Jump to content

SuperM


skofiild

Recommended Posts

МарКай е най-готината двойка в SuperM.

Тейонг е сладък като се изчерви, а Бек си е Бек, и си го обичаме. 

Както и останалите от групата. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видео от изпълнението на Dangerous Woman, от гостуването на групата в шоуто на Jimmy Kimmel снощи. 

 

(аз още не съм го гледала, че съм на работа, само тропкам нетърпеливо с крака като Кай в едно друго предаване :D). 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.04 SuperM ще изнесат концерт в Токио Дом. Както казват във видеото - да очакваме няколко специални сцени/пърформанса. Лично за мен японските представления на к-поп изпълнителите, които следя, са най-добрите, така че с интерес очаквам и бъдещия японски концерт на групата. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчетата са на родна земя след приключване на американските точки на турнето.
Ето и кратък клип от концерта в Мексико. По мое скромно мнение, базирано на клипове и отзиви в соц. мрежи, именно там е било най-добрият досега.


Казвам досега, защото вярвам в Европа, а дори още повече в японските фенове.
Което ме подсеща да споделя, че в Токио  не спят, подгряват за концерта.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли някой тук, който ще ходи на концерите в Париж и Лондон? 

Със сестра ми пътуваме за Лондооон! Ще ми е първият (к)поп концерт ever :yes:

Очаквам да е много шумно, което няма да ми хареса, нооо... като идват толкова наблизо е трудно да се пропусне :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 2/6/2020 at 8:44 PM, kandala said:

МарКай е най-готината двойка в SuperM.

Тейонг е сладък като се изчерви, а Бек си е Бек, и си го обичаме. 

Както и останалите от групата. 

 

 

На мен ми стана много мило Бекюни като каза, че при "запознаването" с Тейонг първата му мисъл е била, че иска да му даде сила и е направил първите стъпки да се сближат, но после е установил, че се справя чудесно доброто дете :P Бекюн е някакво напълно уникално явление за мен с характера му да радва и променя атмосферата наоколо си... 

Толкова ми липсва в културата на човечеството детската чистота, че където я срещна все пак, ме усмихва от все сърце и искрено възхищава! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бекхьон - заключителни думи в Лондон. Както винаги весел, настроението на 6, пръска щастие и усмивки.


Моля, моля, присъствалите на концерта в Лондон (или в Париж) да споделят как е минал, как са се чувствали, как беше.

@Ralie Blag, знаем, че можеш да разказваш добре. Напиши накратко какво беше за теб концерта, ако нямаш против?
И много се надявам изживяването да е отговорило на очакванията ти в най-хубавия смисъл. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 3/1/2020 at 3:13 PM, kandala said:

Бекхьон - заключителни думи в Лондон. Както винаги весел, настроението на 6, пръска щастие и усмивки.


Моля, моля, присъствалите на концерта в Лондон (или в Париж) да споделят как е минал, как са се чувствали, как беше.

@Ralie Blag, знаем, че можеш да разказваш добре. Напиши накратко какво беше за теб концерта, ако нямаш против?
И много се надявам изживяването да е отговорило на очакванията ти в най-хубавия смисъл. 

 

