Jump to content

Recommended Posts

@desini, не виждам проблем в това да не ти харесва, причините може да са много, включително това, че се опитваш да го догледаш на всяка цена. Знам че е непотърсен съвет, но ти предлагам да го спреш, щом до средата не ти е харесал, няма смисъл, насила хубост не става:) Може би така, няма да го намразиш напълно и някой слънчев ден ще се окажеш в подходящото настроение да опиташ пак  и току виж станало, поне при мен този подход действа:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@desini според мен всичко е до вътрешна нагласа и потребност за душата. Явно не си в период, в който една такава история може да те докосне и да те впечатли.

Off Topic

Като съдя по себе си, преди гледах само криминалета, мелодрами и по-реални истории, а сега търся фантасмагории и сладки романтики. Дет се вика идва период, в който искаш да разнообразиш. Същото е и с различните азиатски продукции, тъй като има разлика между корейски, японски, китайски и т.н. Започваш с една страна, минаваш на друга, после преоткриваш качествата на сериалите от трета държава... Ако този сериал ми го бяха предлагали преди 3 години, сигурно щях да кимна с "ок" и да го подмина, но сега дойде период, в който сама исках да гледам нещо подобно и за сега ми е единствено, защото не искам да се разделя с магията му.

Според мен, не го мъчи, а изчакай докато дойде момент, в който не само историята и каста, ами ще искаш да гледаш основно заради красотата на природата, архитектурата, детайлите, костюмите и прочие.... :)  

Всеки си има вкус, това е нормално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никак не е задължително всички да харесват едно и също. Важното е да се уважава мнението и на не запленените от кланове и ордени. За мен е цял нов свят, но за други вероятно нищо не означава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@desini, не се напъвай да го гледаш като не ти харесва. Всеки си има вкус и явно този сериал не е твоя. Лошо няма, затова сме различни хора :).  За мен, ако не те е грабнал досега, няма смисъл да се насилваш да го гледаш, просто не е твоя. Аз го обожавам и вече година откакто го открих съм като пристрастена към него и двамата главни актьори, но съм наясно и че има и хора, на който просто няма да им допадне, не сме еднакви че да ни хареса на всички, така че давай напред с някой друг;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз едва го догледах, даже на моменти съм поспивала, че го гледах по нощите  И аз не разбрах възторга по това нещо, но го догледах донякъде заради играта на И Бо. Не ме захласна, да  не мога да се отлепя от екрана и да не мога да заспя докато не го догледам, справих се бавно и полека. Основно се радвах на главните персонажи и един двама второстепенни, много симпатичен ми бе Вен Нин. Но накрая направо заровиха в земята всяка корейска драма с лошия който (който не е гледал да не чете, дебел спойлер)

Off Topic

уби баща си, брат си, сина си, ожени се за сестра си, която накрая се самоуби като разбра, че му е сестра, за малко да очисти и племенника си 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно си гледала сънена. Жената на лошия 

Spoiler

не се самоуби. Той я уби, но изглеждаше като самоубийство. Още едно престъпление към списъка е и убийството на побратима си.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

И аз не съм внимавала, щото и аз си мисля, че си се гътна сама

Иначе мойте пет стотинки по сериала:

Сериалът ми се струва тъп, разбира се. Какофония, хиляда персонажи, все китайци с трудни имена, че даже и с по 3 са някои, в сюжета са преплетени доста излишни истории. Звукът е супер зле. Няма близки кадри, където се очаква да има, а иначе всичките летят. Сниман е зле и е монтиран зле, зомбитата са евтинджос, бутафория някаква, един шеф, като си вади меча, му литва перуката,
Ако не са двамата главни, щях да го зарежа. Те са бонбони, енигматични образи с много чар, държат те пред екрана.
Успоредно си харесах Уън Цин, начумерения племенник на У Сян и малкото китайче, дето е "син" на главните.  Магаренцето също.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважавам всички мнения, но критиците не трябва да забравят, че това не са художествени филми, а сериали. Колкото и сили да се хвърлят по създаването на един сериал, все пак от заснетото не трябва да се избере не повече от 120 минути филмов материал, а някъде около 45-50 часа. Не се борят за Оскар, а за телевизионно време. Няма сериал без кусури, но пък и ние не сме професионалисти и специалисти в тази област и каквото ни предложат за гледане харесваме като лаици или не харесваме по същия начин. На харесващите - приятно гледане, на критиците - благодаря за споделеното мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз уважавам всички мнения, достойнствата на сериала също забелязах, но не мога да си затворя очите за нещата, които съм изброила.
И за първи път чувам, че качество се изчислява на база брой серии.
Това си е кофти заснето и кофти монтирано, даже и да съберат най-доброто в 120 мин, пак ще е същата посредственост.
И да, обикновени зрители сме, не раздаваме награди, но няма нужда да си член на академията за телевизионно изкуство, за да те дразнят тия вяли зомбита и направените с черен молив за очи драсканици по врата на Wen Ning , които са с различен наклон всяка серия. Това се вижда и от лаици. Очеведно старанието е било нула.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като бивш математик съм свикнал да вярвам на цифрите. Ако знаеш най-гледаният и най-любимият в този форум китайски сериал колко недостатъци има, но хората го обичат и гледат по няколко пъти. Същото е и с този. А ти имаш пълното право да си кажеш мнението. От това темата става само по-дълга. Никой няма никого да преубеди, но е хубаво да се пише още и още, важно е да се споделя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Мен пък ми е супер несеризоно да се критикува даден проект, заради ефектите и звукът..... Това е все едно да си пуснеш някоя класика от 80-90 те и да кажеш, че е пълна боза, защото видиш ли Индиана Джоунс си личи от далече, че не е в пустинята, а фона му е сложен декор отзад. :D Няма да говоря за първите филми на Star Wars.....

Какво помня от филми с жестоки ефекти като Аватар, Интерстелър, всичко на Марвел и там подобни - честно да ви кажа - нищо не помня като сюжет, а някои съм ги гледала и по два пъти. Помня само някои сцени с хубави ефекти. 

Ето за това уважавам през последните години повече азиатското кино, защото влагат много повече емоция, мъдрост и поуки в продукциите си, които не липсват и тук.  Сериалът не е посредствен в никакъв случай. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа, @felicytiне ми пипай Аватар:D, там си имаше сюжет и поуки. Е, малко поизтъркани, де. Но тук дългите серии и проточването на историята ме караха да се оплитам и да съм често не разбрала. но пък ми хареса и го изгледах с кеф и тук там превъртане, което може би ме правеше не разбрала, ама карай:DИначе нищо друго не ме дразнеше, само се прехласвах. Що се отнася до звук и заснемане хич не ми и дреме...аз какви неща съм гледалааааа, ум да ти зайде от бутафория:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим за времето, когато гладахме пиратски касети и се радвахме. Думи нямам да опиша лошотэ качество на звук и картина. Не че препоръчвам, но... спомени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Всъщност това е несериозно.
Всяка продукция се оценява в контекста на времето си. Изредените филми за епохата си сигурно са шедьоври, но ако излязат към актуалния момент, ще са слаби в сравнение с конкурентите.
За поуката - ако е важна единствено тя, да четем сказки и да коментираме тях.
Аз сериал гледах, не слушах сказка. Посочих критики към качествата му като филмова или айде 'тв'  художествена продукция. Като такава, той не е съставен само от поука, ами има сценарий, режисура, монтаж, актьорска игра и още колко други компонента, които определят качеството му като завършен продукт.
И ако озвучаването е ужасно, каквото масово е в китайските продукции, то и качеството на финалния продукт пада.
Ако търсим обективното, не можем да бъдем снизходителни към такива недостатъци и да ги оправдаваме  с  доводи от типа "ми то са 50 серии", "ми то емоцията е важна", защото те не оправдават съответните дефекти. Те са доводи за нещо друго.
Обаче тука в тая тема явно не се търси обективното, нито се толерира 'критичното мислене' в значението му на анализ на фактите, а не на хейтъртво.
Да, сериалът сигурно е харесван и гледан, но това не е, защото изброените слабости ги няма, а въпреки тях. Явно блести с друго.
Но от друга страна посредтсвеността му не му пречи да е харесван, примери в това отношение има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа, така е, единственият съдник кое е стойностно е времето и страшно много "посредствени" произведения са оценени впоследствие:) 

