Jump to content

Recommended Posts

bad%20guy_zpscau8hgre.jpg

Режисьор: Kim Ki Duk
Сценарий: Kim Ki Duk
Продуцент: Lee Seung Jae
Музика: Park Ho Jun

Държава: Южна Корея
Година: 2001
Времетраене: 101 мин.

 

В ролите: Jo Jae Hyeon, Seo Won, Kim Yun Tae, Choi Duek Mun, Kim Jung Young Kim, Nam Gung Min

Резюме: Шеф на банда сутеньори се влюбва в млада студентка. Тя го презира, той иска да я има... Поставя ѝ капан и я принуждава да проституира... Като всички филми на Ким Ки Дук и този няма смисъл да се напъвам да го преразказвам... Както пише на обложката: "В нейния свят той не съществува, затова той я издърпва в неговия".

Това е личният ми любимец от филмите на Ким Ки Дук.

 

 

С български субтитри: :click:  :click:

С английски субтитри:  :click:

С руски дублаж: :click:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще се въздържа от коментар за филма, не мисля, че съм способна да изразя мнение, което да опише подобаващо впечатлението ми от него.Само ще кажа, че беше потресаващ и ми стана един от любимите на Ким Ки Дук! Който харесва неговия стил, направо ще е престъпление да не го гледа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нямам думи! Страхотен и разтърсващ! И като сценарий, режисура и като актьорска игра е .. Много ми хареса

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз ще кажа, че това сигурно е най-откачения филм, който съм гледала, а аз съм още по-откачена и извратена, защото на всичкото отгоре и ми хареса..

 

Любовта има различни лица, а това тук си беше любов, и то от пръв поглед, така поне мисля.. любовта на един сутеньор.. И затова я измъчи толкова, той това си може.. И затова я наблюдаваше с такова обожание, зад огледалото..с такава тъга и желание в очите..

Този актьор го гледам за пръв път и мога да кажа, че беше перфектен. Изигра тази трудна роля, почти без да говори, нещо като Jae Hee в 3-Iron.. Ще дръпна и другия филм на Ким Ги-Док с негово участие,много съм любопитна, а и ми предстои и да го гледам в Piano, където си партнира с двама мои любимции, та да видим какво впечатление ще ми направи в драматичен сериал..

Най-странно ми беше как и мацката се влюби в него.. Май започна да се влюва, когато я заведе на пустия плаж и когато намери снимките.. то това си беше нещо като сън... Другите герои просто ги зачерквам, за мен си бяха чист пълнеж, за допълване на картинката.. Сигурно ще го изгледам и втори път, за да асимилирам някои сцени, но със сигурност филма е странен, брутален и много емоционален и направо ти бърка в здравето..

И всъщност.. най-красивата картина във филма - пейката, на която я видя за пръв път.. И на която я остави после.. С всичкота тази зелененина и цветя..и тя.. с миловидното си изражение.. просто самата прелест и невинност..

Най-много съм впечатлена от това, че проститутката е представена като човешко същество. И че дори клиента, който си плаща за удоволствието, няма право да я наранява..

Да добавя едно видео, че песничката е хубава, а и на любимия ми език..

 

 

 

 

В заключение.. това е един филм с вкус на горчиво кафе.. и то чисто черно.. Ако му се добави сметана или захар, със сигурност вкуса ще се промени и няма да предизвика същите усещания..

ГЕНИАЛЕН режисьор, това е!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Еее, че защо да си извратена?! То на доста народ им харесва (и на мен в това число), но чак да сме извратени... Че е странен - странен е. Но хайде някой да ми каже филм на Ким Ги Док, който да не е!

А момчето в крайна сметка си е човек. Има си чувства и ги изразява както може. Това е неговият начин. Както се казва: да е сутеньор, да е сутеньор - колко да е сутеньор ;) . Тя любовта не пита...

За гения на Ги Док нямам какво да добавя! То вече всичко е казано.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е един от най-великите корейски филми, правени някога.

Всяка сцена беше иделно направена, а от музиката направо ме побиваха тръпки!

И главния актьор много ми хареса, за жалост не съм го гледала в други филми...

Изобщо, всичко, което Ким Ки Дук е сътворил, е шедьовър!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Невероятен е, меко казано съм впечатлена. Отдавна искам да го гледам и знам, че ще ми хареса, ама все не можех да го намеря освен в замунда и чак сега като си дойдох в бг го гледах. Останах с отворена уста като след доста филми на Ким Ки Дук. Толкова силни емоции бяха показани... Изключително красив.

 

 

Много съм доволна от развръзката, някак си от началото главния ми беше адски симпатичен(за разлика от смотания и приятел) и исках много да го хареса:) А и е безсмъртен както видяхме...Аз поне след всеки побой или наръгване си мислех, че е умрял, но..не, той просто не умира:) :) :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както винаги, така и сега Ким Ки Дук ме остави до края на самия филм да гадая, да се замислям и да се чудя ...

