Jump to content

Recommended Posts

fA6iOdLj2wvLEUPckD6p6aa4id0.jpg


The Return of Iljimae (2009)

 

Държава: Южна Корея

Жанр: исторически

Епизоди: 24

Период на излъчване: 21 януари 2009 - 9 април 2009 г.

ТВ канал: MBC

 

В ролите:

Jung Il Woo - Il Ji Mae

Yoon Jin Seo - Dal Yi / Wal Hee

Kim Min Jong - Goo Ja Myeong

Jung Hye Young - Baek Mae

Lee Kye In - Jeol Chi

Park Geun Hyung - Kim Ja Jeom

Park Chul Min - Wang Hyeong Bo

Oh Young Soo - Monk Yeol Gong

Kang Nam Gil - Bae Seon Dal

Kim Yoo Hyun - Princess Mo Ran

Lee Hyun Woo - Cha Dol Yi

Sandara Park (2ne1) - Rie

Jun Soo Yeon - Soo Ryun

Lee Ho Jae - Kim Joong Hwan

Jung Joon - Kim Joon Seo

Seo Hye Won - Choon Wol

Hwang Jung Ri - Miyamoto Musashi

Harisu - Ki Seon Nyeo

Kwak Min Suk - Cham Mo

Kim Min Ha - Soon Yi

Noh Tae Yub - kid

Yoon Jong Hoon

 

Резюме: Времето на Чосон - цар Ин Йо, който управлява от 1623 до 1649. Международното положение с Манчу е разклатено, ситуацията постепенно се влошава и корупцията изобилства в страната.


The Return Of Iljimae е много по-различен от версията на SBS. Сюжетът е по-деликатен, с повече драматични емоции. Ако някой си е мислел, че версията на SBS е жестока, не знам как бихте се чувствали, след като изгледате тази, защото тя е коренно различна и със съвсем друг подход.

:essub:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

 

 

return1-004.jpg

return1-010.jpg

return1-019.jpg

return1-002.jpg

return1-032.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в първият имаше достатъчно емоции и драматични елементи, но явно тук ще наблегнат и на романтичният елемент, който като се смеси с голяма доза драма и невероятната игра на актъорите, всъщност може да стане и сериал, можещ да се сравни с Хонг Гил Донг, въпреки че там и комедията беше застъпена в голяма степен, но предимно в началото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал. Много разтоварващо ми дойде покрай всичките му и изпити. Началото беше леко изненадващо, а краят перфектен. За актьорите няма какво да кажа освен, че бяха подбрани перфектно. Имаше от всичко по много - драма, комедия, доста добри бойни сцени , музиката беше добре подбрана. Преди година гледах Илджиме на SBS и като разбрах, че този сериал няма да е продължение се разочаровах (най-вероятно не съм бил единствения разочарован), но сега след като го изгледах мнението ми се преобърна. Просто препоръчвам на всички фенове на Илджиме да го гледат и да не сравняват двамата главни актьори (колкото и да харесват Джун Ги) и съм сигурен, че ще им хареса. Жалкото е, че все още няма български субтитри и не всички могат да му са насладят, но се надявам скоро някои добри хора да му спретнат един хубав превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено си заслужаваше гледането и безсънната нощ :) само началото малко не ми хареса, но след няколко епизода вече не можех да спра компа... Каквото и да кажа за актьорската и игра и историята ще е малко. Всички бяха страхотни, а най - много ме радваше Ча Дол - голям образ, съкровище :lol: Радвам се, че най - накрая намерих сериал с край, който да ми хареса... Определено ще го гледам пак... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми седи в списъка на изчакване този сериал, защото ме притеснява наличието на много драма (вмятам пояснението: повече от версията от 2008-ма). На пръв поглед изглежда по-сериозен и актьорския състав е добре подбран. След като така и така се бях сдобила с два епизода, им хвърлих един поглед, за да установя, че силата на емоциите може да ме накара да напълня един леген сълзи, въпреки наличието на клишета в сюжета и начина на поднасяне. При все това ще се гледа.
И идея нямам обаче за нуждата да го снимат толкова скоро след излъчването на първата версия. Може би щеше да спечели повече ако беше излъчен след 3-4 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Довърших го и сега искам да благодаря нa k1227 за предоставената възможност да го гледаме с БГпревод и добро качество.

Искрено благодаря за отделеното време и труд, които си положил/а по превода и редакцията на този проект.

Страхотен сериал, първия исторически, който гледам. Имаше и тъжни и забавни моменти, доста добри бойни сцени, хубава музика.

Струва си да се гледа!!! :yes:

 

Някой знае ли кой изпълнява и как се казва песента, която звучи на видео трейлъра?Изслушах ОST-a, но там я няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли кой изпълнява и как се казва песента, която звучи на видео трейлъра?Изслушах ОST-a, но там я няма.

На видео трейлъра в Мастерса имаш предвид, нали? Виж

.

