Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

惡作劇之吻 / 恶作剧之吻 / E Zuo Ju Zhi Wen

Заглавие: It Started With A Kiss
Жанр: Романтичен, комедия
Държава: Тайван
Година: 2005
Епизоди: 20/ DVD версията – 30

Актьорски състав:
Ariel Lin as Yuan Xiang Qin
Joe Cheng as Jiang Zhi Shu
Jiro Wang as Jin Yuan Feng

Резюме Лично от мен:
Някой да е чел мангата или да е гледам анимето Itazura na kiss???
Е ако не сте значи е време да го направите, или поне да изгледате тази драма, а за тези, който са гледали анимето, но не и сериала – и на вас ви е време да го изгледате.
Една много забавна и свежа история за едно момиче, което е меко казано – глупаво и едно момче, което е меко казано – гений.
Двете им семейства се оказват живеещи в една и съща къща, поради разни причини, което дават повод на Yuan Xiang Qin, която винаги е харесвала Jiang Zhi Shu – да бъде много щастлива, а на него дава повод да бъде много раздразнен и нещастен.
Скоро започва и състезанието за това, койт ще спечели сърцето на гения.

惡作劇2吻 / 恶作剧2吻 / E Zuo Ju 2 Wen

 

spacer.png


Заглавие: They Kiss Again
Жанр: Романтичен, комедия
Държава: Тайван
Година: 2007/2008
Епизоди: 20

Актьорски състав:
Ariel Lin as Yuan Xiang Qin
Joe Cheng as Jiang Zhi Shu
Jiro Wang as Jin Yuan Feng

Резюме лично от мен:
Двамата главни герой вече са щастливо омъжени и заминават на своето сватбено пътешествие, където се случват мног хубави неща, но също така и за тези които са гледали първата част – много глупави.
Yuan Xiang Qin отново се бори да запази Jiang Zhi Shu за себе си, което на моменти и се струва невъзможно, а на него смешно – той знае, че в сърцето му няма място за друга.

Руски субтитри:
30 ЕПИЗОДА 10x to memi
Руски субтитри:
20 ЕП.ЧАСТ2 10x to memi

 

Свали с български субтитри   :click:   :click:   :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм само първата част, но, по мое скромно мнение, малко хора биха намерили достатъчен стимул в нея, за да гледат и втората. Наред с всичко останало, през цялото време не ме напускаше мисълта колко тъпа трябва да е главната героиня, за да има коефинецт на интелигентност 73 (доколкото помня), при условие, че средният коефициент на интелигентност е приблизително между 90 и 109 пункта. :P

Освен това действието едва крета и дори Joe Cheng не успява да спаси положението.

П.С: Не съм превъртала само на последния епизод, където

двамата се ожениха по доста забавен начин

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дейстивето се развива по типчния (по моето скромно мнение) тайвански начин - бавно. Иначе, за мен беше доста забно сериалчето :) Но главната актриса беше уникално тъпа, не по-скоро си изгра перфектно ролята на уникално тъпа :lol!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много весела драма и двата сезона са супер, всички са такива образи ,а драмата я има качена и в bgshare благодарение на animesbg

It Started with a Kiss RMVB Softsubbed [20]

субс

DVDrip Hardsubbed [30]

и втова частThey Kiss Again

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледала съм това аниме(препоръчвам го на всички страхотно е има си и бг. суб.) и ако филмчето е и на половина толкова чаровно ще ми стане едно от любимите, дано lol.giflol.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само ще кажа, че анимето и мангата последните години набраха популярност, заради излизането на първата част на тайванската екранизация. Анимето ми беше приятно, но арта е отвратителен, мангата се понася.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее, най-накрая и аз да съм гледала нещо, а не все да кретам назад.

 

Всъщност гледах анимето още миналата година и много ми хареса. Върна ме в ученическите години, нещо, което редица игрални филми не успяха да направят ;)

 

Сега ще пробвам и филма, защото той ще ми е първия тайвански, за разлика от корейските :sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да повярвам, че всяка азиатска страна прави толкова различни сериали. Всички са в различни стилове, културата е различна. За N-ти пореден път се убеждавам, че всички са невероятни.

Напоследък изгледах доста тайвански сериалчета (ама ме мързи да пиша за всички коментари) и с чиста съвест мога да кажа, че и те ми харесват. Не са толкова помпозни и натруфени като корейските (т.е. актьоите и актрисите не са задължително в крак с последния писък на модата), не са толкова нереалистични като японските и все пак имат доза мечтателност :)

Трудно ми е да изразя с думи, но наистина ми харесаха и това сериалче е готино, действието наистина върви малко бавно, но пък е доста забавно.

 

Мисля че, от време на време като почна да гледам твърде много идва време за смяна на стиловете. Ако сте прегряли вече от корейски и японски сериали, обърнете внимание и на тайванските имат потенциал и са нещо различно. За съжаление едва ли ще добият такава попълярност заради субтитрите, които са май ги наричате "хардсъбнати", но който не му прече да ги гледа на руски или английски няма да съжалява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първо анимето.. преди.. май миналата година :Д

и наскоро изгледах и двата сезона.. прочем ще има и 3-ти...

Не вярвах че ще ми хареса повече от анимето и че ще има такава невероятна екранизация ..факт!

Бтв незнам дали сте виждали яонската екранизация с ония маймуни за актьори.. боже жива да не бях просто..

Според мен си заслужава ,независимо от ненормално многото епизоди.. с нетърпение си чакам 3-тия сезон.. че втори така завърши че... :X

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми сериалчето. В живота изобщо не си падам по такива мъже като главния, но като го гледах направо ми останаха очичките.

