Jump to content

Recommended Posts

Welcome-2-Life1

 

Off Topic

 

8ef0253641981a67.jpg626d3820b54fa12e.jpg

 

Welcome 2 Life

Хангъл웰컴2라이프

РоманизацияWelcom2laifeu

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 5 август 2019 – 24 септември 2019 г.

Време на излъчване: понеделник и вторник, 22:00 - 23:10  KST (корейско стандартно време)

Жанр: драма, фантастика

Канал: MBC

Епизоди: 32 (35 мин. епизод / 2 епизода на ден)

Режисьор: Ким Гън Хонг  

Сценарист: Ю Хи Гьонг 

Субтитри: Английски

Asianwiki

          

Участват:

Rain/ Чонг Джи Хун като И Дже Санг 

Им Джи Йон като Ра Ши Он

Куак Ши Янг като Ку Донг Тек

 

Резюме:

И Дже Санг е адвокат в една от най-големите правни кантори в Корея - JK. Отличен в работата си , но се интересува само от печалбата от случаите. Един ден преживява мистериозен инцидент, който го вкарва в паралелна реалност. Там И Дже Санг е прокурор, стриктно прилагащ тежката ръка на закона. Женен е за Ра Ши Он, която го обожава и му е вярна. В света, от който идва, И Дже Санг е приключил взаимоотношенята си с нея преди десет години.Там тя работи като детектив. Той се изправя пред трудностите на различната реалност.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:   :click:

Свали с руско озвучаване :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случи Рейн на партньорка тоя път- Им Джи Йон . Добре се връзват на екрана. И комедия има. Май ще става за гледане. Първите два епизода приятни.Е,  позатваряме очи за  някои   подробности, като например  катастрофата в първи, бабаитлъците на полицайката във втори, но то не е за сефте и няма да е за последно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Когато започнах сериала, исках бързо да дойде времето, когато героя на Рейн ще се окаже в другата реалност, тъй като тук е нахакан адвокат, служещ на гадните, там пък с жена, с дете, с друга кариера, да го видя как ще реагира. И още повече, че в неговия, истинския свят женската хич не го трае, а там точно тя му е жена. То и бързо става, в трета серия вече беше там. Обаче действието така те грабва още от самото начало, че в един момент се запитах, защо трябваше да отиде в другата реалност и там да си довърши нещата с паралелните образи на тия които се опитаха да го убият, вместо да остане в своя си свят и да го направи с истинските виновници. Малко е объркано, може би само който е гледал сериала, ще ме разбере. Плюс това той още докато си беше в своя свят взе да проявява човечност и реших, че набързо ще стане добряк, няма да я видим тая метаморфоза като отиде в другия свят и съответно реакцията му към всичко ще е различна. В смисъл, едно е да отиде добър и да бъде прокурор, друго е да отиде лош и да бъде проурор. Пък аз това чакам, как ще реагира на всичко там и там да видя промяната, която ще настъпи с него. Е, радвам се че сгреших. А иначе, определено се шашна той, всичко му дойде наопаки. Събужда се човека един ден и с жена и дете. А пък то малкото, си беше и опасно хлапе.:lol:

Сега малко тука моите теории ще вкарам. Щом едни и същи хора съществуват паралелно в двата свята, той се появи там, но неговото аз, демек прокурара, женения за Ши Он от този свят го нямаше, аз приемам че просто неговия дух е влязъл в тялото на И Дже Санг от втория свят, а духът на втория И Дже Санг е влязъл в неговото тяло в неговия свят /неговото тяло в неговия свят е в кома, което в последствие се разбира/. Казах, че е объркано. Но и тези ми мисли и те в последствие ми дойдоха в главата, реално никъде не беше обяснено, че е така. Но то просто няма как. Иначе къде ще е прокурора И Дже Санг. Няма как да изостави жена си. А и тялото му ще е там, защото имаше белег, който новосъбудилия се в новия свят И Дже Санг имаше, а в своята действителност го нямаше. А на И Дже Санг-прокурора, му се е случило инцидент и от там го е получил. Иначе хората си съществуват паралелно и в двата свята, но не е  задължително да са същите и в двата. Примерно с Ши Он в единия се мразят, в другия са женени. Но ако човек умре в единия свят, задължително умира и в другия, може да е на друга дата или по-друг начин, но умира.

Оф, стига с това. Да се върнем на нашия И Дже Санг. 

Трудно прие, че е беден, че е прокурор, че работи с хората, които в неговия свят го мразят. Но пък с неговите си разсъждения, вкара едни мисли и действия, доста различни, все пак е различен човек и всички го смятаха за странен. Но беше успешен. Лека полека почна да се променя, макар и още да драпаше да изостави всичко, дори и семейството и отново да се върне в кантората, да стане адвокат и да е богат.Така че, дърпаше и на двете страни, към доброто, разрешавайки случаите като прокурор и към лошото, искайки и там да си върне живота, който е имал в другия свят.