Няма я в ОСТ-а, защото не е от филма. Просто е сложена като фон към видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да точно за тази песничка става въпрос, благодаря ти chervenpiper.Хареса ми още на първо слушане и исках да си я сваля на mp3,затова ми трябваше по - подробна имформация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е същевременно толкова различен, но и близък с първата част. Макар и първият филм да е на по-високо ниво, по-доизпипан и необяснимо защо по драматичен ( поне за мен ), ако разгледаме продължението като отделна част и не съпоставяме актьорския състав, можем да прекараме едно страхотно време в света на Илджиме тук. Lee Jun Ki бе страхотен в първата част, докато тук в началото се бях поотчаяла малко от главния персонаж. Но явно в развитието на сериала понаучи доста и в края вече бе перфектен за ролята.
Таа, какво мога да кажа за сериала...

Уор И ми беше антипатична с нейното "Илджиме, Илджиме, вземи ме със себе си!", но в края израстна ( с цели 9 години ) и доби повече мъдрост. Последния епизод си изплаках очите от щастие.
Ким Джа Джом много ме дразнеше. С този негов алчен смях ми идеше да го убия вместо наказанието му по-късно. А пък кучето му Пак Би Су вероятно проумя думите на Илджиме.
Ча Дол и Сон Дал ( ох, не съм сигурна за имената, ще ме прощавате ) бяха големи образи. Но когато възрастният умря, направо щях да получа сърдечен удър. Толкова много плаках... Това ми беше вторият по драма момент в продукцията, а другият е когато Далним умря. Сцената можеше да се сравни със смъртта на сестрата на Илджиме от първия сериал.
Частта след войната до някаква степен не разкриваше толкова възможностите на главния герой ( бойните ), до колкото душевното му израстване. А като си спомня какъв невеж беше в началото, воден от емоции и страхлив.
"Аджоши"-то ( баща му не си спомням как се казваше ) беше адски забавен на моменти. Дори когато плачеше, си го правеше по свой собствен уникален начин. Дори в завръщането на Илджиме са успели да направят изпъкващ персонаж.
Но има едно нещо, което все ме ръчка отвътре. В началото дадоха настоящето и как Илджиме показваше май на телефон или нещо подобно надпис, гласящ, че пътищата им с репортерката пак ще се пресекат. Е така и така чаках до края да видя какво ще се случи и всъщност това ми беше най-интересното от целия сериал, пък то за 30 секунди казаха 2-3 думи и толкова... това всичкото само сън ли е било?! Ех, искаше ми се да покажат повече. Ще е интересно да има Илджиме 3 ( the return of the return of Iljimae laugh.gif ) където да доразвият настоящата ситуация.


Е, това е от мен. Който е гледал първа част, да гледа и тази, но не и с очакванията да се окаже толкова силна. Поне според мен, като самостоятелна драма е перфектна, но не е на същото ниво като първата част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер добро е Илджимето 2 . Постера е като корица на японска манга, главния герой е готин отвсякъде, а сценария е точно по комикса и много ми хареса.

Естетичен филм на режисьора на известния "Goong" за политическата справедливост в света.

Сниман е в едни прекрасни гори и планини. Красота

Има и други версии -1978 ма, и "Летящото момче Илджиме"

от 90 те години.

:click:

 

Благодаря на к1227 :rolleyes:

ju7j82.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нарочно поотложих гледането на Завръщането на Илджиме ,за да не ми е прекалено близо след гледането на Iljimae. Много е добро филмчето ,наистина имаше от всичко по малко и края беше много добре. Радваха ме комичните ситуации , а романтичните моменти бяха много нежно изпълнени . Оригинален старт според мен, аз дори го гледах наново след като изгледах последната серия. Там е идеята на целия филм - "стария тъжен сън - сън за свят в който няма да имаме нужда от герои" ./то нужда от герои явно винаги ще има ,ама и те май изчезнаха :) /

Няма смисъл да говоря за чаровния Jung Il Woo,направо си беше наслада за очите през цялото време. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо толкова тъпо и упорито избягвах гледането на този сериал - не го отлагах, а направо го подминавах с яд, щом разбрах, че е не е продължение на Илджиме, а съвсем самостоятелна драма. Много, много ми хареса! Българските субтитри обаче се нуждаят от редакция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:ph34r: и аз не знам защо не съм си го отбелязала за гледане..., не знам защо..., от прочетени коментари ли, що ли, ама си мислех, че ще мога и аз без Илджиме2, може би защото много ми легна на сърцето първото....,

 

обаче точно завърших Златната дъга със същия главен герой, също още живо си го спомням и в 49 дена, и Луната прегръща слънцето :wub::wub::wub:, направо зажаднях да го гледам в амлоато на герой с атрактивни умения и закачлива натура, в същото време много чувствителен човек (това е за Илжимето като образ, Ил У е друга бира :P:wub:, край!, ще му изгледам всички неща, които са с превод:thanks:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...