Jump to content

Recommended Posts

MV5BYzUyNWI4YzUtZjFkMi00YmFlLWE1NmEtZmFjMTQyYzRmYjFjXkEyXkFqcGdeQXVyMzE4MDkyNTA@._V1_SY1000_CR0,0,701,1000_AL_.jpg

 

Spoiler

Han-Suk-Kyu-Seo-Kang-Joon-Kim-Hyun-Joo.jpgd4fa8955e07e84e8.jpg113b6cbcffd6fa04.jpg0f80e4f218812bcf.jpg51054a6d468d1f63.jpg

be69b3f13e45d513.jpgd75d0a75e618e1a7.jpg

1139f49848253e18.jpg1a496cd35b6fbd8a.jpg3733ac905b2ec761.jpgeedad2e27bb1ef02.png

 

 

Watcher

Хангъл왓쳐

РоманизацияWatcheo

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 6 юли  2019 - начало

Време на излъчване: събота и неделя, 22:30 KST (корейско стандартно време)

Жанр: психологически трилър

Канал: OCN

Епизоди: 16 (67 мин. на серия) 

Режисьор: Ан Гил Хо 

Сценарист: Хан Санг Ун 

Продукция: Studio Dragon

Субтитри: Английски

Asianwiki

 

Саундтрак:

Ха Джин " Horizon" :click:     Nafla "Watchin'" :click: 

 

  Elli K "Blurry " :click:

          

Участват:

Главни

Хан Сок Кю като До Чи Гуанг

Со Канг Джун като И Ким Йонг Гун

Ким Хьон Джу като Хан Те Джу

Област Сеянг полицейско управление:

Heo Sung Tae/ Хо Сонг Те като Чанг Хе Рьонг

Park Joo Hee/ Пак Чу Хи като Чо Су Йон

Joo Jin Mo/ Чу Джин Мо като Пак Чин У

Kim Soo Jin/ Ким Су Джин като началник Йом Донг Сук

Други

Jung Do Won/ Чонг До Уон като Хонг Дже Шик

Park Ji Hoon/ Пак Джи Хун като Пак Ши Йонг

Yu Ha Jun/ Ю Ха Джун като О Санг До

Shin Hyun Jong/ Шин Хьон Джонг като Че Гом Джанг

Lee Seung Chul/ И Сънг Чол като председателя на Муил Груп

Kim Yong Ji като Lee Hyo Jung

Специално участие

Ahn Kil Kang/ Ан Гил Ганг като Ким Дже Мьонг

И Дже Юн като Ким Ганг Ук

Park Hoon/ Пак Хун като съпруга на Хан Те Джу

 

Резюме: 

Животът на До Чи Гуанг, Ким Йонг Гун и Хан Те Джу е засегнат от трагичен инцидент. Те стават членове на екип вътрешни полицейски разследвания, опитвайки се да разкрият кой стои зад инцидента.

Лидер на екипа е До, разсъдлив и умен елитен детектив, който се гордее със своя рекорд по брой заловени престъпници. Той мрази корупцията, внедрена в полицейското управление.

Ким Йонг Гун е полицай и член на мобилен патрулиращ екип. Той се държи студено с хората, но в действителност е внимателен и с мил характер. Съвсем случайно се среща с До Чи Гуанг и го въвлича в инцидента, който той самият се опитва да забрави. Включва се в екипа, за да открие истината за случилото се.

Хан Те Джу е известен адвокат, която в миналото е работила като прокурор. Тя се въвлича неочаквано в случай и оцелява, след като животът ѝ е бил застрашен. Това я кара да напусне прокуратурата и да стане адвокат. Така среща До Чи Гуанг и Ким Йонг Гук  и се включва в екипа.

 

Допълнителна информация: 

Watcher ще се излъчва след края на The Voice 3.

 

 

Тийзър 1  :click:       Тийзър 2 :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, bond написа:

Смятам да си купя бинокъл и да наблюдавам. Само да се посъбере материал.

Е, шест серии има вече.  Давай, че сама ме заболяха очите, пък и е скучно.

