Jump to content

Recommended Posts

Някой май се кани да произнася благодарствена реч пред Академията за победата си в категорията за "Най - добър чуждоезичен филм"? - ""Parasite": Bong Joon Ho on Making the Movie of the Year":xaxa:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bong Joon Ho май се кани да спечели повече от една награда "Оскар"! "Паразит" получи три номинации за наградите "Златен глобус" - "Best Director (Motion Picture) - Най - добър режисьор (Игрален филм)", "Best Screenplay (Motion Picture) - Най - добър сценарий (Игрален филм)" и "Best Foreign Language Film - Най - добър чуждоезичен филм".

 

"Korean film "Parasite" receives nominations for "Best Foreign Motion Picture," "Best Director," and "Best Screenplay" Golden Globe awards"

"“Parasite” Racks Up 3 Golden Globe Nominations, Including "Best Director""

""Parasite" Director Bong Joon Ho Makes Late Night Debut Following Three Globe Nominations"

"Parasite" Director Bong Joon Ho "Wanted To Reflect The Truth Of Current Times""

 

Четири награди от Асоциацията на филмовите критици в Лос Анжелес - "Los Angeles Film Critics Association Names Bong Joon Ho As Best Director For “Parasite”" ; "“Parasite” Wins Awards Given By LA Film Critics + Bags 2020 Golden Globe Nominations" .

 

Четири награди и от Асоциацията на филмовите критици в Чикаго - "“Parasite” Wins Best Picture, Best Director, And More At 2019 Chicago Film Critics Association Awards" .

 

На 09 декември режисьорът Bong Joon Ho гостува в "The Tonight Show" с водещ Джими Фалън.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19.10.2019 г. at 13:56, Oldboy написа:

... по-точно сцената със сестрата... 

Но аз съм само един скромен зрител и просто изказвам незначителното си мнение. :d

Точно за това си мислех и аз, но не съм съгласна, че беше безсмислено. 

Off Topic

Беше може би най-тъжният момент във филма. Тя беше единственият човек, който имаше някакви скрупули и носеше макар и малка надежда... 

 

Аз пък се радвам на всички мнения и няма такива като "незначителни". Нали сме тук, за да споделяме? На едни нещо им харесва, на други не - няма драма, всеки си има вкус. 

Благодаря за споделянето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да завърша 2019-а с "филма на годината", но за мое съжаление не останах впечатлена. Беше ми интересен в началото, може би докъм средата, след което стана такъв тюрлюгювеч, че не ми понесе особено. Може би приемам прекалено буквално нещата, но за мен паразитът беше един и той е ясен:

Off Topic

бащата, който избра да живее в мазето след убийството. Паразит беше и мъжът на икономката, който живя на същото място преди това, така че единият просто замени другия :P

 

Богаташкото семейство не бих определила като паразити - бяха манипулиращи, манипулирани, парадираха с богатството си, демонстрираха "превъзходство", тъпчеха персонала си, но общо взето дотам. Другото семейство пък бяха измекяри, мошеници, имаха потенциал, но бяха решили да живеят по друг начин, без да го използват... но и за тях други думи намирам като по-подходящи, отколкото заглавието. 

 

От актьорите най-много ме впечатли Пак Со Дам - може би защото направи образ, който е доста по-различен от този в сериалите, и затова ми се стори, че така изпъкна.

 

Благодаря за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо ново под слънцето. Питам се, от толкова добри корейски режисьори, точно Бонг ли трябваше да пробие? Но това си е постижение. Честито!

Другата хубава новина е, че филмът ще бъде прожектиран на София филм фест през март. Хората ще могат да му се насладят на голям екран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами някой ги е откупил и съответно сега не разрешава безплатното му разпространение и е предявил иск към тракера да бъде премахнат филма оттам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Паразит" с 6 номинации за Оскар. 

Ще се състезава за най-добър филм, режисьор, оригинален сценарий, чуждестранен филм, монтаж и костюми (? production design). 

