армията. От самото начало той продължава да отрича осем точки по обвиненията, с изключение на нарушаването на валутния закон.

По време на процеса Seungni защитава позицията си с определен тон. Той напълно отрече участието си в организирането и посредничеството в проституцията. Seungni заяви, че няма причина да влиза в такава връзка. Той също така уверено подчерта, че не е правил незаконни снимки на голи жени.

По отношение на обвинението за присвояване във връзка с плащането на правни съвети на диджея, който е служител на Юри Холдингс, за сметка на компанията, той обясни, че това е решение, взето в интерес на компанията, а не за лично печалба. Той също така обясни, че движението на средства, довело до другото обвинение за присвояване, се отнася до правата за използване на марката.

Seungni също отрече обвиненията в пристрастяване към хазарта, като каза: "Вярно е, че съм залагал в хотел в Лас Вегас, но го направих в свободното си време." Той обаче призна, че е нарушил Закона за валутните сделки, но обясни, че е дал заеми на японските си познати и че по-късно при пристигането му са му върнали дълга. Що се отнася до обвинението за подбуждане към насилие, той свидетелства, че не е призовавал никакви гангстери и е разбрал за това само по време на разпит.

По време на кръстосан разпит от неговия адвокат, Seungni говори за процеса на полицейски разпит и обстоятелствата на процеса. По-конкретно той каза: „Обхватът на разследването беше извън моето въображение, преживях много унизителни инциденти“, изразявайки отчаянието, което той държеше в продължение на дълъг период от време.

На 27 февруари 2019 г. Seungni беше разпитан за първи път от полицията по дело, започнало с нападение в Burning Sun Club. На 14 март 2019 г. статусът на Seungni е променен на статут на заподозрян, отказани са 2 заповеди за арест и в крайна сметка на 30 януари 2020 г. е обвинен без задържане. Продължи почти година или 337 дни / 8 088 часа.

Seungni каза: "Когато аферата с изгарящото слънце започна, говорих пред пресата, казвайки, че съжалявам за причинените от мен неприятности и че ще стигна до дъното на истината, а след това бях обвинен 9 пъти." Той продължи, „С твърденията за корупция в полицията, които се появиха от израза„ шеф на полицията “в чата на KakaoTalk, висшето ръководство призова за цялостно разследване. Това беше почти като заповед да ме арестуват. 160 следователи от Специалния разследващ отдел започнаха разследване на Клуба на изгарящото слънце и в разгара на всичко се оказах в центъра на разследването. Ужасът, който изпитах по време на разследването, никога няма да бъде забравен. Всички полицейски управления разследваха моя случай. И за първи път бях разследван от Бюрото на Националната служба за приходите. Треперех по време на разследването

Seungni каза: „Полицията се опита безусловно да обвърже този случай с наркотици. Това е така, защото тогава би било лесно да ме арестуват. Но те не можаха да го направят, защото нямаше доказателство. Те ме разпитваха един час и в присъствието на полицията взеха косата от тялото ми. Дадох им косата от главата, от подмишниците и косата от краката и те бяха изпратени в съдебно-медицинската служба и всички резултати бяха отрицателни. Казах им, че изобщо не пуша, камо ли наркотици, но те ме попитаха защо не. Когато бях там, един от полицаите каза: „Аз съм експерт по наркоманите - и вие очевидно имате лицето на наркоман“.

„Обадиха ми се за втори път и ми казаха да предоставя транзакции по сметки за последните 10 години. Оставих всичко на тях и когато ми се обадиха за трети път, те попитаха: „Наистина ли не сте употребявали (наркотици)? Тогава ще бъде лошо за нас. " Той ми показа снимки на други известни личности и ме помоли да посоча кой от тях използва.

