Jump to content

Big Bang


Recommended Posts

Интереса на българите към BigBang е много нисък сравнение с EXO и BTS

Юли 2017

 BB - 127,485 EXO - 332,797 BTS - 730,932
GD - 60,204
 
Не е необходимо да се сравняват, защото са на различна възраст и имат различна аудитория.

За мен музиката на BB/GD е подходяща за уличните палатки за бира/Соджу...

EXO носят Prada ,LV, Celine музиката им е по teen/tumblr и имат различен подход 

BTS също носят Ackermann, YSL.. те в момента репрезентират Корея с близо  3 билиона + гледаемост в YT за 2017

 

В момента външния вид и музиката на Hyukoh се доближава най-много до western стила... за разлика от безкрайните опити на GD и CL

 

 

 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, gumball написа:

с близо  3 билиона гледаемост в YT

 

 
 

   Темата си е супер интересна и ми е кеф да ви чета, но тук няма как да не се намеся с един офф-топик. 

Гледането в Ютюб е последното нещо, което е мерило за популярност за корейска група! Да, бройката е внушителна. Постига се от недоспали фенове, които въртят едно клипче хиляди пъти, на 5 устройства и с помощта на специални подпомагащи програми. И всичко това в бясно съревнование с феновете на други групи, вършещи същото нещо. Надъхват се едни други в Туитър и Инстаграм. "Нека направим ***  с 50 милиона гледания днес!". 

Не си го измислям, виждам ги всеки ден. И как обиждат разни "простотии" в Youtube, че имат 2 милиарда гледания. С линк към епизод от  "Маша и мечока"! Всичко може, но не да закачат "Маша и каша". Отгледала е милиони деца:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вманиачеността на BTS феновете за гледания придобива застрашителни размери.

Съвсем пресни примери: слагам си аз на стената си във фейса Untitled 2014 r и след няма и 10 минути започват да ми се слагат като коментари клипове на BTS с текст: гледай този, виж този, не са ли сладки, не са ли супер <_< 

Отивам да си пусна новите клипове на Теянг, а отдолу се води война: пълно с Army, плюещи по Теянг, VIP ги репортват непрекъснато, те пак се връщат и така.

Каква е таз агресивност, нямам думи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И всичко това за какво? Ако Ютюб сложи освен брояч на гледанията и брояч на индивидуалните ай пи адреси, гледката ще е жалка. 

Гледания, стриймвания, купуване на по 20 албума- всичко е с цел да се избута съответната група до водеща позиция, откъдето само им остава да поемат по пътя на световната слава ;):)

Е да де, ама то така не става. И да ми набият в главата, че еди кои си са най-страхотната група в Корея, нали трябва и те да могат нещо. Пеене, танци, някоя и друга поза. А освен това? Харизма, талант, нещо, което да те грабне. 

И с голяма лупа такова не виждам....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са фанатици, не фенове. От такива се бяга надалеч :D Често се чудя как човек може да постави нещо или някой друг (като айдъл) пред себе си. "Тъмните векове" за корейската музика не са мит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Та наш Дракончо си облича пижамата (от стоките за феновете, искам такава!) и започва задушевен разговор с очарованата 50 хилядна публика. B)  Мисля, че на Tеянг и компания ще им излезе през носа, че не са го поканили на пижаменото парти. :lol:

 

А албума на Теянг дебютира #1 в World albums на Billboard, #5 в Heatseeker albums и #12 в Independent albums. :yes:

И GD продължава да е в World albums  за не знам коя вече седмица, тази седмица под #11. :yes:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, слага пижамата, кламер на ухото и катинар на шапката... И това го прави бликаща от мъжественост модна икона :)

Разбрах вече :)  Извинявам се за критиките :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Манията с пижама тренда почна още към пролетта, но може би пак на изток той да е първият, който публично да се показва така. Иначе на запад 

ac2cc20af5d983434d6f92edbe88aa8f--city-s01_1.jpg

Off Topic

6e55d319-99af-4fe1-9c91-41d7205fcb19.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, Кидо, щом искам и пижамата, и шапката, и катинара ( пък тоз кламер от кога го гледам с блеснали очи) и съм готова да си платя за това, значи таз работа с модната икона тотално ми действа, а явно и на доста други хора освен мен.

