Jump to content

Recommended Posts

s87JyAWtRLLlmsYWXTED1l8henB.jpg

 

Off Topic

EAnqqx5UEAE4Zz4.jpg

 

Love Alarm

Хангъл좋아하면 울리는

РоманизацияJoahamyun Woolrineun

Също така известен като

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 22 август  2019 - начало

Време на излъчване: KST (корейско стандартно време)

Жанр: романтичен

Канал: Netflix

Епизоди: 8

Режисьор: И На Джонг 

Сценаристи: Чон Гье Йонг (уеб комикс), И А Йон, Со Бо Ра 

Продукция:

Субтитри: Английски

Asianwiki

Netflix

          

Участват:

Ким Со Хьон като Ким Джо Джо 

Сонг Канг като Сън О

Choi Joo Won / Че Джу Уон като Джу Уон

Jung Ga Ram / Чонг Га Рам като И Хе Йонг

Go Min Si като Park Gul Mi

 

Резюме: 

Приложението за телефон "Чоаларм" дава възможност, когато някой те хареса и се намира в радиус от 10 метра, алармата за апликацията да звънне. Приложението показва и колко души са те харесали, без да разкрива специфични детайли за абонатите.

Ким Джо Джо е ученичка в гимназията, умна, красива и лъчезарна. Родителите ѝ умират, когато е била малка. Оттогава тя живее с леля си, което не е никак лесно. Тя не сваля така популярното приложение.

Хуанг Сън О е популярно момче в същата гимназия. Син е на богато семейство, но родителите му не го обичат. Най-добрият му приятел И Хе Йонг ходи в същото училище. Хуанг Сън забелязва, че, Хе Йонг харесва Ким Джо Джо. За да го потвърди, той я целува...

 


Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click: :click:

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Линк съм Сезон 2 :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, excape написа:

Сладък сериал, на един дъх изгледах сериите. Ще има ли втори сезон, тъй като приключи, все едно ще има продължение.

Да.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-силната корейска утопия и антиутопия с елементи на фантастика, която съм гледала. Изключителна по своят замисъл и идея. Рядко се срещат подобни иновативни идеи, редовно гледаме клишета и бози, но тук ако преглътнем факта, че е мелодрама-романтика, останалото си е изключително революционно като сюжет, с фантастачни елементи, доколкото е фантастика идеята за технологиите прилагани в отношенията. Самият факт, че се роботизира любовта, е малко шокиращ - чувствата са ирационални, но подлежат на изчисление и технологизиране, което е супер странно. Този път корейците успяха да ме изненадат много!

А самите човешки взаимоотношения са представени двуполюсно - има ги или не, + или -, влюбен или невлюбен, включен или изключен. Опростяването помага за внушението на общата идея на сериала, но пък в живота не би могло да е така просто.

Пиша му оценка 10++.

Актьорът с главната роля е много чаровен и страхотно играе - направо му повярвах, че е влюбен, емоциите му личаха отдалече. Когато беше тъжен също много добре го изигра. Главната малко ме разочарова - не можах да повярвам на играта й напълно. Тя е една от актрисите, които имат еднакво излъчване и поведение в почти всички сериали, в които играе. Но и ролите й са сходни. Сякаш се е типизирала. Само когато и се насълзиха очите и го играеше тъжна, ме разчувства, но това съм го виждала при нея в доста сериали - и в Гоблина играеше добре със сълзи на очи. Отива й да е тъжна повече отколкото да е весела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дроп на 1-ви епизод. Слаби актьори, с изключение на Главната, нищо специално като сюжет и по-отблъскващ завършек на серия не бяха гледала скоро някъде. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса много сериала. Обичам такива мили, романтични, училищни сериалчета. Интересна идея за любовната аларма, опит за нещо инивативно, но на практика не изигра никаква роля в отношенията на главните герои - дет се вика с нея и без нея все тая. Отворен финал, народа се надява на 2-ри сезон, но аз съм скептична, никъде няма информация за снимането и излъчването на такъв. Стана ясно към кой клонят нейните зрели и разумни предпочитания в настоящето, колкото и да не ни се иска на повечето. Добра игра на главната тройка, а Song Kang беше прекрасен във всяко отношение. Гледам го за първи път, но определено ще го следя оттук нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се надявам на втори сезон, защото в първия нищо не се случи, практически свърши като отрязан с ножица през лентата. А идеята за приложение  за чувствата на хората е много силна и иновативна, заслужава си да се развие поне. Но и аз се шокирах, за това, че главната изостави главния без причина или без видима причина. Не намирам обяснение и това ме дразни.