Обаче, както казах всичко е паралелно итой тук започна да разбира някои неща, които не знаеше. Примерно, защо Ши Он му се сърдеше в  неговия свят. За случая около брат й. Започна да изпитва и срам даже, когато се срещна с едно момче, което тук го боготвореше, защото му бе помогнал /по-точно истинския прокурор му бе помогнал/, а И Дже Санг в своя свят това момче го съсипа в съда, че и семейството му. И сега му беше толкова неудобно. 

Влюби се в семейството си. И тъкмо прие този нов живот, започна да му се наслаждава и всичко му беше отнето. Тъй де, върна си се в своя свят. И момента на връщане беше доста злокобен бих казала. А иначе, понеже аз винаги проверявам така набързо какво ще става напред, знаех, че ще се върне в своя си свят. И това го очаквах, променен, пък и свикнал с живота там, какво ще стане пак в неговия свят. Но като се случи, то вече си свикнал ти самия с действието от другия свят и малко стана празно. Чудиш се, сега защо се върна? Няма дете, тя не му е жена, той е буквално сам, с професия, която вече не иска, с колеги там, които не иска, хем той си го осъзнава, хем пък и на зрителя му става едно гадно. Най-точно-едно празно такова...А и като не знаеш какво е станало с Ши Он, вярвам, че не е умряла, защото в истинския свят си беше жива, но как се е спасила. Ето това си остана загадка, а ми се искаше да разбера...

Та, Джи Санг с новите си виждания вече, затова стана прокурор и в своя свят, отиде да работи с хората, които го мразят. Чак се нанесе и стана съсед на Ши Он, че и със съедките коалиция направи. От тук нататък е ясно. Хванага гадните, с Ши Он се събраха, блага вест получиха, че ще имат бебе и то ще е точно момиченцето им. Края беше хубав...

И все пак ако трябва да избирам, в паралелната действителност по ми хареса, защото там Ши Он беше по-усмихната, детето беше там, дори той беше по-лъчезарен. Милия, на моменти не знаеше къде се намира. Докато в истинския свят реалността беше някак си по-подтискаща. Но цялата идея явно е била, да иде там и да се поправи...

Сега малко и за гаднярите. Оня дето се гласеше за кмет, тоя си беше отрепка, добре го подредиха, както се перчеше много. Ама за психопата, чак жал ми стана. Не исках накрая той да се окаже такъв. Но пък евала, актьора си изигра ролята перфектно. Най-добрия. И въобще мръсотиите, които свършиха, добре измислени като сценарий, особено опитите с хора. Жал ми стана за жената на кандидат кмета, много гадно я убиха и за нейния син. А пък собственика на кантората, бившия шеф на Дже Санг и бившия прокурор, е сериозно...Толкова надълбоко влязоха, заради чужди престъпления и за какво...Тъпи хора.

 

Ако не се е разбрало, много ми хареса сериала. Още толкова серии да имаше, щях да ги изгледам.

П.П: И само дето казах в първия пост тук, че не съм гледала батко ти Рейн. Ами Пълна къща. Аз го бях забравила...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, сериалът е много добър и идеята с паралелния свят донякъде го отличава от останалите, за батко Рейн няма какво да кажем - велик, както винаги.

Може би направихме грешка, че го пуснахме в пакет, доста хора не го забелязаха и остана недооценен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, mrnkaloto написа:

Може би направихме грешка, че го пуснахме в пакет, доста хора не го забелязаха и остана недооценен.

Забелязан е ;) и неговият ред ще дойде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от доста време го заглеждам. И още на първа серия ме спечели: има си навързан сюжет, главната героиня е с черен колан и не се глези, куп познати по-стари актьори от обичани сериали. Криминална, комедийна, фантастична и драматична нишка. Потресена съм, че корейците още са в състояние да поднесат нещо такова, почти бях ги отписала.

 

И всеки един криминален случай досега е със сериозна социална тема, единият е направо вледеняващо добър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми от началото до края! И даже краят ми хареса! Абе всичко си ми хареса - всяко едно бяло конче и клише също, а те не липсваха. Няма толкова светкавична полиция и прокуратура - доказателствата сами им се изсипваха :lol: Броят психопати на глава от участващитее герои беше просто умопомрачителен! А пък основната романтична нишка бие в земята доста чисто романтични сериали. 
 

Трябваше по-рано да го подкарам. Изпълни ме с оптимизъм за вторите шансове. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм! И като идея ми хареса това с паралелния свят, и като реализация. Спечели ме още в началото с това как главната налагаше Рейн, който пък за отрицателно време показа няколко лица - от влюбен до уши до леденостуден, като всичките му паснаха идеално. Направо не можах да повярвам на трансформацията на Им Джи Йон - от плаката изобщо не ми светна коя е, чак като влязох в профила ѝ и видях снимката ѝ, вдянах, че е сладураната от High Society! Такава рязка чисто визуална промяна не бях виждала от Wild Romance, където И Ши Йонг не приличаше на себе си. Та тя също според мен влезе много добре и в двата образа - от реалния и паралелния свят. 

