Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Страна: Южна Корея
Година: 2003
Жанр: криминален, екшън
Епизоди: 14 х 50 мин
Режисьор: И Дже Гьо
Участват: Ха Джи Уон, Ким Мин Джун, И Со Джин и др.

Резюме: Сериалът ни пренася в династия Чосон. Младата Че Ок е разделена от брат си, след като баща ѝ бива несправедливо обвинен в държавна измяна. За да се спаси от робската участ, тя приема да стане дамо* в столичното полицейско управление. С течение на времето Че Ок демонстрира завидни умения в разследването на престъпления. Но макар да е изкусна в боя с меч и разплитането на загадки, фактът, че е жена, поставя почти непреодолимо препятствие за развитието ѝ като полицай. Принудена да се справя не само с престъпността, но и с консервативните конфуциански порядки, Че Ок трябва първо да се пребори със себе си, преди да се изправи пред най-трудната задача в професията си.

* Забележка: "Дамо" (букв."жена, която сервира чай") биват наричани жени със статут, по-нисък от този на робите. Главно тяхно задължение е да поднасят чай на господарите си аристократи. Исторически източници сочат, че в определени случаи дамо са били използвани за разследвания на престъпления, засягащи жени.
:essub:


С български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click:

С английски субтитри + OST: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал го догледах току-що и съм невероятно доволна! Първо, актьорският състав е перфектен. Ха Джи Уон прави много силна роля, а и образът й на борбена жена доста ми допада (като се има предвид как ми идеше да я забия миналата седмица на What Happened in Bali...). Героинята й беше разкъсана в избора между двамата главни, но този път й прощавам умуването, защото като никога и аз не можех да реша кой от двамата е по-завладяващ и на кой симпатизирам. Май накрая бях повече за бандюгата :P В тази връзка Ким Мин Джун ме шашна. Знам го от филма Sarang, а там ми беше толкова грозен и противен, че не е за говорене. Сега през цялото време бях :blink: (но от кеф :)). Да, наистина май си бях повече за него! :) Второстепенните също ми напълниха душата, особено Lee Han Wie (играе офицер Бек ) като се замисля съм го гледала в повече филми от Джи Соп оппа, както и Lee Moon Shik (все ми прилича на маймунка, уникален човек!). Хайде стига толкова с актьорите, само да добавя и завладяващият сценарий, само 14-те епизода (винаги предпочитам по-малко серии), красивите картини и няколкото незабравими моменти..всичко това направи гледането на епизодите удоволствие, отделеното време си заслужаваше напълно, дори и с кофти качество:) И ако мога да си позволя един съвет, махайте руското аудио! Пробвах да гледам с него 5 минути и ми идеше да си оскубя косата. Дублажът напълно унищожава магията на филма! :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента съм на 6-ти епизод и бих казала, че с това темпо утре ще се похваля, че съм го изгледала.

Всичко в този сериал става на един дъх. Героите са ужасно колоритни и в същото време са толкова

целеустремени, че вече се чудя как го правят.

Lee Seo Jin за пореден път ме остави безмълвна пред екрана.

Толкова много емоция и магнетизъм излъчва, че не е нужно да говори, а само да си стои мирно и да гледа към камерата. Толкова доброта и честност излъчва, но когато трябва да е строг (нали е шефа на полицията) не му се отдава.

Няма как да не похваля и великолепната Ha Ji Won. Чрез действията си Че Ок (май така се пише :oops: ) ми доказа,

че въпреки нежността и красотата, която всяка жена притежва, може да се пребори с тудностите на съдбата

по най-достойния начин. Притежава качествата ловкост, хладен ум и горещ темперамент, но усещам, че много скоро ще загуби най-ценното качество за един войник, а именно способостта за вземане на решение.

Третия човек, който ме впечатли е Kim Min Joon. Гледам го за първи път, но вече ми стана любимец.

Въпреки, че това е типична корейска драма, все още се надявам съдбата на този пич да е по-розова.

Достоен съперник за сърцето на Че Ок. За мен той е чосонския Робин Худ, но повтарям, че все още съм в средата

и все още има време да се превърне в някой отмъстителен тип с болни амбиции.

Неустрашим пред смъртта и с железни принципи, но никак не го бива в любовта. Влюби се още от пръв поглед,

и все още не го е установил. Корейска му работа. Надявам се скоро да се усети и да ще се бори за мацката :roll:

 

 

Който не го е гледал да си поправи веднага грешката. Толкова силно актьорско присъствие не се среща често, а в комбинация с бързо развиващото се действие няма опасност да ви омръзне или доскучае.

