Jump to content

Recommended Posts

Ми хубава идея но първо трябва да се преведе, второ трябва да се иска разрешение от самата авторка заради правата, трето трябва да се намери издтелство което да иска да поеме разходи по плащане правата на новелата и печат, бройки и разпостранение и последно най-важно това е бл книга не детски приказки :lol2:. А в момента самото общество открито мрази такива тематики и хора :D определено не сме за издаване на такива неща само да се прочете хейта под такива сериали и мне по добре..:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато момичето, с което работя, я преведе докрай. Когато се намери добър редактор и имам готов текст, ще се постарая да я издам в някакъв ограничен тираж. Ще помоля за права от руснаците, защото се ползва техния превод, а те имат официално разрешение. Но така или иначе ще проуча въпроса с правата, когато му дойде времето. Дотогава четете глава по глава тук:  

 Преводът е доста добър, въпреки че не е редактиран. Не знам дали е по правилата, но би било добре да се даде линк в началото на темата към книгата. Ако е нарушение на правилата, моля за извинение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По скоро може ако се даде на файл който иска като мен до сега си ги принтира и прави на книга :lol2:, щото нищо не може да се издава без позволение на авторката или плащане на права ако се прави на тираж или книга :D

Ми доколкото знам въпреки, че е от руски превод всичко което минава през тираж или издателство се иска закопуване на права от самата авторка, да не говорим че трябва да направиш тираж само определени бройки на желаещи щото ако се появи по книжарници са ги запалили направо...:lol2::lol2::lol2:...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се постарая да получа права. Дори да е платено, ако не е невъзможно скъпо. Но мисля, че ще се получи, защото подобно издание прави авторката популярна в още една държава. Не помня точно кои, може би унгарците, но романът вече има официално издание на техния език. Руснаците още нямат такова, само се канят. Доколкото имат готов и доста добър превод достъпен за четене от всички, малко се съмнявам, че ще издадат книгата, но може да греша. Но да уточня, превод на един роман не е шега работа и иска много труд, дори след като първичният превод бъде готов, ще трябва отлична редакция, а това също отнема време. С някои неща съм наясно, защото 6 години работих като дизайнер на страници във варненски вестник. Когато има готов файл за работа, може да сме забравили вече тази история. Времето ще покаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усилията по превода са похвални, но задължително трябва да мине редакция, за да зазвучи на български. Още в първата глава на която хвърлих поглед има какво да се оправя - пълен член и глаголните времена. И все пак похвала за инициативата и усилията като се има предвид на какви преводи съм попадала от професионални преводачи на вече издадени книги, главата да ти се замае. И редакторите вече не са това която бяха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Ако напишете в комантар към прочетаното къде и какви грешки сте забелязали, ще помогнете много. Всяка забелязана нередност е в помощ на преводача и съм сигурен, че дамата ще ви благодари. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо го приключих и до живот ще съм Never OUT! :D 

Сериалът ми подейства толкова завладяващо и магично, че просто не исках да свършва. Определено се нарежда сред заглавията, които ще изскачат веднага в главата ми когато ме попитат за азиатски сериал, който ми е легнал най- на сърце.

Красив във всяко едно отношение: актьори, костюми, музика, архитектура, природа .... Прекрасен с историята си и с емоцията която носи. 

Off Topic

някой ако може да ми отговори защо ревах на края.... защо, защо, защо .... !?!?! 

Всички герои бяха много разноцветни, всеки клан имаше интересна история, персонажи и цели,  а противоположните образи на двамата главни толкова много се привличаха, че няма как зрителя да не се влюби в тях и да иска да ги гледа постоянно. Единият вечно приказлив, а другият сериозен poker face, на много пъти създаваха много комични ситуации. Любимите ми моменти са, когато

Off Topic

Уей Ин се страхуваше и бягаше от кучето Феичка,  и когато Лан Джан се напиеше. Супер забавно е как непоклатимата му личност спазваща над 3000 правила, може да има сладка муцунка.  :D  

tenor.gif?itemid=15646672

 

Евала за играта и на двамата. Перфектен според мен Сяо Джан , и страхотно химично присъствие на Уан И Бо. Хич не му е била лесна ролята да бъде сдържан и мълчалив, и в същото време пълен с емоции образ. Ще се повторя, но скоро няма да гледам нищо друго с двамата младежи, защото искам повече да си запазя образите им с дълги коси и атмосферата, която носят героите им. :wub: И другите актьори не изоставаха с харизма и правиха впечатление с актьорската игра.