Seungni каза, „Що се отнася до обвинението за злоупотреба с наркотици, бях задълбочено разследван и се стигна до факта, че не съм използвал и не съм участвал в него. Но обществеността не е наясно с това, тъй като полицията не е давала официални изявления. Въпреки факта, че процесът ми продължава, аз постъпих на военна служба, докато бях маркиран като престъпник. Разследващите ми казаха: „Все пак ще те арестуваме, рано или късно, така че защо да се отегчаваме? По-добре е да признаете всичко наведнъж, в противен случай ще ви унищожим като домино. " Те се обадиха на адвоката ми поотделно и повече от 30 минути разговаряха за това да ме убедят да призная. Като знаменитост за мен е естествено да получавам критика, но като човек ми беше наистина трудно да я понеса. Беше толкова трудно но изтърпях. Чаках този ден гласът ми да бъде чут. "

Той също категорично отрече твърденията, че е избягал в армията. „Получих известие за записване около ноември 2018 г. и инцидентът с изгарящото слънце се случи през януари 2019 г. Датата на записване беше 25 март 2019 г. Тъй като всички започнаха да казват, че ще се присъединя към армията, за да избегна разследване, кандидатствах за отлагане от военна служба, за да си сътруднича с разследването, и през годината на отлагането ми бях разпитан около 52 пъти. Отложих записването си и сътрудничих на разследването, когато трябваше да бъда записан. Защо? Защото всички отчети не са верни. Домът ми беше многократно претърсван и изземван и дори седмица преди да ме повикат на военна служба, присъствах на разпита по обвинение в подбудителство към насилие.

Сунни добави: „За да спазя обещанието си пред хората, сътрудничих на разследването. Исках да докажа, че твърдението за тайно споразумение с полицията е невярно, затова дори придружавах разследващите до ресторант (където вечерях с шефа на полицията Юн) и предоставих доказателства. Но полицията все още не ме разбира. Тъй като никой не ми повярва, дори поисках разпит с помощта на детектор на лъжата. "

По отношение на общественото мнение, че Seungni отрича повечето от обвиненията си и не отразява действията си, Seungni отговори: „Заслужавам критика. Като публична личност и като човек, получил любовта на обществеността, се оказах въвлечен в бизнес с лоша репутация. Но вярвам, че имам право да възразя срещу това, което не съм направил, и да разреша възникналите недоразумения. Тъй като разследването беше проведено с единствената цел да ме арестуват, беше наистина труден момент, но успях да оцелея. "

Seungni заяви, че няма нищо общо със случая на Jung Junyung и се оплака от общественото неразбиране: „След като медиите публикуваха чатовете на Jung Junyung KakaoTalk, аз бях критикуван от обществото“, каза той. Той подчерта, че не е замесен в делото за сексуално насилие. „Причината, поради която те (Юнг Джун Йънг, Чой Йонг Хун и други) бяха арестувани, е тяхното сексуално насилие. Въпреки факта, че сексуалните престъпления са се случили в чат стая, където аз не съм бил, пресата продължи да го нарича „чатът на Seungni“ и много хора смятаха, че съм замесен в сексуалното насилие, но това не е вярно. Чатът, в който бях, беше за стартиране на ресторантски бизнес и той няма нищо общо със случая на Юнг Джюон ”, обясни Сеунни.

По отношение на факта, че приятелите му са дали показания в полицията, довела до обвинителните актове и след това опровергали думите им в съда, Seungni сподели мислите си по въпроса: „Плача за греховете на моите приятели. Като човек и като приятел се отнасях искрено с тях, но единственото, което чух от тях (в съда): „Просто исках да свърши бързо“, „мислех, че е редно да дам отговорите на полицията исках. ",„ Това не ме касаеше, така че не го проверих внимателно "и т.н. Тъжно ми е да си мисля, че съм приятел с тях от 10 години, а сърцето ми вече е празно. Ако те са отменили своите изявления в съда, тогава е трябвало да го кажат по време на полицейското разследване. Обзема ме дълбоко съжаление. "

Сеунни обаче добави: „Но им беше трудно да преминат през разследване от такъв мащаб. Нещо повече, приятелите ми бяха разследвани по собствено обвинение и сякаш искаха да се предадат. Тъй като те свидетелстват в съда, че техните полицейски показания са неверни, моля, съдете съответно. Що се отнася до подозренията за подкуп на свидетели, тъй като всички те, като че ли, са се заговорили да променят показанията си в съда, Seungni каза: „Разпитани са общо 32 свидетели. Кой ще може да подкупи всички 32 свидетели? Ако наистина ги подкупих, не бих се почувствал обиден в момента “.

