Jump to content

Recommended Posts

Само един сериал от Корея до сега ми дойде несмилаем и то вероятно защото нещо неможах да вникна в замисъла (говоря за Кметството). За Чуно, какво да кажа това бе първия ми Корейски сериал, да не кажа първия Азиатски сериал който изгледах. Просто великолепен. Помня как с нетърпение чаках появата на всяка преведена серия от Ragnos. Вероятно да отмине малко време и ще го гледам отново

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности на lubo0 и от мен, ако не беше качил там сериала, нямаше да го открием, а от там и азиатското кино :rolleyes: . Много ми хареса. Така впоследствие открих и този форум , от който черпя много инфо, и с помощта на който си избирам новите филми и сериали за гледане.

Само да допълня - много добра игра на Чанг Хьок, много готин саундтрак, въобще много приятно съм изненадана от филмовата им музика /на Корейците, защото за сега само Корейски сериали съм гледала/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам че не съм писал в тази тема, но сериала заслужава още един положителен отзив. :) В малко странен ред го изгледах, почнах от 10-ти епизод до края. Толкова ми хареса, че макар да знаех развръзката, с удоволствие минах и през първите 9 епизода. Голяма наслада беше всяка една серия. Май такъв тип не бях гледал от историческите. Не се набляга толкова на кралете, министрите и задкулисните игри. (макар че пак си ги имаше в по заден план) Прилича малко на Strongest Chil Woo. Режисьора се е съсредоточил в бойните сцени, красотата на тази епоха и в оформянето на персонажите. Чанг Хьек е невероятен в тази роля, чак ми се прииска да си пусна този новият сериал за дървото. Само малко ме дразнеше танцьорката и това ми направи впечатление в първите 9 епизода. После явно се пооправя. Като цяло ще го запомня с противопоставянето между тримата главните мъжки образи. Наистина много култово завърши. :) Тъжната история на Де Гил също не е за изпускане. Начинът по който страдаше беше много реалистичен . Според мен много добре бяха показали образа на жената в този на Онньон. За Де Гил тя беше всичко. Жените обаче са много по приспособими, могат да лавират между няколко мъже и когато дойде момент да избират, всичко се оправя с едно "Никога не ми прощавай". :) Страхотна роля и на И Да Хе, играеше като истинска благородничка. Изобщо не приличаше на робиня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май не съм си изказал впечатленията от сериала в тази тема (което е доста странно, защото имам спомен, че писах някъде), а го догледах преди много време. Вече съм го позабравил, но сериалът определено си заслужава да се изгледа. Първите 15 епизода ми бяха по-интересни, защото имаше повече динамика, битки и персонажи. След това стана малко мудно, като вкараха повече драма, но какво да се прави... :). За разлика от повечето тук, според мен Lee Jong Hyuk беше актъора, който изигра образи си най-добре, а не Jang Hyuk. Наистина Chul Woong играеше "злодей", но като цяло той ми хареса най-много, като игра

(дори в края постъпи добре и ги остави, което е доста интересно, като се има предвид, че цял сериал гонеше Tae Ha и той беше основната му цел).

Другата интересна линия за мен беше Tae Ha - Un Nyun, страхотно развита сюжетна линия, олицетворяваща промяната в чувствата и развитието на характерите на двамата.

Изключително чудно ми стана, когато видях, че Jang Hyuk и Lee Da Hae са спечелили наградата за най-добра двойка на годишните награди на KBS, защото в самият сериал те не бяха двойка, а даваха само спомените на двамата от миналото. Това е първият сериал, който гледам, където двама герои, които всъщност не завършват заедно в края и нямат взаимни чувства в настоящето, печелят награда за най-добра двойка :lol:.

