Jump to content

Recommended Posts

s87JyAWtRLLlmsYWXTED1l8henB.jpg

 

Off Topic

EAnqqx5UEAE4Zz4.jpg

 

Love Alarm

Хангъл좋아하면 울리는

РоманизацияJoahamyun Woolrineun

Също така известен като

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 22 август  2019 - начало

Време на излъчване: KST (корейско стандартно време)

Жанр: романтичен

Канал: Netflix

Епизоди: 8

Режисьор: И На Джонг 

Сценаристи: Чон Гье Йонг (уеб комикс), И А Йон, Со Бо Ра 

Продукция:

Субтитри: Английски

Asianwiki

Netflix

          

Участват:

Ким Со Хьон като Ким Джо Джо 

Сонг Канг като Сън О

Choi Joo Won / Че Джу Уон като Джу Уон

Jung Ga Ram / Чонг Га Рам като И Хе Йонг

Go Min Si като Park Gul Mi

 

Резюме: 

Приложението за телефон "Чоаларм" дава възможност, когато някой те хареса и се намира в радиус от 10 метра, алармата за апликацията да звънне. Приложението показва и колко души са те харесали, без да разкрива специфични детайли за абонатите.

Ким Джо Джо е ученичка в гимназията, умна, красива и лъчезарна. Родителите ѝ умират, когато е била малка. Оттогава тя живее с леля си, което не е никак лесно. Тя не сваля така популярното приложение.

Хуанг Сън О е популярно момче в същата гимназия. Син е на богато семейство, но родителите му не го обичат. Най-добрият му приятел И Хе Йонг ходи в същото училище. Хуанг Сън забелязва, че, Хе Йонг харесва Ким Джо Джо. За да го потвърди, той я целува...

 


Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click: :click:

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Линк съм Сезон 2 :click:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Преди 8 часа, excape написа:

Сладък сериал, на един дъх изгледах сериите. Ще има ли втори сезон, тъй като приключи, все едно ще има продължение.

Да.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Това е най-силната корейска утопия и антиутопия с елементи на фантастика, която съм гледала. Изключителна по своят замисъл и идея. Рядко се срещат подобни иновативни идеи, редовно гледаме клишета и бози, но тук ако преглътнем факта, че е мелодрама-романтика, останалото си е изключително революционно като сюжет, с фантастачни елементи, доколкото е фантастика идеята за технологиите прилагани в отношенията. Самият факт, че се роботизира любовта, е малко шокиращ - чувствата са ирационални, но подлежат на изчисление и технологизиране, което е супер странно. Този път корейците успяха да ме изненадат много!

А самите човешки взаимоотношения са представени двуполюсно - има ги или не, + или -, влюбен или невлюбен, включен или изключен. Опростяването помага за внушението на общата идея на сериала, но пък в живота не би могло да е така просто.

Пиша му оценка 10++.

Актьорът с главната роля е много чаровен и страхотно играе - направо му повярвах, че е влюбен, емоциите му личаха отдалече. Когато беше тъжен също много добре го изигра. Главната малко ме разочарова - не можах да повярвам на играта й напълно. Тя е една от актрисите, които имат еднакво излъчване и поведение в почти всички сериали, в които играе. Но и ролите й са сходни. Сякаш се е типизирала. Само когато и се насълзиха очите и го играеше тъжна, ме разчувства, но това съм го виждала при нея в доста сериали - и в Гоблина играеше добре със сълзи на очи. Отива й да е тъжна повече отколкото да е весела.

 • Like 2
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Дроп на 1-ви епизод. Слаби актьори, с изключение на Главната, нищо специално като сюжет и по-отблъскващ завършек на серия не бяха гледала скоро някъде. 

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

На мен ми хареса много сериала. Обичам такива мили, романтични, училищни сериалчета. Интересна идея за любовната аларма, опит за нещо инивативно, но на практика не изигра никаква роля в отношенията на главните герои - дет се вика с нея и без нея все тая. Отворен финал, народа се надява на 2-ри сезон, но аз съм скептична, никъде няма информация за снимането и излъчването на такъв. Стана ясно към кой клонят нейните зрели и разумни предпочитания в настоящето, колкото и да не ни се иска на повечето. Добра игра на главната тройка, а Song Kang беше прекрасен във всяко отношение. Гледам го за първи път, но определено ще го следя оттук нататък.

