Jump to content

Recommended Posts

По принцип, не харесвам медицински сериали...натоварват ме. И тук се колебах ,дали да гледам...все пак любим актьор...и везните натежаха в полза на Джи Санг. Прекрасен сериал, много човешки, затрогващ...истински! Страхотна игра на всички...и положителни и отрицателни персонажи. Вече съм към последните епизоди...Само,моля кажете ми ,че краят е хубав ,много,много ми се иска да е така...Благодаря за българския превод!:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса. Първата половина определено беше по-силна, после липсата на нови случаи и дълбаенето по старите малко утежни нещата, но играта на актьорите беше великолепна. В края останах доволна и без съжаления за гледането, морално удовлетворена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала сериал на един дъх. Просто за мен беше уникален като емоция...актьори... сценарий... режисура.... музика....всичко, всичко....

Започва малко неубедително, с едно странно уж шеговито настроение, но веднага всичко си влиза в релси и така до самия финал. Усеща се, че ще има драма. Има и някои нереални моменти и ситуации, но не са натрапчиви.

Сериалът не е от типичните медицински сериали. Тук по-скоро са искали да наблегнат не само на уникалните случаи на пациентите,  а на болката  им в различните й измерения: душевна, физическа, липсваща.... което прави сериалът за мен доста по-емоционален. Само фактът, че главният герой, като лекар и пациент е един от уникалните случаи, повдига интересът  и драматизмът в личен и професионален план около него. Назряващите с всеки епизод романтични емоции, химия и привличане между  двамата главни, те кара да искаш да ги гледаш още и още. Темата за евтаназията и за смъртта, както и разбирането и анализирането им през очите на различни хора в различни ситуации, също създават много въпросителни за зрителя.

Не мога да си представя, че друг актьор би изиграл по- добре ролята от Джи Сунг. :wub:   Красиви актьори има колкото си иска човек, но малко са тези които правят толкова силно впечатление. Този човек е уникален не само с играта си с очи и изражение, уникален е с движенията си, само присъствието му в обикновена на пръв поглед сцена, я прави да изглежда по съвсем различен начин. Направо отвява по сексапил младежите в сериала :D  Хареса ми и играта на главната актриса и на другите актьори, а музиката направо си изигра главна роля в допълването на драматизма.

Off Topic


 

„Да разбираме и да споделяме чуждата болка. Това е последното ми предписание за лечение на болката, която ни съпътства докато сме живи.“

 

 

Силно препоръчвам ако ви се гледа медицински сериал на по-дълбоко емоционално ниво, с умерен драматизъм ... и много болка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде и моят ред за този сериал.

Главният , мисля че досега не съм го гледала никъде.

Допада ми.

Момичето я знам и от други филми и я харесвам( особено въвъ Вампирът детектив, много ми допадна бойна и с много готини прически беше там).

Тук наистина добавената коса много си личи, но това не е най- важното....На 6 епизод съм... Предполагах, че 

Off Topic

 

й той ще има някакво заболяване да кажем защото още от първите серии забелязах този син нокът. И в този 6 епизод като постоянно се удря с пръста и не усети кръвта и т.н и пак продължаваше да барабяни ме усъмни.

Друго , което ми направи впечатление... прокурорът, когато беше в колата и говореше с онази жена зя лекаря го даваха за момент как си завърта пръсътена на който беше изписано Memento mori

 

„Memento mori“ е известен латински израз, който може свободно да бъде преведен като „Помни че си смъртен“, „Помни че ще умреш“ или „Помни смъртта си“. С изразът се наименува и жанр артистични произведения, които се различават широко едно от друго, но имат една и съща цел – да напомнят на хората за тяхната собствена смъртност.

 

 

Такива тънки моменти винаги ми правят впечатление...

Ще видя дано и занапред е така интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. Може да не е от сериалите, които те приковават към екрана епизод след епизод, но ми задържа интереса почти до самия край (който беше доста разтеглен във времето, типично по корейски :P). Повдига сериозни въпроси, които ме накараха да се замисля. Така и не разбрах защо искаха да създадат драма около болестта на главния и как тя се отразява на работата му – трябва ли лекар да е преживял инфаркт или да е болен от рак, за да може да лекува съответното заболяване? Добре че не задълбаха прекалено много в тази посока. Историята около бащата на главната героиня беше трогателна, съпреживях я много лично.

 

Джи Сонг беше прекрасен, както винаги. Интересен беше и образът на прокурора. За разлика от този на медицинската сестра.

 

На 15.09.2019 г. at 22:17, bond написа:

Гледам 11-ти епизод и продължавам да си задавам един и същи въпрос от началото на сериала. Как е възможно сценарист да създаде толкова неприятен образ на майка, която е преживяла нещо непоносимо.

 

Това се питах и аз през цялото време. Изпитвах повече съчувствие към убиеца, отколкото към нея, не мога да си обясня как е възможно. Но после видях, че и други са останали отвратени от поведението ѝ. 

 

Музиката беше огромен плюс, пасваше идеално на случващото се на екрана. 

 

Благодаря за превода, момичета! :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал , но с някои слабости. Започна добре, по една време започнаха някакви странни решения на главният герой, след това се пооправи сериала и завърши малко странно.  Това беше сериал в който не се съсредоточиха върху парите и борбите за власт в болницата.

