Jump to content

Recommended Posts

secter10.jpg
Secret (Bu neng shuo de Mi Mi)

Език: мандарин
Страна: Хонконг / Тайван
Жанр: романтична драма, мистерия
Участват: Jay Chou, Lunmei Kwai,Kai-xuan Tseng, Anthony Wong Chau-Sang

 

*******************
Резюме: Историята разказва за младия Лун, който в първия си ден в новото училище попада на тайнствено момиче, което свири на пиано прекрасна мелодия. Двамата стават приятели и прекарват много време заедно в разговори. Но тя изчезва мистериозно и Лун се опитва да открие каква е нейната тайна...

Коментар: Резюмето е малко постно, но просто няма как да напиша повече. Великолепен филм със страхотна музика и наистина оригинален сценарий. Краят му е впечатляващ! Има много красиви ефекти... biggrin.gif Задължителен за гледане!
Главният герой - Джей Чоу, се оказва, че не само е актьор, но и много добър композитор и изпълнител, както и режисьор на самия филм. Може да се каже, че освен всичко друго, всеки може да преоткрие красотата на класическата музика, когато го гледа.
Филмът получи доста награди и номинации в Тайван, сред които за най-добър оригинален сценарий, за най-добра музика към филм, за най-добър филм и др.

:essub:

Сваляне: с български субтитри 1, с български субтитри 2, с български субтитри 3

 

OST 1, OST 2
с английски субтитри

с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като филмът свърши си казах - И сега какво стана? хах Трябваше ми малко време да анализирам финала. Този филм е толкова непредсказуем, нишката е толкова оплетена и точно затова въздейства толкова много. Той просто те оставя изпълнен, преливащ от желание да го споделиш и с други хора - така и направих! И хората отсреща ми благодариха за изживяването...Пак ще го гледам определено!

П.П. - Всички, които се чудят дали да го гледат - да не се маят, ами да свалят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за момент си помислих, че филма прилича на "Красив ум", но нещата са много по- прекрасни :D , а за финала, какво има да му се чудите поне доколкото аз го разбрах

разбрах той заживя в нейното време и " живели честити до края на дните си" :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тоя филм е толкова готиин гледах го доста отдавнааа обаче си е направоо супер.... Музика сюжет рязвръзка актьорска игра супер във всяко едно отношение,никакви забележки поне от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също гледах филма преди време и през цялото време, докато се опитвах да прогнозирам какво ще се случи, оставах изненадана от развитието на сюжета. А финала - нямам думи. Тези, които са го гледали, знаят за какво говоря, а останалите - просто гледайте, за да разберете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех този филм преди доста време го гледах и просто е прекрасен. Страхотен обрат има ситуацията накрая, музиката въобще няма смисъл да я коментирам... В общи линии заслужава си гледането... аз даже пророних някоя и друга сълзица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не гледам много филми по препоръка ...

но направих изключение, защото видях колко е впечатлен кръстника ми.

 

Хареса ми музиката, но не можах да бъда лесно заблудена и усетих, че нещо не е наред ...

Предположението ми се оказа съвсем близо до истината!

 

Хареса ми краят! Беше динамичен, музикален, приказен и просто ме остави без дъх!

 

Ако някой се интересува от други подобни истории, съм насреща .

Е, не и в азиатски стил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих искал да предложа нови български субтитри за филма, преведени директно от китайски, но тъй като съм извън България, нямам достъп до почти никой от сайтовете за споделяне, с които е свързан форумът. Дали мога да ги пратя на някого, който може да ги качи? Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е май единствения изгледан филм от тази секция /все пак, да не пропусна и Butterfly lovers/, не знам как не съм се изказала.. Беше по препоръка, естествено. И въобще не съжалявам. Много бях впечатлена..Препоръчвам го от сърце на всички любители на красивото!!!

 

най-много ми хареса природата- поне това, което показаха.., гимнастиката, която играеха сутрин, подигравките на съучениците/състудeнти, униформите и строгото отношение на преподавателите, ми напомниха едно време ученическите ми години..

Тримата главни - нашият герой, любимата, и мацката, която беше влюбена в него, са много симпатични, че и опонента на пиано също. Сценарият наистина е оригинален, а и на мен винаги са ми харесвали подобни истории - романтика, вплетена с мистерия. Музиката ми е от любимите..

