Jump to content

Xiao Zhan (Сяо Джан)


Recommended Posts

Може нещата после да се променят, но ще спомена нещо, валидно за момента. Заради недостойно отношение през последните 2 дни на платформата iQiyi към Сяо Джан по отношение на сериала Ace Troops, феновете на СД оттеглят подкрепата си за сериала като цяло, ще обсъждат само неговата роля, но не и сериала като цяло. След като оттеглиха подкрепата си, лайковете на новият трейлър спаднаха от 1.4 милиона на 100 хиляди за минути, следванията на темата на сериала в уейбо спаднаха от 400 хиляди на 150 хиляди. Казвам това, защото статистиките на сериала ще са различни, ако нещата останат така. Единственият в момента, който може да промени това, е СД, а той и студиото запазиха пълно мълчание днес. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Студиото на Сяо Джан, Саймън Гонг, Янг Ми и други са подкрепили създаденото звено за борба с платените интерент хейтъри. Ще бъдат затворени много платформи и ще се търси наказателна отговорност за недостойно поведение в Интерент. Крайно време беше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова реклама на плодовата бира 

 

 

Студиото си беше онлайн и постна победителите от играта с рисунките, но мълчанието по отношение на Ace Troops е оглушително. Всички знаят, че СД обича безкрайно ролите си. Реакцията на феновете и най-вече мъчанието на студиото (това, че не репостнаха официалното обявяване на драмата) означава, че някакъв много сериозен проблем е станал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нашето студио също не публикува нищо, но не вярвам да има проблем със сериала, по-скоро се чака самата медия първа да си анонсира събитието официално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, bond написа:

Дано се раши проблемът, че ще ми е жал за драмата в любимия ми жанр.

Проблемът е сериозен. При всеки сериал досега студиото или СД са поствали, а сега пълно мълчание, още повече всички огромни фен акаунта в уейбо и официалният му фен акаунт за музика и филми и всичките му фенове масово оттеглиха следването на iQiyi и официалния акаунт на драмата. 

IQiyi са сгафили нещо жестоко. Имаше слух снощи, че нац. телевизия ссtv (които също ще излъчват драмата) също им се е ядосала. 

Говори се за безсрамно използване на името му, за орязване на негови сцени (при все, че е снимал нон стоп 4 месеца, т.е ролята му не е малка) А вчера на конференцията на iQiyi дори негова снимка не е имало, освен официалният постер, разбира се.

Нещо такова е станало и при сериала Joy of life (май пак на iQiyi). Още когато не се е знаело каква ще е ролята му там, са използвали името му яко за реклама и инвестиции, използвали са огромната му фен база за трафик/статистики/дата, направили са сериала супер известен, а нaкрая се оказало, че участва само в последните серии. Но тогава всички го преглътнаха. Сега няма.

Всичко, което става сега е, за да не се допусне такова отношение отново в бъдеще. 

Ако iQiyi не направят нещо, а те сигурно няма да направят, огромният трафик на СД ще остане сън за тях, всички ще гледат нелегално само неговите откъси. Вчера неговия герой Гу И Йе в Ace Troops се трендваше номер 1 в уейбо часове наред, а тага на драмата беше доста назад. Всички ще говорят за Гу И Йе, но много ще внимават никакъв трафик да не отива към самия сериал. 

Ще почакаме още малко и ще видим. Говори се, че сериалът ще се излъчи юли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, mrnkaloto написа:

Нашето студио също е публикува нищо, но не вярвам да има проблем със сериала, по-скоро се чака самата медия първа да си анонсира събитието официално.

Проблем със сериала няма, той при всички положения ще се излъчи. Просто ако iQiyi не оправи отношението си, ще се излъчи без подкрепа от феновете на СД и без неговия трафик. Много чаках този сериал, не очаквах нищо фрапиращо, пък то...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно ролята на Сяо Джан не е чак толкова голяма, колкото им се иска на феновете. Но пък от друга страна Джони си е достатъчно популярен и си има своя фен база, която може да вдигне рейтинга на сериала. По мое мнение феновете не трябва да правят скандали. Който иска гледа, който не иска да не гледа. А какво ще прави студиото на Сяо Джан вече е трето и четвърто. По-добре всичко да мине мирно и тихо. Феновете да си фенстват и да подкрепят възпитано. Иначе пак момчето ще пострада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, bond написа:

Вероятно ролята на Сяо Джан не е чак толкова голяма, колкото им се иска на феновете. Но пък от друга страна Джони си е достатъчно популярен и си има своя фен база, която може да вдигне рейтинга на сериала. По мое мнение феновете не трябва да правят скандали. Който иска гледа, който не иска да не гледа. А какво ще прави студиото на Сяо Джан вече е трето и четвърто. По-добре всичко да мине мирно и тихо. Феновете да си фенстват и да подкрепят възпитано. Иначе пак момчето ще пострада.

