Jump to content

Recommended Posts

 spacer.png

 

Spoiler

EEuKBvDXUAAv2RB.jpgEEuKBvxXkAA5VPI.jpg

EEuKBvyWsAIlQUs.jpgEEuKBvwWsAEGLFG.jpg0000551846_001_20190822102644948.jpg?type=w540

My Country

Хангъл나의 나라

Романизация: Naui Nara

Българско заглавие: Моята страна, нова ера

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 4 октомври 2019 - 23 ноември 2019 г.

Време на излъчване: Петък и събота, 23:00 KST (корейско стандартно време)

Жанр: екшън, драма, исторически

Канал: JTBS

Епизоди: 16 (70 мин. на серия)

Режисьор: Ким Джин Уон (The Package, Wonderful Days)

Сценарист: Че Сънг Те (Майстор на отмъщението, Вдъхновяващо поколение)

Asianwiki

          

Участват:

Янг Се Джонг като Со Хи

Seol Hyun / Сол Хьон (AOA) като Хан Хи Дже

У До Хуан като Нам Сон Хо

Чанг Хьок като И Банг Уон/ Крал Теджонг

Kim Min Kyu / Ким Мин Гю като Юн Мин Сок

Kim Seo Kyung / Ким Со Гьонг като Чон Га

Kim Young Chul / Ким Йонг Чол като И Сонг Гье / Крал Теджо

Park Y Jin / Пак Йе Джин като Кралица Шин Док

Yu Oh Seong / Ю О Сонг като Со Гом

Ahn Nae Sang като Nam Jeon

 

Резюме: 

Действието се развива към края на периода Корьо и началото на Чосон. Двама приятели застават на нож един срещу друг поради различие в мнението им по темата "моята страна". Со Хи е войн, баща му Со Гом е известен командир. Со Хи не прави компромиси, когато несправедливостта е замесена. Животът му може да се превърне в ад, но той посреща всичко с усмивка. Нам Сон Хо е интелигентен и талантлив, но поради факта, че майка му е родена в най-нисшата класа, хората не го уважават и го подценяват. Той иска да мине изпита за военна служба, но поради случай на корупция, в който е замесен баща му, мечтата му е погубена. За капак на всичко той влиза в конфликст със Со Хи поради недоразумение 

 

Допълнителна информация:

Снимачният процес започва през март 2019 г.

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click: 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руско озвучаване + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резюмето не е много точно, но сериала си го бива. До трета серия имаме бързо развиващ се сюжет и много добра игра от страна на актьорският състав. Увличащо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, tainax написа:

Резюмето не е много точно, но сериала си го бива. До трета серия имаме бързо развиващ се сюжет и много добра игра от страна на актьорският състав. Увличащо.

В сравнение с какво? Половината първа серия мина в напълно излишни забавени кадри, но какво друго да се очаква от посредствен режисьор? Колкото до сценариста-от "Inspiring Generation" го уволниха след десета серия, а след това написа малоумния "The Master of Revenge". Колкото до тримата "актьори" в главните роли, кавичките са напълно уместни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал, поне засега. Двамата младежи са радост за окото и се справят доста прилично. У До Хуан ми е любимец и може би съм мъъъничко пристрастна. Бащата на Со Хан играе много добре-вече няколко серии ми идва да му гръмна един. В повече ми идват бойните сцени, но за други сигурно ще са ок. Успяха и да ме разреват в една от сериите-отдавна не беше ми се случвало. Дано не го развалят, че доста има до края. Успех с превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че е Чанг Хьок, дето  уж не е главен ;), да мъкне сериала и старата гвардия покрай него да помага . Ян Се Джонг се справя най-добре от пишман главните.

Гледам инак и ще го догледам, щото има секири и не е обозено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, Лав, не бъди толкова придирчива! :)  Оправят се младежите. И аз да не знам, че има такъв деликатес за зажаднялата ми душа! :) Много ме радва сериалът  и ме връща към онова вълнение, когато чаках епизод след епизод Шестте летящи дракона.  Тогава действието "дърпаше" Ю А Ин и от проекта се пръкнаха няколко чудесни млади актьора. Може и сега да стане същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Патакламата си я бива. :es:Логика няма на моменти, ама такава бойна красота, и за първи път от много време войниците не са спретнато чистички :es:! Стараят се момчетата, има хляб в тях, а и Чанг Хьок се навърта. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Paribas написа:

...Логика няма на моменти, ама такава бойна красота, и за първи път от много време войниците не са спретнато чистички :es:! Стараят се момчетата, има хляб в тях, а и Чанг Хьок се навърта. :wub:

Хем корейско, хем логика... Да не прекаляваме с претенциите :) Убиха ме с онази сцена на дълго и обстоятелствено договаряне насред горящата къща. Ама красиво им се получи :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, беше красота :lol2:. Но още по-яко беше как джурдженецът (не знам дали това е правилно) си беше най-нормално и човешки убит преди това с такова промушване с меч, от което ставане няма, а после се свести, поотръска се и - газ през реката и той и после преговаря в огъня :lol2: Само жените в тоя сериал са ми малко излишни с това драматично мъжко приятелство. :D Но поне не кръглят очи и не извиват много глас, даже съвсем нормално си говорят, пък и все в някого трябва да се влюбят всички. Абе до 5 серия си е върхът! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рускините преведоха и 11 епизод. Разкошен Чанг Хьок - финалът е направо епичен :wub: А без любовната линия май щеше да е по-добре, пълна скука :lol2: Ще взема пак да си пусна Empire of Lust, където Чанг Хьок играе същия герой и е умопомрачителен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен не ме дразни любовната линия. Ненатрапчива е и действа като успокояваща пауза в хипердинамиката на действието. Невероятен Чан Хьок. Впрочем, той като че ли продължава да играе ролята си от филма, като сега има екранно време да доразвива детайлите.  Прави ми впечатление, че тук образът на Самбон е абсолютно изместен от отрицателния герой Со Джон (Ан Не Сан). Много го харесвам този артист и се радвам, че най-после мога да го видя в по-сериозна роля. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ан Не Сан не игра ли и в 9-те пътувания във времето? Там беше чудесен, полулош герой. Тук нещо са засилили психопатските елементи на образа, не би трябвало да е толкова зле - просто човекът не иска абсолютна монархия, а нещо като консултативна, с повече участие на министрите. Тук нещо да прекалили с черното - изкараха го по-зле и от най-страшните тирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любовната линия е само за разпускане  на героя между сечта, но  тя толкова обречена, че само запълва липсата на  задължителните  бели кърпи за температура с бели бинтове. ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рускините се будалкат в коментарите, че главната любовна линия всъщност е между двамата младежи. Между тях имало повече химия, отколкото с женските персонажи.:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, рускините яко са взели да подбив романса. И май между момчетата се очерта доста по-зрелищна драма, а мацката е за приличие :D Но аз по-скоро го отдавам на по-слабата игра на актрисата и проклетото азиатско благоприличие.

12 епизод е качен с руски превод - нас не догонят! :es:Идваме си на думата, демек на битката! :nunchako::ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не твърдя, че недостатъците в сценария на драмата са малко, но се е получило изключително динамично и увлекателно зрелище. Повечето от героите са безсмъртни и са такива майстори на меча, че да натръшкат по десетина бандити, убийци, охранители или редовна войска не е никакъв проблем за всеки един от тях. "Първи майстор на меча" очевидно е изключително ценено звание в онази епоха. Известни са някои имена от тогава (не знам дали са на съществували хора или са народно творчество): Хонг Рьон - прототип на героя от "A Frozen Flower", Гил Те Ми от Шестте летящи дракона, Данг Се известен още като И Банг Джи (Шестте летящи дракона, Дърво с дълбоки корени), Му Хьол (Шестте летящи дракона, Дърво с дълбоки корени), Со Гом ("Моята страна"). За да получиш титлата, трябва да победиш досегашния й носител. И всички те са герои от едно и също време - удавеният в кръв крах на Корьо и възцаряването на новата династия Чосон. Зловещи години, в които човешкият живот не е имал никаква стойност, а най-големите убийци са героите на своето време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата си е супер-една от малкото интересни тази година. Дори и да има някакви недостатъци, отдавам ги по-скоро на жанра. Героите са почти митично изградени, така че преувеличаването на някои качества е абсолютно нормално. Това обяснява и изваждането на преден план на героичното, а не на любовната линия. Лошото е само, че трябва да чакам от седмица на седмица за нови серии, а нямам търпение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май Нетфлис участват в този сериал, и сцените са пипнати визуално, а динамиката е много добра. Актьорите са добър микс от стари кучета и нови лица. Епохата е “демокрацията на меча” - там всички са равни, а престолът е на една ръка разстояние за доста кандидати. И аз си го гледам с огромно удоволствие, жалко, че сега пак ще се чака за серии.

А в еп. 12 ужасно харесах баткото на петия принц - свежата усмивка, с която изби стражата, беше култова!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...