И да не забравя да спомена музиката - евалата на озвучителите. Който гледа с руско аудио е опуснал половината от прелестта на сериала. Пълна красота и наслада за зрителя!

И сега малко улеснение за тези след мен:

Гледайте ОНЛАЙН С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях забравила за модата на летящите битки, та тука ми дойде изневиделица laugh.gif. Засега съм на първи епизод, но Ха Джи Уон като главна му бута едно рамо на тоя сериал :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,аз ли нещо не-мога да зацепя,но от това което изгледах до 6 епизод и разбрах,

че Дамото и главатаря са брат и сестра. За какво влюбване става дума,не-мога да разбера. :lol:

 

Благодаря за субтитрите :thanks: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса актьорския състав, страхотни бяха....

Ha Ji Won и Lee Seo Jin нямам думи....страхотни са и съм им голям фен :es:

Kim Min Joon много е чаровен. Тази година гледах с него 2 много добри сериала-Friend, Our Legend и Tazza

Сюжета на филма е интересен, но не ми хареса финала, малко се разочаровах :(

П.с. Да попитам аз за 13 серия нещо, че не разбрах

 

Когато Командира помоли Че Ок да го убие: Че Ок опита ли се да го убие или се опита да се самоубие и Командира я спрярв и й каза за си върви :blink:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша тези редове на фона на прекрасната музика от сериала. Впрочем,силно казано редове,защото в крайна сметка реших да изразя емоцията си от сериала в едно изречение.
Обсебващ сериал,който малко по-малко обладава душата и разкъсва сърцето,карайки го да кърви.Сериал с невероятно красиви сцени,пейзажи,магически красива музика,която изтръгва и последните ти капки сила напускайки те под формата на сълзи леещи се от зачервените ти очи.
Великолепна игра на Ха Джи Уон плюс също така и на останалите актьори.Великолепни от началото до края.
Пускайки си сериала се пригответе за драма,драма и още много драма.
:cry: :cry: :cry:
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за субтитрите и за сериала! Хареса ми! Макар и той като Бичумно да започва с края, това в никакъв случай не е минус, защото още от първите серии става ясно накъде вървят нещата.... Въпреки това, историята беше красива и тъжна, както си е по корейски. Всички актьори, без изключения бяха страхотни. Силни образи, силни моменти, особено в последните серии. Дже Хи и Дже Мо - невероятна химия! Юн Хонгпю - къде ги тези мъже? :rolleyes: Определено препоръчвам - даже останах учудена коя година е сниман сериала, със сигурност засенчва доста от по-новите.

Забравих.... друг плюс на продукцията за мен е броя на сериите. Забелязвам, че в последно време си избирам сериали и по това колко епизода са. Определено 20 ми е максимума, а най-ми допадат тези с 16-18.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква прекрасна изненада! :wub:

Силна игра, естествена на всичкото отгоре, без превземките и лиготиите от други исторически сериали - поне до 3-ти епизод. Сюжетът е интересен, действието се пренася в различни периоди от сюжетната линия. Драмата е с висок заряд!

истинска находка, защо са зарязали този стил на правене на сериали чак в далечната 2003?! :mad:

Тоя сериал може да избие рибата на доста продкуции 10 години след него!

П.С. Догледах го на един дъх, страхотен! Де ги мъже като тия :cry: :cry: А актрисата направи страхотно силна роля - единствената в малкото корейски сериали, които съм гледала. Другите играят патки. :28558:

Лично на мен ми се искаше тя да остане с капитана, и според мен тя си го обичаше докрай, но той все пак въплъщаваше установения ред. А именно установеният ред я беше смазал душевно и почти я беше убил. Разбойникът я освободи, помогна и да счупи оковите, които сама си беше наложила. Това, че се оказаха брат и сестра, е просто съдба. Не се познаваха, така че всъщност кръвната връзка нямаше кой знае какво значение. Но именно разбойникът предпочете да се отрече от нея, и я предаде. Краят, колкото и да е тъжен, е съвсем хармоничен, нямаше как да е другояче. Но да бяха я оставили с капитана все пак!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен изненадата  беше прекрасна .

 

Всичко си беше на мястото , динамично действие , добра игра и страхотна химия между актьорите, за музиката да не говорим .

 

Финала

е тъжен ,но и според мен нямаше как по друг начин да завърши .Този възел от чувства ,несподелена страст ,чест и благородство ,вярност и приятелска взаимност не можеше да бъде разплетен по друг начин .За разлика от другите с подобен край ,тук смъртта изглеждаше красива ,а дали е оправдана и справедлива нека всеки реши сам за себе си .

 

 

Задължително гледайте , няма да съжалявате !

