Jump to content

Grand Maison Tokyo (2019)


Recommended Posts

Като изключим, че постоянно огладнявах докато гледам :D беше изключително приятен. Лично аз гледам често кулинарни риалити предавания и направо ми се къса сърцето като ги гледам толкова млади, амбициозни, търсещи одобрение как се бъхтат над печките за тия пусти звезди, но това е реалността в тяхната индустрия. Иска ми се и спин оф серийките за Шохей да бяха качени онлайн някъде, но уви....ударих на камък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До шеста серия сме и съм изключително доволна от сериала... много, много благодаря за превода, чудесно настроение ни носи!:thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10-ти излезе преди 2-3 дни на руски, заела съм се.

Безобразие пълно, наистина ми развалиха удоволствието,

аз също го гледам с това огромно чакане.

За два месеца, забравих за какво идеше реч...

До края на седмицата го имате, само да съм здрава.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно затова бъдещите зрители на заглавието ще са най-доволни, когато Ная приключи с цялостния превод. Тепърва ще го гледат на един дъх и ще му се радват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е наистина номер 1 в своя жанр, и без да е комедия (по-принцип) се съзтезава с руския "Кухня". Първа серия пък има качествата на отделен игрален филм. Последвалите серии развиват различни аспекти след много силното начало, не се скучае нито за минута. Не случайно имат над 8 в imdb, напълно заслужено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кимура малко поостарял, но все така харизматичен. Хубавите японски сериали вълнуват по един особен начин. Благодаря за българските субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Превъзходен! Сериалът си е направо 11 степено гурме меню поднесено с такава страст и емоция, че просто не исках да свършва. Великолепна актьорска игра и присъствие, красива атмосфера, допир до натуралното, природното, уважение към храната и страст към осъвършенстване. 

Изключителен Кимура, само как ходеше и ядеше всякакви зелении и цветя където и да види. :D Уникален каст и поздравления за всички актьори. Ролите им бяха толкова различни и цветни, изградени от емоции и тревоги, но вярващи в една цел и стремящи се в една посока - да създават вкус, който да носи удоволстивие и да прави живота на клиента по-добър. 

Хареса ми как постепенно се отделяше време за всеки един главен герой в кухнята и имаше развитие в неговата същност и история. Също така много ми хареса, че сред главните Шеф нямаше нечисти игри. Достойни за уважение и респект!

Препоръчвам с две ръцеее :yes:

Благодаря за чудесния превод. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен най-много ми хареса това, че нямаше изразен злодей, което правеше дорамата далеч по-по-човечна и реална. Радвам се, че заглавието продължава да вдъхновява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През цялото време си мислех, че нищо от случващото се не беше реалистично – просто нещата не стават така – но въпреки това симпатизирах на героите и им стисках палци всички вложени усилия да доведат до успешен краен резултат. Без да претендирам, че познавам добре японските продукции, но като че ли често залагат на това да покажат как когато си искрен с хората, даваш всичко от себе си и желаеш безкрайно силно нещо, то непременно го постигаш. Някак твърде агитационно ми идва, но, като оставим това настрана, сериалът наистина е много приятен, с отлични актьори и добри диалози, както беше споменато и по-горе. Имаше нелогично поведение от някои от героите, но това остана на заден план. Храната наистина беше много красиво поднасяна, но не мисля, че бих опитала много от ястията (абе, не приготвяха ли прекалено много пържени храни тия ми ти хора :D).

 

@naia, благодарности за превода, отново! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, felicyti написа:

@bealonenomore тигана е изнесен на пиедестал в Азия. :D Всичко е пържено и вкусно! :D 

 

Лошо няма, даже напротив, ама някак не ми се връзваше с френската кухня... А и като сложим това, че използваха местни продукти и подправки, какво остана от френската кухня освен засуканите имена? :P 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, bealonenomore написа:

какво остана от френската кухня освен засуканите имена? :P 

Майсторлък за приготвянето! :D 

 

Като цяло за мен е безумие да се ходи в такъв тип ресторанти, но отстрани е приятно за гледане и възхищение. Иначе както в България масово си побългаряваме италиянската и прочие кухни, та и тук са направили нещо такова с френската, но на по високо ниво с ясна цел да придобият звезди Мишлен. Колко са нужни, това всеки си преценя. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...