Jump to content

Recommended Posts

Изгледах три епизода от сериала, още по времето като го излъчваха, а днес реших да го продължа. Та в пета серия видях нещо, което за втори път виждам в корейски сериал, а именно да женят починали хора, духове тоест. Та се замислих, дали наистина имат такава практика там. Дали знаете нещо по въпроса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето една статия по въпроса; като повечето традиции и тази е внесена от Китай:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.10.2019 г. at 18:47, skofiild написа:

Изгледах три епизода от сериала, още по времето като го излъчваха, а днес реших да го продължа. Та в пета серия видях нещо, което за втори път виждам в корейски сериал, а именно да женят починали хора, духове тоест. Та се замислих, дали наистина имат такава практика там. Дали знаете нещо по въпроса?

 

Гледах това в един мини сериал по HBO Folklore се казва с истории от Азия. Там имаше такъв епизод. (6 еп.  Mongdal 

Off Topic

A mother tries to appease the moods and demands of her borderline psychopathic son. When a new girl comes to town, her son falls quickly and deeply for the new girl and is determined to win her over possibly even against her will. When things take a tragic turn, his mother will stop at nothing to make her son happy even if it means finding a bride to join him in the afterlife.)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично ми хареса тематиката в драмата, защото е обяснена по един типично "човешки" начин. Характерно е за човек да обяснява непонятното, скритото и неразгаданото през фантазията и свръхестественото, но залагайки на познатото за човека - природа, митове, легенди. Нищо ново не е казано и тук, но е направо с едно леко намигване към живота, сякаш сценаристките Хонг, до колкото помня, се надсмиват над опитите на човек да "владее" всяко видима и невидима сила. Има нещо симпатично и в този им проект.

Интересни епизоди, поне до 6-ти. Впечатлен съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добро сериалче ... младежа вече е мъж по който няма как да не залитнеш. Харесаха ми и като двойка с IU. Сюжета си беше добър. Накрая не разбрах какво се случи, но няма значение ... важното е,че ме оставиха с хубави чувства, а това е по важно,че усетих цялата емоция ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал не трябва да се възприема буквално, в него 2+2 не е равно на 4, а а на 9..Като един сън е, понякога красив, понякога кошмарен. Хареса ми преплитането на минало и настояще, темата за прераждането. На фона на "Лунната соната" на Бетовен филм си е красив. За мен не беше загуба на време, а и намерих някои интересни послания за живота :-)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, N.A.S.A. написа:

В този сериал има ли романтична нотка? Защото доколкото гледам май няма. 

 

Има, има, откъм романтика си е ок сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми сериалчето, не беше нещо необикновенно, но беше приятно и лежерно. Красиво заснето. Aктьорската игра беше много добра от всички. Самата концепция на сериала също ми допадна.

Финала беше очакван, но много красиво поднесен.

ОСТ-та беше един най - невероятните , които съм чувала. Всяка песен допълваше емоцията в моментите още повече.

Определено си беше перфектният OST.

Off Topic

 

Много камеото, много нещо :D

 

Главната двойка  с това постоянно каране и биене , но по забавен начин ми беше сладурска :D

Допадна ми историята на Chung Myung

Off Topic

и неговото превъплащение в светулка.

Yoo Na и Hyun Joong също имаха хубава история.

A когато Yun Woo, Ji Woon , Sa Shin бяха на екрана се радвах на всеки един момент техен.

Дали ще направят сериал Blue Luna Hotel някога. :D Участието на Kim So Hyun беше завладяващо.

 

Да споделя една от песните, които не спирам да слушам ~

PUNCH - DONE FOR ME

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно как ли ще го представят американците като продукция. Дано не избягат много от същността на сериала. :)

 