Off Topic

Защото реално в тоя случай, двете сестри докторки специализантки  бяха доста богати , наследници на болница. И биха били доста апетитна цел за сватосване. Но това го нямаше , както липсваха и слепи срещи, явно майка им не беше съвсем корейка??  Сериала се съсредоточаваше във възхваляването на гения на главният герой , като и на неговата болест. Романтиката на втората двойка беше някак си по пълноценна. Там доктора провинциалист се влюби в едната сестра наследничка и всичко мина доста спокойно в сравнение с други сериали. Друго си е семейството на жена ти да има болница. Отново отлична роля на Lee Se Young, гледал съм я в The Gentlemen of Wolgyesu Tailor Shop, Trot Lovers, A Korean Odyssey, The Red Sleeve и сега и в този сериал.  Има поне още 5 добри сериала с нея, които ще гледам по нататък. Силна роля на докторка не успяла да  спаси баща си в труден инцидент и лекуваща раните си преди срещата с главният герой.  Главният герой с някаква болест която изобщо не се вписва добре в затворническият живот?  Неговото тяло и  мръсотията в затвора , едва ли бяха добри приятели. Смешно.  Смешно беше как великият доктор който обичаше да лекува пациенти, също така изследовател и научно лице , се заби накрая в хоспис за неизлечимо болни , в който освен да ги пита дали са се изходили добре и дали за яли и да им дава болкоуспокояващи , друго май нямаше какво да прави.  Къде остана желанието му за лекуване на болните? Без което не можеше да живее?  С таланта си за диагностициране той щеше да е по полезен в болницата. Всеки може да се грижи за болните в хосписа. Та затова краят ми се виждаше глупав. Макар ,че като се замисля с неговите увредени гени, главната героиня , трябваше да си намери някой доктор на нейната възраст и в добро здравословно състояние.   Никой в семейството и нямаше да подкрепи връзката с главният герой, все пак това е Корея. Там като се запознават си разменят първо медицинските картони ,като доказателство за здраве. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 9/13/2019 at 5:27 PM, aria said:

Доктор Ким, така ме бе омаял, че гледах сериала с Учителя Ким над 12 пъти /сериозно, знам го на изуст вече, и си го държа на харда/, но за жалост доктор Джон в този сериал, не успя да ме омае, нещо в сериала като цяло ми липсваше, за да стане силно въздействащ и запомнящ се, комплексно нещо не достигаше, според мен. Иначе актьорът ми е много любим от преди, а и много харесвам медицински сериали. Благодаря за експресния превод.

 

И мен,още ми е сред любимите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейският вариант на д-р Хаус ,само че по-красив , по-млад и по-мил :D. Интересни бяха случаите, харесвам медицински сериали проблема беше,че много време се занимаваха с един случай, не индивидуално всеки епизод или на 2еп - нов пациент. Ония б*клук с късата коса беше най-голямато зло, по-лоша и от престъпника с евтаназията изключително много ме дразнеше нейния персонаж :mellow:
6,5/10 от мен :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по двата начина. В корейския има два вида ч. Едното си е твърдо ч, което се пише с ㅊ. Второто е между дж и ч и в зависимост от предходната буква е звучното или беззвучното. То на корейски е ㅈ. Което е в този случай. По-вярно е с Ч, защото при произнасяне буквата се обеззвучава, но зависи каква дума стои преди името. В случая обаче много хора го познават и като Джи Сонг, повлияни само от латинското изписване на прякора му, то това не му е и истинското име, той се казва Куак Те Гън, а прякорът му означава интелект, интелигентност поне в едно от значенията си. Да го наречем от малкото "дублетни" форми на имената. ;) Почти като "воин" и "войн". Който както си го е свикнал, така му е правилно. Аз лично предпочитам звучната форма, макар да признавам, че според правилата на фонетиката им по-правилно е да е ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, helyg написа:

Почти като "воин" и "войн". Който както си го е свикнал, така му е правилно.

Няма как! Елементарен правопис, не е до "усещания"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от любимите ми сериали. И двамата са страхотни a Lee Se-Young е просто очерователна и след този сериал ми стана една от любимките. Саундтракът "Pain or Death" също много ми харесва. Иначе и аз не си падам по докторски филми, но този ми влезе под кожата.

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, skio написа:

Иначе и аз не си падам по докторски филми, но този ми влезе под кожата.

И на мен докторските не са ми първа слабост. Но горещо препоръчвам "Болничен плейлист". Два сезона е. Линкът води към темата на първи, но ако решиш да го погледнеш, лесно ще намериш и втори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 hours ago, snowmoon said:

И на мен докторските не са ми първа слабост. Но горещо препоръчвам "Болничен плейлист". Два сезона е. Линкът води към темата на първи, но ако решиш да го погледнеш, лесно ще намериш и втори.

Благодаря за препоръката. От доста време му се каня. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един поздрав за феновете, а и за всички и особено за @ukio - инструменталната версия на Pain or Death:

 

... впрочем, има ли тема за любими OST песнички?

Редактирано от skio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, skio написа:

... впрочем, има ли тема за любими OST песнички?

 

Ето две теми, които може да ти свършат работа :)

 

Най-добър саундтрак към сериал

 

Top emotional OST songs from Korean Dramas

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...