Jump to content

Recommended Posts

zlyM7pjbFP9tI69zd02Un2g2EMf.jpg

 

Catch The Ghost!

Хангъл유령을 잡아라

РоманизацияYooryungeul Jabara

Също така известен като: Хвани призрака

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 21 октомври – 10 декември 2019 г.

Време на излъчване: понеделник и вторник

Жанр: драма, фантастика, мистерия

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Шин Юн Соп 

Сценаристи: Со Уон, И Йонг Джу

Продукция: Studio Dragon

Субтитри: Английски

Asianwiki

          

Участват:

Мун Гън Йонг като Ю Рьонг

Ким Сон Хо като Ко Джи Сок

Чонг Ю Джин като Ха Ма Ри

Ки До Хун като Ким У Хьок

Nam Gi Ae / Нам Ги Е като Хан Е Шим

Jo Jae Yun / Чо Дже Юн като И Ман Джин

О Де Хуан като Ким Уон Те

Lee Hong Nae

 

Резюме:

Ю Рьонг е новак детектив. Сестра ѝ, която има аутизъм, изчезва. За да я намери, Ю Рьонг кандидатства за работа към полицейския наблюдателен екип, отговарящ за метрото. Ю Рьонг има изключителна способност да преценява пространството и силно чувство за справедливост, с които решава случаите. Друга специфична чудатост - нейният партньор все ѝ оправя кашите.

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click: 

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click: :click:    
Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не знам Мун Гън Йонг нарочно ли я загрозяват с всяка изминала роля, че никога не е била в редиците на хубавиците, ама с тоя бретон и тия вежди съвсем зле работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал и страхотна комедия до 8-ми епизод, където ми разказаха играта с драма. Много добра актьорска игра. Няма слаба роля, но режисьорът също добре си е свършил работата. Има и добри бойни сцени, като едната по-чувствителните зрители съветвам да я пропуснат. Изобщо не очаквах така силно да ме удари проектът на фона на това, че нищо не ми се гледа и само намирам кусури, за да не доизгледам нещо. Главните актьори имат прекрасна синергия по между си. Актьорът играе та дрънка и много добре взаимодейства с всички. А тази актриса ми е особено любима. Заплаче ли и цяла вселенска същност започва да върлува в очите й. Тя реве, аз рева. Няма празно. Само че тя изглежда красиво на екрана, а аз полусляпа и със запушен нос си диря кърпичките в тъмното. Харесвам всички герои от-до и препоръчвам. Комедия, драма и трилър много успешно се редуват тук. Полицейските случаи също са интересни. Нареждам си го в графа любими :wub:

 

Благодаря за бг субтитрите. Наистина е приятно да гледаш с бг букви онлайн и всички епове да ги има налични. Беше прекрасно :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След горното мнение нямам търпение и аз да се хиля и рева, като стой та гледай.
После ще споделя колко точно. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-сетне коментар за това сериалче. Също много ми хареса и не знам защо сякаш остана незабелязано. Интересна история, добра игра, готини актьори. Препоръчвам за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също се изненадах на малкия брой мнения. Дано сега темата се пораздвижи. Сериалът е добре направен. Нещо доста рядко срещано напоследък на фона на многото нови сериали за сметка на качеството им. Гледам субът е на твое име. Още веднъж благодаря, за което :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на по-горе коментиращите. Заради вас започнах да го гледам това сериалче снощи и съм тотално зарибена. Такава суша е напоследък откъм добри и качествени азиатски сериали. Това сериалче идва като по поръчка. Много е интересно, главните играят та дрънкат. Много е добър баланса между комичното и драматичното. Засега съм изгледала само три серии, но се надявам до край да издържи фронта и животното наречено корейски сценарист да не го е съсипало, както винаги накрая. Ще гледам и коментирам с удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладурски сериал! На хора, които обичат всички детайли да са им изпипани откъм достоверност, едва ли ще се хареса, ама аз не съм от тях :D Главните наистина са прелест, и двамата много ги харесвам, а смятам, че имаха и добра химия помежду си. Очаквах комедия, драма, малко повечко трилър, но по някаква причина не предполагах, че ще има и

Off Topic

романтична нишка – а всъщност младежът си хлътна още в началото и си беше много на място и тази сюжетна линия :) 

 

Колегите им в метро полицията също много ме забавляваха, а историята около Призрака ми допадна как се разгърна.

