Jump to content

Nagi no Oitoma (2019)


Recommended Posts

D9qeRk7UIAU_XvJ

 

Nagi no Oitoma (凪のお暇)

Страна: Япония

Също така известен като: Nagi's Long Vacation

По мангата на: Misato Konari -  "Nagi no Oitoma"

Период на излъчване: 2019Юли19 до 2019 – ?– ?

Време на излъчване: Петък 22:00

Формат: Renzoku      

Жанр: Драма

Канал: TBS

Епизоди: 10

Режисьор: Toshio Tsuboi, Takeyoshi Yamamoto, Nobuhiro Doi

Субтитри: Английски

 

Участват:

Haru Kuroki като Nagi Oshima

Issey Takahashi като Shinji Gamon

Tomoya Nakamura като Gon Arashiro

Mikako Ichikawa като Ryoko Sakamoto

Kumi Takiuchi като Kokoro Adachi

Chihiro Otsuka като Mao Eguchi

Izumi Fujimoto като Suzu Oribe

Kaho Mizutani като Eri

Erika Karata като Madoka Ichikawa

Tamaki Shiratori като Urara Shiraishi

Kurumi Nakada като An

Kyosuke Tani като Yasuaki Ogura

Soran Tamoto като Ryo Ihara

Nagisa Katahira като Yu Oshima

Yo Yoshida като Misuzu Shiraishi

Yoshiko Mita като Midori Yoshinaga

 

Резюме: Двадесет и осем годишната Nagi Oshima (Haru Kuroki), работи в завод за производство на електрически уреди в Токио. Nagi винаги е усмихната и полезна. Единственото и желание е дните да минат без инциденти. Но в резултат на грижата за другите и пренебрегване на собствените си желания, тя припада в състояние на хипервентилация, затова решава коренно да промени живота си. Напуска работата си, излиза от апартамента и прекъсва всички стари връзки, включително с бившият си вече приятел Shinji Gamon (Issey Takahashi). Nagi започва нов живот премествайки се в предградията, спирайки да си изправя косата и мислейки само за своето щастие, без да се притеснява за другите…

 

Свали с английски субтитри :click: :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много забавно, с тази къдрава и гъста коса, плачещи мъже, и прегръдката накрая ме спечелиха за зрител.

Закачливо, истинско, човешко и не на последно място-топло,Идеше ми и на мен да се заровя в естествено къдравата коса на главната и да и се порадвам.

Томоя голям сладур и той, с тая интересна коса, с прегръдката и чадъра под дъжда... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-Ха,  ukio; страхотна игра, много приятен сериал,

и тук приятелските съвети играят важна роля, но дали ще съумееш навреме да ги използваш...

Плачещи големи мъже:един миг колебание и проклета мъжка гордост, до това ще доведе.:cry:

А другият- малкият Рошко, просто е разкошен с неговата група и наркотиците...:lol2:

И тук сме с мислите на героинята, помага ми по-добре да ги  разбера, допада ми този начин на разкриване мислите и чувствата им...:up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се стърпях! Тази коса ме полудяваше и накрая наруших правилото си да не започвам нещо, което не е окончателно излязло и без превод. Ще започна и нещо друго, дето отговаря на критериите ми, за да не превъртя от напрежение. За сега интересна история се очертава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Текущ зрител на Наги от епизод 1. Очаквам до края да остане така свежо и готино.  Наги има за решаване някои лични аспекти. Но "бившия" е къде , къде с повече проблеми. Голям плювалник има за уста и докато не я промени ще си пати и реве. 

Съседа е неустоим и логичното се случи в епизод 3.

"Бабата" е голяма симпатяга и мъдрец.

Новата позната с камъните е скица и половина.

