Jump to content

Big Bang


Recommended Posts

Първо всеки си е с правото да си слуша която си група иска. Второ наистина феновете на Биг Бенг около 90% от тях харесват всички от групата. Това че яко се говори във фейсбук, тука, в инстаграм и навсякъде другаде в социалните мрежи за Дракона е защото той успява да накара хората да говорят за него. Провокира ги с песните си особено текстовете, които  пише, с начина си на обличане, начина на държане, със скандалите около него. Може донякъде да го прави умишлено с цел реклама , и до някъде да си е такъв, но това нас не ни интересува, в крайна сметка успява да постигне това, което иска и  е на върха и то в продължение на 9-10 години. 

Ей го Десонг си беше на турнето в Япония после участва в предаване в Корея, ходи си в предаването, като всичките други и нещо различно не прави. Единственото, което може да споделим  е някакъв клип и да се напише гласът му е невероятен и толкоз. Сънгрито си печели медалите ходи да открива ресторанти от веригата му, па и някоя вечер се качи зад пулта при приятелчетата му dj glory и tpa и това е. Топ се покри тотално само оная жадна за внимание стажантка дава интервюта, като се усети, че вниманието и интересът към нея започва да пада. Теянг пък си точното Слънчице, единственият който не се намеси в никакъв скандал. "Перфектен" от всякъде, има хубава връзка, каза че се обичат. Какво повече? В работата му върви, в любовта също и живота му е айляк. Та и за него няма кво толкоз. Ама Джитката това мрънкало за него с цели часове има какво да се говори. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не съм използвала думи като  "смотани" и  "тъпи", вие самите си сложихте тези епитети.

И за ваше сведение Десонг и Теянг са ми едни от най-любимите изпълнители и имат едни от най-хубавите гласове. 

Просто помолих за повече толеранс към хората с различни от вашите вкусове и да не превръщате диалога в махленска разправия.

Който си ги харесва, си ги харесва и без вашето фанатизирано убеждаване.

И аз повече не смятам да се обяснявам кого харесвам и защо. Мое право е да имам собствено мнение и да си го отстоявам.

А че това не се харесва на някои...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай си мнение, кой те спира?

Фанатизирано убеждаване? Махленска разправия? :lol2: Къде го видя пък това? Ние просто отговорихме на въпросите на Кидо.

Още един довод в полза на това, че на тролове не трябва да се отговаря. Знам го от години, ама а де...

 

Десонг и Теянг са страхотни. Защо тогава  не качиш някое тяхно клипче, за да допринесш към темата, ами само търсиш под вола теле.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

libini, абсолютно не ми пука кой и защо не харесва Джи. Не страдам от заблуждението, че това, което харесвам трябва да се харесва от всеки. Както и не се чувствам длъжна да харесвам всичко, което харесват другите и да уважавам фендъма им (особено ако идват с тролски цели в темата на моите хора ;)). Това, което ми лази по нервите е да зададеш въпрос, "защо го харесвате, не е ли прехвален", да ти се отговори и ти да кажеш "а, ясно, той пак е зле, ама вие явно сте достатъчно тъпи (зарибени) и не виждате нещата  с хладнокръвната  ми обективна рационалност". Не знам дали ти направи впечатление, но посланието беше такова. Най-малкото като хората си правят труда да ти отговорят и на без това очевидно целящия да дразни въпрос, би могъл да им покажеш уважение, след като са ти написали цял ферман защо харесват някого и да си спестиш коментарите нататък. Това, ако наистина целиш да  получиш отговор.

 

Аз как така не съм имала порив да пиша в темата на суджу и да  кажа, че са прехвалени? Слушала съм ги и наживо и пак мога да го кажа без проблем, но не виждам смисъл, защото е ясно, че би било тролене. Това, че на мен ми харесва само една тяхна песен е въпрос  на вкус. Същото важи и за харесването на Big Bang. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нищо лошо на съм казала за Big Bang, казах, че ги харесвам, просто не ми направи добро впечатление,

че всички се нахвърлихте върху един човек с по-различно мнение.И наистина най-добре е в този форум да

не казваш това, което мислиш, че то може и да не се хареса на някого.Приключвам с изказванията.