Само няма как да се съглася с това, че всички са били на ниво. За мен адски слаба брънка беше бившата:

Off Topic

Не знам как може жена, която има претенциите да е "най-добрата" в работата си, да влагаше толкова много лични чувства – насред задържане или гонка тя тръгва да нищи любовните си проблеми или това, че майка ѝ не я признавала... Да не говорим, че не обърна внимание на случая на близначката, щото, видите ли, тя била казала, че изгубила сестра си в тълпата, а на камерите се виждало друго... Втрисаше ме при всяка поява на екран на това същество, но мисля, че не е само до героинята – и актрисата ми беше доста антипатична.

 

Младежът беше железен в сцената, когато защити Рьонг в полицията! "Не я съжалявам, а я разбирам" – страхотен беше. Един такъв и за мен, моля :P 

 

@snowmoon, благодаря за превода! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много изчерпателен коментар, @bealonenomore! Благодарности, че се включи! Много си го харесвам и още си слушам от време на време две песнички от ост-а. :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, snowmoon написа:

Много си го харесвам и още си слушам от време на време две песнички от ост-а. :kiss2:

 

Да, забравих да спомена – доста приятна музика, и аз съм си изтеглила саундтрака :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както и да си говорим сериала е изключително тъп. Сценаристите явно са умствено изостанали да пишат такива глупави и  безмозъчни ситуации. Всяка серия е обида за човешката интелигентност.  Ами те да бяха използвали маймуни за актьори, щото те маймуните са умствено на нивото на сериала.  Да ползваш хора тук е просто прекалено.

Off Topic

Как да забравя летящият скутер?  Боя с кечиста?  Главната явно имаше склонност към самоубийство. Какъв и беше плана с това ходене в тунела? Да стане следващата му жертва?  Нея жените във влака я биеха. Тя и с пистолет срещу него стигна до душене от негова страна????  Тия пистолети явно само за красота си ги носеха и да не ги издуха вятъра.  Тя го държеше на мушка, но изведнъж и дойде брилянтната идея да си прибере пистолета и да се опита да го залови с голи ръце? И това серийният убиец. Ами предният случай, партньорът и бива намушкан в гърдите , тя държи на мушка лошият и изведнъж почват да текат секундите  и никаква реакция от нейна страна , лошият става взема си ножа и хваща другият заложник , а през това време главната не знам за какво си мислеше? А как и трепереха ръцете като държеше оръжието? :slap:  Не знам защо не се появиха извънземни в тоя сериал? Голям пропуск от страна на сценаристите.  Ами колко пъти отърваха лошите които им бяха в ръчичките. Гледаш и не може да повярваш какво става.  Поне изгледа от нейната тераса беше за милиони. Ама де да знам, с тия тъпи правила на корейската полиция  сериала може и правдиво да показва умственото ниво на корейските полицаи.  Разследвай в метрото , ама не влизай в тунела? Абе цирк направо. Не ползвай оръжието си никога, може само след като си мъртъв. Първата им целувка ме разби направо. Ами като се сбиха полицаите накрая, те така се дегизирали, че чак не се познаха. За толкова случая както тук, американски полицай щеше да изстреля поне 15 пълнителя и щеше да посегне към помпата. А тия тук си броят халостните.  Ама аз какво очаквах от криминален сериал? Досега трябваше да съм си взел урок.  Сестра и беше на 5 метра от нея и тя пак я загуби в последната серия?

