Jump to content

Recommended Posts

Всъщност и в новелата няма такива смущаващи сцени, ако си спестим няколкото глави накрая. Тези глави идват като екстра и са писани след завършека на първия вариант. На мен също не ми харесаха, макар че да си призная от любопитство ги прочетох. Новелата дава много по-ясна представа за характера на Лан Джан. В драмата химията между двамата актьори е толкова силна, че аз четейки си представях точно тях. За мен това е една прекрасна история за любовта. Без значение между кого и кого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че и други  се престрашиха да го гледат:) Точно спецефектите бяха причината да го отлагам дълго време и после сериозно си се чудих на акъла. Много интелигентно направен, определено добър режисьор, който е изкарал оптималното от каста и от историята, без да се отдалечава от новелата и същевремно заобикалайки всички подводни камъни свързани със сюжета. Разбира се и актьорите са добри и си имам любимец, а на част от другите им вкарах предстоящите проекти в планираните:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17.11.2019 г. at 23:19, debil4e написа:

... Разбира се и актьорите са добри и си имам любимец, а на част от другите им вкарах предстоящите проекти в планираните:D

Кой ти е любимецът?

Разочарована съм от новелата. Нищо повече от показаното във филма не открих, а така наречените екстри... Защо ли ги прочетох?! Сега и на екранните герои, които ми грабнаха сърцето, започнах да гледам с подозрение :) След една от екстрите читател беше написал: "Долнопробно немско порно с водопроводчик." Каквото и да значи това.

И аз си имам любимец извън соловата двойка. Уен Нин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Matrim написа:

 

Попаднах на още една екстра - обещаният пълнометражен филм за приключенията на Уен Нин и А Юан. Филмът се казва The Living Dead.Живая душа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как кой, Свирчо:D Имам предвид и персонажа и актьора. За персонажа съм писала защо, за актьора май само в темата му коментирах, но видях израстване. Гледала съм го в други сериали преди това и освен, с външен вид, не изпъкваше много, много, тук обаче направо направи скок и наистина ми стана интересен. Самият той уточнява, че е вземал уроци сериозно за участието си във Вълкът и тогава се е почувствал актьор. Наистина искам най-после ПМ да го пусне на екран(въх, вече са прехвърлили датата на догодина), защото преди го чаках заради резюмето, а вече имам още една причина-да видя Свирчо като антагониста. Проекта му с Ян(г) Зи също ми е любопитен и май ще го видя преди Вълка<_<

Иначе и други ми направиха впечатление- "племенника", осиновения, баш лошия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си права. И аз много го харесах. Много очарование има в това момче. И вътрешна пластика, което му гарантира актьорския растеж. Ще го следим с удоволствие :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

14 hours ago, Matrim said:

 

Разочарована съм от новелата. Нищо повече от показаното във филма не открих, а така наречените екстри... Защо ли ги прочетох?! Сега и на екранните герои, които ми грабнаха сърцето, започнах да гледам с подозрение :) След една от екстрите читател беше написал: "Долнопробно немско порно с водопроводчик." Каквото и да значи това.

 

Ама нали предупредих да не четете екстрите. Там няма нищо интересно. Наистина си е само порно. За мен има разлика между еротика и порно. Аз също се възмутих от тях. Първият вариант на новелата, без края ми хареса. Както писах по-горе от драмата малко ми бягаше що за птица точно е Лан Джан, но новелата изясни някои наща. Колкото до двамата актьори, побъркаха ги в нет пространството. То не бяха закачки, фотошоп и куп други глупости. За мен Сяо Джан изнесе сериала на гърба си. Макар че всички актьори се справиха блестящо. Моят любимец, освен двойката, е Мън Яо, който после има друго име и става върховен заклинател. Отлично се справи детето.

 

Да добавя още нещо. Нямам представа колко е престижна тази класация, но ми се струва да си сред най-добрите си е супер.

 

Spoiler

Congratulations to The Untamed for being the first and only Chinese drama to be included in Tumblr's Top 50 Global TV Drama Hits in 2019. It is ranked as #36 worldwide alongside other series like Games of Thrones, Stranger Things, SKAM Series etc.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заслужава го, @bond. Драмата в момента води класацията и в weibo за най-добър сериал, а главната двойка е сред първата четворка в класацията за най -добър артист.  Между другото,  до 8-ми декември може още да се гласува, който е регистриран там. Но да оставим класациите.

Сериалът наистина неусетно  завладява и предизвиква буря от емоция. Доста му се дърпах , но се радвам, че ме убедиха да го започна. После нямаше спиране. Веднага, след като го изгледах, сигурно можех да напиша фермани, но се спрях, за да се уталожат страстите. 

Главната двойка пресъзнават толкова невероятна химия, че даже трудно можеш да я асимилаш - просто те помита. Подобно @Matrim, следващият любимец , като персонаж  и на мен ми е  Призрачния генерал - Уен Нин. Той ми е пример за приятелство и вярност . Може би по- точното описание е  безусловна лоялност. 

Относно актьорското изпълнение,  всички младежи се справиха блестящо с изграждането на образите , направиха ги пълнокръвни, логични и живи.  На фона на цялата група обаче, двама просто толкова ярко ми изпъкнаха, че засенчиха останалите с изпълненията си.