Включвам се сега за малко, за да потвърдя, че беше ПРЕКРАСНООО!! Както си мислех, че ще ми е шумно и няма да ми хареса, понеже съм все пак предимно на класическата музика фен... е няма такова преживяване – още като удари басът за излизането на СуперМомчетата на сцената и ми стана ясно, че ще ми хареса и още как! И танцувах на място, и давах принос в повишаването на децибелите хаха :es:Не е истина просто, но се оказа заразително!!! Публиката като стана на крака и повече не седна, да й се не знае :D Можеше поне докато говорят да сядаме, но уви - всички продължиха да стърчат през цялото време, така че не можеше да си седне човек и да гледа тихо и кротко :P 
Беше ми интересно да ги видя така отблизо сладурите – на големите екрани и на сцените, разбира се. Вече не са някакви извънземни божества, а едни хубави, мили и талантливи човешки същества хехехехе :wub: Местата ни бяха в изненадващо добър сектор – между двете сцени се падаха и не прекалено нагоре като ред, както и недалеч от единия голям екран отстрани.
Цялото пътуване ми мина под знака на любимата 13-ка (числото на мъдростта) и всичко се подреждаше по най-добрия възможен начин. Всъщност чак като потегляхме със сестра ми за Лондон установих, че този концерт им се пада точно 13-ти поред – пишеше на туитъра им нещо за 12-тия концерт в Париж и така се светнах, че следващият е 13-ти, а на летището там се паднах да изляза през паспортно гише 13  и т.н.  :) 
Един от най-запомнящите се за мен моменти ще си остане спирането на звука още при първата им песен I Can't Stand the Rain. Аз гледах на големия екран острани до нас – помня разкошното мини-соло на Темин в центъра и след това пое Бекюни... И както си пееше, звукът изчезна и понеже камерата беше в този момент най-вече върху него, се видя смешното му изненадано-усмихнато изражение точно в центъра на екрана. И залата весело се разшумя и разсмя на този технически каф, беше някак изненадващо и забавно цялото това нещо, благодарение на което изгледахме още веднъж песента – получихме бонус демек!:es::yes: 
От всички солови изпълнения може би най-свежо и усмихващо ми беше това на Лукас – понеже не съм го гледала много, и то само на фен-камери. Мнооого сладурска му е песента. На Каи Confession е hot-hot – огън буквално :) На Тен и Тейонг Baby Don't Stop е другото, което много ме радва... На 2Fast ми е най-весело как подскача Бек – падна се на пътеката откъм нашата страна той и на живо, както е облечен в кремавия му небрежно спортен аутфит със заоблените маратонки, е все едно гледаш някакво детенце как подскача виртуозно в такт... :panda-145:B) No Manners, With You... чудесни са. А на Jopping накрая направо звукът брумтеше от прекаления ентусиазъм на публиката да приглася. И така. Свърши доста бързо цялото...

От самата обстановка около преживяването имаше някои интересни моменти. Включително това, че единственото момиче, което се отзова на питането ми ще има ли някой друг от БГ на концерта, се оказа, че е с билет в нашия сектор, при това на нашия ред, от нашата страна и реално през 6 места от нас!!! А накрая дори през 2 места от сестра ми се получи, защото когато вече бяхме в залата, по едно време дойде някакво леко префърцулено момче и взе да ни обяснява, че е тук само за да провери как е гледката от място 33, защото има и втори билет – подарък от приятел, за друго място някъде по-долу към сцената и след малко отива там, където и ще остане вероятно. Та просто един вид ни уведоми, че мястото ще е свободно и сестра ми го зае, за да е още по-близо до екрана, за да снима от него поне близки кадри :) Защото се оказа, че не пускали с професионална техника и й взеха хубавия обектив гадовете. Само затова ни беше яд, защото ако знаехме, щяхме да го скрием и да си минем с него, ама а де! 
Има станали някакви хубави кадри - поне горе-долу, но ще пусна снимки като се приберем, че от Лондон веднага на друга екскурзия отлетяхме и още не сме си в къщи.

Другото интересно е, че момичето се оказа фен на любимците EXO и около нас се бяха случили също още един куп фенове на EXO, въпреки че иначе си имаше много на NCT, SHINee и пр. Освен това в един момент разбрахме, че тя е поела по пътя на вегетарианството като нас :) А като се прибирахме към хотела след концерта, пък минахме покрай едно мъничко заведенийце, от което се носеше изкусително ухание на пици и се оказа, че имат разкошни веган предложения. Всъщност заведението беше принципно ориентирано към зелени и полезни инициативи, защото имаха разни интересни надписи, включително, че са част от някакво движение "Твърде хубаво, за да бъде изхвърлено", където очевдно подаваха неизкунсумирана за деня продукция, вместо да изхвърлят и т.н. 

 

П.С. Впрочем това от видеото по-горе наистина беше много забавно. Първо Темин изнуди Каи да каже на публиката "I love you" с аего, след това Каи си го върна и накара Темин, a последната "жертва" беше Бекюн – да каже "I love you" като 12-годишен. И той сътвори цял скетч - като куклите с глас. Много е добър да му идва какво ли не наум! B) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, много благодаря, че се отзова с разказ за концерта!

За микрофона на Бек бях чула, но не успях да намеря фен камери и не знаех точно какво се е случило. Интересно, на плейбек ли беше песента? Много ги коментират, че не пеят на живо, но аз нямам мнение по въпроса. Още повече - знам, че го могат, а предвид, че песента е пряко обвързана с хореографията и интензитета на музиката, та съзнавам, че не винаги изпълнението на живо е опция. 

Ето и официално видео от екипа на SuperM. 