И ви поздравявам с една от най-любимите си песни.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде видяхте нахвърляне върху когото и да било? Зададе се въпрос. Няколко човека отговориха без нито една обида или каквото и да било негативно отношение към задаващия. В един момент се дискутира тук и в един друг форум колко неприятен фендъм били виповете. Ми добре.

Честно, понякога не разбирам хората, защо си създават излишни драми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След обяснения и разправии да си се върнем отново по темата. 

Като за начало Т.О.П 

T.O.P-Han-Seo-Hee.jpg

Мацката, която казаха, че го е натопила при нейният разпит преди 2 дена дала интервю за корейско списание. В което обяснява, че не е тя тази, която е предложила марата на Таби, а той. И той сега искал да хвърли вината върху нея вместо да поеме отговорност. Та тя имала по - малко за губене от него бля, бля. И го харесвала и затова пушила с него. 

   Лично мнение: Аз не се учудвам, че Табито пуши да си прави квото си иска. Не ме бърка и кой на кого е предложил. Ама в началото всичко се изписа, че са хванали мацката да я разследват и тя казала на полицията, че не била сама и го натопила и него. Второ като се почна да се говори за този случай фенките здраво я нападнаха и тя отговори на повечето, като ги обиждаше и даже е писала - вие жалки същества никога няма да сте толкова близо до него, колкото аз бях. Прегръщах го, галех му косата, а вие може само да си мечтаете за това. Нали веднъж да говориш такива неща после да даваш интервюта и да се правиш на жертва не става. 

 

G-Dragon_1503508744_g-dragon-roses_001.j

Дракона след концерта в Осака лично подарил на всички фенки, които го чакали на излизане от стадиона за да го изпратят. По неща написани от фенки в инстаграм първо няколко души от екипа дошли и ги преброили и след време се появил Джито с рози, колкото да снигнат за всички чакащи и всяка една е подарил лично. След което от други фенки почна базика, че това е спец. за японките и неща от сорта Джитката си има слабост към японки. 

Off Topic

G-Dragon.jpgG-Dragon_1503508744_g-dragon-roses.jpgG-Dragon_1503510353_gd.jpg

 

Сънгрито нищо  ново под слънцето отново "скандал" - не знам, защо като снимат момче и момиче заедно заглавието го слагат скандал? 

Та "скандал"  с моделка, но този пък не с японка, а филипинка. Нищо сериозно просто ги снимали заедно, този път няма голи снимки в леглото.

 

seungri1.jpg

и за малко смях коментари на корейските фенове

Off Topic

1. [+1,328, -55] He gets into so many scandals for how little he actually does. A true winner, scandal maker, and woman choker.

2. [+969, -43] Feels like Big Bang has become a group where you see more negative articles than positive ones. Not that I'm saying this article is bad since there's nothing wrong with adults dating and all but yeah.

3. [+884, -54] Jeez... choking girls all around the world

4. [+46, -3] I'm more surprised that a face like his is found attractive enough everywhere in the world

5. [+46, -8] She is quite pretty

6. [+45, -0] Come to think of it, Big Bang really doesn't date Korean girls ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

7. [+40, -3] He enjoys too much for what little he has

8. [+32, -4] Seungri must have all the luck in the world. The fact that he's a top celebrity with his looks and talent alone is already a miracle... He must've done a lot of great deeds in his past life~~~

9. [+30, -3] ... Why is she so pretty;;;;

10. [+26, -4] I was going to write a passive aggressive comment but then I saw the girl's pictures and now I understand why his name is Victory

11. [+26, -1] Seungri's world domination

12. [+25, -6] You only live once, I'd rather live like Seungri ㅋ

13. [+25, -5] Literally has no charm to his name if not for Big Bang's name value

14. [+18, -2] His life is following his name. A true victory of a life.

15. [+16, -0] She's so pretty, is her body real life? ㅋㅋㅋ

16. [+15, -1] Wow.. I'm a woman and I have to admit this woman is killer;;; wow;;;; so pretty ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ

17. [+14, -2] If he wasn't Big Bang, could he have ever landed such a woman?;

18. [+12, -1] Seungri's a nugu in Korea but I guess he's popular overseas ㅋ he's getting everything handed to him just for being a Big Bang member
 

 

Накрая Теянг и новият му албум 

Капака на новия албум ще е в няколко варианта и всичките ще са изработени от истински цветя и пера и като цяло ръчна изработка. Гледах в една група бяха превеждали публикациите му в инстаграм и това което е отговорил на една фенка, която го пита каква е тази мания по ръчните изработки и той й беше отговорил, че е защото машините не могат да го направят. Ето как се предполага, че ще изглеждат. 