Режисьорът  и сценаристът биват.Интересно върви за сега.Тъкмо решиш да набедиш някой, те ти натрисат друг и така всички в кюпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това все по-заплетено става.Осемте епизода- изгледани. Или е най-явното, или е най-скритото, или има някой, дето още не сме видели.

Off Topic

Не ми се ще да е най-явното- До Чи Гуанг. Най-много ми е съмнителен зам. шефа- Пак Джин У.Пък ако излезе мадамата адвокатка,както не я слуша главата,  с подизпълнител- тури му пепел!Но едва ли, нали и тя търси.Лошото ченге -Хе Рьонг и той съмнителен, но не ми идва.Шефката си дири моментната слава- едва ли. Набеденият- абсурд.

 

 @dido100, казвай, ти нали ги нюхаш. Дай подсказка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва, че

Off Topic

няма как да е До Чи Гуан. Прилича на натопяване, макар че младежът уж си спомни него при убийството на майката. Пък и по-напред самия До Чи Гуан имаше спомен как поставя якето в пералнята. Би било изключително налудничаво ако е той, на ако е социопат - става. Няма как да е и Джанг Хе Рьонг понеже по това време беше ударен от ток. Иначе той също не е стока, но не изглежда да е този, който реже палците. Моите съмнения клонят към  заместник-шефа Пак. Той твърде много взе да натяква за този тефтер или там каквото е, сякаш е силно заинтересуван от него. Разбира се, може да се окаже съвсем друг.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво стана с партньора на полицая-тоя на снимката,

Off Topic

след като стреля в него.Него грам не го слушаше главата и беше отврат. Дадоха ли, че е мъртъв, че се не сещам в момента.

Lee_Jae-Yoon-JIFF2014.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Да, уби го партьорът му, но нямаше разследване :huh:!

Само думи ... дори имаше констатация, че е арестуван корумпиран полицай, с последваща поправка, че не е арестуван, но не казаха, че е и убит (според превода).

А Лошкото зададе същия въпрос, присъщ на убиеца , за съжалението към жертвите и искаше да отреже палеца на Son Byeong-Gil  във ваната, точно като при другите убийства. Адвокатката записа думите му на телефона си и със записа , пуснат на зам. Парк и приет като заплаха (шантаж) от последния в началото на разговора, Парк разреши разследването и впоследствие създаването на антикорупционния екип.

Според  asianwiki , ролята на Kim Kang-Wook е след тази на бащата на младия полицай и не подсказва да е епизодична, за да го отстранят още в началото. Иначе подозренията по сценарий насочват към Do Ci Gwang - якето в пералнята, спомените и подозренията на младия полицай (Kim Young-Koon) , възможностите му да е на местата на престъпленията.

Все още нямам предположение, кой е убиецът, но той трябва да е следил Ким, (търговеца на органи), който убиха в обществената тоалетна и му отрязаха палеца.

И не е обикновен полицай, а по-вишестоящ - знаеше за срещата. Та Лошкото, от снимката на Лавандула, добре се вписва в картинката за убиеца, ако убийстото му е фалшиво. Също и зам.н-к Парк е съмнителен.

Очаквам с интерес мненията на другите гледащи!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като допълнителна информация от Наму има дадено: Фразата от постера " Кой наблюдава наблюдаващия/ 감시자는 누가 감시하는 "  е взета от латински на Decimus Junius Juvenalis  "Quis custodiet ipsos Custodes?" 

Самото като го потърсиш си излиза цяла сентенция, където може да се крие смисъла на заглавието .

Quote

Never does Nature say one thing and Wisdom another.” “Many commit the same crime with a very different result. One bears a cross for his crime; another a crown.” “Quis custodiet ipsos custodes?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук има още малко информация за въпросният римлянин и е загатната  темата на кого трябва да се поверява властта : 

  • and the troubling question of who can be trusted with power—“who will watch the watchers” (quis custodiet ipsos custodes 6.347-48).