Благодаря на  всички за положения труд ! :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За трети път си го прицъках - просто легендарен, от най-най-доброто на корейските сериали! Върхът е, дума няма какво да се добави към сценария, актьорите и музиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал жестоко ми лази по нервите...Едно моме луди ги направи сите леви, десни управления, главатари, генерали...всички се скъсват да реват, около 20мин. на серия, през останалото време некви 100 войника стрелят, сигурно в облаците се целят...останалите хвърчат и ходят по вода, тук таме се сетят да пояздят за разнообразие (ако междувременно са приключили с голямото ''вглеждане'' и циврене). Действията им са от - глупав, по - глупав...кой както му идва отвътре! Колкото и да я харесвам Ха Джи Уон - скоро не искам да я виждам, където и да е, ако ще с Клуни да снима...Целият замисъл отива в кофата с тази турска алабаланица - не мога да избера аджеба кого обичам повече...Ръц при генерала, където щеше да му служи вечно, пък не била жива без него и тра ла ла и айде ''олюби се'' за 2 дни престой при главатарчето, разлюби генерала, та чак и готова вече нашата да го убива с един удар, да не се мъчел... :swoon: Инак се засили и главатарчето да трепе, ама взе че се подхлъзна и се изтърбуши у пещерата :slap: Къде ти отиде верността и благодарността ма ей...дет рева и се тръшка половината сериал! Да ти имам и келявото дамо! А тия ''силни'' мъже да си прибират всички бойни техники и умения в джоба и групово да си треснат главите в някой дувар, барем им се избистрят мозъците...Язък им за  титлите -  спасение йок - до 12 епизод съм..ще го догледам напук :mad:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, човек, много ме зарадва с този коментар! :rofl:  :rofl: Описала си всичките неща, които се случват в сериала, и заради които го обичам, само че във вид на критика, обаче по толкова смешен (поне за мен) начин, че искрено ме разсмя. :)

Ще чакам с радост да драснеш някой ред, след като изгледаш финала! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финалът обезсмисли тотално целият сериал. Ни любовта  - либоф, ни фемилито стана  фемили, а бунта и ''новото начало'' и те по дяволите...Водя си статистика за оцелели ''главни'' в корейските драми - тук бих рекорд! Ким Мин Джун е основната  причина да се реша на 2003г. Актьор, който не обичам да слушам, а само да гледам (с тоз паднал клепач много му се получават погледите). Усещането за него ми се припокрива с това в Таза... :kissy: Марчо, забелязах, че ти си го превеждала - как издържа бе жена?! Дай другия път малко от себе си - мани ги тез техните простотии и драсни един любовен цветен диалог, та да ни напълниш душиците и на нас балъците, дет чакаме ли чакаме да чуем лИбовното признание...И в този ред на мисли, до последно имах опасения, че главната гъска (въпреки синята лента дет цял сериал не си намери място), викам си ''ей я тая простата, ще утрепе брат си и няма и да разбере'', та добре че на пустия му финал се разбра, че е ''вденала''. Де да беше и той обаче...И това много ме ядоса! :mad:  Значи генерала е по на далавера - прекара си лично време с Уонката, обясняваха се, чат пат и някой ''физически контакт'' се промушваше  :28558: , а главатарчето все ранен покрай нея, все да я спасява от куршуми, от отрови, от войници и тая все да се мъчи да го убива! Фак Ю! Така и не чу човека, заветното измъчено измрънкване ''саранда", не успя и да се зарадва, че Дже Хито е тя...и що? Щото тая му го каза в най - подходящия момент! :slap: Ама не - само гърч за него :mad:   Ейййй изтАрмози ме таз драма...определено е тежка, много ревлива, а откъм сценарии  - само за майни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миии... аз съм си от едното време по хардкор корейските класики, разбирай "и всички умряха щастливи", затова в тази драма добре си ми дойдоха страстите и безумствата. :) Както се казва, вживях си се, поревах си, накрая и субтитри наредих. Само шефа пострада, че го накарах да гледа сериала и то докато бяхме в Корея. Издържа до 10 епизод. Все още ме залъгва, че все някога ще го догледа. :rolleyes: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миии... аз съм си от едното време по хардкор корейските класики, разбирай "и всички умряха щастливи", затова в тази драма добре си ми дойдоха страстите и безумствата. :) Както се казва, вживях си се, поревах си, накрая и субтитри наредих. Само шефа пострада, че го накарах да гледа сериала и то докато бяхме в Корея. Издържа до 10 епизод. Все още ме залъгва, че все някога ще го догледа. :rolleyes: 

Постъпи по корейски-накарай го да подпише договор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...