Било е страхотно, личи си. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не спря само неговия микрофон, ами всичко – спря изобщо звукът... От това няма как да се разбере дали се пее на живо, но според мен си пеят точно толкова на живо колкото се пее обичайно – има си детайли, които са вградени в инструментала, и такива, които се пеят на живо. Те засега имат малко концерти, но всички са си асови изпълнители, така че не виждам за какво да е по-различно нещо при тях. Нямат лесни хореографии вече никои от водещите групи на SM така или иначе. Наскоро покрай Obsession не помня сега къде точно Чен беше споменавал, че в началото се е чудел как ще го пее стабилно на живо, заедно с танцуването, високия си тон, но с отработването на изпълнението е установил, че всичко е постижимо с достатъчно тренировка. Тоест прави си го на живо. За Jopping и високия тон на Бекюн не мога да дам лично впечатление, защото наистина публиката изби звука на тонколоните - на записите в интернет, които прегледах, се чува изпълнението по-добре отколкото беше на живо! Явно микрофоните на камерите все пак правят туширане и изчистване на крещенето и брумтенето... 

 

А ето ТУК един запис от първото изпълнение на I Can't Stand the Rain - съвсем добре си се чува, че Бекюн си пее, като леко натъртва последния тон, и после хоп – няма никой...  Било е за секунди сигурно, но досатъчно, за да прекъсне изпълнението. Не мога да кажа как е за другите групи, но EXO и цялото NCT са такива машини на отработвано съвършенство, че наистина не е за вярване колко са добри! EXO-CBX го доказва с песни като Paper Cuts, където на места почти няма инструментал даже – преят акапела направо и им се чува пре ясно придиханието...  Е не танцуват в случая, ама не значи че не ги могат и двете заедно. 
 


Впрочем сега се сещам, че Бекюн на неговото соло Betcha + Un Village нарочно си отдалечава микрофона, когато звучи пеене от инструментала – за да правим ясно разликата кое го пее на живо и кое е вградено. A при общите песни с тежките хореографии редовно си прибутва малкото микрофонче към устата, когато ще пее.
Но както и да е... не мисля изобщо по тази тема, защото си знам, че си могат и нямам съмнение колко наистина са добри. ВЕЛИКОЛЕПНИ са даже! :wub: – дори когато чуваме леки crack-чета на гласовете им – за доказателство, че пеят в реално време ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич нямах идея, че тук има такава тема. Чудя се какво ли мога да допълня към казаното по-горе. Лично за мен, като заклет фен на EXO и SHINee от самото им начало (смятайте колко години са това), този концерт за мен беше първия. А изживяването от първия концерт винаги е неописуемо и остава на едно специално място в сърцето, на колкото и добри концерти да ходиш след това.
Нещото, което ми направи силно впечатление е отзивчивостта на феновете. Нямаше много значение кой е там заради EXO, NCT или SHINee. Всички бяха едно цяло. Е, сигурно има и изключения и някой ще каже "не е точно така", но поне ние с моята приятелка срещнахме само мили хора.

