Jump to content
Sign in to follow this  

Michael Miu Kiu Wai (Миу Киу Уай)

Recommended Posts


Miu Kiu Wai /苗僑偉  Миу Киу Уай

Английско име:Michael Miu (Майкъл Миу)

Известен като: Sam Gor ( Третият Брат)

Професия: Актьор

Дата на раждане: 19 юни 1958 г.  

Родно място: ZhoushanZhejiang, Китай

Резиденция: Хонг Конг

Височина: 180 см

Тегло: 80 кг.

Зодия: близнаци

Китайски зодиак: куче


Образoвание:Hong Kong High School

Език: Мандарин и катонски 

Семеен статус: съпруга Jaime Chik, дъщеря и син

Хоби: фотография

Дебют:  1980г. в филма  The Adventurer's.


Baidu Baike




Private Shushan Gakuen (2020)

Legend of the Condor Heroes  (2017)

Line Walker (TVB, 2014)

A Change of Heart (TVB, 2013)

Hua Kai Ban Xia/ Flower Blooms in The Mid-summer as Cheng Hao (Hunan TV, 2012)

Highs and Lows (TVB, 2012)

L'Escargot (TVB, 2012)

Gun Metal Grey (TVB, 2010)

My Better Half (TVB, 2010)

E.U./Emergency Unit (TVB, 2009)

Love Exchange (TVB, 2008)

The Drive of Life (TVB/CCTV, 2007)

Devil's Disciples (TVB, 2007, cameo)

On the First Beat (TVB, 2007, guest)

ICAC Investigators (TVB, 2007)

Dicey Business (TVB, 2006)

Au Revoir Shanghai (TVB, 2006)

Into Thin Air (TVB, 2005)

The Academy (TVB, 2005)

The Yangs' Saga (TVB, 1985)

The New Adventures of Chor Lau Heung (楚留香之蝙蝠傳奇) (TVB, 1984)

The Radio Tycoon (播音人) (TVB, 1983)

The Legend of Master So (TVB, 1983)

Legend of the Condor Heroes (TVB, 1983)

The Fearless Duo (TVB, 1978)




The White Storm 2: Drug Lords (2019)

The Trough (2019)

In the Fog (2017)

An Old Lady's Who Sales Betelnut (2017)

New York, New York (2016)

Good Take! (2016)

Streets of Macao (2014)

I Love Hong Kong (2011)

Black Ransom (2010)

Brothers (2007)

Wo Hu (2006)

Jiang Hu (2004)

Love is a Many Stupid Thing (2004)

When Beckham Met Owen (2004)

How To Meet The Lucky Stars (2004)

Twinkle, Twinkle Lucky Star (1996, cameo)

Don't Give a Damn! (1995)

Whatever Will Be, Will Be (1995)

Come Fly The Dragon (1993)

Lord Of East China Sea (1993)

Love is a Fairytale (1993)

The Killer from China (1991)

A Rascal's Tale (1991)

Weakness of Man (1991)

Bloody Hero (1990)

Family Honor (1990)

Fatal Termination (1990)

Forsaken Cop (1990)

Magic Cop (1990)

The Outlaw Brothers (1990)

Burning Ambition (1989)

Close Escape (1989)

The Fortune Code (1989)

Return of The Lucky Stars (1989)

Love Soldier of Fortune (1988)

Hero of Tomorrow (1988)

The Big Brother (1987)

Eastern Condors (1987)

Scared Stiff (1987)

The Dragon Sword (1986)

Lucky Stars Go Places (1986)

Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985)

Centipede Horror (1982)


Допълнителна информация:

Бил е в групата  Five Tiger Generals (Петте Тигри)  с Анди Лау ,Tony Leung Chiu-Wai и Kent Tong,известна като съдържаща петимата най-популярни,  водещи актьори на 80-те години.




  • Like 1

Share this post

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Create New...