Иначе на мен ми допадна като идея, но откъм реализация на сценария нещо не ми достигаше за да ме завладее изцяло. Историята е интересна, актьорите според мен са идеално подбрани за ролите си, музиката е добра, декорите, стайлинга, цялата визия на сериала беше невероятно красива. Визуалните ефекти бяха също много добри. Сериалът започва добре, постоянно се случва нещо, но в същотото време понеже най-главната история се развива бавно и това ми създаваше усещане за бездействие. Различните житейски призрачни съдби бяха интересни и някои доста емоционални. Даже смело ще заявя, че историите на персонала (рецепциониста, бармана и икономката?) в хотела ми бяха по-докосващи, от същинската история на управителя на хотела: IU. Нея самата доста я харесвам и мисля че ролята й пасна идеално, но някои действия в героинята й не ми се сториха логични. Очаквах след толкова години да има по-изявена черта на мъдрост в характерът й. Хареса ми повече химията й с младежът в миналото. :) 

Забавните сцени бяха доста разпускащи и създаваха атмосфера на лекота и неглеже в сериалът :) 

Финалът го интерпретирам като

Off Topic

среща между двамата преродени в нов живот. Това разбрах аз :D 

Като цяло е свежо сериалче, неангажиращо много умът с интересни истории и съдби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да започна с малко критика – не се подлъгвайте по това, че е 16 епизода. Първите са с продължителност от около час и 15 минути, а през втората половина епизодите достигнаха и до час и половина... С моето темпо на гледане ми отне две седмици... Като прибавим и на моменти твърде разлятото представяне на някои сцени, направо си беше тегаво. А всъщност сериалът много ми хареса. Беше различен и ме накара да се замисля, особено над това дали когато човек постигне така желаното отмъщение, ще успее да се помири и със себе си и ще потуши ли негодуванието в душата си... Да прекараш векове фиксиран над идеята за мъст и накрая да осъзнаеш, че всъщност не си е струвало. Персонажът на главната беше чудесен – ръбата, чепата, даваща си вид на непукист и на сърдита на целия свят (който вид запази до края, а не се промени ей така, изневиделица), а в същото време и много човечна в моментите, в които трябваше да прояви тази човечност. Главният пък ми хареса с това, че не ѝ цепеше басма собено, казваше ѝ всичко в очите – показателно беше, когато тя се държа гадно с приятеля му след случилото се с Вероника и главният, след като ѝ изчете конско, отиде при него. Актьорът обаче далеч не ми е от любимците и тук не можах да си променя мнението за него. Особено в началото имах чувството, че все още е на 18-19 години и много силно се напъва да изглежда зрял мъж. Всъщност се оказва, че вече е на 23, но зрелостта му убягва, а тази роля за мен беше за по-зрял актьор. Като поведение, не на години задължително. Историите на служителите в хотела ми бяха интересни, а тези на гостите – не чак толкова. Дори се учудих, че

Off Topic

историята с майката на главния беше толкова постно и набързо представена – можеше да люшнат три епизда сълзи и сополи, а те се ограничиха в съвсем телеграфно представяне. Даже можеха и без тази сюжетна линия да минат.

 

Един от любимите ми моменти беше, когато главната срещна човека от миналото, който ѝ беше като брат – в сцената няма почти нищо значимо, но и без думи беше толкова изразителна, че ме трогна безкрайно много.

 

Съгласна съм, че саундтракът е чудесен, много въздействащ и използван в най-точните моменти. Единствено в последните 2-3 епизода чух някаква много напъваща се девойка, дето изобщо не беше за там, но дори и тя не успя да развали цялостното впечатление от музиката. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен сериал.  Много ми хареса. Гледах го с удоволствие, дори бих го повторила, ако нямаше толкова много нови за гледане :) Харесвам сериали с фентъзи и свръхестествени елементи.