Три часа преди концерта се приютихме в 'Wasabi - sushi & bento' да похапнем азиатско. Аз също съм вегетарианка, от близо 15 години вече. Бях изненадана колко вегетарианска храна може да се намери дори в азиатските заведения за бързо хранене.
Ще споделя единствената неприятна случка в цялото изживяване, която ни докара мини сърдечен удар, понеже заради нея можеше изобщо да няма концерт за нас. Билетите бяха с QR код, който се сканира от приложението и те допускат. Работата е там, че три дни преди концерта, аз трансферирах билета на моята приятелка, за да може и тя да влезе с нейния си телефон (мислех, че така трябва, ама кой да знае, че няма никакво значение). В последствие, до последно билетът й така и не се озова в нейния профил на приложението, а на мен ми изписваше само Pending..., което ще рече, че и аз нямах билета, изчезна си ей така някъде в електронното пространство. xD Последваха обяснения на входа, след като вече бяха сканирали моя билет и отказваха да пуснат приятелката ми. Тя каза "отивай, аз ще те чакам тук". Аз казах, че няма да вляза без нея. Момичето, което сканираше билетите не даваше пет пари за това колко сме пръснали ние за този концерт и упорито ме игнорираше. Наясно съм, че е заета и напълно я разбирам, няма хората нас да чакат, но дори не си направи труда да ме насочи към някого, с когото мога да говоря. Просто ми обърна гръб и продължи да си сканира. Що да не xD Обаче и аз упорито се опитвам да говоря с нея, колкото и тя да не желае. Питам я дали мога да отменя трансфера на билета, а тя се обръща с думите "не, не може, вече си го изпратила". При което ми кипва тотално и удрям бутона Recall на изпратения преди дни билет, пък каквото ще да става. На секундата билетът се озовава обратно в моя профил, потупвам така любезната служителка по гърба и й казвам: "Ето го билетът. Не можело, а?". Тя го маркира, гледайки с възможно най-скована физиономия и аз правя знак на приятелката си да дойде при мен.
Честно ви казвам, изправиха ми се косите, съкрати ми се животът с поне 5 години. Така че един съвет от мен за тези, на които им предстоят концерти и които не са запознати (както аз не бях), не прехвърляйте нищо. Ако ще 5 билета да имате, влизате всички заедно.
Но концертът си заслужаваше дори това нехубаво изживяване, защото беше страхотен, както е казано по-горе. Разбрах защо всички са луди по Беки. На живо е още по-чаровен и адски земен. Като цяло всички стояха на сцената толкова спокойно и естествено, сякаш се намират насред хола вкъщи. Очарована съм от това, че въпреки че I Can't Stand The Rain беше почти към края си, когато се случи гафът, те все пак я изпяха и изтанцуваха наново за феновете. Знаех, че сме хванали добри места, но когато влязохме вътре и видяхме колко всъщност близо сме и колко страхотно се вижда от този сектор, откачихме тотално. xD Разположението на всички места в залата като цяло е изключително добро. Само не знам за какво ни бяха тия места за сядане. xD
Колкото до пеенето на живо, съгласна съм с вече казаното. И наистина не знам за какво има да ги коментират, след като тези изпълнители многократно са се доказали и изобщо няма никакво значение кога как са пяли. Това зависи от много други фактори, не само от гласовите им данни.
Кай водил Лукас в музей, но не помнеше името на музея. Феновете веднага почнаха да викат и той каза: "да, точно този". xD Лукас май не бил много очарован, понеже през цялото време имал отегчено изражение. xD След края на соло изпълнениято си на Danger и Sayonara Hitori, Темин се хвърли долу в отвора на сцената. Да му имам прибирането в бекстейджа! Грандиозно!
Тези 2 часа ми минаха като едни 10 минути, светкавично бързо. Не се сещам засега друго, което мога да допълня и се страхувам да не се повторя с някой от предните коментари.
П.С. Току-що ми угасна тока. Слава на форума, че ми възстанови написаното. Защо все на мен?! >-<
Малко по-късно ще кача снимки. Иначе в този профил тук, можете да намерите всички изпълнения с възможно най-доброто качество ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Супер! СуперМ! 

Много се радвам, че се появиха и стари-нови фенове на момчетата, и страшно ви благодаря за споделянето!

Ще очаквам с интерес снимковия материал. :D

(Самата аз кроях планове за Париж, но лични неща ме изненадаха и не можах да отида. Дано успея по-натам!) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йоууу, това с трансфера на билети явно сме го предчувствали, защото решихме да не бутаме нищо по приложението за всеки случай :unsure: 

Но имахме друго "изправящо коси" прежияване. Направих чек-ин на билетите ни за отпътуване сутринта преди полета ни и опа - за първи път не ми се появиха номера на места. Разгледахме внимателно пдф-ите и излезе, че това не е бординг pass и трябва да се явим на гише за проверка на багаж и документи. Чудехме се каква ли може да е причината, защото все пак си направих онлайн чек-ина прилично навреме... Оказа се, че сме от последните, които са го направили, и понеже били продадени повече самолетни билети за полета, ние и още 6 човека ще чакаме на stand-by позиция дали ще има за нас места да ни качат!! Те такова нещо за първи път ми се случва и направо изтръпнахме, защото нямахме никакво време да отлагаме полет – щяхме да си изпуснем цялата следваща екскурзия, за която излитахме буквално часове след като се приберем.  Напълно недоумявахме как е възможно да си си купил билет за самолета и накрая да хартисаш, понеже нямало места – звучеше налудничаво, но любезно ни обясниха, че такава опция била включена в условията, които сме приели със закупуване на билет. Повече от това не знам дали биха могли да ме изкарат от нерви, защото не ни топлеше нищо, че щели да ни осигурят хотел, ако нямало друг полет същия ден и ала-бала.... Абсолютна лудост, която за щастие приключи благополучно и се качихме всичко, като на всичкото отгоре видях още две празни места до нас точно. И в крайна сметка ни дадоха места едно до друго, каквито иначе дават само ако си платиш допълнително. Та си откупиха изхабените нерви с тази благинка, хаха. Смяхме се, защото сестра ми предлагаше да си платим навръщане за места, та й изпълниха желанието по сложния начин :D 
 

