Jump to content

Recommended Posts

Много даже си си хубава. Аз се възхищавам на чувството ти за хумор. И това не е комплимент, а голата истина.

А завистта бива всякаква. Аз съм благороден завистливец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Ей, значи права излязох, че тоя ще лудне и ще ги избие всичките. Напълно оправдавам постъпката му, всеки ще лудне, все пак не изби невинните, а само изродите. Виж сега какво ще стане в бъдеще, че и той вероятно вече е пълен психопат е друг въпрос. Оh, wait, сега се сещам за думите на единия полицай за метода на убиване, абе май си уби и журналист и новия съквартирант, дано не бъркам. Не се сещам за друг, дали той не уби и шефа си? Що се отнася до оня герой, дето го има във всяко начало на на всеки епизод, според мен той е трябвало да бъде зъболекаря и той ходеше с чантинчка в началото, ама може нещо да е станало със самия актьор, затова толкова бързо изчезна. Обаче полицията мега зле, никакъв интерес към колега, който лиспва от работа.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Много кървав епизод. Но пък ми стана особено смешно, когато аджума се пресегна да вземе нож и само ножът, който избра за убиване, беше цензуриран :lol:. Jong Wo успешно успяха да го превърнат в Seo Moon Jo Version 2. То не беше стрес, дрогиране и какво ли още не. Според мен той уби само веселата дружина в студиото, а Seo Moon Jo остави отпечатаците си по оръжието, за да поеме той вината за убийствата. Все пак целта му беше да създаде "шедьовър" и по този начин осигури невинността на Jong Woo. Тръпки ме побиха на последните 15-20 минути от епизода особено когато полицайката подаде книгата на Jong Wo и видя гривната на ръката му. Приятелката направи огромна грешка, като си премълча. Не ми се мисли какво може да й се случи по-нататък. Относно полицайката тя хубаво се усети, но видяхме много добре, че докато не се появи конкретно доказателство, тя е безсилна да разследва и никой няма да повярва на интуицията на един обикновен полицай. От целия епизод най-много ми хареса сцената с колегите на Jong Woo. Независимо колко време са прекарали заедно накрая си останаха непознати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да го издържа това. Не мога дори първи епизод да добутам до края. При това съм върл фен на Тарантино, но тук мръсотията не ми понася. Приятно гледане на тези, които харесват сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах го с никакви очаквания, първите епизоди ми бяха много тегави, ама пък не се отказах и ги изгледах докрая, като някъде по средата ми хареса и исках да видя края. Има сериали, които са с любими актьори, въпреки това и до средата им не съм стигала, този щом го изгледах и то без превъртане, значи нещо ме е привлякло, но ако ме попиташ конкретно какво, не мога да кажа :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна развръзка , Орионът (OCN) определено не разочарова .

Spoiler

Аз си мисля, че Со Мун Джо никога не е съществувал  като обитател на студо Еден.Той е проекция създадена от главният герой и разказвач на историята Юн Джонг У.   Забележете,че на идивидуалните постери за  персонажите, всеки един е така позициониран, че да му се вижда номера на стаята ( с изключение на аджума Ом, но тя влиза в друга категория...), единствено Со Мун Джо ( И Донг Ук) няма такъв ( не мисля, че е случайно )

 4c6e5ed3e740658a.jpg5779e72cb3f0470f.jpg1586cdadc48e0ca0.jpg

24e298f9c5f0f0c4.jpg7e3314a21561b4db.jpg

Другото нещо, над което трябва да се обърне внимание е ,че сериала от първа серия до 10 серия, момента, когато ни връща в началото  ( Со Мун Джо влачи Джонг У за краката ,което си е вид композицонна рамка ) целият разказ е субективно представен през погледа на главният разказвач- Джонг У . Всичко дадено е неговата версия за нещата .

епизод 1 

Spoiler

e679b16e5a368490.pngf3ebef417f522368.png

епизод 10 

Spoiler

f7110922a2b9391f.png8074075999263b14.png

Интересен момент е и намирането на тефтера на предишния обитател вътре с надписите, много прилича на края на десета серия ,където той самият ги съставя . Мисля,че 3та серия е  превратната точка за психиката на героя. Някъде от 5о-тата мин. до момента, в който се появява за пръв път персонажа Со Мун Джо с червеният плик и убиството на детектива - там нещата стават неясни ( дават как Ю Ги Хьок посяга към чантата си,след като вече е поставил детектива в безсъзнание,.Следващата сцена , чантата на фокус и отпред нефокусиран кадър на гърба на Джонг У .По-нататък имаме убиството, появата на Со Мун Джои , (Когато Джонг У се прибира в стаята си след като не намира детектива ,нещата стават хаотични, линията на разказване не е последователна ),отново Джонг У в гръб и как се обръща ( .Тук има един много точен момент на синхрон на действията между него и Со Мун Джо до колата - как и двамата вдигат главата един след друг -  може би намек ,че са един и същ човек.След като зашеметява детектива,Ги Хьок последва Джонг У и нещо се случва в стаята което отприщва раздвоението на личността му и  най-точно е показано в десета серия при преплитането на образите

