Jump to content

Recommended Posts

meteor-garden.jpg

 

Жанр: Романтичен, Комедия
Година: 2001
Държава: Тайван
Режисьор: Yueh-Hsun Tsai


Участват:

Jerry Yan

Vic Zhou

Vanness Wu

Ken Chu

Barbie Hsu

Сюжет: Шянцай е обикновено момиче с необикновено борбен характер, пратена в елитен колеж от амбициозната си майка. За неин ужас заветната цел на мамчето естествено е брак на щерка ѝ с възможно по-богат съученик. Там обаче вилнеят F4 или "4-те цветя" - шайка разглезени богаташчета, които с кеф правят живота на всички черен. Лидерът, Даомин Си, е твърдоглав и горделив надувко, за сметка на това обаче безапелационно е признат за най-влиятелната фигура в училището, заради огромните банкови сметки на мама и тате.
Само че Шянцай изобщо не смята за необходимо да се плаши от F4 и се репчи на Даомин Си по всички параграфи, с което бавно, но трайно печели уважението на всички. Междувременно вниманието ѝ привлича мълчаливият и вечно отнесен Хуадзе Лей, който също е част от F4. Сближаването ѝ с групата води, естествено, до повсеместен хаос в инак дружеските им отношения, но любовните многоъгълници едва ли ще изплашат някого от вас - вече сте гърмяни зайци.

Личен коментар: От приказка на приказка, от спам на спам, ето я и темичката за тайванската версия на станалате вече легендарна манга. Първият от трите сериала, като не забравяме самата манга и филма по нея.
Принципно съм горещ привърженик на различните гледни точки към нещо, но 3 сериала по една тема вече ми се струват множко. Засега съм в началото и едва ли ще се хвана да гледам тепърва и другите екранизации, но пък отзивите са доста добри, та да не се заричам.
Пък и първо да догледам тоя. Очаквайте включване.
P.S. Нужно ли е да обяснявам главната причина да загледам баш тайванската версия? Батко Вик отново пълни очите (но, уви, не и ръцете!), макар и по-малко, отколкото в МАРС. За сметка на това обаче има още няколко доволно заслаждащи индивида, в което включвам дори (о, ужас!), ананасовата глава с ужасяващата прическа! (На тоя фризьорът му е достоен да застане в редицата за разстрел точно между стилистите на Гунг!) Иии такааа, приятно гледкане.

 

Първи и втори сезон:

СЕЗОН 1 С РУСКИ СУБТИТРИ

СЕЗОН 2 С РУСКИ СУБТИТРИ

С ВГРАДЕНИ АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ  - СЕЗОН 1, СЕЗОН 2

 

Meteor Rain:

ВИДЕО БЕЗ СУБТИТРИ

 

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да го изгледам фимчето и съм малко разочарован.Незнам защо може би понеже съм гледал КР и ЯП версия, незнам.

Първият сезон беше доста добре направен за разлика от кореиците и японците го бяха направили малко по-реален,.Втората част спокоино можеха да не я правят развалиха всичко.

 

Ох ще направя по подробен коментар по късно че още съм ядосан че изгледах цялата 2 част от инат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Озирис, отмъкна ми коментара, но не мога да се въздържа да не се включа. Определено първата част много ми хареса, но инатът ми си има граници и на 5 серия от втората спрях...Доволна съм, че ги гледах в обратния ред (BOF, HYD и MG).

Бих ги определила така : корейска жизнерадостност, японска мрачност и тайвански реализъм. Едно обаче е неоспоримо - мангата, по която са правени е велика, защото с удоволствие гледах една и съща история три пъти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Meteor garden ми е любимата версия. Шегите са много по - свежи, героите са по - яки (и в буквалния смисъл biggrin.gif - бойните сцени в HYD и BOF ми докарват само бурен смях). Лей е извън всякакъв коментар, а Си направо ми напълни душата

с бележката, която беше написал след като го пребиха - злопаметното копеленце си водеше на отчет всеки удар, който е понесъл :hehe: :lol!:

Не знам дали само аз съм така, но края на сериала странно ми напомняше за 101 далматинци с майката на Си в ролята на Крюела :hehe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично ми беше интересно и го изгледах до край.
Особено ми допадна момента с пръстените. Приятно гледане. biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10 епизод съм и никак не съм разочарована, че го почнах. Макар годинките да си казват думата (липсва му блясъка на новите версии) - сериала е запазил очарованието на самата история. Вик Чоу не е основното му предимство :D, в смисъл - като игра най-малко той ме впечатлява, доста е статичен на моменти, все едно са го оставили да краси пейзажа в определени сцени (не, че няма нищо лошо в това, но просто очаквах може би повече). Лично на мен ми изтекоха лигите по Джери Ян, с такава омраза гледаше понякога, а как изпиваше Шянцай с поглед... сякаш са го държали без вода в пустинята. Тоя човек е някакъм ураган от емоции, докато Цукаса си бе просто едно лигаве, а Гу Джун Пю малко или много арогантен сноб, то Даоминт Ши е някак всичко в едно. "Тайвански реализъм" прочетох - доста добро определение. Ще го догледам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо съм учудена, че още някой го гледа в моментаа. Аз го започнах с недоверие заради ужасното качество на видеото, но след първи еп. направо го изядох. Когато гледах корейската версия ми хареса, но не чак да се превърне в любимият ми филм за мен беше доста детински. След това се бях запалила по японско и съответно ХЙД веднага завладя сърцето ми. Някак по реално бяха представени нещата.

Накрая стигнах до този. Откакто го подхванах усмивката не е слязла от устата ми. Много лека и семпла история подкрепям мнението, че тази е най-реалистична. След японците не очаквах актьорите така да ми харесат, но се оказа, че нямам никакви забележки. Вярно е че Вик не блести с кой знае каква игра, но на моменти ми прилича на порцеланова статуетка и това много ми харесва. Голям сладур е на младини. Главния като го видях в началото си казах, този пък как ще изиграе сложния образ на "богаташкото келеме", но той взе че се справи и много ми хареса. Барбито няма да я коментирам, за мен тя е най-красива от трите героини и много добре си изигра ролята. Но най-много ми харесаха страхотните диалози. Ако го бях гледала преди 10-на години, когато горе-долу бях на възраста на героите сигурно щеще да ми стане любимият сериал.

Забравих да добавя, че руските субтитри са страхотни. Ще е тъжно ако този остане непреведен за нашата аудитория. Сигурна съм, че ще намери много фенове, въпреки че вече е малко поостарял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от тези, на които тази версия от 4-те ми хареса най-малко. Нещо не ме грабна-може би защото я гледах онлайн и качеството не беше добро, но все пак...Някой понагоре каза, че 3 версии на една и съща тема са много-вярно, ако ги гледаш една след друга -да. Пробвай с китайската версия-направо все едно гледаш различна история/лошото е, че имаше превод само до 6ти еп-тъкмо ми стана интересно и край-китяйски не знам/то аз и др азиатски езици не знам, но за мой късмет имат англ. буквички ;) /

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа, че си заслужаваше гледането и на 3-те версии на мангата.
Аз също ги гледах в последователност корейска, японска и тайванска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 години по-късно. Все така не можещи да пеят, освен когато пеят всички(и се заглушават един друг) Затова пък толкова прекрасни :wub: :wub: :wub:

Тук е вярна максимата, че хубавите мъже с годините стават още по-хубави :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И въпросче - някъде качен ли е пълния саундтрак към 2ри сезон, защото страшно ми хареса музиката към него, но не искам само главните песни.

 

Колкото до самия сериал - хареса ми, като че ли повече от Японската версия като цяло, въпреки че 2ри сезон направо ме разби - баси драмата, баси чудото = 2 дена рев. Daoming Si просто велик, със сигурност ми влезе в листа с любимците. Като цяло имам наблюдение, че Китай и Тайван доста обичат да претупват края - незнам защо го правят, но много ме дразни като целия продукт е хував и подробно описват всичко и чувствата на героите през цялото време и накрая вземат, та оплескат всичко с някакъв край за 5 минути, все едно не им е стигнало времето да си направят ендинга както подобава. Това ме дразни изключително много в техните сериали, но иначе ако трябва да избирам между Корейски, Японски и Китайски драми - досега японците ми заемаха 1вото място, но вече спокойно мога да кажа, че Китайците ги бият. Само забележката за *края* си остава <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна от Джери, затова излгедах още един сериал с него.