Чакам си чинно епозод 4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бившия ми е силно противоречив. Отначало не го харесах, но сега въпреки всичко изпитвам симпатия към него. Рошавият съсед пък ми е супер симпатичен, но много общителен с женската част и ми се струва, че нашата къдравелка  ще се разочарова. Може и да греша, но за сега така ми върви. Съседите са култови образи!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, sonihrisi написа:

Бившия ми е силно противоречив. Отначало не го харесах, но сега въпреки всичко изпитвам симпатия към него. Рошавият съсед пък ми е супер симпатичен, но много общителен с женската част и ми се струва, че нашата къдравелка  ще се разочарова. Може и да греша, но за сега така ми върви. Съседите са култови образи!

 

Същото усещане! Но  много симпатично си играят и не усещам как минава времето!

Рошко по думите на приятелите му, май с доста мацки се е забърквал... Но ми се струва не е намерил точната, затова...

Но пък съдейки по реда на изписване на главните герои в темата, бившия ще спечели накрая Ще гледаме през какви перипетии ще му предстои да мине.

Рошко явно ще е основния  катализатор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, най-голямата ми мечта в детството и юношеството беше да имам къдрава коса. Такава на големи букли! Тровех майка ми да ми къдри косата и тя все не се съгласяваше. Избирах си приятелки, чиито коси са къдрави. Само дето забелязах, че те не се радваха на естествената си къдравост, а упорито изправяха  прекрасните си коси. Това ме втрещяваше - да имаш такава красота и да я променяш - ужас! Е, накъдрих се като бях май на около 20 години. Много се харесах в огледалото на фризьорския салон, много се харесвах и като се гледах в къщи. Близките ми честитиха прическата, но не изпаднаха в екстаз. Не им обърнах внимание - завистници!  Ходех навсякъде с гордо вдигната къдрава глава и не щеш ли един колега вместо да се възхити на прическата ми изтърси, че приличам на разплетена дамаджана. Това ме сломи! Намразих го моментално, но злото бе сторено! Постепено косата ми израстна и си я нося и до сега права. Та като видях къдравата Наги моментално си заплюх филма. Ами страхотен е, Наги ми е абсолютна любимка, каквото и да прави. Но питам се, защо са дали такова заглавие, можеха да го нарекат например Ревът на Шинджи. Наплескаха го тоз мушморок с черни краски в началото и сега със всяка сълза го избелват. Не че нещо, симпатичен ми е, но със сценаристите така си говоря.... За рошавия няма какво да кажа, той както е ясно ми допада по прическа, пък и се влюби в Наги, което веднага го реабилитира.  Култовите съседи няма да обсъждам - великолепни образи, както и завършилата токийския университет приятелка. И  сега  се питам кой купи обществената пералня - Шинджи, Рошко или старата госпожа? Ако е старата госпожа, означава ли това, че тя ще загърби мечтата си да посети местата, на които са снимани любимите и филми! Ще загърби ли мечтата си прахът и да бъде разпръснат над Сена, за да даде шанс на двете девойки! Ако пък е Рошавия, просто защото е влюбен да извади един милион, струва ми се малко вероятно, но знаеш ли го какви тайни крие.... Или пък Шинджи, той определено може да го направи, но дали? Много интересно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D охх смея се за къдравите коси защото аз съм "наказана" с права лека коса и все съм искала поне да е малко чуплива еле пък най-добре къдравка. И досега добронамерено завиждам на къдравите.

Наги ми става голяма любимка на японския фрон. Заедно с Амемия и Кахоко, съответните сериали с тях.

Остава само един епизод.

Всички главни герои са ми мнооого симпатични.

На въпроса за покупката залагам на Мидори- нашата баба. На нея трябва да и останат и пари за мечтата ѝ.

9-и епизод го почнах и приключих в такава поза :rofl:

Spoiler

В началото на втората минута как стигнаха до идеята да звъннат на Мама и той в каква ситуация бе тогава. Съжалявам че не се получи това обаждане :896767:

В края какво предложение направи Гон-сан с всички тези ключове. Аз като бавен реотан накрая разбрах що е украсен тук таме с лепенки :896767:.