Някой от гледащите сериала, разбра ли защо се случи това? Причина имаше ли?

Ако няма втори сезон първият ще се окаже загуба на време. Според мен е предвиден втори сезон още от началото на проекта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е от тези случаи, дето един сериал го делят на две и крайно необосновано му слагат етикети 1. сезон, 2. сезон...? Пък и виж колко серии е - 8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще има 2 сезон ама май се очертава да е догодина през август поне таква беше последната новина, която четох. Иначе главния супер сладък само за да удължат сериала

Off Topic

я накараха тази шматка да го зареже. Добре от там замазаха 2-3 епизода ама в крайна сметка виждаме я, че е била малка и тъпа и не е знаела какво иска и сега съжалява. Толкоз ли е трудно да му каже кво е що.. седи и мълчи.

На фона на тия малки изнервящи подробности идеята на сериала е добра, само че трябва по добре да се развие според мен. Дано 2 сезон да е по - добър. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмммм, само на мен ли ми се стори, че главният актьор не е богаташчето, а Хе Йонг, неговият приятел. И дано изляза права, защото предпочитам, той да спечели сърцето на главната :D . Нещо не разбрах и не усетих как, защо и къде двамата уж "главни" се харесаха, че пък станаха и гаджета.

Off Topic

Дефакто едно засичане на погледите не е влюбване, а създава привличане, и тяхната "любов" беше изразена чисто във физическото привличане. Поне аз така ги усетих нещата. Ненадейната целувка (физическия контакт) само залъгва умът и сърцето за истинските чувства. И фактът, че главната не успя да започне да споделя за миналото си и настоящите си тревоги с "гаджето" си, показва, че нещата между тях не са истински. Също и това, че тя въпреки трудностите си през годините, винаги е била позитивна и борбена и с усмивка е посрещала всеки ден, то за времето прекарано с него, усмивките й бяха изкуствени.

Докато при отношенията й с Хе Йонг нещата стояха по съвсем различен начин и се надявам, че той ще е човекът който ще й покаже какво е истинската любов, без да се допитват до приложението ;)

Иначе идеята на сериалът е страхотна, креативна и в крак с модата. Аз обаче не винаги спазвам модерните тенденции :D не бих искала някакво приложение да ми казва кой обичам и кой ме обича. Губи се очарованието от  тръпката, емоцията, която според мен всеки трябва да изпита. Също така събирането на смелост, за да си признаеш че харесваш някой.  В сериала имаше реплики : "Искаш ли аз да задействам алармата ти?, Радвам се, че точно ти задейства алармата ми."  ...и това ли е най-важното  ..... Обсебването от това да сме харесвани от повече и повече хора в приложение или социалната мрежа .... много може да се говори по тази тема.... Ще очаквам и аз продължението на сериала, за да видя как ще се развият нещата не само с главните, ами основно и с приложението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах подобна идея (технологигния аспект имам предвид), много по-добре реализирана и изиграна в един от епизодите на "Black Mirror". Този вариант тук ми е блудкав- плотът е предсказуем; играта, с изключение на главната (знам я от "Гоблин") на водещите актьори не е кой знае колко убедителна. Сериалчето става за едно гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се, ако тази аларма реално съществува, дали щяхме да я имаме всички? Сигурно. И наоколо току някой избибипка. Много харсвам главните. И защо така пресилват нещата с лелята и братовчедката? Да покажат още повече колко гаден живот има момичето? Как е пораснала дотука цяла и що-годе нормална с този ужас от детството?

Не е добре да разделят сериала на две, никакви сезони не са това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...