Spoiler

Финалът не ми хареса съвсем, но все пак имаше оптимизъм, че в друг живот ще са заедно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах този сериал два пъти, тъй като първия път не ми направи голямо впечатление и не разбрах много много, но втория път вече всичко беше по ясно и като цяло сериалът доста ми хареса... Накара ме да се замисля дали след смъртта наистина ще загубиш всички спомени за хората, които си обичал, защото когато се сбогуваха, персоналът и главната героиня никога не си казаха, че ще се видят отново там някъде... Също лично мен ме докосна и съпоставката с пълния и празния хотел, беше доста емоционална сцена. Колкото до двамата главни герои, IU беше фантастична просто, но мъжът не беше нищо особено, изобщо не се показа химията между тях, дори и в тъжните сцени имаше едно и също изражение... Иначе всичко друго в сериала беше прекрасно!!!:wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красиво представени истории в един прекрасен сериал. Романтичното не е в дразнещи количества, а много добре премерено. Саундтракът е изключително адекватен за тоналността на историята. Която пък е представена чрез бавен и плавен наратив. Честно казано, след третия епизод взе да ме мъчи цялата тази бавност..и си казах, че ще му дам шанс до пети, после до седми епизод...Струва си издържането докрая, обаче- цялостното въздействие на история, грим, дрехи, нюанси, звук, светлини и т.н. е прекрасна амалгама, чийто краен продукт е вълшебство. С риск да предизвикам несългасие с някои хора от форума, обективно погледнато този филм се родее с "Гоблин". За по-романтичните дори вероятно е по-добър, по-въздействащ от него. 

Препратките, които си направих, са към "Хотел между тоя и оня свят" (пиеса от Е. Шмидт, която поставих преди няколко години), към един разказ на Мороа ("Хотел Танатос Палас), към "Гоблин", разбира се..

Филм-импресия!! :inlove:.

Spoiler

Частта с Хайдегер и "Битие и време" е много добре обяснена тук: https://bitchesoverdramas.com/2019/11/15/hotel-del-luna-manwols-reincarnation/

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър и визуално красив сериал. IU направи много добра роля според мен. Изглеждаше много добре.

Off Topic

Аз така и не разбрах кога Манвол умря?  Според сестрите Хонг тя била призрак? А аз си мислех ,че е жива принудена да живее 1300 години в хотела. Действието беше бавно, но на фона на 1300 години какво да очакваме?  Романтиката също беше съпоставима с фентъзи жанра. Едва ли очаквахме да се мляскат като хлапаци. И то в хотел за мъртви.  Тук май нямаше сцена с носене на гръб? Декорите и дрехите бяха много красиви. Беше наслада да се гледа.  Доколкото разбрах , сериала свършва с него сам пред картината, всичко друго са негови мечти как в един по следващ живот всичките те ще се преродят и ще бъдат щастливи и че той ще може да срещне Манвол отново. Както казват Хонг няма как призрак и жив човек да останат заедно. Макар ,че както казах аз през цялото време я мислех за жива.  А и всички около нея я виждаха извън хотела, тя ходеше навън и всичко сама правеше, може би само способностите и да са казвали че е призрак.  Трябва да е била призрак, защото ако беше жива нищо не и пречеше да остане и изживее живота с управителя.

  Последния епизод беше тъжен.  Не съжалявам ,че го гледах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен и въздействащ сериал. Въпреки ужасите и страшните моменти, бяха успели да съхранят магията и приказното излъчване. За мен, като визия, сериалът ‘It’s okay to not be okay’ е силно повлиян от този. Дизайнът на продукцията и като цяло образът на главната героиня, тоалетите и стила й, прекрасна, но зловеща, много си приличат. Иначе историята е много различна, разбира се. 
Тук много ми хареса историята на Ман Уол и според мен IU се справи блестящо. Уникална съдба и каква любов само...макар и трагична, много грабваща и красива. За мен първоначалната й любов и начинът, по който той беше намерил начин да остане до нея, бяха най-хубавата и силна част от целия сериал. С капитана или генерал...какъвто беше, IU имаше невероятна химия, бяха много силна двойка. Иска ми се да се бяха фокусирали изцяло върху тази любов като главна тема. Историята с хотелиерчето ми беше направо излишна, по-скоро бих го запазила като страничен, ‘помощен’ образ. Изобщо с IU нямаха никаква химия  според мен. Съгласна съм с коментарите по-горе, че това момче въобще не е дорасло за такава роля. Но като страничен, готин мениджър, който помага да се задвижват събитията, щеше да е супер. 
Както и да е...като цяло драмата е интересна и ще ви накара да се замислите над много неща. Въпреки че не вярвам в прераждането, ми хареса като поглед над корейската култура, включващ много легенди, митове и традиции. А визуално е изключително красива продукция, особено историческите костюми грима и безбройните тоалети на IU. :D

Редактирано от ivanjelina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...