 

Off Topic

Резултат с изображение за taeyang white night album cover

Резултат с изображение за taeyang white night album coverРезултат с изображение за taeyang white night album cover

 

Също две от песните от албума са му забранени да се излъчват в ефир от KBS поради цензура. Песните са Naked и Tonight. Е пак с две добре се отърва, на Дракона му одобриха само една от пет. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кориците на Теянг са най-красивите такива, които съм виждала. :inlove: Направо му идва на човек да си ги купи всичките и да си ги сложи на стената.

 

Аз от вчера се зарових в преводите на текстовете на новия албум на Дракона. Гледах на доста места, защото има доста варианти, не са му лесни преводите на песните. Но се накефих се напълно.

Откровено провокативни, изпълнени със сарказъм, с много игра на думи и многозначителност. Възхищението ми само нарасна.

Ако някой все още не се е добрал до читав превод на английски, ето  Има и пояснения в скоби, които са доста необходими :lol:

 

Слагам тук някой пояснения, които намерих за текста на Bullshit,  бяха ми много полезни:

 

Off Topic

1. As korean , I'm broken englsh translater , but i effort all to translate this song.0:03 What the fuck is this? Uh, i do not know -> What the bullshit is this? Uh I don't know ,Should i just go and bite?0:11Hot hot dog hot dog ->  This is about 2005 years YG group 'One time' song 'Hot  뜨거'(뜨거(ddegur) meaning is hot)' 'Hot ddeger ddeger hot ddeger ddeger hot~~~ ' is famous line this song.2005 year , this song is  big hit and if my age(I'm same age g-dragon)korean , everyone know this line.Someone think this line maybe problem to g-dragon as copyright , but as 'One time' is also YG group , no problem this copyright problem.0:17 I was born incredibly and my arms are like dogs ->I was born like calmly and my destiny is like dog.even though I'm not good english, but i always feel translator just google translate level. ' I was born like calmly ' -> This is matched rhyme.태연하게 태어나(Teyeon hage Tae er na )  'Taeyeon(calm)' ,' taerna(born)' is has same 'tae' this makes rhythmical.'My destiny is like a dog' -> 개같다(like a dog) is almost same 'like a bitch' or 'like a Xuck' kind of thing.0:23 Yeouiju Yeouibong bungga bungga baljeong na -> Yeouiju =여의주(Magic peral), Yeouibong 여의봉(Magic stick) is famous chinese manga or movie and animation 'A Chines odyssey 's item. it also if korean , all know that rememberance childhood animation I think this also set the rhyme.bungga bungga is korean vulgar slang 'have sex'Baljung na  -> estrus or rutting Maybe Yeouibong(Magic stick) is basically whenever user want , he will size up and down at your command this is maybe similliar 'penis' therfore this lylic is emrege.0:32 Guys call out to eat grass -> guys call out 'sound eat grass''Sound eat grass' is buzzword , simply that mean is 'bullshit'0:44 I know you guys taste dogs , Bark like a dog ->Are you guys know crab taste? Bark like a dog'Are you guys know crab taste' is 2002's lotte ria(korean Mcdonald) crab burger advertisement's buzzword.this is very famous line till now.(Old man say 'are you guys know crab taste???)and 'Dog(Gae)' 'Crab(Ge)' is basically same pronounciation0:46What is this dog??  ->What is this dog sound??This is also buzzword in koreanI remember i was young(at age 12?13?), i hear that line in korean historical drama.that popular line this time.'dog sound' is also mean 'bullshit '....wow i'm tired...the rest is talk later.