Колкото и да съм резервирана към въпросните награди, няма как да се отрече, че отличията са желани от всички в бранша, придават блясък, носят позитиви и най-вече - насочват вниманието към страната, чийто представител е взел ценната статуетка. 

Та в тази връзка, за мен е прекрасна новина за корейското кино, за самия филм и целия екип. А ако знаете колко се радвам за Сонг Канг Хо, който ми е голям любимец, макар и да ми е тъжно, че не е номиниран. Той е актьор от световна класа. 

(И да не си мислите, че раста в саксия. Колкото и да искам, не вярвам да спечели дори за чуждестранен филм. Дано да греша!) 

И тук искам да споделя няколко думи на режисьора Бонг Джун Хо, които каза наскоро, при награждаването със Златен глобус: "Ако веднъж преодолеете едноинчовата бариера на субтитрите, ще опознаете още много (и) по-невероятни филми." 

Знаете ли, много се радвам, че ние в Спирита, сме част от моста между културите и хората, че помагаме бариерите в света да са по-малко. 

Да, може да не е най-добрият, велик и mind-blowing корейски филм, който всички ние сме гледали и дружно оценили с 10/10, но е достатъчно добър да отвори вратата на корейското кино за света.

И аз му пожелавам успех! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2.01.2020 г. at 21:51, bealonenomore написа:

...

 

Според мен филмът не беше толкова еднолинеен, колкото го представяте. Самото понятие "паразит" беше флуидно и преливаше от една тема в друга без да се задържа на определено място. Но по-скоро беше социологическа парадигма, отколкото личностно качество. Не бих казал, че този или онзи във филма беше "паразит" и не мисля, че това е имал предвид Бонг. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актьорите от Parasite получиха признание за  Outstanding Performance by a Cast (Забележително изпълнение на актьорски състав), на състоялите се по-рано днес The SAG Awards в Лос Анджелис. 

Много им се радвам. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм в шок и още не мога да повярвам. 

Оскар 2020. 

Най-добър оригинален сценарий

Най-добър чуждестранен филм

Най-добър режисьор

Най-добър филм 

Да, сгреших и се радвам да го призная. :)

 

 

(Само вие може да разберете колко съм щастлива за корейското кино.

То спечели сърцето ми много отдавна и се радвам, че света най-сетне обърна поглед към него.) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам за "Паразит ". Наистина достоен. Гледах церемонията и беше вълнуващо. Беше истински празник, а радостта - голяма.  Честито на всеки, който е имал досег с корейската култура по един или друг начин - в моя случай, през кинематографията. Упи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да повярвам, че корейското кино най-накрая получи признанието, което заслужаваше! И то при такава силна конкуренция. Дано най-сетне хората проумеят защо сме толкова зарибени по техните филми! Изключително се радвам за целия екип! И наистина им вярвам, че са пили до сутринта! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз доволна- даже бас спечелих с домашните, които ми се смяха вчера пренебрежително, без да са го гледали, естествено и заложиха на "Джокера". 

Днес даже гледах коментари на някакви спецове, които твърдяха, че е трябвало да спечели и за монтаж, защото бил изключително монтиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за корейското кино. Сега чакам и някой от актьорите им да спечели престижна награда. Оскар например. Радвам се от сърце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен. Ще насочи вниманието на много хора към азиатското кино, надявам се. Но почвам да се чудя аз ли съм толкова невчасна, че не видях нищо особено точно в този толкова награждаван филм... Май ще трябва някой ден да го гледам отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, bealonenomore написа:

Но почвам да се чудя аз ли съм толкова невчасна, че не видях нищо особено точно в този толкова награждаван филм... 

 

:)Всичко си ти е наред.

На много хора им хареса, на още толкова - не. За мен филмът е много добър, както казах докосна ме, намерих нещо лично в него. 

Не е задължително на всички да харесва, но пък мисля че е достатъчно добър за Оскар. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...