Jump to content

Nippon Noir: Detective Y's Rebellion (2019)


Recommended Posts

spacer.png

 

Nippon Noir: Detective Y's Rebellion (ニッポンノワール ―刑事Yの反乱―)
Страна: Япония
Също така известен като: Nippon Nowaru: Keiji Y no Hanran
Период на излъчване: 2019 – Октомври – 13 до 2019 – Декември – ?
Време на излъчване: Неделя 22:30
Формат: Renzoku    
Жанр: Криминален, Детективски, Драма
Канал: NTV
Епизоди: 10
Режисьор: Ryuichi Inomata
Субтитри: Английски

 

Участват: 
Kaku Kento като Yusa Kiyoharu
Hirosue Ryoko като Usui Kaoru
Iura Arata като Saimon Kaname
Kitamura Kazuki като Nabu Shusuke
Kaho като Fukami Sara
Kudo Asuka като Nagoshi Tokio
Sakuma Yui като Honjo Serina
Tachibana Eri като Takasago Akemi
Tanoi Ken като Usui Katsuki    

Hosoda Yoshihiko като Miyagi Ryoichi

Shiina Kippei като Masato Gunji (епизод 8)

 

Резюме: Сериалът е spinoff на „3 Nen A Gumi (2019)“.
Когато детектив Yusa (Kaku Kento) се събужда насред гора, намира пистолет в ръката си и труп на жена детектив до него. Той няма никакви спомени от последните няколко месеца. Убил ли я е, или е бил натопен от някой? Сега преследван от собствените си колеги, Yusa се опитва да разбере какво наистина е станало...

 

Свали с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действието се развива 6 месеца след училищния инцидент. Първата връзка е героят на Хосода, който и тук е полицай. С времето се появяват и други образи от училищната история, но за момента не е ясно защо.

Изгледах 3 серии и мисля, че се пристрастявам. Знам, че на моменти действието е абсурдно, но кастът е просто феноменален и прави чудеса на екрана, благодарение на мистерията, която с всяка серия се увеличава, действието, което се променя буквално за секунди от една крайност в друга и заснемането. Камерата предлага наистина фантастични и запомнящи се кадри. Динамиката ме повлече и усещам, как неусетно се озовавам в центъра на историята, заедно с героите, става ми все по-интересна, макар още да не съм наясно, каква е дълбоката връзка с Хиираги. 

Щури персонажи, които могат да де променят до неузнаваемост (Кенто и Арата са тотално луди, но какво да кажа за образа на Кудо - никога не съм си го представяла в подобно превъплъщение - колкото и абсурдно да изглежда на моменти, младежът доказва, че е страхотен актьор!).

Много реплики, светкавично действие и абсурдна комедия в крими дорама - това не би се харесало на всеки / то няма и как да се поеме и смели при тези обороти, но все пак мен ме привлича. Гледам и коментирам. Сценаристът е много добър. Само последните му творби да вземем, но имам надежда, че няма да ме разочарова.

Ендингът е друг изненадващо добър елемент към дорамата. Прекрасен! След цялата динамика  и обрати в дадена серия, накрая идва спокойствие и тишина. Сякаш нищо не е такова, каквото изглежда на екрана. Не. То е много повече.

https://aramajapan.com/news/musicvideo/southern-all-stars-pull-back-the-curtain-in-their-music-video-for-ai-wa-slow-ni-chottozutsu/101847/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше умопомрачително! Въртележка, която увлича и повлича не само героите.

Страховитите обрати до самия финал не оставят на зрителя и миг почивка.  Знаех си, че някои герои само привидно изглеждаха нелогично на екрана. Зад всяко действие имаше обяснение, но то идваше на части, по лъжичка.

Обяснявам си връзката с училищната дорама с факта, че историята на този клас и поуките от нея бяха повлияли по някакъв начин на героите тук. Учениците се явяваха в услуга на действието и 00се представиха като разумни млади хора, на които може да се разчита.

Идеята за размирните младежи, които тръгват по лош път и после се променят до неузнаваемост в услуга нечии интереси не важи за всички, така както даден експеримент не би се отразил еднакво на всеки. Хората са различни и сами решават, дали да се поддадат на нечие внушение, или не. Истината е трудно достижима и понякога скрита зад множество пластове, но тя е там и чака да бъде разкрита. И още една любима японска тема, бих казала, представена блестящо тук - тази за паметта и спомените.

На фона на цялото щуро действие,  картината, която ендингът показва, внася коренно различно усещане. Толкова приятно и успокояващо. Това е една от най-добрите песни за изминалата година. Въобще, музиката е много добре подбрана, особено с вмъкването и на класическа мелодия.

Актьорският състав беше безупречен! Няма да говоря за всеки поотделно, понеже трябва да включа всички, абсолютно всички участници. И понеже обичам баланса по отношение на персонажите, останах изключително доволна и в това отношение.

 

Дорамата достойно влиза в личния ми Топ 3 за 2019г, заедно с Откраднато лице, Scums и училищната история на Хиираги.

Препоръчвам с две ръце за любителите на мистерии, криминалните екшъни и психологията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...