П.С.1 Радвам се, че "зеленото" става все по-популярно, защото е полезно за всички :) И ние се изненадахме колко много - при това дори веган – опции има в Атина, където сме сега – мисля, че преди десетина години съвсем не беше така.

 

П.С.2 Пак се въодушевих при спомена за концерта, еххх... Чак не мога да повярвам колко бързо се случи всичко, защото съм доста нов фен – едва пролетта на 2017-та научих за съществуването на нещо, наречено к-поп, влюбвайки се в музиките и излъчването на EXO  :wub:  Но сега като се замисля, трудно мога да си бия рекорда с първия ми концерт на Дейвид Гарет – оказах се с билет и заминах абсолютно неочаквано за негов класически рецитал в Берлин точно 13 дни след като бях видяла за първи път негово клипче, йохоо B) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ме и мен с коментар за концерта.  Аз бях сама в Лондон, мой приятелки бяха в друг град, a няколко дни преди концерта се запознах с Рали във фейсбук. 

Aз се врътях напред-назад около четири часа преди концерта, почакахме си едно хубаво на опашката,

 

Лайт мотивът ми за цялото изживяване беше - "Е, не очаквах".

Не е като да не съм виждала Темин три пъти на живо и ЕXO веднъж, но винаги мога да съм много, ама много изненадана.

Всичко беше на макс - солата безупречни, общите песни също страхотни, ефекти, хореография, просто всичко. След I can't stand the rain, която изпяха два пъти, направо ме заболя за горките момче, защото накрая на втория път едвам дишаха.

Аз лично си имам моите фаворити, но бях впечатлена от всеки един представил се на тази сцена. Няма да се впускам в подробности, защото поста няма да ми стигне. Ще споделя само едно нещо, което ми направи впечатление. До мен имаше двойка момче и момиче. Стори ми се, че момчето не е крайно запалено, момичето изглеждаше като die-hard фен. На третата песен и двамата вече пееха. Аз седях в потрес и си мислех "Какво направихме на горкото момче". Толкова силно ми се стори цялото нещо. През целия концерт дори за момент не ми стана скучно, дори когато момчетата се бутаха едни други кой да показва сладки физиономии. Определено по-големите в групата си имаха някакви вътрешни шеги, които така и не разбрах. Важното е, че на тях им беше крайно смешно.

Харесах всички изпълнения. В главата ми заради запомнящ се ритъм се забиха Bass Go Boom на Lucas и Confession на Kai.

Най- любима песен от албума ми е No Мanners, която разказва историята на една болезнена раздяла. А, какво изпълнение на живо само!!! 

 

Видео тук

 

Споменах го към 1000 пъти, но екип на НАСА търси шапката ми в онази наскоро образуваната галактика, защото изхвърча толкова надалече.

На финала беше Jopping, на която всички буквално се разковаха, изпълняваха така все едно имат намерение да почиват следващите 2-3 седмици.

 

В допълнение:

1. Адмирации за екипа стилисти. Бяха свършили невероятна работа.

2. На концерта имаше 4 типа лайт стикове - Shine, NCT, EXO и SuperM всичките с радио управление.  Това направи шоуто запомнящо се от към светлинии ефекти. Само си го представете зала за 20 000 човека, цялата залята в червено и всички скандират Kim Jongin. Гарантирано, дори човек да е от камък ще се впечатли.

3.Излязоха почти веднага за бис (след кратко видео) и не се наложи да ги викаме. Това ме зарадва, защото "биса" на кейпоп концерти винаги е планиран и е част от програмата. В тази връзка на всеки концерт си мисля "Не, не можете да не излезете пак, защото имате още 3 песни от последния албум" XDDD.

 

Ако ви се отвори възможност да ги видите. Препоръчвам с две ръце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По повод пеенето на живо, ето тази фен-камера е уловила от гласа на Baekhyun след като спря озвучаването – на около 6-тата минута се пада: 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...