В крайна сметка всеки си има предпочитания, от сарказъм в случая няма смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В далечната 2015 ;)

 

9167633E.jpg

 

Топ е кралят на пижамите в групата. Той и по самолетите и аерогарите си ги разхождаше. А снимката горе е от началото на MADE  тура.

 

Кидич и люта чушка може да си сложи, ако иска. Само не разбрах какво те гложди теб тая работа, а това  с мъжествеността пък съвсем. .

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 18.08.2017 г. at 16:50, gumball написа:

Не ми харесват... dated 

YG спряха някъде 2011-2012 минаха 5 години и пускат едно и също. 

Корейците не разпознават новата песен на Taeyang и мислят,че песента е за американската аудитория (youtube react)

 

В темата пишат само 3 човека :huh2:

 

 

 

 Радвам се ,че провокираш раздвижване  в темата.


 

Цитат

 

Цитат на DeadInside 

"Не, екзо е по-известен в Япония. 
BTS в турнето си през 2016 г. те се представят в 4 града в Япония в продължение на 8 дни, като в концерта им има общо
86 000 души. 
EXO в турнето си от 2016 г. те са извършили в 6 града в Япония за 15 дни с общо
303 431 души общо. 
BTS Wings продаде 26 355 копия в Япония. 
EXO EX'ACT албум продаде 61 988 копия в Япония. 
BTS японският албум "Youth" продаде 100 000 копия. 
EXO японският албум "Coming Over" продаде 250 000 копия. 


Дори ако добавите заедно печалбата от турнето, албумите на BTS не са дори близо до печалбата на EXO. Само печалбата от турнето на EXO е по-голяма от цялата печалба на BTS, добавена заедно." -

 

 

 

Бигбанг  направиха  Made World Tour-1 500 000  души  -само в Япония - 911 000 души 

 

2017 ВТS имат грандиозно B)турне  с - до 550 000 души 

2017 в Япония  - ВТS  имат 13 концерта с общо  145 000 дущи

2017 в Япония  - ВВ    имат 18 концерта с общо  900 000 души

 

Оказва се ,че Биг Банг ще имат повече зрители  тази година  от ВТS -

-без ТОП

-без  нови песни 

-без да се броят самостоятелните турнета на  Taeyang ,G-Dragon,  Daesung

 /и всеки от тях   с повече зрители от ВТS за 2017/
 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Kiddo написа:

Ясно, слага пижамата, кламер на ухото и катинар на шапката... И това го прави бликаща от мъжественост модна икона :)

Разбрах вече :)  Извинявам се за критиките :)

 

Кидо, ти май не знаеш как работи модата... Да не говорим, че ясно си казах по-горе, че ми харесва, че е андрогинен (виж какво значи това, ако имаш съмнения), но че има и нещо мъжествено в поведението му. Както казах, очевидно просто имаш порив да тролиш, след като това ти беше последният коментар, а въобще не те интересува гледната точка на останалите хора. Човекът поне може да стои на сцена сам без да му трябват още 12 души, за да остави някакво впечатление, както е при мазньоча на аватара ти. Самият факт, че не можах да го разпозная на снимката дори говори колко е запомнящ се. Щото ти Джитката може да не го харесваш, ама ще го разпознаеш на всяка снимка ;). Тъжно е, че за "певец" Хичол не се запомня нито с творчество, нито с глас, а с това, че е поредният клоун. Така че те разбирам - ти просто разбираш от клоуни, не от артисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сиера, нямах намерение да пиша повече, обаче ти малко се взе насериозно.

Единственият човек, който спомена музиката на GD, е Лавандула. Ти обясняваш, че бил разкошен, щото се бил обличал еди как си, следвали го азиатските болни мозъци, бил андрогинен, бил еди какъв си и еди що си. А на мен точно тези неща в него не ме кефят. Аз си и казах - музиката му няма да я коментирам, защото тя си е наистина според вкусовете на човек. Въпреки че някои негови песни ми харесват.

Някой спомена, че ако не се обличал така, нямали да го забележат. За мен това е жалко - ако един певец бъде забелязан заради кича, който носи... Не му прави чест на певческите способности /те и Азис така го забелязаха, но той все пак имаше някакво оправдание/.

