Jump to content

​​​​​​​Love Affairs in the Afternoon (2019)


Recommended Posts

kSDn2Tv4BmO6n7yp0SJoeOLROkn.jpg

 

Off Topic

yqAZ3IrceA2eITPVpVkBq1CNBeP.jpg

D8PHbu2XYAUvYnA.jpgD8PHcJKX4AAPBxu.jpg

 

Love Affairs in the Afternoon 
Излъчване от 05/07/2019 в петък и събота в 23:00 часа
Жанр: мелодрама, романтика, драма

Канал: Channel A

Епизоди: 16
Режисьор: Kim Jung Min

Сценарист: Yoo So Jung

Субтитри: Английски

 

Участват:

Park Ha Sun - Son Ji Eun
Lee Sang Yeob - Yoon Jung Woo
Ye Ji Won - Choi Soo A
Jo Dong Hyuk - Do Ha Yoon
Ryu Abel - No Min Young


Римейк на японската драма  от 2014 на Fuji TV Hirugao: Love Affairs in the Afternoon

с участието на Aya Ueto и Michiko Kichise. През 2017 г. японците правят и филм Hirugao.

 

Описание:
Сон Джи Ън е обикновена и скромна жена, 
която се отегчава от монотонния живот на малкия град.
Но след като се премества със съпруга си в нов квартал

и среща по детски невинния Юн Джонг У - учител по биология  в алтернативно училище в града,

който гледа на света с любопитни очи и обича природата и животните,

нейният живот започва коренно да се променя.
Двамата заедно преминават през болезнено повтарящи се, ежедневно рутинни 
и напълно неочаквани преживявания.
 Тяхната невинна, но злощастна любовна история се разгръща през цялата драма.
Очарователната  Че Су А е домакиня, омъжена за собственик на огромна издателска компания. 
Изглежда, че е съвършена съпруга и майка, но крие дълбока тайна.
До Ха Юн е чувствителен и талантлив художник.
Те ще покажат какво се случва, когато героите са привлечени 
в забранени отношения, на които не могат да устоят.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

Онлайн с български субтитри :click: :click:  :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 28.05.2019 г. at 9:03, pencheva_sz написа:

+1! Гледала съм японския сериал ! Впечатляващ !

Японската "драма" беше пълна скръб, при корейците тъпотията ще е на квадрат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесаха първите две серии.

Артистите са страхотни. Сериалът е предимно за жени, и то омъжени.

Който смята, че жената не трябва да се обезличава в брака,

и че винаги трябва да търси собственото си щастие, дори вървейки срещу норми на общоприето поведение, да заповяда.

Много искреност, разкриваща човешките интимни желания и страсти, вътрешната борба с желанието да се отдадем,

откраднато  щастие изградено върху собствената слабост.

Разсъжденията на героините в унисон с музиката и великолепното изпълнения, ми навяват на монотонна сива есен,

през пръстите на която се прокрадват ослепителните слънчеви личи от отминало и забравено лято.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на клона, първи епизод много ми хареса. Втори сериал почвам на подобна тематика, но докато другия е комедия, тук е доста по-сериозно задълбано в отношенията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах първи епизод и да си кажа ... хареса ми. Много различно от розовите сериали. Историята върви доста бавно. Всъщност почти нищо не се случи, а общо взето запознаване с персонажите. Всички много ми харесват. Park Ha-Sun я гледам за трети път и всеки път ми харесва повече. Ye Ji-Won великолепна. Мъжете също добре се справят. Общо взето имам надежди, дано не потънат с напредването на сериите. Много по-добре от китайския Before We Get Married.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви издам една тайна. Вяра всъщност е мъжки папагал, обаче за да запазим символиката на имената, се налага да пишем за него в женски род, като за птица (корейската дума за вяра явно е в мъжки род). Затова и толкова тъжи за Любов, което е женското папагалче. Но то коя символика по-напред да запазиш - тази с Вяра, Надежда, Любов или това, че птиците също са двойка, от която женската е излетяла... Чудя се ролята на Надежда (врабчето, което свекървата донесе и което мъжа на Джи Ън не ще и да поглежда дори) докога ще е и каква ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър сериал!  И японския ми хареса,но тук везните натежават в полза на корейския. Сериозна тематика, добри актьори,има много красиви моменти!