 

Dae Gil беше образът, който свързваше всичко. Хареса ми играта на Jang Hyuk, въпреки че на моменти ми се струваше, че преиграва. Самият му образ обаче беше много непостоянен. Второстепенните актъори и актриси бяха страхотни. Битките ми харесаха, особено в първата част на сериала, като музиката беше изключително добре подбрана. За мен финалът не беше лош, защото

 

ми беше ясно още от началото, че краят няма да е добър за някой от главните персонажи - Dae Gil или Tae Ha. И най-важното - онзи роб, когато гръмна злия министър... само тази сцена е достатъчна, за да кажа, че сериалът беше с добър финал :D.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после дойде ред да гледам и този сериал. Kакво да кажа? Обичам историческит филми, така че тематиката ми допадна. Dа не говорим, че за пръв път се заглеждам сериозно в бойни сцени! :D Естествено, че има тук- там слаби моменти, но като цяло според мен е от задължителните за гледане :) А ОСТ-а е направо шадьовър ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да споделя с всички Вас,че това е първия ми азиатски сериал ,гледах го с голям интерес,защото да този момент не бях гледала нещо подобно и дори не можех да си представя сюжета му до края.Много ме развълнува и го гледах почти на един дъх.След този сериал гледам само азиатски филми и сериали които изобщо не могат да се сравняват с американските бози които излизат през последните няколко години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес приключих този сериал...след много обмисляне дали изобщо да го почвам.... и съжалих ужасно много, че не съм го гледала до сега! Невероятен сериал! Останах запленена от Чанг Хьок , неговия поглед и бойни умения ... Влиза в челната ми тройка :)) Препоръчвам го на всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незная защо винаги подминавах този сериал.Добре,че една приятелка много настойчиво ме агитираше да го изгледам и сега изобщо не съжалявам..

За мен беше истинско удоволствие да се насладя на актьорската игра,на красивите пейзажи,на невероятната музика и естествено самия сюжет..

Не харесвах исторически сериали с бойни сцени, а сега вече много ми харесват.Ле,ле само как се биеха все едно танцуват,сабите им свистеха и режеха въздуха.

Много хубава драма,очарована съм.Ако има някой още който не е гледал изобщо да не се чуди. :yes:

:thanks: за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро пак си го прицъках с огромно удоволствие - и открих, че забележките, които съм имала, вече са отпаднали :wub: Страхотен е във всяко едно отношение, и  като игра, и като сюжет, и като хореография на битките и на сцените, и като музика. Просто шедьовърче, а дано го повторят корейците в някой друг сериал, ама засега не могат да го изместят от първото място за мен :kissy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и Демона е отбелязал, тук най-после имаме обръщане на сценария на 180 градуса. Като чуем за исторически сериал, то веднага си представяме дворци, интриги, крале, кралици, наложници и пр., просто защото 80% от историческите сериали са с подобно съдържание и честно казано, първо вече взе да писва, второ на корейците почнаха да им свършват кралете и вече повторват и потретват някой от тях. Тук ни показват обърнатата пирамида на корейското общество, хората, които в другите сериали са само третостепенни геоир и фон за действието. Тук те са на първо място и от това сериалът само печели. Второто огромно предимство за сериала, което всъщност не се набива на очи е броят на качествените актьори в него. Погледнете кои са във второстепенните и третостепенните мъжки и женски роли. Това са едни от най-добрите корейски телевизионни звезди и за мен е чудо, че са успели да ги съберат всички тях в един сериал! Обикновено си има 2-3 звезди, 4-5 по-известни актьора и останалото е масовка. Тук понятието "масовка" е неприложимо-като качество и количество звездите и известните актьори биха стигнали за 3-4 обикновени сериала. И всички играят великолепно, независимо от големината на ролята им.

ОСТът най-добрият от всички, които съм слушал досега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло предпочитам съвременни пред исторически сериали, но този е уникален, с удоволствие бих го изгледала пак.

Гледайки първите серии, се чудих на кого от двама главни симпатизирам повече, но дивакът Де Гил бързо ми стана фаворит - имаше по- трудна роля и я изигра блестящо, нямам спомени да е преигравал, напротив, успяваше да ме разплаче.

Доста си поплаках покрай този сериал, изгледах го много бързо и умрях от яд , когато свърши.