2. J Kim:  I don't really know for sure, but, in my own interpretation, I believe there are three overlapping themes:1) He is addressing people who don't even listen to his music and comment that he's a "bullshit" musician. People who don't even know about him fully just look at what he seems to be like on the outside and dislike him instantly. They follow whatever the haters say-"mob mentality"--and don't even give him a chance when it comes to listening to his music. Certain sections of his lyrics display this blatant ignorance towards him. "I don't know either; I just go and bite." <<< addressing the people who are quick to hate without knowing what he really does. - "Run, dog, run, that's us." <<< addressing the people who run away from facing him head-on (cowards who hide behind their usernames.) - "G, ain't no bullshit, bitch, I'm real." <<< telling all of these haters that he's legit and not just anyone they can try and knock down.2) The term "dog" is one of the greatest derogatory terms in the Korean language. Not that we Koreans hate dogs or anything (we love our little pooches). Longer ago, dogs were seen as the lower organisms of the food chain with the humans on top. Of course, we don't believe this now, but the malicious intent behind the term still continues to hold its meaning to this day. When we call someone a "dog," we are basically dissing them, calling them something lesser than a human being. With that being said, the majority of Korean derogatory slang and swears hold the word "dog" in them. Which would then explain why haters would call him a "dog" and a "bitch" and more along those lines. However, in this song, he is almost owning that title, a title that is normally seen as such a dehumanizing title, and is calling himself a "dog." In this song, he is actually changing the term's derogatory meaning to something a little more badass. To add onto this, he continues to "gather his dogs," the other musicians receiving a similar type of treatment from crazed netizens, and calling them "dogs" as well, completely changing the original meaning of the title into something bigger.- "I don't know either; I just go and bite." <<< saying that he's an "untamed dog" where he doesn't give a fuck about the rules and does whatever the fuck he wants. - "Run, dog, run, that's us." <<< addressing the hate comments from people who tell him to leave the music scene and he's just blatantly acknowledging that he's a "dog" who only knows how to run forward. - "Where my dogs at? Que pasa? The doghouse is mi casa." <<< gathering up his "doggy" crew.3) Sort of linking onto the second theme about him calling himself a "dog," he continues to taunt and mock his haters. With the full-fledged dog-sounds that make up the chorus, he doesn't even need words to express how he doesn't give a fuck about his haters. He is basically stating that he will play this "dog" for them. But, while he's doing them this "favor," he's also sending out this message that he's untouchable still. He's rabid, untamed, a wild beast that doesn't know boundaries, and he's already ready to flaunt this. He becomes a "dog" in his work, and he creates music that no other person could even try and create. Then, he continues to compare other musicians to himself and states that this entire music industry is like a dog fight that he always stands victorious over.- "Be careful of this rabid dog. A song of madness." <<< he is basically holding up a "Beware of Dog" sign with his music, proclaiming that he's a legend that cannot be followed. - "Now, we all sound like dogs. Bark, bark, bark, bark, dog fight." <<< addressing the "dog fight" that is the music industry.Idk if any of this makes any sense, but this is what I took from it.Also, whoever translated the lyrics for this lyric video is like 98% off. I really suggest you go back and correct this entire video, because there is barely any accuracy in how the lyrics were portrayed. I'd hate to see any of G-Dragon's metaphors get misinterpreted. Thank you.Peace

 

Довечера чакам с нетърпение пижаменото парти на Теянг, Сънгри и Десонг :es:

 

Джеки Чан е поздравил GD за добре дошъл в Хонг Конг

DIEgHpjUIAEbVaG.jpg:large

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се е случило на концерта на GD в Хонг Конг. Концертът е спрян внезапно, когато е трябвало Дракона да излезе да представи бенда и да започне encore. Изкарали са хората. Феновете, които са си тръгнали са казали, че са видели линейки. Едни казват, че имало много припаднали фенове, други казват, че GD е припаднал. Той не се е появил повече, спрял е концерта. За него да спре концерт, трябва нещо сериозно да е станало. :o

Споменава се и за проблем с вентилацията на сградата, правостоящите фенове отпред са започнали да припадат и той е спрял концерта. Това е версията засега.

 

 

DIFttUcUAAAKxJp.jpg:large

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента някой е пуснал "на живо" вчерашния концерт на GD в Токио Дом.

 

Пълното гостуване на Сънгри вчера:

 

 

 

А японските вестници съобщават, че GD, Теянг, Десънг и Сънгри ще влизат заедно в казармата напролет, за да се скъси максимално хиатуса на Bigbang.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрийм на White night Манила, току що свърши концерта, аз хванах втората половина, но сега го почнах отначало.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...