 

Малко преди финала бях на път сериозно да се разочаровам, когато

Off Topic

психопатчето тръгна да се самоубива - аман вече, във всеки втори сериал гадовете с години вършат всякакви мизерии и накрая сами си теглят куршума, няма никакво възмездие. Добре че в случая и Рейн искаше друг финал :D И колкото и убийства да беше извърши тоя, той просто е пациент, беше ясен. За мен обаче по-голямата гад в случая беше кандидат-кметът - ей такива на кол трябва да ги набучват! 

 

Краят също ми хареса. Така де, да се повторя - доволна съм! :)

 

Благодаря за превода, момичета!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям с две ръце всичко положително казано за сериала :) Много добър сериал, даже изключително добре направен, като се има предвид колко жанра е обхванал: комедия, роматинка, семеен, драма, криминален.... И жанровете са доста ясно изявени и балансирани, не само загатнати. Mного ми хареса как докато атмосферата е обвита в напрежение и въпросителни какво ще се случи, изведнъж плавно ни се предлага някоя романтична или хумористична сцена и всичко изглежда супер естествено. Хареса ми идеята за двата паралелни свята, и как това някак си не беше на преден план (фантастичната част и подробности около нея), а по скоро поуката от това, да получим втори шанс за по-добър живот. Актьорите бяха супер, всеки си пасна идеално с ролята. Специалният сформиран екип бяха топ оф дъ топ, начело с прокурорa , следван от симпатичния детектив. Няма такъв изверг като кандидатът за кмет ... и няма такъв психопат като извънбрачния му син....Смъртта като наказание е малко за такива хора..... Всички криминални случаи , които се разследваха бяха много интересни, а някои от тях болезнено емоционални.  Финалът също ми допадна, беше си адекватен :) 

И като за финал да кажа, че сериалът си заслужава гледането определено, и благодаря за преводът :)

Този батко ви Рейн, сефте го виждам. Даже не знаех кой е :28558: и това е добре, защото мога да съм обективна в мнението си за него: много добре, мноооого добрееее... Хареса ми как се справи, даже беше чудесен в различните настроения които трябваше да изиграе. Прекрасен! :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От една паралелна реалност, та в друга - корейските сценаристи от две години (може би), ни въртят из всички измерения, но аз лично не се оплаквам.
Темата е интересна и когато е подплатена с добър сценарий и игра няма от какво да сме недоволни.

Е, на мен сериалът много ми хареса, а Рейн ми се издигна в очите като актьор. Няма какво да преразказвам, а направо препоръчвам на пропусналите.


 @mrnkaloto, наистина според мен пускането като пакет е повлияло на интереса към сериала.
Не за друго, но темата отива надолу, хората го забравят покрай новите и често много (излишно) обсъждани сериали.Обаче ние си знаем, че количеството не винаги е правопропорционално на качеството, нали?
Хубав е, много е хубав сериалът и ако нямаше да ме баннат за спам щях да сложа това е отделен пост, за да повдигна темата. :D
Благодаря на екипа за субтитрите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, kandala написа:

Хубав е, много е хубав сериалът и ако нямаше да ме баннат за спам щях да сложа това е отделен пост, за да повдигна темата. :D

Благодаря на екипа за субтитрите!

А, напротив, пиши си, що да те банват, заслужава си повече хора да го видят.

Вече няма да допускаме тая грешка да качваме пакет, преди да са изтекли една по една или хайде по две, научихме си урока, жалко, че на гърба на батко Рейн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошен сериал! Определено Рейн е надградил себе си. Играта му беше превъзходна. Рядко мога да го кажа за някого, но той беше невероятен.

Съпругата му също игра страхотно, много съм доволна :)


Благодаря за буквите ♥

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът много ми харесва. Аз съм стар фен на Рейн и  за пореден път той ме очарова.

Имам един въпрос към хора, имащи нещо общо с Корея - нормално ли е в наше време така да се налагат подчинените? То не бой, то е чудо.

Редактирано от lenazai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, ftisland написа:

Сериалът ще го излъчват от 9-ти май по БТВ Лейди от 19:30 часът.

Отлагат го и него, не е ясно кога ще го излъчат по Btv Lady. Разочароваха за кой ли път, добре че тук хората са го превели целия. Има да чакам да видя батко Рейн по ТВ-то. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, b_a_d написа:

Отлагат го и него, не е ясно кога ще го излъчат по Btv Lady. Разочароваха за кой ли път, добре че тук хората са го превели целия. Има да чакам да видя батко Рейн по ТВ-то. :28558:

Еее жалко,много кофти.Ти откъде разбра че го отлагат?

Иначе аз разбрах от сайтът на програмата,и от тв справочникът за това,че ще го дават. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...