Превъзходен и много бърз превод , за което искрено благодаря! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надеждата умира витнаги последна :( И номера с "бременна съм" как ще го изработи Злобарката не зная. Тъпьо не спи с нея, обаче тя е "бременна". Надеждата е на път май не при нея... След толкова любов и съвместни нощи, май ще имаме надежда на друго място...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, през цялото време вървеше депресарски,  безнадеждно,а накра се появи надежда. . Не съм гледала японската,за да правя сравнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал. Любовта -  другата, споделената, забранената, а може би истинската и единствената. Интересен сериал за нещата от живота. Леко депресиращ, ангажиращ, но пък е за Вяра, Любов и Надежда :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ме грабна в началото и след първата серия мислех да се отказвам, но реших да погледна още малко и така с превъртане изгледах 3-4 серии. И започна да ми става интересен, та си го изгледах до края и ми хареса. Даже си повторих превъртените серии да не съм изпуснала нещо важно, пък и да се насладя на играта на актьорите- много ми харесаха  всички, както и ОСТ-а, който беше в унисон с настроенията на героите. Направи ми впечатление една реплика на младежа към учителя-„значи, ако съм аз е романтика, ако е друг е афера“. Затова смятам, че човек не трябва да съди другите и постъпките им(аз поне се старая да го спазвам), ако не може да погледне от другата страна, през техните очи и се замисли как би постъпил на тяхно място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста приятен сериал, макар че върви бавно и на моменти оставаш с впечатление, че нищо не се случва. То реално не е и сериал на действието, а на чувствата и емоциите, така че това в никакъв случай не е минус.

 

Ясно, че в центъра беше поставена изневярата, но покрай нея като че ли никой от героите не обърна внимание на причините, довели до нея.

Off Topic

Съпругът на главната беше абсолютен плужек, държеше се с нея като с парцал, който да му готви и чисти, и да се занимава с птиците му. Незнайно защо, не я виждаше като жена, а след това изведнъж взе да се държи така, сякаш не може да живее без нея. Странно ми беше, че започна да се променя отникъде, още преди да научи за изневярата – абсолютно нелогично беше. Може би гузен от това, че и той се поддава на чувства към друга. Другият съпруг – същият задник, който си мисли, че жена му трябва да си стои вкъщи и да гледа децата, освен в моментите, когато самият той не реши да се покаже някъде с нея. Не виждам как очакват от съпругите си да продължават да им мигат с очички и да не смеят гък да кажат. Камо ли афера да имат :D Поведението им, след като научиха истината, беше отвратително също – най обичам да не ти пука за някого, ама щото друг ти го взема, изведнъж да решиш, че искаш да го задържиш, па макар и насила. Женските половинки също не бяха цвете – едната си правила каквото иска три години в чужбина, изведнъж се връща, решава, че мъжът ѝ ще напусне непрестижната си според нея работа, ще ѝ играе по свирката, ще регистрира брака, когато тя поиска, ще направи бебе, когато тя поиска... Че го и криеше от колегите си, все едно се срамуваше, че не ѝ е на нивото. Другата, на художника бившата – да криеш, че още сте съпрузи, тая друга луда беше.

 

За зяпачите на клипа в библиотеката, при който се разбра за изневярата, няма да говоря – най-лесно е да съдиш хората отстрани, без изобщо да се опиташ да влезеш в положение. Друг е въпросът, че като си никакъв на тези хора, изобщо не си в положение да ги съдиш...

 

Но най-тъпо ми беше поведението на колежката от магазина, онази пълничката – уж много милееше за главната, уж ѝ беше приятелка, а най-гнусно се обърна срещу нея, защото, видиш ли, била изневерила на съпруга си. Направила е непростим грях и вече дори не може да разговаря с нея... Айде, следващата светица. Вярно, накрая я гледаше едно такова умилително, все едно казваше "Още си ми мила, ама не мога пред хората да показвам, че ти симпатизиам, какво ще кажат за мен?" Такива "приятели" – не, благодаря.

 

Чудех се как ще завъртят финала, но мисля, че завършекът беше логичен – поне като за сериал, не за реалността :)

 

Не съм гледала японския Hirugao, но има добри отзиви и за него, така че сигурно си струва да се види и другият прочит на същата история.

 

Огромни благодарности за субтитрите, @ina79 и @helyg!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, въпреки трудната тематика. Най-хубавото е, че не бяха подходили повърхностно при представянето на темата. Бяха показали безличието, което настъпва в някои връзки, до степен почти да не забелязваш партньора си (при Сон Джи Ън). Или сляпото търсене на отдушник, за да компенсираш неудовлетвореността в живота, при силна натура като Су А. Park Ha Sun и Lee Sang Yeob много добре успяха да пресъздадат тягостната самота, която беше обхванала героите им. Сякаш толкова неусетно се беше наслоявала в тях, че дори не я осъзнаваха преди да се срещнат. Доста реалистично бяха показали етапите и емоциите в противоположните полюси, през които се преминава при подобна връзка. Персонажите бяха разнородни, интересни и се държаха адекватно според характера си.

ОСТ-а наистина е важно допълнение към сюжета. Музиката много ми хареса - създаваше нужната атмосфера и подчертаваше нюансите на емоциите.

Много благодаря и за качествения превод, без него много неща щяха да се изгубят! Символиката с имената на птиците или двусмислеността на някои реплики, когато говореха за тях, са част от очарованието на филма. Благодарности!

Препоръчвам за гледане! Ако случайно сериала не е ваш тип – поне не пропускайте да изслушате ОСТ-а.

Редактирано от Baioretto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...