Seungni каза: „Полицията се притесняваше, че ще унищожа доказателствата и ще избягам, така че въз основа на тези причини те извършиха 4 издирвания и също се опитаха да разберат дали съм се опитвал да подкупя някой от свидетелите. Дадох им 6 от мобилните си телефони. Полицията е извършила претърсване и изземване, но не е открила нищо. След това Националната служба за приходите извърши собствено издирване и също без резултат. Те извършиха третото издирване заедно. Разследването беше толкова тежко, така че как бих могъл да подкупя някого? "

По отношение на кореспонденцията между Seungni, Yoo Inseok, Jung Junyoung, Choi Jeonghoon и други, които са участвали в 8-чатния чат, публикуван в различни статии, Seungni заяви: „Само защото кореспонденцията е направена публична, това не означава, че Говоря за знаеше всичко. Член съм на над 10 групи и използвам пет социални мрежи, включително KakaoTalk. Когато оставя телефона си настрана за един час, там се натрупват около 500 съобщения. Ако съм получил съобщение, това не означава, че съм го прочел. Кореспонденцията на KakaoTalk не е всичко, което е в живота ми. "

Seungni добави: „Този чат беше само приятел, така че често можехме да бъдем груби и дори да си изпращаме вулгарни съобщения. Често преувеличавахме, но чатовете не са целият ми живот. Искам да се извиня на обществеността за разкритите разговори. Като човек, получил любовта на обществеността, аз наистина се срамувам и съжалявам, че ви разочаровах. "
 

 

FreeMouthPaper: Сони трябва да бъде наказан за извършените грешки, но защитен от прекомерно наказание.

Цитат


Публикувано от културен критик и бивш кореспондент на Sports Chosun Ким Йонсам.

Проблемът е, че наказанието, което надхвърля законовите рамки у нас, не може да се разглежда по друг начин, освен като насилие. Прокурорът е длъжен да установи с максимална сигурност за какво конкретно е виновен обвиняемият и да наложи пропорционално наказание. Но ако военната прокуратура изисква прекомерно наказание, което надхвърля закона, съдът трябва да го спре.

Военната прокуратура настоява Сеунни да бъде осъден на пет години затвор с поправителен труд и глоба от 20 милиона спечелени. Но тези изисквания изглеждат абсурдни.

Честността на присъдата, поискана от военната прокуратура, обикновено надхвърля границите на законността. Той е толкова изсмукан от цикъла, особено като се има предвид, че в техните искове прокуратурата не е далеч от резултатите от първоначалното полицейско разследване, което всъщност изобщо не е било извършено правилно. Абсурдността на ситуацията се крие и във факта, че в сравнение с наказанието, наложено на г-н Ю Инсеок (основният виновник по най-тежкото обвинение), под формата на една година и осем месеца лишаване от свобода с изпитателен срок период от три години (условна присъда), желанието да се накаже Seungni обикновено изглежда поразително.

Нека да разгледаме всичко по ред. Факт е, че не Сони директно ръководи и организира медиацията в проституцията. Трудно е да го обвиним за престъпление, само защото г-н Ю, неговият бизнес партньор, е направил своето. Нещо повече, самият г-н Ю вече е признал вината си за посоченото престъпление и е наказан за това. Това не беше тайно споразумение със Seungni, а независим акт на конкретно лице.

Разследващите органи също нямат информация, която да потвърди, че Сони е използвал пряко проституция. Всички заключения на обвинението имат вероятностен характер и се основават само на твърдения като „той / тя каза, че е така“. Самият Сунни каза, че поради социалния си статус няма да ползва подобни услуги. Това обвинение няма конкретни преки доказателства. Как можем да го накажем за това?

Нарушението на Закона за особените случаи на наказания за престъпления срещу сексуално насилие е извършено в групов чат, който няма нищо общо със Seungni. Извършителите в този случай са Jung Joon Young, Choi Jong Hoon и други членове на тези чатове.

Липсата на чувствителност към пола в груповите чатове, публикувани наскоро от Dispatch, не е свързана със сексуалните престъпления, за които членове на други чатове са наказани. За такива разговори няма наказание, тъй като вулгарните разговори в чата между приятели не са престъпление.