 

Кефи ме как си мислиш, че нападаш и обиждаш с Хичол, обаче малко си се объркала. Супер Джуниър е едно, Хичол е нещо съвсем различно. Не мога да кажа, че ме кефи певеца, а по-скоро водещият и шоуменът. Човекът е умен, интелигентен, забавен, откачен и страхотен хост в шоупрограми. Това ми е достатъчно, за да гледам предавания с него. Колкото до аватара - снимката ми харесва. Интересно, ако на снимката беше някой актьор, как ли щеше да нападаш... :)

 

И, между другото, не троля. 145 страници въздишки и суперлативи, а един негативен коментар е тролване? Защо? Аз не оплювам групата, а един човек от нея, по който въздишате всички. За мен това е неоправдано. Та се зачудих какво толкова му намирате за готино.

В темите на другите групи един харесва един певец, друг - друг певец и така. А тук се въздиша основно по един. Просто е тъпо така :)

 

Чувствайте се свободни да не ми отговаряте, защото повече няма да отговарям или да чета. Виждам, че в темата пишат 3-4 души, които явно са от дивите фенове, така че наистина няма да стигнем до грам консенсус. По-добре ме игнорирайте, както ще направя и аз :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама Кидо кво се фръцна ся?! Предполагам не си очаквала друго, след като си в този форум от сто години. Не стига, че ти се обясняват хората с немалко инфо и мерак, а ти пък ще игнорваш...да ти имам колегиалността и диалога...И тъй като стана като лексикон- Джито ме отврати някак с първия клип, който му гледах ( Michi Go), поизгледах и другите и си казах, "ъ, кво па толкоз..." Само че дойде момент, в който тоя човек успя да ме изкара от стереотипа ми и да ме вкара в неговия. Освен текстовете му, цялото можене, което откриваш в него, и на сцена, и в интервюта, реалитита- виждаш много колоритност в това странно същество...виждаш кво му коства поддържането на различието. Това не е за Кидо- една позната бръмчи по концертите таз година и деляла стая с корейка. Онази й казала, че Джито в Корея е все едно Бог...чуждите изпълнители са само ала бала....з***и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се самозаблуждавай, Кидо, баш тролене си е това. Упорито нападаш един от членовете на групата в темата на самата група, използвайки най-различни епитети и после се учудваш, когато някой ти отвърне със същото. Не мисля, че си търсила наистина отговори, при положение, че явно мнението ти е затвърдено. А и изобщо не мисля, че и какъвто и да е консенсус е необходим.

А за музиката - обожавам гласа му, за мен песните му са иновативни и различни, или ме карат да танцувам диво, или да плача, или да псувам. Певческите му способности изобщо не подлежат на съмнение, поне за мен, както много интернет заглавия написаха: един рапър покори класациите само с гласа си и едно пиано. Талантът му е неоспорим, има почти 200 песни на негово име и десетки от тях са тотални хитове. Песента за дуета си с Hyung Don /Infinity Challenge/ направи само от едно Хонг Хонг Хонг, което Hyung Don изтананика веднъж случайно.

Различен, нестандартен, разбиващ всички стереотипи. Как да не му се възхищаваме?!

Колкото до другите членове, аз харесвам всичките, просто TOP е в казармата, Seungri, след като спечели медалите по жиу жицу, все пътува по разни купони  и събития, а Daesung беше на турне в Япония. Затова и в момента се обсъждат повече GD и Taeyang.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кидо, не ме разсмивай. Нищо не съм взела насериозно. Мисля, че достатъчно дълго си в тоя форум, за да знаеш, че назовавам с истинските им имена. Съжалявам, че 3-4 не ти стигаме като зрители на тролските ти напътни - разбирам, че искаш по-голяма и по-запалена публика и затова си дошла в темата на ББ вместо в някоя тема за текуща драма, която да засерете с Дидо, но в крайна сметка нищо по-специално няма да постигнеш.

 

Ако наистина се интересуваше какво му намираме за готино, нямаше да претупваш мненията ни отгоре-отгоре и пак едно и също да си баеш ;)  - защото аз написах много повече от това, което ти си прочела в постовете ми, но ти си напасваш нещата, както ти изнася и не се концентрираш върху реалното послание (а.к.а. тролваш).