  Или това е било само пълнеж , да напълнят 16 серии.  Какви неща трябва да гледам заради Moon Geun Young?  Не съжалявам че го гледах , ама на места беше мама миа.  Толкова пъти ми се обръщаха очите. :rolleyes:  Добре поне, че имаше смешни моменти. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, gig911 написа:

Както и да си говорим сериала е изключително тъп. Сценаристите явно са умствено изостанали да пишат такива глупави и  безмозъчни ситуации. Всяка серия е обида за човешката интелигентност.  Ами те да бяха използвали маймуни за актьори, щото те маймуните са умствено на нивото на сериала.  Да ползваш хора тук е просто прекалено.

  Скрий съдържанието

Как да забравя летящият скутер?  Боя с кечиста?  Главната явно имаше склонност към самоубийство. Какъв и беше плана с това ходене в тунела? Да стане следващата му жертва?  Нея жените във влака я биеха. Тя и с пистолет срещу него стигна до душене от негова страна????  Тия пистолети явно само за красота си ги носеха и да не ги издуха вятъра.  Тя го държеше на мушка, но изведнъж и дойде брилянтната идея да си прибере пистолета и да се опита да го залови с голи ръце? И това серийният убиец. Ами предният случай, партньорът и бива намушкан в гърдите , тя държи на мушка лошият и изведнъж почват да текат секундите  и никаква реакция от нейна страна , лошият става взема си ножа и хваща другият заложник , а през това време главната не знам за какво си мислеше? А как и трепереха ръцете като държеше оръжието? :slap:  Не знам защо не се появиха извънземни в тоя сериал? Голям пропуск от страна на сценаристите.  Ами колко пъти отърваха лошите които им бяха в ръчичките. Гледаш и не може да повярваш какво става.  Поне изгледа от нейната тераса беше за милиони. Ама де да знам, с тия тъпи правила на корейската полиция  сериала може и правдиво да показва умственото ниво на корейските полицаи.  Разследвай в метрото , ама не влизай в тунела? Абе цирк направо. Не ползвай оръжието си никога, може само след като си мъртъв. Първата им целувка ме разби направо. Ами като се сбиха полицаите накрая, те така се дегизирали, че чак не се познаха. За толкова случая както тук, американски полицай щеше да изстреля поне 15 пълнителя и щеше да посегне към помпата. А тия тук си броят халостните.  Ама аз какво очаквах от криминален сериал? Досега трябваше да съм си взел урок.  Сестра и беше на 5 метра от нея и тя пак я загуби в последната серия?

  Или това е било само пълнеж , да напълнят 16 серии.  Какви неща трябва да гледам заради Moon Geun Young?  Не съжалявам че го гледах , ама на места беше мама миа.  Толкова пъти ми се обръщаха очите. :rolleyes:  Добре поне, че имаше смешни моменти. 

Wellcome to Korea!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7.11.2021 г. at 9:21, dido100 написа:

Wellcome to Korea!

 

Пък че то не е само Корея. Нашия северозапад по-долу ли пада? 

Off Topic

Действителността ни е такава. В къщата ти влизат, нож носят, но не, докато не те нарани - невинен. Ми можело просто да иска да те ограби!?! Нямал си право! Момиче, наръгало с нож мъж, опитал да я изнасили /в крака - между другото/, на всичкото отгоре с над 30 години "стаж" зад решетките, обаче след 5 години протакане на делото нея я грози присъда от 15 години затвор за убийсво. Хора, живеем в абсурден свят!

 Ами нека пък малко се порадваме на някаква справедливост /дори на филм/, па макар и нереалистична. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффф, корейците ужким са едни от най-умните в света, но трябва да ги удари саксия по главата за да разберат, че харесват някой :dunno: ... иначе сериалчето е екстра. И да, "dido100" е прав за много неща ... но след две пълни к-депресии това ми идва екстра.

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@gig911

Spoiler

не мога да повярвам, че не си обърнал внимание, как беше зареден револверът - с гилзите напред :D, а ситуацията със заложника беше уникална наистина - оня наръгва кутията и нашия пада умирайки ... а в такава ситуация със заложник, лично от мен, лошия би получил олово точно между очите за части от секундата. Макар че с тази къса цев може и да "мръдна" сантиметър-два.