Spoiler

36f2fa2d4a083462.pngc9664d985b7b99a9.pngfc31aab4c12e85a2.png436aa36b3ddaa04c.pngfa545d51cc30cbec.pngbdc22a25d502c844.png3196d3d337d8ec2f.pngd32087679d4e4206.png

.Джонг У използва образа на Со Мун Джо като извинение (защитен механизъм) за всичката агресия, която има насъбрана спрямо хората около него.И точно в този образ заболекарят Ю Ги Хьон вижда " потенциал" . С течение на епизодите става ясно, че Джонг У има пост травматичен стрес от службава в армията заради някакъв инцидент, като добавим и опиатите, с които аджумата го тъпче става молотов коктейл и втората личност се активира.Цялото убийсто на Ги Хьон от Мун Джо в колата според мен е някакъв вид метафора, не се случва наистина и той си е жив до  последно.Той отвлича Ън Джи накрая и той искаше да " прегледа зъбите" на детективката- той е истинският заболекар-персонаж, той фигурира на  интродукция преди началото на всеки епизод.Сама Ън Джи си го мисли в десети епизод - как Джонг У сам си е говорил нещо, когато според неговото повествование той се караше уж с Мун Джо.

На мен ми стана смешна ситуацията с въпросното " юкхуи / 육회"  (суровото месо), за която четох статия .Продуцентите трябвало да направят изявление да убедят зрителите, защото било толкова страшно,че това ама наистина не било човешко месо :swoon::slap:. Anyway като тръгвах да им смятам труповете , чичката в мазето ,който го държаха през цялото време си беше цял , бабичката дойде по-късно , та това въпросно месо , то хубаво човешко ама от кого..нещо не излиза бройката

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що приключих с последната серия и още не мога да се осъзная! Свалям шапка на болния мозък, написал това, на режисьора, който го е заснел и на актьорите, които го изиграха! Най-накрая да харесам Lee Dong Wook в някаква роля - тази сякаш беше писана за него. Но и аджумата не отстъпваше... Всъщност всички бяха такъв набор от изроди...

Off Topic

А за главния герой трябваше да се замисля още като видях неговата книга, която Moon Jo четеше. Изобщо из целия сериал е било пълно с подсказки, ама кой да ги забележи като се е втренчил в действието.

Може в някой светъл ден да го прегледам пак, за да си доизясня всичко, но няма да е скоро - не мога да го понеса! Доволна съм, че не го отсвирих на 2-3 серия, струваше си. И май скоро няма да се престраша да ида на зъболекар. :P

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плейлиста във Vbox7: Тук.

Погледнах някои моменти от всеки епизод, а на последния цели 15 минути/финалните/. Тръпки ме побиха, много добре се справиха актьорите. Просто не е моя жанр.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моят жанр не е, но аз го изгледах целия и мен ме държа на тръни през цялото време.

И в крайна сметка, реших, че съм адски психопат. Много пъти ми се е случвало в неудобна или напрегната ситуация да си сдържа езика на зъбите (само и само мир да има), уж не съм конфликтна личност, обаче с часове и дни след това пред очите ми минават като на кинолента възможни агресивни отговори, някой път придружени с побоища и кървища. Спешно имам нужда от психотерапевт след тоя сериал, щото не се знае кога ще изкукуригам напълно и ще изтрепя сума ти народ и ще ги лежа после :lol:.