Филма определено не е от най-добрите му, но за сметка на това е най-извратения и изобщо най-разголения корейски филм който съм гледала до сега.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първият филм на Ким Ки Дук, който гледам, не знам кога ще гледам другите :)

Ами оставя впечатление филма, наистина си е извратеничък

 

 

Кара ни да се замислим за цената на любовта. Бихме ли причинили болка, бихме ли наранили любимия човек, ако само това е начинът да го държим близо до себе си? Филма показа всичко, което ни заобикаля - побой, проститутки, нещата, които се правят с тях, омразата, любовта, убийствата, абе всичко си имаше.

 

 

Шапка свалям на актьора, изиграл главната роля,

 

 

Колко много увереност излачваше, персонаж, обвит в тайственост, мълчалив, но постигащ всичко, мистериозният тип... Чудиш се какво му се е случило, колко мн ли е преживял, защо е толкова жесток. Но все пак малко му се уби чара след като почна ядосано да "крещи", докато биеше аверчето си...

 

 

Филма си заслужава отделеното време и внимание :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е едно от най-грозните лица на любовта, но въпреки всичко- на определена светлина или под определен ъгъл откриваш някаква откачена привлекателност. Не съжалявам, че го гледах, имах конкретна нагласа и тя се оправда. Това със снимките много ме впечатли, един вид си е дежа-вю. И как продължи животът им... хммм, странно, любовта им така започна и сякаш няма друга действителност, в която да се обичат. Нито е лошо, нито е хубаво... а най-важното- те изглеждат щастливи! :) Хареса ми. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Този филм е отвъд границите ми на толерантност и възприятие.Явно първо трябва да си разрушиш представата за търпимост и какъвто и да било морал преди да гледаш този филм. В този жанр, предпочитам малко по-естетическия и красив "Real Fiction" предишната година на същия режисьор. Леко казано,потресена съм!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Анти-филм, анти-изкуство. Провокиращ и шокиращ. Извън всякакви класации. Не може да бъде сравняван с нито един друг филм.

Този режисьор стъпква морала, красотата, надеждата, Бога, доброто начало, и като една малка свещичка на преден план оставя единствено любовта, която се бори да оцелее. Филмът завърши неочаквано. Режисьорът те кара да копнееш а един по-добър негов филм, който да разкрие истинския смисъл на живота.

Едно е ясно: излизаш потресен, променен. Може би в този смисъл си взимам думите назад, че не е изкуство, защото изкуството трябва да промени нещо в зрителя...Пълен мрак и ужас, защото с края на филма, любовта беше тотално и трагично отречена от самата себе си. Защото в края смъртта беше по-логичния и светъл завършек на тази история. Както снимката с липсващите лица и героинята погубила себе си. Ким Ки Дук отрича Бога, като Ницше, но без идеята за свръх човека.
Мечтая си някой ден, той да направи своя съвършен филм.

За разлика от Spring...който беше прекрасен и будистки, в този, единствената емоция е мрак и ужас... Главният актьор, (познат още като " крокодила" от първата творба на режисьора) просто плаши до степен че се отдръпвам от екрана, когато го видя. Той е долен - истинско чудовище. Колкото и да се опитвах да го разбера, така и не успях ( а именно това може би е смисъла на филма). Въпреки, че другите филми на Ким Ки Дук мога да ги приема и дори ми харесват, този ми дойде малко в повече. Личната ми поносимост спря някъде преди средата: това е нагледен пример как да НЕ се държите към една жена, гледайте внимателно!

Филмът показва главно бруталността на търговията с жени. Любовната история беше маловажна. Ако сте в много лошо настроение, пуснете си го, за да се довършитеsmile.gif .Само в внимавайте да не се гръмнете накрая. 

Приятно гледане!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поредна класика на Ким Ки Дук, само това ще кажа, има върху какво да се поразсъждава!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Беше ми много трудно да гледам този филм, постоянно очите ми се насълзяваха и половината филм ми беше размазан, но въпреки всичко успях да видя всяка една секунда. Не съм достоен да изкажа мнение, просто не мога да изразя с думи, това което мина през мен!

Ким Ки Док не прави филми .. това наистина не мога да го нарека филм. Това нещо е съвсем друго, необяснимо по какъв начин постигнато. Всичко във филмите му ме удря много силно. Невероятни актьори, прекрасна музика .. всяка една мелодия е точно на мястото си и е перфектна. Всеки един кадър, всеки един поглед, жест ... дори и шедьовър не е достойна дума, за да обобщи всичко.