Той е снимал плътно 122 дни, ролята му по договор не е малка изобщо и принципно е равна с тази на Джони. Колко ще го орежат е друг въпрос. И това е част от проблема. И не, не може да ги съди за нарушаване на договора, защото това не е прието при тях и се гледа с лошо око. Има много неща, които се правят и са специфични за китайския развлекателен бизнес. Действията на феновете не са самоволни в никакъв случай (и да, големите фен акаунти поддържат връзка със студиото), те са точно с цел той да не бъди използван така в бъдеще и са си възпитани - не е имало никакви пререкания с никого.

Но СД не може да се остави да го използват и тъпчат, в дългосрочен план това не е добре и всички ще си мислят, че може така. :asian:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно ! Всички тези въртели с използването на репутацията на най- известните  артисти са нещо най-обикновено в китайската развлекателна индустрия !

Само феновете се впечатляват временно, после всичко си върви по старому, естествено ако артиста е достатъчно талантлив и трудолюбив за да покрие откраднатите рейтинги ! Ако Сяо Джан не се погрижи рейтинга на сериала да е висок няма как да не пострада ! Другите артисти го правят като убеждават феновете, че всичко е ОК ! От такива бойкоти не се получава нищо добро!

Сяо Джан също се е възползвал по този начин в началото на кариерата си ! Има да връща кредити репутация !

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Информацията, която постъпва към фен базите не е широкодостъпна, тя идва от някъде ;) 

Действията на феновете не са своеволни.

Ако той не покаже сега, че няма да позволи да го използват и да го тъпчат, всеки следващ сериал ще си мисли, че може да използва името му да получи голям трафик и известност, а да прави с ролята му каквото иска. Това са 4 месеца трудни снимки, а информацията, която идва е, че ролята му е орязана доста, при положение, че двамата с Джони имаха главни роли. Много неща станаха в уейбо, които няма как да преразкажа с няколко изречения.

Ако се окаже, че ролята му е орязана до второстепенна, защо той да се грижи за рейтинга на сериала? Компанията да си се грижи за това. Откъде накъде второстепенните роли ще се грижат за това. Ако той е бил подписал за второстепенна роля, добре, но той подписва за главна роля. Ето, феновете направиха Вълка известен сериал, въпреки че СД е второстепенен там, защото така си беше по принцип. 5 минутната му роля на Сай Динг в сериала за вируса беше в световните трендове. Но тези продукции не излъгаха и не преиначиха ролите му. А в Ace става нещо различно, той подписва за главна роля, за да я орежат на второстепенна. Това има огромно значение в китайската развлекателна индустрия. Не може да се преглътне ей така. Той ще прави още сериали, филми и роли. Затова посланието трябва да е ясно. 

Ето, това са всичките му минали и предстоящи работи качени в официалния фен акаунт, който е свързан със студиото му:

 

E1d9fayX0AUxXDy?format=jpg&name=large 

 

Дори драмата, коята снима сега я има. Но Ace Troops я няма там. Пак ще кажа, действията на феновете не са своеволни, те си имат определена цел. 

 

Преди 10 часа, tikitoliq написа:

Сяо Джан също се е възползвал по този начин в началото на кариерата си ! Има да връща кредити репутация !

 

Кажи ми 1 негов сериал, в който той се е възползвал от името и репутацията на някой друг за своя изгода и ще кажа "добре". 

Дотогава ще кажа, че не съм съгласна с това.

Даже обратното, почти всички продукции са се възползвали от него, въпреки че е бил второстепенна роля, за да си правят рейтинга  (визирам Oh My Emperor и Joy of life). 

Бойкот няма, феновете не се карат с никого, просто тихичко се оттеглиха. Ще гледат и обсъждат с всички сили неговата роля на Гу И Йе, но без да използват официалните тагове и без да трупат рейтинг и трафик на сериала. Разбира се, нещата може да се променят, ако студиото или СД кажат неща друго ;) Засега е така. 

И още нещо интересно, вчера плъзнаха из уейбо редица статии как феновете трябвало да гледат, как така нямало. И знаете ли от кои акаунти дойдоха тези статии? Всичките акаунти бяха от най-върлите участници в кибер насилието 227. И това говори много. 

Повечето от "минувачите" (обикновените хора) в уейбо, които се заинтересуваха от ставащото, разбраха и подкрепиха позицията на феновете. 

Говори много и това, че нац. телевизия CCTV, която има договор да излъчи сериала, се е ядосала на iQiyi. От вчера валят деликатни постове от тяхна страна с откровени намеци за ситуацията, защитаващи СД и намекващи за некоректност спрямо него.

Спирам, че е без това писах много. 

Който е прочел всичко:  :kissx: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не си много запознат как работи машината за звезди в Китай ! 