Относно ролите в asianwiki , не съм много сигурна колко надежден източник е за важността им според нареждането ,понеже си мисля ,че ги подреждат според епизодичната поява.Това, което съм забелязала е, че в самото начало на оформление на страница те слагат винаги главните актьори и след това хората от тяхното обръжение и в последствие всичко останало според всеки следващ епизод .Докато корейците ги подреждат малко по-различно , направих ъпдейт на ролите им по-горе според тяхната класификация. Те също слагат главните първо , а след това нареждат всички, които са с второстепенна роля, свързани с едно учреждения, интитуция, болница, полицейско управление , кантора и порчие ( така и го обозначават ) .Когато са някакви големи фамилии под тях ги изброяват или в друг случай приближени на единия и другия главен .След това изброят графата "други " - всички епизодични роля и най- накрая слагат тези с специално участие -бащата на момчето , Ким Ганг Ук - партньора и мъжът на Те Джу  и има още един, който не съм го включила,понеже още го няма в asianwiki, актьорът Lee Eol (персонаж с името Чанг Хьон Гу/장현구 )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За подсказка, гледам ролите в assianwiki, ... та там има още няколко поддържащи актьора, без снимки,  лично за  Kim Jo-Han  не се сещам, кой беше.

В авистаз подреждането не съм следила, но и там ще погледна - този Lee Eol не го знам.

Подсказката със заглавието и сентенцията  "кой наблюдава за наблюдателите"  в нашия случай не помагат за разкриване на убиеца, само стесняват кръга заподозрени - овластените и информирани полицаи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, pencheva_sz said:

За подсказка, гледам ролите в assianwiki, ... та там има още няколко поддържащи актьора, без снимки,  лично за  Kim Jo-Han  не се сещам, кой беше.

В авистаз подреждането не съм следила, но и там ще погледна - този Lee Eol не го знам.

Подсказката със заглавието и сентенцията  "кой наблюдава за наблюдателите"  в нашия случай не помагат за разкриване на убиеца, само стесняват кръга заподозрени - овластените и информирани полицаи.

Извинявай , за Asianwiki ти говорех , нещо се разсеях като пишех :D. Kim Jo Han и аз не се сещам кой беше , а и като го потърсих с надеждата  фен да е направил някаква дискусия с снимка и името на неговия персонаж, нищо не ми излиза . Аз трябва да ги изгледам началните епизоди отново ,че персонажите са ми пълна каша . А този помниш ли го кой е Shin Hyun Jong и дали името му беше наистина - Min Young-Ki, понеже като ги вадех в наму изобщо го няма, а в wiki фигурира с различно име ( аз него запазих , но може и да са го написали грешно и Asianwiki да е с вярна информация )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По метода на изключване (не го намерих из другите артисти) а и приличаше на  вторият търговец на органи (3-ти епизод в края, началото на 4-ти, един с гола глава, стоеше зад  Kim Young-Koon при срЕщата му с Ким (търговеца на органи) и чакаха позвъняването на корумпирания прокурор Lee Dong Yoone ( който занесе куфара с пари на адвокатката), но онази кифла - lee HeoJung изпорти схемата - акцията на полицаите се провали.

Този,  гологлавият  банбдит, започна битка с младия полицай и го намушка го в корема, но защитната жилетка спаси  Kim Young-Koon.

После бандита го арестуваха.

Леле, май добре го разказах, а?:ilovethis:

   

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кой е наблюдателя, но ще ги стрелям , ако Дочито ми го изкарат

Off Topic

с някакво раздвояване на личността(дисоциативно разстройство на личността), де едната не помни какво прави другата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@pencheva_sz :D:D Разбрах те , ще ги гледам отново тези епизоди двата .Иначе и на мен ми заприлича да намекват за личностно разстройство , особено в последния епизод от миналата седмица имаше един момент , където До Чи Гуанг изглеждаше доста неуравновесен.Аз все си мился ,че тази снимката от миналото играе важна роля, където са събрани всички на нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Прекалено често и насочващо е подозрението към До Чи Гуанг, както и възможността за раздвояване на личността.

Към зам. н-к Парк и лошия полицай също - комбината помежду им, липсата на разследване за убийството на полицая-партньор са подозрителни, но са също насочващи.

Овластен и информиран полицай е началник Йом Донг Сук, но да убива безпощадно и реже пръсти - не я виждам! А и не ли е по-млада и необвързана с миналото?

Драмата прехвърли едва средата на епизодите ,  рано е за развръзка и отговори.

 

Хресвам образа на адвокатката (също и актрисата), затова се страхувам за живота й.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...