Няма друго такова чувство след преживяването на подобно нещо! Поздравленията трябва да са за всички, които са участвали по някакъв начин в направата му. И естествено поклон пред Ким Ки Док.

 

а тази песен ....

(хората, които не са гледали филма, да не гледат клипа)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Филма втрещява с бруталния си реализъм ...... как му даде сърце да направи такива сцени не знам,

но е наистина добре направен, рязък и горчив.

Ала въпреки всичко, някак си края на филма не ми се връзва никак - как стана тази 180 градусова

промяна в момичето, нещо ми се губи, от едната крайност, изведнъж отидохме на другата, но минавайки

през вакуум в сюжета.

 

п.п. може би на Ки Дук му е дотежало и вместо със смърт, е решил да приключи с любов, но завършека

въпреки това ми е куц, недоизпипан и нахвърлян отгоре-отгоре на бърза ръка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отново много,много емоционален филм на Ки Дук . Умее си ги човека тези откачени филми,но тук за първи път историята не ми бе по вкуса. Не,че не бе направен майсторски,но самата история ме жегна доста. Това,което направи с момичето е просто непростимо и за мен това е доста ,доста брутално. Като знам колко момичета биват принудени да проституират :(

А и сори,ама не виждам някаква смислена причина тя да се влюби в него и филмът да свърши по този ,лично за мен абсурден начин. Не,не мога да го приема като развитие на филма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първите няколко пъти, в които гледах филма, се въздържах от коментар. Да, правилно - първите няколко пъти. Защото този е от типа филми, които задължително се гледат пак, и пак, и пак... Изключителен филм. Трогателен, болезнен, романтичен. И не съм съгласна, в никакъв случай, че любовната история е била на заден план. Напротив, та тя движеше цялата история. Да, бруталност, омраза и т.н. имаше. Целия филм е букет от чувства. Има от всичко, но най-много има любов и страдание.

 

Много ми хареса едно изказване по-горе на farfalina за това, как гледаше обекта на желанията си с тъга и обожание едновременно. Но да, това е неговият начин да я задържи до себе си. Да я въвлече в неговия свят, за да я има. И то не буквално, защото той така и не посмя да се възползва от услугите й. Именно защото я обичаше толкова много. И защото и тя го обичаше, реши да остане такава, за да е близо до него. Макар и без физически контакт, те споделяха любовта си. Любов много по-възвишена. Края на лентата също бе много добър. За момичето, което пое изцяло нов път в живота, лош и грозен път, но с увереност, защото любимия е до нея. А той, просто обичаше силно своето творение. А, и тука едно допълнение относто мълчаливостта и "крещенето" на героя. Ами, точно за това мълчеше. Видяхе огромния белег на гърлото му. Аз дори си мислех че е ням. Но на него не му трябваха думи. Като истински мъж, делата му говореха. Страхотна роля на Че Хюн Чо.

 

Трогателни моменти през цялата лента бол, романтиката бе толкова тъмна и мрачна, че чак ти засяда буца в гърлото докато гледаш. А за странноста на филма... Кое му е странното? Филма си е чиста човешка история. Аз нищо странно не видях. Дори и да не си особен почитател на Ки Док, то този филм поне си заслужава да се види. Той някак се отличава от останалите. Наистина много нежен, същевременно жесток филм. Накратко - брилянтен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нежност и романтика?! :)Трагедия си е. Само в лошия имаше любов, но по-добре да я нямаше... Такава любов трябва да се забрани със закон.

Жената просто се самоунищожи умишлено и доброволно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е, явно аз съм го гледала филма с розовите си очила ;) Чак пък със закон да се забрани любов... крайно е.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Странно...Не знам какво да напиша, или по-скоро не знам как точно да се изразя...

Филмът трябва да се гледа. Не бих казала, че е най-откаченото нещо, което съм гледала! Нито, че е толкова странен и извън всякакви догми.

Историята всъщност е много човешка, черна, мрачна, пропита с негативен заряд... Едва ли за първи път "жертвата" се привързва към собственият си "палач"...Това е "красотата" в човешките мисли и чувства - необясними са! Кулминацията естествено бе краят. Надяваш се да видиш поне малко нежност, и бум, светлия лъч изчезва като мираж и отново виждаш сивата действителност. Човек сам избира пътя, по който да върви...Тя нямаше как да се откъсне от съдбата си, от него, от това, което я кара да прави...Веднъж преминеш ли тази граница, няма връщане назад. Това е и наказанието за главния, който я обичаше по свой си начин - първобитен, животински, брутален, необясним, необикновен...

За мен Ги Док ни показва друг свят, друг вид взаймоотношения, други чувства, отново силни, разтърсващи от болка, друг вид любов...Защото всеки човек изпитва любов, нали? По неговия си начин..."Човешки"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...