Що се отнася до предоставянето на сексуални услуги, обсъдени по-рано, има няколко обстоятелства, при които Seungni не може да бъде наказан за брокерска проституция за инвеститори.

На първо място, безсмислено е, че е трудно дори да се разбере логиката на обвинението, защото няма смисъл да се организира проституция за семеен мъж (дори инвеститор), когато той дойде на почивка със съпругата си. Същото се отнася и за друг случай, когато дъщерите на друг инвеститор са въвели жени, които дори не са били секс работници, така че как това може да се счита за проституция? Ето защо аргументите на военната прокуратура по това обвинение не са убедителни. Съдът не може да приеме това.

Нивото на информираност на полицията и прокуратурата ясно показва, че именно думите, изречени за председателя "А": "Моля, вижте дали има красиви момичета, които могат да говорят японски", са свързани с проституцията. Ако обаче мислите логично, тогава първото нещо, което им идва на ум, е, че се нуждаят от някой, който да играе ролята на водач / преводач, но не и на проститутка.

Същото се отнася и за разговорите в чата, където от „момичета, които могат да излизат“ се оказаха „момичета, които дават добре“. Този разговор не може да бъде основание за наказание, тъй като да се иска някой да прекара време в клуб и да се мотае с дъщерята на инвеститор е далеч от проституцията.

Следващото сред повдигнатите обвинения е нарушение на закона за валутните сделки. В този случай той вероятно ще бъде наказан, тъй като Seungni призна грешката си. Въпреки това, за следващото обвинение - хазарт - няма достатъчно доказателства за привикване. Дори ако размерът на залозите беше голям, това не може да бъде навик. Така че в този случай основанията за наказание също са много съмнителни. Но във всеки случай, дори ако съдът иска тежко наказание за Seungni, той ще получи максималната глоба за хазарт.

С други думи, до момента само едно обвинение е доказано по делото Seungni. От всички девет обвинения единственото доказано е нарушение на валутното законодателство. Няма съмнение, че участващите полицаи и прокурори (включително военните) заслужават критика.

Медиите не харесват Seungni заради имиджа му. Той е обект на всеобщата омраза. Голяма част от тази омраза и призиви за прекомерно наказание се генерират от крещящи заглавия и провокативни статии, написани от медиите, за да „продадат“ повече мнения. Можем само да критикуваме пресата за такава тактика.

Военната прокуратура проявява мързел и бруталност, настоявайки за пет години затвор и 20 милиона спечелена глоба за Seungni. Медиите отидоха до неразрешено придобиване и разкриване на личната му информация, опитвайки се да открият недостатъци в личността му. Принуждаването на Сунни към по-тежко наказание изглежда отвратително и жестоко, което не може да не предизвика осъждане.

Критиката на миналото поведение, която показва опетнено сексуално възприятие, трябва да бъде отделна. Защо да заменим индивидуалните разговори в групов чат със съвсем друг въпрос и след това да изискваме по-строго наказание за това? Няма друг избор, освен сериозно да поставим под въпрос квалификацията на медиите.

По логиката на военните прокурори и медийни компании, ключовата дума за суровото наказание на Seungni е „Burning Sun“. По същество обаче обвиненията на Seungni и Burning Sun не се припокриват. Като изключим изгарящото слънце, има ли причина да се изисква тежко наказание за това. Все пак това са два напълно различни случая, нали?

Здравият разум диктува, че той трябва да бъде обвиняван само за това, което самият той е направил погрешно. Моля, не говорете глупости за по-суровото наказание, защото това ви кара да изглеждате като хейтър. Срамно е да отричаш закона и да изискваш прекомерно наказание в държава, в която е установена върховенството на закона.
 

 

econovill: Последният шедьовър на TS Trillion „La Perfume“ с участието на G-Dragon, разпродаден в излъчването на CJ Home Shopping.

 

pQ0J1sunxaA.jpg?size=1763x1763&quality=9

Редактирано от alexssandra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти новина.

 

Seungri е осъден на три години затвор.