 

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Quote
Quote

Действителността ни е такава. В къщата ти влизат, нож носят, но не, докато не те нарани - невинен. Ми можело просто да иска да те ограби!?! Нямал си право! Момиче, наръгало с нож мъж, опитал да я изнасили /в крака - между другото/, на всичкото отгоре с над 30 години "стаж" зад решетките, обаче след 5 години протакане на делото нея я грози присъда от 15 години затвор за убийсво. Хора, живеем в абсурден свят!

Spoiler

Малко юридически офтопик, който не е свързан с филма. Който не иска да не чете:

 

Няма такова нещо - влезе ли ти в къщата с оръжие и реална заплаха си го застрелваш, ако имаш с какво, а за ножове пък да не говорим. Законът за неизбежната самоотбрана си ни е много добър. В Пловдив дори оправдаха един "доктор" - слагам го в кавички щото е минал покрай доктор - чиста мутра, който беше гръмнал един мангал в двора си без никаква реална опасност, при това с незаконен пистолет и го оправдаха. Да не говорим, че беше правил опити за прикриване - наръгал се в крака нарочно и искал да трие камери и си го оправдаха човека, макар и със зор щото поне една условна трягваше да му хакнат, ако не и ефективна заради незаконното оръжие и другите магарии. Няма съдия, който да вкара в затвора човек при условията за неизбежна самоотбрана. Друг е въпросът, ако оня тръгне да бяга и го гръмнеш в гръб, какъвто случай имаше в София - там не помня какво стана. Тая тема е дълга - пиша го само за информация да не се бъркат хората. Тоя случай с момичето не го знам, но 15 години дават за планирано предумишлено убийство.

 

чл. 32 НК. Неизбежна самоотбрана е защитата, необходима за предотвратяване на непосредствено нападение върху личността или правата на пряко засегнатия или тези на друг човек. Непосредствена атака от своя страна е налице, когато тя ще последва във всеки момент, вече е започнала или все още продължава. Актът на защита трябва да е необходим и подходящ да отблъсне атаката. Той трябва да е най-лекото от всички възможни и еднакво ефективни средства за защита. Дори защитаващият да превиши пределите на неизбежна отбрана, той не бива да бъде подвеждан под наказателна отговорност, ако е действал под въздействието на страх, шок или объркване, член 33 НК.

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, този сериал не успях да го издържа. Беше много бавен, но пък исках да разбера какво ще се случи. Гледах 6-8 епизода, накрая си пуснах епизод 16 и разбрах цялата схема. Сценаристите са имали някаква замислена идея, ама решили да разтягат локуми 16 епизода. Искаха да намесят и романс, но не им се получи. Главните нямаха химия, повече стояха като приятели и колеги, но нищо повече :dunno:. Не препоръчвам за гледане, този сериал не изпъква с нищо, доста е посредствен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 11/25/2023 at 9:41 AM, NightFlower said:

Наскоро гледах Silent, изненадах се. Не очаквах да ми хареса, но е доста добра мелодрама. И актьорската игра беше страхотна...:happy:

 

On 12/17/2023 at 12:04 PM, BartAllen said:

Ооо, този сериал не успях да го издържа. Беше много бавен, но пък исках да разбера какво ще се случи. Гледах 6-8 епизода, накрая си пуснах епизод 16 и разбрах цялата схема. Сценаристите са имали някаква замислена идея, ама решили да разтягат локуми 16 епизода. Искаха да намесят и романс, но не им се получи. Главните нямаха химия, повече стояха като приятели и колеги, но нищо повече :dunno:. Не препоръчвам за гледане, този сериал не изпъква с нищо, доста е посредствен. 

От части съм съгласен. Имай предвид, че добър сценарий се пише изключително трудно и за много време от много талантливи хора. Сериалчето не е лошо в никакъв случай, имайки предвид гореспоменатите факти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...