Jump to content

Ore no Hanashi wa Nagai (2019)


Recommended Posts

 

EGjG_zqUUAAr0pj.jpg

 

Off Topic

EGuujF9UEAE8jZc.jpg

 

Ore no Hanashi wa Nagai (俺の話は長い)
Страна: Япония
Също така известен като: Re: If Talking Paid
Период на излъчване: 2019 – Октомври – 12 до 2019 – Ноември – 30
Време на излъчване: Събота 22:00
Формат: Renzoku    
Жанр: Семеен
Канал: NTV
Епизоди: 10
Режисьор: Satoru Nakajima
Субтитри: Английски

 

Участват: 
Ikuta Toma като Kishibe Mitsuru
Harada Mieko като Kishibe Fusae
Yasuda Ken като Akiba Koji
Koike Eiko като Akiba Ayako
Kiyohara Kaya като Akiba Harumi
Yosuke Sugino като Kaisei Komano
Rintaro Mizusawa като Riku Takahira

Mamiya Shotaro като Watari Junpei

 

Резюме: Kishibe Mitsuru (Ikuta Toma) е 31-годишен несемеен мъж. Мотивиран от голямата си любов към кафето, той започна бизнес, след като завършва колеж, но се проваля мизерно. Затова не работи изобщо през последните седем години и се превърна в това, което е известно като NEET (В момента не се обучава, наема или квалифицира). Той винаги е имал желание да работи, и винаги е искал да направи нещо по въпроса, без да се налага да зависи от другите. Mitsuru има странна способност да не губи спор пред никого. Когато нещо стане неизгодно за него, той измисля всевъзможни надути аргументи и крие истинската си същност. Но всичко е на път да се промени когато по-голямата му сестра Akiba Ayako (Koike Etsuko), идва в кафенето на майка им и обявява, че семейството и ще живее с тях, докато къщата им се ремонтира…
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн а руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми мила затова ми се иска да не се качват теми с месеци назад не ми излезе нищо затова става така...:D 

Ако искаш си премести линковете и ми кажи да си истрия темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам го текущо. Забавно семейство, даже 2 събрани под един прокрив. Вуйчото има тактика за комуникация така че да стане неговото и да е в мир той със себе си. Но за негова жалост има кака :896767:, която добре го познава.  В общи линии забава. Но признавам че от двата ми текущи сериала на японския фронт първо гледам You, Me, and Bach . 

На моменти просто играта на думи  ми идва малко в повече, а и тъй като не съм на ти с японския а и ми е ясно че не винаги дори при добър превод разни езикови каламбури не могат да се преведат или уловят от чужденец за езика правилно , та ...губят ми се в такива моменти. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заглавието предполагаше, че ще има дълго говорене в тази дорама, но аз приех предизвикателството и геройски издържах до финала, който за мен дава светлина в тунела, макар и не съвсем пълна.

Шоши много правилно отбелязва някои слаби страни.

Това е проблем в доста от съвременните дорами. Някъде се поизчерпаха и вече не могат да попълнят с нещо оригинално цели 10 епизода. Затова разчитат на говоренето. Като оставим това настрана, историята беше топла, семейна и забавна, типично в японски стил. Особено ми допаднаха отношенията между героите и се радвам, че наблегнаха на тези между вуйчото и племенницата и въобще, между него и всички останали. Смятам, че неусетно героят на Тома помогна на другити, а най-хубаво е, че на финала останалите му го върнаха с това силно "ганбаре".

Черешката на тортата беше един от най-добрите ендинги за годината. Песента на колегите на Тома - Канджани8 е перфектият избор тук! Обичам ги тези хора! Да са живи и здрави! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно ми е за гледане :). Всъщност отдавна не бях заглеждала нищо и сега това леко ми лови окото - ненатрапчиво, ама приятно и с Икута Тома. 

А и ми е добре да си напомням, колко е важно по някой път да бъдеш нежен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, сега мога да си обясня защо ми харесва - бавно е, на моменти определено му липсва динамика, но за различка от много други бавни японски твирения тук героите са и много истински... и до един положителни. Всеки си е с характера и недостатъците, но не е някаква бегла карикатура или тъмен образ създаден за да бъде наказан или за поучаване. И същевременно, въпреки че всички са енергични и активни, никой не е зъл или измамващ. 優しい, нещо такова, но тук ми седи убедително.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По едно време преди време се сетих че имам да изгледам последния епизод на този сериал. Просто така му се получи че го проточих. Реално не лошо заглавие. Да, главния герой на моменти плямпало направо. Но реално хората покрай него пък се разтоварваха , споделяха, мотивираха се. Той можеше реално да е удачен като поме семейното заведение. Но и така става, имаше явно по-дълга нужда от презареждане и мотивиране самия той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...