 

Колкото до СуДжу - от 5 години насам пеят една и съща песен с различен текст, но това не им пречи да имат фенове с ниски изисквания ;). Джитката за сметка на това е квинтесенцията за еклектичния артист (тук нямам предвид актьор да не се объркаш) - творец, рапър, певец, танцьор, актьор, шоумен, модна икона - от всичко по много. Ако на снимката беше актьор, пак нямаше да го разпозная ;).

 

И ти се чувствай свободна да не отговаряш, очевидно няма да допринесеш с нещо градивно към темата. И ако си беше направила труда да четеш, щеше да видиш, че Дането харесва Десонг, а аз харесвам и Те също толкова, ако не и повече от Джи, Блеки преди да зачезне харесваше Джитката и Таби (любопитното е, че освен Alive, любим албум от ББ ми е точно този на тези двамата, макар че към Таби нямам много лично отношение). Хубавото на феновете на ББ, че могат да си имат байъс и пак да харесват и останалите. Аз лично се интересувам и от изявите на другите (включително Де и Сънгри). За мен би било много по-ценно ако можех да ида на концерт на групата, а не само на Джи или на Те, но нямам избор - каквото ми се предостави, от това се възползвам.

 

Ето и малко по темата :):

 

 

Те в I Live Alone - ако са ви липсвали пижами, тука Те ги сменя постоянно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OMG, всеки пост е по-зле от предходния, не вярвах, че може да бъде постигнато. Ето ви и нещо градивно: феновете могат да избират своя идол, но идолът не може да избира феновете си, за съжаление ( в случая), защото нито един творец не  би желал да защитавате творчеството му по начина, по който го правите, поне ако въпросния има малко мозък в главата си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май агресивните в тази тема са точно върлите фенове на BB, изядохте с парцалите човек, чието мнение се различава от вашето и не ви хареса.И защо е необходимо да нападате други групи?
Всички правят музика, пеят, танцуват и се борят за интереса на колкото се може повече фенове.Това е нормално.
На мен ми харесват и BigBeng, и BTS, до някъде и EXO , и  още много други групи.
Толкова е просто - бъдете толерантни и към другите фенове и техните мнения, а не да ги оплювате. Грозно е. Ама вие сте свикнали да оплювате наред.Все пак не сте на война, спрете се!!!
 

 

  •  
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, lilibini написа:
Май агресивните в тази тема са точно върлите фенове на BB, изядохте с парцалите човек, чието мнение се различава от вашето и не ви хареса.И защо е необходимо да нападате други групи?
Всички правят музика, пеят, танцуват и се борят за интереса на колкото се може повече фенове.Това е нормално.
На мен ми харесват и BigBeng, и BTS, до някъде и EXO , и  още много други групи.
Толкова е просто - бъдете толерантни и към другите фенове и техните мнения, а не да ги оплювате. Грозно е. Ама вие сте свикнали да оплювате наред.Все пак не сте на война, спрете се!!!
 

 

  •  

 

Кидо задава въпрос. Хората  и отговарят достатъчно любезно. Къде е агресията  от феновете на ББ, че не разбрах? И няма нужда от напътствия мисля, колкото сеир да става. Темата е докарана до 145 страници- май друга такава в раздела няма и дали Кидо ще харесва или не Джитката, дали някой друг ще харесва или не групата-  все тая.И  всеки може да  не харесва и пише. Хора си пишат и надявам се ще продължават. Единайсет години отпразнува групата. Дай Боже   феновете  и на други  групи да дочакат поне толкова.;)

Поздрав за нехаресващите

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау колко високопарно, тц тц тц не можем значи да се видим колко сме смотани и какви тъпи неща пишем....

Само феновете на други групи са перфектно идеални...

Иии надеждата ми да намеря приятно място да се кефя на Bigbang с други фенове /при това на български/, без нападки и обиди, започва да се изпарява. 

 

И за да има и нещо хубаво:

 

 

GD е изненадал Taeyang на собствения си рожден ден и се е появил да го подкрепи на записа на песните за Inkigayo 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...