Яд ме е , че вече рядко попадам на подобен шедьовър по отношение на актьори, музика, игра, сюжет.

Препоръчвам горещо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен исторически сериал и невероятен каст! Чанг Хьок както винаги е брилянтен! Гледа се на един дъх. Препоръчвам с две ръце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По липса на нещо свежо, пак си го прицъквам, и всеки път се чудя как са уцелили десятката във всеки аспект - сюжет, актьори, музика... Красота :kissy: И адски смислен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди година го гледах и още ме държат впечатленията от тоя сериал! Има от всичко по малко - и екшън, и любов, и смешни моменти... Всяка серия те държи в напрежение и те кара да гледаш нататък. А и от каста всички са страхотни. Направо си е класика в корейските сериали! Който не е гледал, да не му мисли и да сваля! Всичко си е на ниво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много добър и с един от най-добрите саудтраци, които съм срещала. 

 

От него, заради мъжкия глас, който изпълнява песента тази ми е фаворит. 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хелоу хора …Преживях го и този сериал..и ми се идва да тегля една псувня и така да започна ..Страхотна музика (бая време ще я слушам), страхотни боеве (като за корейска продукция), страхотни мъже..айде и жени…Определно носи много ентусиазъм. През цялото време ме караше да усещам, а впоследствие и да осъзнавам, че няма ясно категоризирани  “добро“ и „зло“ в ничии характери, в ничии постъпки, в ничии отношения…Преплитаха се постоянно диващината с благородството,  егоизма с вярността, емоцията с дълга…Друго - разклоненията по сценария – живота на простолюдието (ханджийката, много красива жена…) – като почнеш от робите, минеш през хана, художника, коняра, брата, пишман хайката и стигнеш до драмата на убиеца… И тук няма как да подмина съпругата му -  как изигра тези физически недъзи…изключително впечатляващо, макар и тъжно! Яд ме хвана, че не доразвиха телохранителя – много ми хареса каква мутра има – едновременно излъчваща студ и безрезервна преданост (даже ми е по – мъжки от онзи другия главен Сонг Теа, ма тоя Теа – ич не ми е по вкуса….ама карай…) . "Групата по поддръжка" извадиха як стайлинг  - гледаш парцали, отгоре броня тип тука има – тука нема, а за пишман вожда, не знам как да го опиша…честно…За Онньон – към 10еп.  ме обзе краткотрайно въодушевление и надежда, че ще залитне из чукарите и ще вземе да се утрепе, та да прекрати проблемите на всички мъже около нея…но уви оцеля…Нейният генерал…нещо не ми беше много „генерал“ като че ли…толкоз благороден и внимателен, иначе един живот бил на бойното поле…е може де – явно е природно интелигентен човека…И реда на Ловците – ще бъда много кратка иначе става зле… Уангсон  –  съчетание между  Маугли и пратикуване на  древен чосонски паркур. Генерал Че – никакви забележки…Дегила – ех Дегилееее…пореден к - талант - как през цялото време говореше като напушен непукист, но с този дълбок поглед се усещаше болката,скрита зад цялото това студено поведение…и както го описа главният роб: " виждала ли си звяр да плаче“…20еп. много епичен ми дойде – събирането на диванетата и отношенията между Дегила и оназ'…направо си ейбъл мейдж…За да не се отнасям много, че имам чувството, че ако седна да пиша за героите и усещанията им – ще стане цял научен труд….Превода правеше впечатление – преводачите добро чувство за хумор ни показаха (комао за което), сериала повече от различен и вдъхновяващ, красив и жесток…типично по азиатски… Питам се, дали гледайки и изживявайки такива драми и самите ние сякаш ставаме по – добри…или така ми се иска да бъде…

 

     780344.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, айде сега простотии били :28558: ,... че какво им е на българските традиционни  думички като "кратуна", "бунак", "ще го изтипосам" и т.н. - идеално си паснаха насред древните Чосон и  Ханянг ...преводачите - удостоени сте с един 'лайк" :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...