Даже трудно мога да определя, кой  бих сложила по-напред в "класацията си". Но , да речем, първият нека бъде Сяо Джан. Няма да повтарям вече писани неща.За таланта му, за актьорските умения, за това , че е изнесъл сериала и е успял да увлече останалите.

 За мен беше истинско удоволствие да го гледам, докато за секунди сменяше израженията на лицето си. Тези безмълвни монолози - отговори на зададените въпроси или обвинения бяха изключителни. Завършваше ги почти винаги с една дълбока въздишка и леко тъжна усмивка. Тогава започваха и репликите, които просто вербализираха маската, която си слагаше. 
Абсолюто същото удоволствие от игра с мимиката беше и изпълнението на  актьора Zhu Zan Jin  /Мън Яо/ . 

EAo3ZJCUIAALJE5.jpg

Това момченце с такава лекота и бързина сменяше "маските" от раболепна сервилност до стоманена жестокост и то в кадър, че ме изуми. Героят му беше абсолютния Злодей, но актьорът ме спечели за почитател. Ще ми е интересно да му видя и други проекти. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То аз само в weibo дето не съм регистриран. Накъсах се да гласувам за някакви корейски награди. Гласувах за двамата актьори и за сериала.

Ако някой си пада по гласуване ето:

ЛИНК

 

Най-накрая на страницата са нашите хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, ако говорим за персонажи

Off Topic

 

брата и сестрата от клана Уен ми бяха сред любимците, дори сестрата може би ми хареса повече от Призрачния генерал. Тя  помогна на Свирчо, брат му и сестра му, въпреки че им бяха врагове. Не им беше задължена, но го направи. Къде заради брат си, къде защото беше лекар, не се огъна и не ги предаде и дори "спаси" бъдещето на Джан Чен. Разбира се, по стар азиатски обичай, тези които се открояват и имат развито личностно чувство ги гътват по бързата процедура. 

Другите персонажи, които ми харесаха, също ги гътнаха - Джан Яли(сестрата) и баща и. Приеха едно самотно дете, при това напълно, оцениха потенциала и таланта му и го обичаха безрезервно и докрай. Благодарение на тях двамата Уей У Ксиан успя да постигне толкова много и ако говорим любов, благодарност или лоялност, той беше най-яркият пример за  тези ценности, а на тях го научиха осиновителят му и особено заварената му сестра.

Всъщност, има още един персонаж, който вярваше в същите неща  - Лан Сичен. За разлика от Лан Жан, той беше наистина широко скроен и виждаше само доброто в другите, защото искаше да вярва, че във всеки има нещо добро и просто му трябва шанс да се прояви. Затова и ударът за него беше най-голям, кога и дали някога отново ще може да гледа на другите по същия начин, авторката остави сами да решим. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

Аз съм влюбен в сестрата на Призрачния генерал. Първо е много ярък образ в драмата, второ актрисата си свърши прекрасно работата и трето е много красива. Относно Лан Сичен, за мен той е най-трагичния образ в цялата история. Наистина авторката остави на читателя сам да реши неговото бъдеще, но писа, че той скоро няма да излезе от състоянието на скръб. По този повод четох много коментари от рода на "той беше ли или не влюбен в Мън Яо". Аз не мисля, че тук имаше любовна история. Предателството от приятел може да те нарани дори повече от предателството на любимия човек. Защото приятелството също се изгражда на взаимно харесване и чувства, макар и от друг вид.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възхитена и респектирана съм от азиатските актьори и колкото са по-млади, толкова повече им завиждам на качествата. Години наред съм работила в театър и съм наблюдавала не едно поколение млади български артисти. Не са по-малко талантливи, но всяко следващо поколение идва с по-лоша професионална подготовка, никакви трудови навици, невежество, небрежност, безпочвено самочувствие, че изкуството започва от тях, а преди тях нищо не е имало, занемарена физическа подготовка и отвратителен говор на сцената. Излизат от НАТФИЗ и чакат някой да ги забележи и да ги направи звезди. Ще има да чакат. Незапознатият с кухнята на актьорството гледа играта на артистите от "нашия" сериал и се възхищава на таланта им, а зад него всъщност има часове наред къртовски труд, дисциплина, отговорност, чувство за партньорство, защото за да се получи сцената, в която участваш, можеш да разчиташ единствено на партньора си. Такива ми ти работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време първата серия хич не ме грабна нещо, май много летене имаше, или се бъркам :D. Но наскоро гледах друг сериал, и там се оказа зарибяващо от 2-ра нататък. :D Тъй че тук ще го стартирам поне до 3-та, дано хване дикиш.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първите 10 и последните 5 серии има бг субтитри. Дано ти помогнат да се оправиш с имената, че иначе си е голям зор. Аз в началото имах чувството, че всички се казват еднакво. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, bond написа:

За първите 10 и последните 5 серии има бг субтитри. Дано ти помогнат да се оправиш с имената, че иначе си е голям зор. Аз в началото имах чувството, че всички се казват еднакво. 

Ох, верно имената са голям препъникамък и в китайските продукции. Понякога  и в корейските също-_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, debil4e написа:

Ох, верно имената са голям препъникамък и в китайските продукции. Понякога  и в корейските също-_-

Май в китайските е по-голям зор, с корейските някак по-се свиква, ако не са супер много героите. Но при китайците понякога е масовка и таман в края човек вече се оправя и почти може да ги прознесе :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...