Шегата настрани, но за първи път виждам такова зло, излъчващо се от И Донг Ук в роля, досега винаги ми е бил някак статичен, обикновен, с интересно лице и дотам, но тук ме разби, настръхваше ми тила при зловещата му усмивка. И аз като anirtimid получих страхова невроза. Форумният зъболекар да ме извини, щото тоя месец трябваше да си уговоря належащо посещение, но поне още два месеца ще изпитвам ужас от ходенето там, благодарение на Донг Ук и героя му Мун Джо. :lol: И ще минавам на зеленчукова диета - без месо за известно време до успокояване на стомаха. :lol:

И двамата с Им Ши Уан бяха блестящи като психо-адски същества.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@helyg, потриумих се направо коя реакция да избера , та се спрях на смеха, но всичко в коментара ти ми хареса.:yes:

Имала съм и аз такива моменти/та сигурно и много други са като нас/. Може би, ако някой ден изпадна в  психарско състояние ще си причиня да го изгледам целия, защото играта им е наистина впечатляваща /от това, което видях/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 22.11.2019 г. at 20:29, anirtimid написа:

Току-що приключих с последната серия и още не мога да се осъзная! Свалям шапка на болния мозък, написал това, на режисьора, който го е заснел и на актьорите, които го изиграха! Най-накрая да харесам Lee Dong Wook в някаква роля - тази сякаш беше писана за него. Но и аджумата не отстъпваше... Всъщност всички бяха такъв набор от изроди...

  Покажи скритото съдържание

А за главния герой трябваше да се замисля още като видях неговата книга, която Moon Jo четеше. Изобщо из целия сериал е било пълно с подсказки, ама кой да ги забележи като се е втренчил в действието.

Може в някой светъл ден да го прегледам пак, за да си доизясня всичко, но няма да е скоро - не мога да го понеса! Доволна съм, че не го отсвирих на 2-3 серия, струваше си. И май скоро няма да се престраша да ида на зъболекар.

 

За мен лично ролята, която най-приляга на Lee Dong Wook е Жътваря от Гоблин, сега гледам гумихото, много е добър, но още не мога да го приема, трябва повече време 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много добре направен сериал! И моят жанр не е, но имах нужда от разнообразие и не съжалявам. 

Страхотна актьорска игра от всички, успяха да ме накарат да психясам и ще мина на розови сериали за дълъг период от време. Lee Dong Wook ми е още по-симпатичен, откривайки неговите възможности в актьорската игра, просто беше изряден с излъчването си и умопомрачаващата усмивка. Главният го гледам за първи път и според мен си беше брилянтно избран за ролята.  Все още се колебая дали да приема варианта,

Off Topic

че двамата в крайна сметка са един и същи човек. Може би ако някой ден го гледам отново ще забележа повече малки детайли и подробности и ще ми се изяснят нещата. Факт, е че шедьовърът беше създаден, дали е от 2-3 епизод или от финалния, няма значение. Злото се създава! 

Другите персонажи в пансиона по нищо не отсътпваха с лудостта си и липсата на това да знаеш какво би се въртяло в главата на един човек изглеждащ зловещо, засилва напрежението и усещането за кръв.  Актьорската игра също беше супер, просто съм възхитена. Аджумата... просто невероятна. 

В сценария единствено имам забележки относно това по какъв начин показват работата в полицията. 

Финалът ми допадна. Адекватен е и се очакваше. Далеч бях от мисълта, че всичко това

Off Topic

е просто историята от романът който пише главния. Твърде ясно клише щеше да стане   и завършекът така ми харесва повече.

Сериалът е с тъмна атмосфера, прекрасно заснет, въздействаща музика, с прекрасно изиграни роли, кара зрителят да разсъждава и да усеща напрежението.

Силно препоръчвам!

Благодаря за преводът. Супер сте. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това бе проектът, който остава в графа "раздвояване". Започнах го заради Им Ши Уан, защото е един от малкото актьори, на които истински симпатизирам - много талантлив. В мен все още остават няколко важни въпроса. Защо трябваше да бъде разстяган до 10 серии? И не можеше ли да се побере в 120 минути в пълнометражна версия? И не би ли се получило само тогава? Трябваше ли И Донг Ук да "изиграе" тази извратена роля (а е невероятно слаб като актьор)? Като цяло този проект има няколко плюса - показва "притихналото чудовище" в нас, асоциалната ни природа - отдалечения квартал в покрайнините на Сеул, рушащия се пансион, самотните коридори, отломките на опожареното крило на женски етаж, самотния зъболекарски стол. Извратената страна виждаме в "отрязъците хартия на женски голи тела, труповете на котки, овкусяването на суровото месо". Лицемерието пък е през лика на "деформирания близнак", приветливата собственичка на пансиона", и стоматолога - урод". Накрая всичко е пълен вътрешен катаклизъм до поставянето на диагноза - раздвояване на личността.  Оценявам с 5.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...