На 12 август във военния съд се проведе процесът по осъждане на Seungri, който бе обвинен по девет обвинения, които са в нарушение на Закона за тежкото наказание и др. , нарушение на Закона за специални случаи, свързани с наказанието и др. на сексуални престъпления, обичайни хазартни игри, нарушение на Закона за валутните сделки, посредничество при проституция, закупуване на услуги за проституция и подбуждане към специално насилие.

В процеса на присъда, Seungri беше осъден на три години затвор, също и глоба от 1 156 900 000 вона (приблизително 994 544 долара). Неговата лична информация ще бъде регистрирана в националния регистър за нарушаване на Закона за специалните дела относно наказанието и др. за сексуални престъпления.

Съдът коментира обвинението за посредничество в проституцията: „Подсъдимият е говорил с Yoo In Suk, за да посредничи на няколко пъти за проституция за чуждестранни инвеститори и спечели печалба от това“, и добави: „Престъпленията на подсъдимия комерсиализират секса и оказват голямо негативно влияние върху обществото. ”

Съдът също така заяви: „Тъй като показанията му бяха непоследователни и променени между полицейското разследване, разследването на прокуратурата и в съда, доверието към него е ниско.“

Въпреки че по-рано Seungri отрече всички обвинения, с изключение на нарушение на Закона за валутните сделки, съдът го обяви за виновен по всичките девет обвинения.

Тъй като съдът видя потенциален риск от бягство, Seungri беше арестуван в съда на 12 август. Въпреки че първоначално трябваше да завърши военната си служба в средата на септември, сега той ще бъде освободен от армията поради присъдата си.

Източник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е те това е да паднеш от високо. Макар че нашите богати затворници имат килии като хотелса стая. Можем само да гадаем какво го чака. Дано бенговете му ходят на свиждане. Това е положението... :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

         Обичам Ри от 7 години не за да го напусна в най -трудния за него момент.❤EZ3qjAo2k40.jpg?size=1364x2048&quality=9

 

ПРИСЪДА | Бившият BigBang Seungri получава 3-годишна присъда в затворBusinessMirror

 

 

На 12 август военният процес на пенсионирания член на BigBang Seungri го призна за виновен по девет обвинения и бе осъден на три години затвор. След 25 индивидуални съдебни заседания дългоочакваната окончателна присъда беше изслушана в Общия военен съд на командването на сухопътните операции в Йонгинси, Кьонгидо.

26 -то заседание бе отбелязано с ясно отсъствие на защитника. Seungri беше видян на изслушването на присъдата сам. Атмосферата беше напрегната и той беше видимо разтърсен при произнасянето на присъдата.

Seungri, Lee Seung Hyun, обект на продължително наказателно разследване, защитено срещу девет обвинителни акта

Председателстващият военен съдия, полковник Хуанг Мин Дже, прие аргументите на обвинението, че подсъдимият е виновен по всички обвинения, като цитира показанията на подсъдимия като непоследователни. В допълнение към 3-годишна присъда, той също беше глобен с приблизително 984 000 щатски долара или 1,15 милиарда крони и помолен да представи лична информация. 

Освен това Съдът счита несъответствията между изявленията от първоначалното разследване и по -късните съдебни заседания като ненадеждни. Решението на съдията показва, че той приписва тази ненадеждност на Seungri. 

По -специално, съдията фокусира решението си върху обвиненията в проституция и посредничество в проституцията. Съдията заяви: „Трудно е да се каже, че подсъдимият не е знаел, че цената е за посредничество при проституция.“

„Подсъдимият сговори няколко пъти с Yoo In Seok, за да получи от инвеститорите сексуални услуги и да се възползва от това. Социалната вреда, причинена от престъпленията на подсъдимия, включително комерсиализиран секс и нарушаване на морала, не е оскъдна. Съдията зае твърда морална позиция срещу проституцията, стигайки дотам, че заяви „беше потвърдено, че жените (изпратени от Yoo In Seok) се изкъпаха, след което сложиха презерватив на Seungri и направиха секс“.