Саундтрака, вече е в плейлиста ми: от соловите изпълнения на момчетата до пиано и флейта версии, както и фонова музика и песни. Прекрасен! 

Определено ще гледам сериала поне още един път и с радост бих прочела романа, когато бъде преведен. :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един пропаднал завинаги в магичния свят, създаден от талантливата Мосян Тунсю. Моите адмирации към продуцента, закупил правата и побързал да реализира тази завладяваща история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само към продуцента, ами и към всички участвали в проекта. Наистина е пресъздадена много качествено историята. Като изключим някои ефекти, които не са се получили много добре, имаше много силни сцени и кадри, които изиграни съвсем обикновено от актьорите, изглеждаха по много внушителен начин, когато се намеси оператор, режисьор, музика и т.н. Историята е точно като живо аниме, направена по много реален начин. Лично аз ще съм дълго време под влияние на това, което видях и почувствах и изобщо не съжалявам за измисления свят, в който ме пренесоха всички участници в тази продукция. Адмирации за автора на новелата. Страхотна история. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във връзка със зачестилите слухове, че сериалът може да бъде забранен за излъчване.

 

Spoiler
- Almost 9 billion streams online.
- Love from every corner of the world.
- Thousands of fanfictions.
- An unstoppable RP community.
- Millions of fans across the globe.
You've got to be kidding us if you think that you can tame The Untamed with these restrictions.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успокоително да кажа, че доколкото знам слухът не е верен, а е пуснат от един от най-големите антита на Сяо Джан. БЛ драмите също не са спрени за момента, лицензи се издават и нови почват да се снимат. Не знам защо беше нужно това, но антитата сигурно си знаят, как не им омръзна да им се смеят хората, не знам <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък няколко пъти се опитвах да  започна сериала, но все не ми се получаваше. Когато се случи, не помнех поради каква причина толкова се дърпах. :D

Не знам колко е орязала китайската цензура, но повече ми харесва така, отколкото ако бяха добавили повече BL елементи. Всъщност няма голямо значение, защото погледите, думите и жестовете  на двамата главни успешно заместват всички сцени на близост.  Това, което са се опитали да направят е да извлекат максимума от историята в рамките на позволеното и се е получило много добре.

Пожелавам на Сяо Джан и И Бо да имат още много успешни роли, но безгрижният пакостник Уей Ин и сдържанят и сериозен Лан Джан винаги ще имат едно специално място за мен.

Харесаха ми почти всички персонажи, играта на актьорире, като добавя хубавата история, магията на музиката и красиви костюми, тези 50 епизода, които в началото толкова ме плашиха накрая ми се сториха съвсем недостатъчни.

   @bond, благодаря за субтитрите! Това е първият ми "костюмен" китайски сериал и една от причините да се реша да го гледам  е преведът на български. Всъщност го изгледах някъде преди половин година. :)

Пиша сега, защото @Камисъщо е вложила много труд и усилия и вече stupiddreams предлагат плейлист за  онлайн гледане с български субтитри  ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

влизам само да кажа, че съм точно по средата и сама си завиждам :D, толкова красива и завладяваща история :wub:

 

моля ако знаете друга такава, да ме светнете.., но много се опасявам, че уви не всички китайски приказки са направени толкова красиво, очаквам да ме опровергаете, защото все някой ден ще изгледам тази магия и ще искам още, още :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 45 минути, Aretka написа:

защото все някой ден ще изгледам тази магия и ще искам още, още :D

еми ще я повториш! :P 

Според мен, повторението си е задължително, защото при първото гледане някои детайли убягват. При повторението много сцени, на пръв поглед обиновени, се превръщат в голяма емоционална бомба. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повториш, ще потретиш, ще четеш романа, фен фикшъните, ще се чудиш как е възможно толкова перфектен подбор на актьорски състав, че абсолютно всички момчета да покриват представите за образите от романа на 100%. И вероятно скоро няма да срещнеш толкова добре замислен и изпълнен проект. Така че ще гледаме още и още. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има израз, когато не можеш да разбереш нещо казваш "Сякаш ми говориш на китайски". И аз съм така с този сериал. Не мога и не мога да разбера какво толкова му харесвате. За мен е страшно тъп, скучен и неразбираем. Не искам да обидя почитателите му, напротив иска ми се да погледна през техните очи и ум, за да разбера аджеба световния успех на това чудо. Гледам го от месеци, седмици наред събирам сили за поредния епизод и съм ги добутала до 20-ти. Упорита съм, ще го довърша, колкото и време да ми отнеме. Дано ме споходи някакво прозрение все пак, ама надали... а обичам и приказки и фентъзита... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...