Не се заяждам и повече няма да се включа в тази част от коментарите, просто посоката, в която тръгна тази размяна на мнения не ми допада  и затова пак пиша, без претенции да съм последна инстанция. Всеки може да каже дали му харесва даден сериал или не, като е негов избор как да се аргументира, но е добре да не се засягат чувствата на другояче мислещите. Предполага се, че всички тук имаме достатъчно богат речник за да знаем как да заобиколим подводните камъни, когато решим да го правим, най-малкото от добро възпитание. Аз съм от тези, които го харесват, интелигентна режисьорска работа, добър каст, много сполучлива адаптация на историята... Ами три от пет не е зле, а че някой не харесва мнението ми голяма работа, данък хорско мнение не плащам от години:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нима ефектите трябва да доминират над морала, чувството за справедливост и други качества, които са на изчезване към днешна дата!?! 

Off Topic

 

Да погледнем японското кино, в което в повечето случаи, в основата му е емоцията. Без излишни макиажи, а заснето в чиста, обикновена атмосфера, и въпреки това, носи много на зрителя. :) 

Съгласна съм, че една продукция се гради на сценарий, режисура, монтаж, операторско майсторство, музика, актьорска игра... и смятам, че тук са си на супер задоволително ниво, особено монтажа. Сцените са последователни и достъпни за асимилиране от зрителя. Може би проблем е наистина множеството персонажи, които участват, но това вече си зависи и от зрителя. А от тях, според мен няма и един излишен.

И напротив, обективна съм за това как аз "виждам" сериала като продукция. Не е като да няма някои недостатъци, но те не трябва да са водещ фактор, който да го критикува като продукция. Не искам да налагам мнение и да стоя срещу критичното мислене. Просто споделям моята гледна точка. Има сериали с много положителни отзиви, но пък за мен са били загуба на време. Всеки си има предпочитания към това, какво иска да му носи една продукция докато я гледа. 

 

 

Сега да теглим, чертата че наспамихме темата. :D 

 

 

@cucyta добре де, няма да пипам Аватар. Въпреки, че и той нашумя заради зрелищната си визия :P . 

Редактирано от felicyti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, всеки има право на мнение, затова сме хора. Но ако ние може да приемем с усмивка и разбиране негативните мнения, същото би трябвало да важи и за обратната страна. 

Изброените слабости са си лично мнение, защото аз не съм съгласна. Сценарият, режисурата, монтажът, актьорската игра, дублажът, музиката. Всички тези неща са си на едно много добро ниво и това обяснява дълбокото впечатление, което сериалът оставя в повечето хора. И да, зомбитата не са перфектни, лично аз имам забележки за мечовете, но това са наистина дребни неща на фона на всичко, на което човек може да се наслади в тази драма. 

За мен това си е впечатляващ сериал, в който човек може на открие много истини и поуки, наслаждавайки се на визуалните елементи. Така че приемам, че хората имат право на други мнения, но и аз имам правото изобщо да не съм съгласна с тях :lol: 

 

P.S. Черните линии по врата на Wen Ning се появяват и изчезват непрекъстнато, не виждам никакво задължение да бъдат еднакви всеки път ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове


Всъщност, каквато критика да се изкаже,
че и по рафиниран начин,
реакцията на фенщината си е една и съща.
:28558:
Разбрах, ще чакаме оценката на времето за литналите перуки след години.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да не остана назад, защото всички знаят колко съм пристрастен, ще добавя само едно - 4 милиарда гледания и това на е окончателната сметка. Излизам от дискусията.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност са 8 милиарда, математико. Има бая мегдан до 50, де :P 

 

Само не разбирам вечния ти стремеж да ги сравняваш. Мен ако питаш, един от основните недостатъци на другия е двойката гейове :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...