Сяо Джан беше създаден и толериран за да ограничи влиянието на определени личности в развлекателния кръг. Сега той набра много влияние и естествено, че ще бъде ограничен. С нови лица толерирани от властимащитите, с ограничаване на рейтинга му и т.н.

Ако феновете му не знаят как е започнала кариерата му- то какви фенове са ?!?!?

Само да кажа - търси не само при сериалите , а и при други негови изяви и ще разбереш как е употребен имиджа на други хора в полза на Сяо Джан.

Всички в индустрията минават през това, но това което си написал, ако стане факт и драмата не бъде подкрепена от феновете му колкото и да е орязана ролята му- то това ще е началото на края му в индустрията !

 

*** Спирам да пиша !

Не съм фен на Сяо Джан, но уважавам работата му и ми е неприятно, че трудолюбиви хора са употребявани по този начин, но това е китайската реалност !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, tikitoliq написа:

Явно не си много запознат как работи машината за звезди в Китай ! 

Сяо Джан беше създаден и толериран за да ограничи влиянието на определени личности в развлекателния кръг. Сега той набра много влияние и естествено, че ще бъде ограничен. С нови лица толерирани от властимащитите, с ограничаване на рейтинга му и т.н.

Ако феновете му не знаят как е започнала кариерата му- то какви фенове са ?!?!?

Само да кажа - търси не само при сериалите , а и при други негови изяви и ще разбереш как е употребен имиджа на други хора в полза на Сяо Джан.

Всички в индустрията минават през това, но това което си написал, ако стане факт и драмата не бъде подкрепена от феновете му колкото и да е орязана ролята му- то това ще е началото на края му в индустрията 

Ще ти отговоря само този път и повече не смятам, че е нужно.

Извинявай много, ама според думите ти си този, който хич не е запознат с това, което става в момента в китайската развлекателна индустрия. И си още по-малко запознат с това що за човек е СД  и как изгражда кариерата си. "Създаден", "толериран"? :rofl: Те се опитваха да го сравнят със земята от самото начало, дори и неговата агенция, с която се съдиха. Както и да е, много си далеч от истината и няма смисъл да те убеждавам.

Конкретен пример от теб не видях, така че високопарните изявления с много удивителни и въпросителни са само за запълване на пространството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ясно защо спорите. То няма нужда от много знания, за да видиш таланта. Но талантливи актьори има много и повечето не стават звезди. Освен талант, се иска и късмет. Сяо Джан и Уан И Бо извадиха голям късмет с драмата Неукротимия. От там насетне се започна войната на феновете. Преди Неукротимия нито единият, нито другият са били от такова значение за китайската развлекателна индустрия, че някой да се занимава с тях. Да не говорим, че представляващата Сяо Джан агенция изобщо не му е разрешила да се яви на кастинга, а той на своя глава го прави. Но след като веднъж се превърнеш в звезда, започва борбата за рекламите. Това е проблема - рекламите. Те носят парите, не сериалите. Нормално е създателите на военната драма да искат да се възползват от участието на Сяо Джан и да получат повече рекламодатели по време на излъчването на продукцията си. Но да не забравяме, че не е само Сяо Джан, а още и Джони. Ще има сериал, ще има реклами, всички ще са доволни. Кой какво ще бойкотира и кой какво ще гледа ще се брои накрая. Но аз също не съм щастлив от факта, че ще орежат част от неговите снимки. Драмата ще гледам във всички случаи с оправданието, че моето гледане няма да влияе на рейтинга и няма да подкрепи телевизиите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що прочетох детайлно описание на изрязаните сцени.

2/3 от линията на СД е орязана, страхотни военни сцени, историята на семейството му, женитбата, децата и т.н. Дори трейлъра е орязан. Всичко това си е заснето, но отрязано, за да го направят от главен на второстепенен характер. Почти цялата многопластовост на ролята няма да я има. Направо нямам думи. Вътрешният човек е казал, че ще опита да пусне изрязаните моменти в някакъв момент, не знам дали ще стигнат до нас. Кадрите били страхотни, отлична актьорска игра, но няма да ги видим. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сяо Джан вече е представител на италианската луксозна марка TOD'S (обувки, чанти от естествена кожа и др)

 

 

E1t0qcfXoAAGxdN?format=jpg&name=medium

 

E1uCskpWEAItuwX?format=jpg&name=large

 

Off Topic

E1uCiF2XIAct3ls?format=jpg&name=large

 

E1uS1JVVUAIAdkc?format=jpg&name=large

 

E1uA9p7VcAISO0j?format=jpg&name=900x900

 

E1uA-etUUAIOKHA?format=jpg&name=900x900

 

E1uOXM0XoAQiFYr?format=jpg&name=large

 

 

 

 

Официалният сайт на Тод е направил отделна секция за СД: Цък 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...