Чух нещо, че корейците щяли да правят своя версия. Някой да има някаква информация, понеже аз търсих, но намерих нищо сигурно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще има и корейска версия на тази манга/аниме! Лятото на 2010 г. :)

 

Хареса ми това сериалче! :cheers:

Дори мога да кажа, че това е тайванският сериал, който ми е харесал най-много.

/май бях в подходящото настроение ;) /

За да започнат да ти харесват тайванските сериали, определено се иска тренинг. :) Като им свикнеш на стила и се започва. :) А винаги има нужда от смяна на стила. :)

Относно главните герои искам да кажа няколко неща... :hehe:

Галвната героиня наистина е уникално тъпа, но по-лошото е, че е и абсолютна мазохистка. Галвният герой е пък е страшно студен и надут. През повечето време поведението му остана непонятно за мен. :scratch: / а аз уж не съм толкова тъпа :green: /

А пък свекървата... :scratch: Защо няма такива в реалния живот? :green:

Сега малко и за актьорите... и то за Ариел Лин.

Според мен се справи много добре с ролята на идиотка. :) Но... Много ми хареса външният й вид. Май е единствената от тайванките, която не прилича на тунингована чалга певица с един тон грим по лицето си. И най-важното - личи й, че е от монголоидната раса. Останалите пластичната хирургия ги докарва като бели :hehe: /изключвам Барби.../

Стана ми любимка! :cheers:

Пича ме впечатли пък с височина. :green:

Сега мисля да гледам и анимето. :hehe: А после и корейската версия /ако има такава/ :naughty:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези двамата просто са родени един за друг. След като гледах първо анимета Итазуна на кисс, това направо ме разби. Джо и Ариел, много са сладки, просто, а толкова си подхождат, много добре са ги подбрали за сериала.

А песничката - Say that you love me, say that you care ... Също много добре избрана като саундтрак. :P:o:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено са една от най-добрите екранни двойки! С голямо удоволствие си ги гледах. Те двамката са ги събрали заедно и в сериалчето "Love Or Bread". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го отдавна и първата чст ми харесва повече, отколкто втората!

Наистина са добра екранна двойка и добре се допълват!

Като любим персонаж ми е майката, която навскякъде ги преслдваше с този фотоапарат! И само Щрак! Щрак! :lol:

Също фейв част ми е онова с като бил малък ситуцията, няма да разбулвам! :lol::P

Но втората част съм спрял гледането, не знам, но не успяваше да ме задържи на екрана и попревъртах оттук-оттам!

Но определно сезон 1 си заслужава едно хубаво гледане! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като започна и корейската версия мога да направя някакво сравнение/за себе си разбира се :rolleyes: /;това е първия тайвански сериал чиято версия ми допада най-много. Вероятно ще изчакам края на корейската за да видя дали все още ще съм със същите чувства, но поне засега е така. Първата част на It started...я преглътнах малко трудно-трябваше ми време за да свикна с визията на главната актриса :D и продължението ми допадна повече. Дори чакам с нетърпение да я видя как се справя с тяхната версия на Skip Beat/освен ако нещо не е спрян проекта-отдавна не съм проверявала/. За японската версия/Itazura no kiss/ -ми с безкраййни усилия издържах до 4еп и го дропнах. Все пак всичко е въпрос на личен вкус ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Тайванската версия май както гледам никой не ще да я превежда :rolleyes: . За това много се радвам, че корейската версия се превежда в момента. B) Иначе съм гледала анимето Itazura na kiss и много ама много ми хареса, дано и двата сериала са поне на поливна толкова добри колкото анимето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз е прочетох тази теория ама не вярвам :( , времето ще покаже както се казва "око да види,ръка да пипне" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провокирана от големият интерес към корейската версия, реших да погледна и тази да видя аджеба за какво става въпрос. Много ми хареса. Двамата главни така добре си изиграха ролите, че веднага се наредиха сред любимите ми екранни двойки. На Джо ролята на студен и надменен тип много му отива, а и той го изигра страхотно. И как само я бъзикаше, а тя му се хващаше всеки път. Мацката беше един шемет сравним единствено с Ън Хае от "Гонг"(Макар че Ън Хае е ненадмината в този образ). То като се замисля доста прилики има между Гонг и това филмче. Като цяло е много приятен. Второстепенните актьори не бяха особено блестящи, но двамата главни са достатъчни да се обърне внимание на филма. Единственото което не ми хареса как през цялото време всички и повтаряха колко е тъпа. Много взе да ме дразни това клише в азиатските филми. Реално погледнато тя не беше чак толкова, колкото се опитаха да я изкарат. Диалозите между двамата си бяха съвсем на място, а тя разсъждаваше абсолютно адекватно. Единствено ниското Ай кю беше предпоставка за тъпота. Просто беше прекалено темпераментна и емоционална. Не мога да проумея защо държат да обиждат така женското съсловие. Освен това е страшно неприятно благоговеенето пред красивите мъже. Тия хора нямат ли собствено достойнство. Много беше досаден телешкия им възторг и как всички примираха колко бил красив и умен.

В заключени мога да кажа, че във филма имаше химия между героите и това беше най-хубавото. Гледайте няма да съжалявате. Като преведат и корейската версия ще изгледаме и нея, за да може да сравняваме, кой как се е справил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да изкажа скромно мнение за сериалчето, което между впрочем току-що приключих, страхотно е. Първо започнах с корейската версия, но тъй като не бях много наясно със сюжета на мангата реших, докато чакам останалите серии да хвърля един поглед и на тази версия, заслужаваше си. Като сравня малкото изгледани епизода (6) от корейската мисля, че този засега води с едни гърди напред, но се надявам корейците да наваксат. Изгледах и двата сезона и вторият ми допадна дори повече - едва в него става видно доколко любовта променя Yuan Xiang Qin и Jiang Zhi Shu.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...