Друга важна причина, предложена от съда, включва становище по обвиненията в хазарт. „Хазартът на знаменитости, който привлича общественото внимание, може да има голям ефект, който подкопава здравословното работно съзнание на нашето общество 

Що се отнася до присвояването, съдията имаше по -умерено мнение, преценявайки естеството на престъпленията като лоши. Съдът коментира проблемното боравене с активите на компанията Burning Sun като частна собственост. Той добави, че това злоупотреба с активи дори е била използвана за подбуждане към нападение, позовавайки се на преработения обвинителен акт за Съпринцип на насилието при тежко нападение. 

Присъдата дойде като изненада; въз основа на минали изслушвания се оказа, че обвинението не е елиминирало обосновано съмнение. Възможно е да е имало пропуск в медийното отразяване на стенограмите от съдебното заседание и ключовите аргументи да не са докладвани подробно, което да доведе обществеността до получаване на непълна информация.

На минали изслушвания

Въз основа на минали изслушвания изглежда очевидно, че свидетели и доказателства, представени от обвинението, подкрепят твърденията на Seungri за невинност. Забележително е, че свидетелите на обвинението, един след друг, свидетелстват, че Seungri не е имал участие, че не са знаели за участието на Seungri и са идентифицирали друго лице, а именно Yoo In Seok, което е отговорно. 

При неочакван ход на събитията, няколко свидетели също твърдят, че следователите са погрешно представили думите си в писмени изявления. Обвиненията, вариращи от проституция до присвояване до подбуждане към насилие, нямат веществени доказателства в подкрепа на обвинението. Изглежда, че само показанията на свидетелите благоприятстват невинността на Seungri, създавайки съмнение. Съдията също се съгласи, че трябва да се проучи причината за несъответствията, но в заключителното заседание бе посочено, че той остава объркан по няколко ключови елемента на делото. 

За правна тактика и морал

Присъдата на Seungri е резултат от добре планирана стратегия на прокуратурата. Тежестта на доказване лежеше на тяхна страна и те използваха всеки инструмент, за да компенсират като цяло слаб случай. Прокуратурата внимателно изгради делото си от първия ден, като получи разрешение да извика 30 свидетели.

Освен това прокуратурата създаде стратегическо предимство чрез общата, но съмнителна практика на подреждане на обвинения. Тази практика позволява на прокуратурата да надделее, като натовари защитата с множество обвинения. По време на последното изслушване те направиха промени в обвинителния акт в последния момент, замествайки неблагоприятно обвинение без никакви доказателства в друг обвинителен акт, съпринцип в насилието. 

С разделеното внимание на защитата прокуратурата е по -вероятно да осъди. Към момента, в който изслушването приключи със заключителни думи, обвинението представи 32 свидетели и добави общо 9 обвинителни акта, като някои бяха добавени по време на текущия процес. 

Защитата не можеше да пробие делото в обвинението, въпреки че представи силни аргументи. Защитата постави под въпрос достоверността на показанията на свидетелите, използвани от прокуратурата като основание за повдигане на обвинителен акт, като заяви, че показанията на свидетелите под клетва са били значително различни в полза на Seungri и посочвайки всяка от несъответствията. Защитата твърди, че това са признаци, че наказателните обвинения срещу подсъдимия в най -добрия случай са слаби, а в най -лошия - неоснователни, тъй като обвиненията са били повдигнати въз основа на недостатъчни/погрешни доказателства, като например неверни показания за обвинителен акт. 

В Южна Корея, както и в САЩ, полицейските власти могат законно да използват измама по време на разпити или разпити на свидетели, което може да доведе до неверни или неточни показания на свидетели. В случая на Seungri свидетелите, които се явяват на сцената, многократно подчертават, че са се чувствали притиснати или им е било казано по време на разследването, че подсъдимият е замесен или отговорен. Водещите въпроси и други тактики по време на разследването могат да бъдат причина за несъответствието на показанията на свидетелите. Пристрастието при потвърждение може да е довело до липса на обективност при разследването. Защитата обаче не успя ефективно да изрази опасения относно тежестта на доказателствата или обективността на разследването.

В крайна сметка съдът стигна до заключението, че не съществува разумно съмнение. Освен това той придава голямо значение на моралните аспекти на обвинителните обвинения при произнасянето на присъдата и даването на становища, вместо да цитира конкретни елементи от обвинителните обвинения. В публикуваните публични протоколи на съда липсва пояснение какви престъпни елементи на престъпленията са доказани, за да се стигне до присъдите по всяко обвинение.

