Jump to content

Recommended Posts

Като цяло съм доволен от сериала. Невероятно изживяване си беше - героите, историята и аспектите на живота по онова време. И най- вече поуките които си взимаме и какво сме "попили" от него. И музиката  :yes:

И благодаря на хората работили по превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е Сериала. Всичко беше невероятно, а за Чанг Хьок, не е истина, как може да играе така този човек. Дори И Да Хе не ме дразнеше, макар че през повечето време само гледаше уплашено, докато другите се биеха. Досега само Бичунму ми е въздействал толкова силно. Единственото лошо е, че каквото и да гледам след това няма да ми хареса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото лошо е, че каквото и да гледам след това няма да ми хареса. 

 

Да, факт. Отдавна (май след императрицата Ки, макар тя да имаше куп кусури) няма нищо дори бегло подобно като ниво...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една от най-завладяващите, емоционални и въздействащи драми, които съм гледала!

А Чанг Хьок е невероятен като И Де Гил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауу, страхотна драма! Една от най-добрите, които и аз съм гледала! Не само от историческите сериали, но и изобщо от сериалите я слагам в челните места на класациите. Този Де Гил, тц, тц, така ме зашемети. Доказа на дело как трябва да се живее, дори и да те боли. Това е първият ми филм с Чанг Хьок и май съм попаднала на най-добрата му роля... много е въздействащ тоя човек, сега ще изгледам още веднъж драмата, а после ще сваля всичко с него, за да се наслаждавам следващия месец :)
Музиката също е много добра, прави драмата още по-въздействаща, другите главни и второстепенни персонажи също са на ниво, за мен няма празно. 
Само много ме дразни едно нещо, срещала съм го в няколко филма - абе какво е това 

 

"Никога не ми прощавай". Каква е тази глупост на глупостите, дето не я разбирам. То е ясно, че ако някой прави нещо за някой друг, значи го е еня за другия, а това изречение е толкова жестоко и много повече боли от всичко друго....

 

 

Ragnos, благодаря за преводите!

А да, коя се оказа историческата драма на 2012 г? А на 2014? 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо не е истина, колко е добър този сериал. Задържа напрежението. Аз за сега съм на 15ти епизод и ме е страх да гледам нататък..... Така ги заплитат нещата, че направо не знам....... Леле защо не съм го гледала до сега......

 

Догледах го, брутално як. Този филм се изживява!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, тоя сериал корейците да тичат, не могат да го настигнат, толкова е хубав! Да му се не види, защо не правят последните години такива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо толкова отлагах гледането на този сериал? По ред причини, които не са интересни, но едната от тях е, че след като гледах Чанг Хьок в Shine or Go Crazy, ужасно не го харесах. След това се случи да попадам на няколко заглавия с негово участие и напълно го реабилитирах като актьор от висока класа. За него или се говори със суперлативи, или го определят като артист с желязно амплоа, който играе винаги една и съща роля. Мисля, че истината е "някъде там". В по-ранните си филми е толкова интересен и разнообразен, успява едновременно да предава различни емоционални послания, като смях през сълзи, нежна чувствителност, скрита зад арогантност и грубост. Неговото присъствие на екрана насища действието с нечовешка енергия и страст - с две думи - харизматична личност. За съжаление, той отдавна е открил номерата, които му носят успех и ги е овладял до съвършенство, а оттук идва и усещането за еднообразие. Така или иначе, до голяма степен причината "Ловци на роби" да се нареди сред най-харесваните от мен филми е Чанг Хьок. Съгласна съм с почти всичко написано по-горе за качествата на тази драма - и като сценарий, и като режисура, за великолепната музика, която перфектно "подпира" драматургията на филма, за майсторското снимане и смисления монтаж. Към това ще добавя и перфектния избор на актьорския състав, както при главните персонажи, така и при поддържащите роли. Противоречиви са мненията за О Джи Хо (като Сонг Теа) и И Да Хе (като Онньонг). Аз пък много ги харесах и двамата. Много рядко симпатизирам на герои, положителни от край до край. Е, тези, и двамата, ме накараха да им вярвам, да им съчувствам и да ги харесвам, защото бяха искрени в своето благородство и идеализъм, и защото бяха одухотворено красиви. Истински красиви -той по мъжки, тя по женски. В подобен епично-баладичен разказ задължително трябва да има Герой, да има Красавица и Хищник - за контраст. 

Много трагична беше паралелната сюжетна линия - за бунта на робите. Макар че й беше отделено достатъчно екранно време, за мен тя остана доста изолирана (почти до края) от общото действие. Затова пък имаше страхотен завършек. Всъщност, тези нещастни роби разполагаха с много повече свободно време от мен - да се разхождат из природата, да си устройват срещи и събрания по всяко време, да тренират бойните си умения. (Замислих се за личния си статус на свободен работещ гражданин :slap: .)  