Обичам класическа музика, обичам да слушам пиано... ОСТ ми е от любимите, обикновено си го слушам сутрин рано на път за работа, или когато съм много уморена и изнервена. Произведения, които се изпълняват, са наистина подбрани. Браво! Моите адмирации за филма!!! Краят е мистериозен като целия филм, но също ми хареса. Красив като всичко останало. Бащата и онези образи - спортистите, внасят малко по-различен привкус и разнообразяват..

 

Гледала съм го два пъти с огромно удоволствие. И бих го гледала пак, и с нови субтитри! Благодарности на екипа!

А за тази песен.. нямам думи просто, колкото и да си предпочитам корейския.. и тя ми е от любимите, както и песента от Mars.. Хубав глас има този младеж.. а за ръцете му - какво да кажа.., че и прекрасно излъчване. Много би ми се искало и с хубав превод да я видя песничката.

 

 

 

 

А това ми е един любимите моменти от филма..

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е любим филм и много ми се прииска да има хубав български превод. Надявам се, че предложените тук субтитри ще успеят поне донякъде да предадат свежестта на диалога, както и детайлната изпипаност на целия сценарий.

 

Аз първоначално го гледах заради актрисата Гуей Луънмей. Гледал съм четири нейни филма и този несъмнено ми е любимият, а ролята й - най-красивата. Първият й филм, Blue Gate Crossing, също е доста симпатичен, макар и далеч по-семпъл.

 

Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм :). Мисля, че беше един от първите ми азиатски. Гледала съм го няколко пъти. Много добър сценарий, симпатични актьори, страхотна музика, романтика, всичко това поръсено с щипка загадъчност. Силно препоръчителен за гледане :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен също ми беше един от първите азиатски филми. Много ме впечатли. Музиката, актьорите, загадъчния сюжет бяха страхотни.

Хубав филм, заслужава да се види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма бях почнал да го гледам още преди години, но след първите двайсетина минути, особено след като знаех че Джей Чоу е певец, реших че това е някакъв музикален арт филм (което ми е много анти), спрях го и го изтрих.

 

Чак сега след отзивите тук се навих да го гледам пак и се оказа че съм сбъркал като съм го изтрил преди време.

 

Развръзката ме хвана неподготвен а краят много ми хареса. Филма е много добър и си заслужава да се види, малко ми напомни на "Sky of Love".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм!!

Още от сюжета си личи,че е нещо интересно,но вече като го гледаш чувството е още по-невероятно!

Както се каза по-горе последните минути излиза всичко наяве.

Музиката трябва ли да я коментирам?! ...толкова добри пианисти никога не съм виждала.

Любимата ми сцена си остава тази с коректора♥ ....страшно тъжна,но представена по страхотен начин.

Само ако може да се качи в някой бг такер освен арена /тъй или иначе няма сийдъри там/ ..за да може повече хора да го гледат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех да напиша,че аз си го бях дърпал от Замунда преди време и АЛфонс ме изпревари :)

За филма мога да кажа само ласкави неща. Лично мен ме очарова.Сюжета,музиката и играта на актьорите бяха завладяващи и прекрасни.Определено вълшебно филмче,което всеки трябва да изгледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се разпиша и аз тук! :rolleyes: Филмът много ми допадна. Да кажем, че аз не обръщам много внимание на актьорската игра, но пък всичко в него е новаторско като идея, за това и нямаше начин да не ми хареса!

 

Добавям също, че от скоро започнах да гледам азиатско кино, така, че предполагам това ми е първият пост в секциите за филми и сериали...

 

За последно едно от нещата, което най-много ми хареса е музиката. Макар да слушам всякаква (без чалга!), класиката определено ми допада. Спомних си за часовете в училище, когато бях дете и госпожата пускаше класическа музика. Бяха най-хубавите ми спомени, наситени с толкова много чар и красота, каквито живота ми като възрастен не ми предложи.

 

Много, много красив филм! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма някак ми напомня 3 Iron, идеята за достатъчната любов. Красив е и се насладих на всяка минута.

Благодаря на всички ви за препоръките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...