Link to comment
Share on other sites

И аз се надявам на втори сезон, защото в първия нищо не се случи, практически свърши като отрязан с ножица през лентата. А идеята за приложение  за чувствата на хората е много силна и иновативна, заслужава си да се развие поне. Но и аз се шокирах, за това, че главната изостави главния без причина или без видима причина. Не намирам обяснение и това ме дразни.

Някой от гледащите сериала, разбра ли защо се случи това? Причина имаше ли?

Ако няма втори сезон първият ще се окаже загуба на време. Според мен е предвиден втори сезон още от началото на проекта.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Може би е от тези случаи, дето един сериал го делят на две и крайно необосновано му слагат етикети 1. сезон, 2. сезон...? Пък и виж колко серии е - 8.

Link to comment
Share on other sites

Ще има 2 сезон ама май се очертава да е догодина през август поне таква беше последната новина, която четох. Иначе главния супер сладък само за да удължат сериала

Off Topic

я накараха тази шматка да го зареже. Добре от там замазаха 2-3 епизода ама в крайна сметка виждаме я, че е била малка и тъпа и не е знаела какво иска и сега съжалява. Толкоз ли е трудно да му каже кво е що.. седи и мълчи.

На фона на тия малки изнервящи подробности идеята на сериала е добра, само че трябва по добре да се развие според мен. Дано 2 сезон да е по - добър. 

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

хмммм, само на мен ли ми се стори, че главният актьор не е богаташчето, а Хе Йонг, неговият приятел. И дано изляза права, защото предпочитам, той да спечели сърцето на главната :D . Нещо не разбрах и не усетих как, защо и къде двамата уж "главни" се харесаха, че пък станаха и гаджета.

Off Topic

Дефакто едно засичане на погледите не е влюбване, а създава привличане, и тяхната "любов" беше изразена чисто във физическото привличане. Поне аз така ги усетих нещата. Ненадейната целувка (физическия контакт) само залъгва умът и сърцето за истинските чувства. И фактът, че главната не успя да започне да споделя за миналото си и настоящите си тревоги с "гаджето" си, показва, че нещата между тях не са истински. Също и това, че тя въпреки трудностите си през годините, винаги е била позитивна и борбена и с усмивка е посрещала всеки ден, то за времето прекарано с него, усмивките й бяха изкуствени.

Докато при отношенията й с Хе Йонг нещата стояха по съвсем различен начин и се надявам, че той ще е човекът който ще й покаже какво е истинската любов, без да се допитват до приложението ;)

Иначе идеята на сериалът е страхотна, креативна и в крак с модата. Аз обаче не винаги спазвам модерните тенденции :D не бих искала някакво приложение да ми казва кой обичам и кой ме обича. Губи се очарованието от  тръпката, емоцията, която според мен всеки трябва да изпита. Също така събирането на смелост, за да си признаеш че харесваш някой.  В сериала имаше реплики : "Искаш ли аз да задействам алармата ти?, Радвам се, че точно ти задейства алармата ми."  ...и това ли е най-важното  ..... Обсебването от това да сме харесвани от повече и повече хора в приложение или социалната мрежа .... много може да се говори по тази тема.... Ще очаквам и аз продължението на сериала, за да видя как ще се развият нещата не само с главните, ами основно и с приложението :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Гледах подобна идея (технологигния аспект имам предвид), много по-добре реализирана и изиграна в един от епизодите на "Black Mirror". Този вариант тук ми е блудкав- плотът е предсказуем; играта, с изключение на главната (знам я от "Гоблин") на водещите актьори не е кой знае колко убедителна. Сериалчето става за едно гледане.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Чудех се, ако тази аларма реално съществува, дали щяхме да я имаме всички? Сигурно. И наоколо току някой избибипка. Много харсвам главните. И защо така пресилват нещата с лелята и братовчедката? Да покажат още повече колко гаден живот има момичето? Как е пораснала дотука цяла и що-годе нормална с този ужас от детството?

Не е добре да разделят сериала на две, никакви сезони не са това.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...