Присъдата е отражение на степента и ролята на морала в съдебната система на Южна Корея. Южна Корея е много строго общество с непоносими морални възгледи за проституцията и хазарта. Техните закони поставят излишен акцент върху наказанието за тези ситуации с философията, че обществото не може да бъде допуснато да бъде корумпирано. 

Дългата ръка на южнокорейското законодателство по отношение на хазарта надхвърля нейните национални граници. Корейските граждани, които живеят или учат в чужбина, често са подложени на арест и преследване за хазарт на места, където това е законно. Студентите в Америка и в Канада често се връщат у дома, за да бъдат обвинени в хазарт. По -забележителното е, че прокуратурата използва обвиненията за граблиране, за да натрупа обвинения срещу лица, които имат за цел да осъдят. Често бизнесмени и известни личности се използват за даване на примери на обществото. 

По отношение на бъдещия правен вариант: Обжалване

В Южна Корея и прокуратурата, и защитата са законно способни да подават жалби. Жалбата трябва да бъде подадена в седемдневен срок с правни мотиви в подкрепа на искането. Seungri може да обжалва всички виновни присъди, с изключение на незаконната парична обмяна, която той призна. Той също така може да избере да обжалва една или две конкретни присъди, които смята за грешни. Освен това защитата също има право да обжалва присъдата. За всяка присъда, която защитата приема, те все още могат да обжалват наказателните срокове, които намаляват продължителността или искат отлагане на присъдата. 

Жалба в първоинстанционния съд се разглежда във втора инстанция. Ако бъде одобрено, делото продължава във Върховния съд. Ако нито една от страните не реши да обжалва, делото се приключва

 

 

 

 

 

РЕК

 

Редактирано от alexssandra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поправете ме ако греша, но този Yoo In Seok след като се призна за виновен по всички обвинения, не получи ли година и половина условно? Година и половина условно след цялата мръсотия, която доказаха срещу него. Иначе стана ясно, че цялата съдебна машина направи всичко възможно, за да излезе победител от този случай - иначе щеше да стане за смях. Въпреки показанията на свидетелите, въпреки липсата на доказателства, Рири трябваше да опере пешкира за назидание. Не че няма някаква вина, но такава присъда след целия съдебен цирк! Строги били към проституцията, моля ви се - та там е пълно със заведения с "компаньонки". И откъде изникна това обвинение за "подбуждане към насилие"? За какво става въпрос изобщо?

Боли ме като го казвам, но това е краят на BB. Те никога няма да се появят без Сънри. Унищожиха ги, да не би случайно да засенчат някой друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така става, защото всички си признаха и получиха малки присъди. Сънчо до последно не призна и отнесе трите години, без да доказаха нищо. По важното е, че вписването му в оня регистър за сексуалните престъпления, не му дава повече право да се явява в телевизии, на сцена и т.н. 

Драконът прав излезе, за съжаление, дето каза, като правиха капсулата, че след 5 години, ще носи на Съни тофу в пандиза. 

Мисля, че ще обжалва, но не вярвам при това решение за назидание и за изпълнение на нечия поръчка, нещо да се промени.

Колкото до групата, солови албуми смятам ще има, а що не и групов. 

Да сме живи и здрави да гледаме. Всяко чудо за три дни, тук стана за три години, така, че нищо случайно няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит да е, щастлив да е.

Останалото, или го може или вече го има.

Невероятен, екстравагантен, Кпоп-а не би бил същият без него.

Без групата даже. Труден момент за тях, както утре е и годишнината им.

Но пък вярвам, че ще се завърнат с гръм и трясък и ще натрият носа на всички, както само те си могат.

 

:wub:

E8r-KUd7-Xs-AEE09t.jpg

 

Става на 33, представете си го след 10 години.

Хич няма да е мръднал, според мен. :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит да е Джи.

Надявам се да е готов и да се завърне скоро, защото света има нужда от него, от музиката му, от изкуството му, от модата му, от присъствието му. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...