Определено тайванската версия е многократно по-добра от корейската. Особено в женската главня роля. Недолюбвам Барби, но в сравнение с онова чудовище си е направо прекрасна. Да не говорим, че тук имаше и страст :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да започнем с това , че хана йори данго беше от първите ми японски сериали/ респективно азиатски. Хареса ми , но не ми се нареди сред любимите (но е достатъчно показателен факта, че той ме провокира да изгледам последната серия на корейската му версия, а сетне да обърна внимание на тайванската). Гледах само първи сезон, чакам превода на втори и смело мога да кажа, че не ми харесва особено. Японците са събрали тези 27 серии в 9, че и плътност и смисъл са му придали. Макино е невероятна, а "киселото зеле" направо си е дразнеща повлекана. Но пък До Мин Си....няма как да не си на негова страна през цялото време, много повече симпатии буди от Цукаса. При японците е обратното до самия край една част от мен беше на страната на Ханазава Руи. Наистина много труден избор. Тук Леи е страхотен приятел

но ме беше ме яд когато остави Си и избра него

 .( Ако зависеше от мен действието на филма, щеше да следва японския сценарии ( щях да добавя някой сцени в повече на Цукаса), Джери да е в главната роля, Иное и Огури си остават в ролите, корейския вариант на Нишкадо барабар с приятелката и за Шота образа на Акира (вярвам, че може да го направи по запомнящ и интересен) ) С две думи само заради До Мин Си го догледах и ще гледам и следващия сезон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забавлявах се искрено с всички. Беше много мило да видя по-младите години на актьорите, и понеже хич не се бях интересувала кои са изпълнили ролите в тази версия, беше голям кеф и много приятна изненада като ги разпознах - всичките четирима любимци. Само не и Барбито, `щото не я харесвам, но пък тя ме изненада с добра игра /то момичето добре си играе, ама не ми е симпатична и туйто!/ и това сякаш, че беше като бонус за мен. Сега, като се замисля, май нейното е най-сполучливото за мен превъплъщение на този образ... След като познавам историята, като че ли вече по-интересно ми беше как актьорите ще се превъплатят в персонажите си, как ще ги представят. Изобщо не бях разочарована тук, що се отнася до Jerry Yan, Vic Zhou и Barbie Hsu. Особено удоволствие беше да гледам Джери в такава роля, за мен е абсолютно непознат в това амплоа. Само в няколко филма съм го гледала досега и все беше един такъв тих, разумен, стабилен добряга. Изобщо не можех да си представя как ще му седи образът на разглезен вагабонтин и невъздържан егоист. Но беше страхотен! Без никакви забележки за играта му, нито в един момент не усетих фалш или нещо изкуствено, напротив - все едно игра себе си... А колко страст и емоция влага, имам усещането, че и без думи да играе, пак ще го разбере човек. Ама той така прави всяка роля, поне от това, което съм видяла дотук. А визията му - тя си е едно сладко допълнние. Леко разочарование изпитах от Вик, по-скоро от персонажа му, щеше ми се да е по-активен и не само апатично-флегматично-печален образ, но такава му ролята. Пък то стига и само да краси екрана. Vanness Wu и Ken Chu ми изглеждаха още леко непохватни и зелени, но това не ми развали удоволствието да ги гледам. Отношенията и диалозите на четворката често ме разсмиваха и бяха едно наистина свежо забавление, но още по-интересни бяха двамата главни - с вечното си дракане и заяждане, с искрената любов и непримиримия дух.

Подходих към втория сезон непредубедено и спечелих. Хареса ми, приех го като нова история, пък и наистина е добре да не знаеш изобщо какво ще се случи. В един момент се чудех коя е главната героиня, доста екранно време за принцесата, но така интригата се заплита повече и е по-интересно. Това момиче не съм го гледала другаде, но освен с доброто си представяне, ще го запомня с най-красивия,звънлив и кристалночист смях, който някога съм чувала. Обратно на това чудесно впечатление е Даоминг-майката - злобно, подло, безогледно и неуважаващо никого, освен себе си същество. 

И така, не съжалявам за отделеното време, възмездена съм от чудесните актьори и добрата стара история. Само... множко ми дойдоха 31 серии на втория. Но пък музиката му е наистина много добра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още съм в началото, но след изгледаните корейска и японска версия тази се различава много от тях, вярно имат някои общо допирателни ситуации, но като цяло е по-обмислена, по-зряла, по-изпипана. Това харесвам на тайванските продукции, че влагат много смисъл в сюжетите, винаги има мистерия, нещо което те държи в напрежение. Въпреки лошото качество на картината го гледам засега с удоволствие, тук главния има сходство с Мин Хо (в корейския вариант) и определено ми стана симпатичен (но Вик си ми остава слабост :). Ако трябва, да ги класирам 1. Корейска 2. Тайванска 3.Японска.

Заслужава си гледането, който е фен на BOF трябва, да го гледа обезателно !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...