Финалът, макар решен патетично разтърсващ, "по корейски", е напълно оправдан и красив. Всички, които отказват да го приемат, нека си го представят в холивудски вариант. Аз не мога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от малкото сериали, за който мога да кажа, че е отлично изпипан във всеки детайл - главни герои, второстепенни герои, музика, динамика на действията, комплексна сюжетна линия... Няма да се впускам в подробности, защото всичко е написано в предишните мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чак сама си завиждам, че в момента гледам този сериал.., всичко е просто прелест - герои, игра, смях, драма, истории.., направо съм възхитена :thanks::es:



Тук "онни" е употребено в смисъла на "хьонг" (само че в архаичната му форма). Да си призная, само в този исторически сериал съм го чувала така употребено. Затова и Онньон, вместо познатото, "оппа" казваше на брат си "орабонни".

това и на мен ми направи впечатление, разбира се аз *чувам* малко думички на корейски..(а и не се съвсем знае колко и ги чувам, де..), но като човек, който все се вре из разните му там етимологии и това му е супер интересно :28558: ... съм и от това впечатлена, че от режисьорска/сценаристка гледна точка са решили да го използват според епохата..., щото и аз не съм го чувала другаде досега

 

**чувал съм момиче да казва на момче хьонг(Доктор Стрейнджър), ама то почти се имаше за момче, та си е разбираемо.., и май се *чуваше* някак като - пич.., абе и да не е като пич, си е поне като хьонг :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХАХАХАХ

Aretka, страхотно аватарче си избарала АХАХАХ!

 

Добавка към цитата горе - от корейка съм чувал, че оппа принципно не означава брат, а някой който го чустваш близък като брат. Нещо като братле вероятно :)

То и онни доколкото знам не е буквално сестра, а същото като оппа, но за жена. Но не съм 100%, другите да ме поправят ако греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз просто съм възхитена, толкова да ми хареса всичко в този сериал - най-вече бате Де Гил :asian:  - това ми беше първата среща с Чанг Хьок, направо бяха като залепена за този човек, да му следя всяко мръдване на лицето, толкова изразителни промени в чувствата.., и всяко едно изписано покъртително..., колко различен беше в различните ситуации, дивак с нежно сърце, отдаден на единствената си любов

:thanks:

 

и останалите герои също много добри Хуанг Чорунг (гледала го бях само в Джентълмените)-много ми се издигна в очите артиста, сериозно му повярвах :up: , Уангсон искрено ме забавлява (познат ми от Personal taste) беше ми много мъчно, когато мислих, че е загинал..., Онньон (И Да Хе, заради нея започнах да го гледам този сериал, харесвам си я), Сонг Tea - отива му на този човек да играе благороден мъж.., и какви топли кафеви очи има.., пълни с благородство :na2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен OST, прекрасна актьорска игра, най-сладичкия принц, който съм гледала до сега - много хубаво детенце. Не е моят сериал, може би съм единственият човек на света, който едвам го догледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, тази сладка разкошотийка - Ловците на роби :wub: За мен лично един от най-най-най хубавите корейски сериали евър. С минимум преиграване и разтегляне (макар че има 1-2 серии след средата, които се точат), всички герои пертърпяват невероятни, но пък достоверни и човешки метаморфози. Разграничението между добрите и лошите е минимално. Пак ще го завъртя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също си завиждам за удоволствието да гледам този сериал!  ;)

Него, 6-те летящи дракона, Дърво с дълбоки корени и още няколко държах  за "десерт". 

Адмирации за сценария, режисурата и каста! Рядко се случва да се гледат толкова добри бойни и екшън сцени!

И както напоследък се случва (дано не е паталогия), най-силно впечатлена съм от убиеца Хуанг Чорунг - събирам филмографията на Джонг Хьок. :ilovethis:  Имам още няколко епизода до края,  предполагам как ще завърши, но няма проблем да чета с удоволствие и темата. 

Благодаря сърдечно за БГ превода! :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъкмо гледам новия сериал на Бини и с любов си спомних за бате Де Гил :wub: (когато едното войниче спомена сериала.., горкото гледало го само до 14-ти епизод и не знаеше какво става накрая с Де Гил), Чанг Хьок от тогава ми е слабост .., любимата ми сцена е когато я улучи със стрела в гърба, докато беше отзад на коня.., и главата й като се килна се откри лицето й.., и безценното изражение на Де Гил!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, милото севернокорейче, как му разбиха сърцето, като му разказаха втората половина на сериала :lol2:. На мен любимата ми е, когато бате Де Гил си поговори от душа с брата на Онньон и истините, които последният му разкри - безценно. 
 

И тук има доста повече мръсни дрешки и физиономии и доста по-малко цензура, направо си е отвсякъде неморален тоя сериал по сегашните корейски партийни линии :lol2: И как гостите щипеха ханджийките, това сега през плет не може да се види в корейска драма. Все по-задръстени стават, с мноооого малко изключения, дето се броят на петилетка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 15 епизод вече сама си завиждам, че пак гледам този сериал :lol2: Не искам да пропусна нито минута. Играта, музиката и сюжетът са в абсолютен синхрон, а преводът е просто размазващо добър. Но и сценарият е убийствен, а такива ярки второстепенни герои са направо главни. Тук корейците са задминали себе си за толкова време напред, че още не са се настигнали. Тъжно, че такива продукции са абсолютно изключение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...