Имам предложение за сценаристите за втори сезон.  С главна героиня Урара. Плюс всички герои от първия сезон. Ей това хлапе много ме кефи. Добра основа е зададена у нея и може като героиня да бъде развита в продължение като вече попораснала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една крачка преди финала съм. Интересно и странно е едновременно. На всичко отгоре, откривам в Наги части от себе си и й се възхищавам, че се реши на тази дълга ваканция. Аз не бих била толкова смела. Е, не всичко върви гладко и с тези хора около нея, които постоянно я озадачават и изненадват.... Изобщо не си представям, как ще завърши цялата Одисея. 

Иначе героите са страшно колоритни. Хубаво е, че образите са в изобилие и не знам, на кого повече да симпатизирам - на смелостта на Наги, чиято крачка напред промени не само нея, но и Шинджи, че и Гон-чан (Томоя само подобна роля не беше правил - голям сладур е, всичко му лепва на екрана и така притегля зрителя да му симпатизира... не е истина!), или на чудатостите на другите (като започнем от странната бабка-киноман, малкото дете, новата приятелка и завършим със съдържателя на бара, в чиято роля влиза един позабравен актьор - Шинджи Такеда - къде се изгуби този човек?!).

Чудя се, как може всеки път да оставят Томоя в поддръжките? Той заслужава много повече, дори трябваше да наблегнат още около неговия персонаж. Не ми е достатъчно екранното му време. Може да изглежда като отшелник, но като се усмихне, всичко грейва около него.

Off Topic

Да ви кажа, в началото много се шашнах, какво става с Шинджи? Какви бяха тези сълзи и как кореспондираха с избухванията и подигравките му? Мина ми през ума, че може да е някакво раздвоение на личността, но после се сетих, че трябва да има по-друго обяснение. Едви ли ще правят героите психически нестабилни, макар че както виждам, семействата и на двамата главни сериозно са въздействали върху психиката на децата си. Думите на баткото на Шинджи доказаха това. Малкият е решил да слага маска, докато баткото е намерил друг начин да избяга от семейството. Сцената с рождения ден на бабата беше култова!

Тази тема определено е благодатна и може да разпали дискусия. Замислих се над тези неща. Както и за точният момент за всяко действие или разговор. Атмосферата, както там му казваха. Човек трябва да може да я улови и да се впише в нея. Ами, има хора, които не го могат. Явно и това е изкуство. Но целта на тази история, според мен, е да ни покаже, че е по-важно да научим изкуството на живота. Ако успеем да влезем в истинската му атмосфера, със сигурност съществуването ни ще е прекрасно.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излез от матрицата! Избягай! Скрий се и забрави миналото! Разруши мостовете, по които вървиш със свито сърце! Не прави компромиси със себе си! Живей така, както ти харесва!  Направи професията си хоби или хобито професия! Това е твоят живот, а той е прекрасен! Нали?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях пропуснала да гледам еп.5 и сега, наваксвайки разбирам, че той дава повече информация за Гон-чан и малката Урара.

Off Topic

Прекалено хубаво не е на хубаво. Това беше изводът за отношенията между Наги и Гон-чан. Може би това беше правилното решение за Наги. Интересно ми е, как Гон-чан ще преодолее привързаността си на финала? А може би тя ще се преобрази в нещо друго?!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършен! 

Off Topic

Малко носталгична и тъжна последна серия с тези раздели, на фона на бутнатия блок. Остава ни да се надяваме, че всички поотделно ще бъдат щастливи. Или пък отново ще се съберат някой ден. Като си помисля, и Урара, и Гон-чан каниха Наги да живее при тях. 

Горкият Гон-чан! Той остана най-изумен от обясненията на Наги, но мисля, че ги прие. 

Промяната беше водещото послание в тази дорама. Промяната и движението напред в живота. 

Вкусът, който ми остави тази дорама, беше като на гоя- плодът от терасата на Гон-чан - сладко-горчив, но поучителен. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...