Jump to content

Recommended Posts

Аз съм до 7 епизод и чинно търпеливо си чакам бг превода. Харесват ми героините, макар на места да ми идват твърде нагласени и насилствено направени като силни образи, малко неподхождащи за тези нежни актриси, особено Пе Та Ми. Всяка успява да ми въздейства обаче. Много ме зарадваха и със сцената с Ча Хьон и актьора със стария телефон с капачето. И аз имам един такъв, който мъкна с мен, ако случайно на новия вземе, та му умре батерията посред важен разговор. За онзи съм убедена, че ще издържи две седмици без зареждане, докато новия по два пъти на ден виси на зарядно. Въпреки че не слиза от ръцете ми и го ползвам по всички направления, и аз някак предпочитам всяко нещо да си знае за какво е предназначено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да помоля някой да даде линк за 5-ти епизод качен за онлайн гледане. От седмици го издирвам, гледам вече има и по-нататъшни епизоди, но 5-ти ми убягва. Или ако вибокс го е затрил, да помоля да бъде качен отново :thanks:

 


Благодарности за завършения бг превод :kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jang Ki Yong ми стана любимец още от Come Here And Give Me a Hug и където и да съм го гледала до сега, не ме е разочаровал...много чаровен, а и играе добре, така че на мен сериала ми хареса :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепно е! Мислех си това още след първи епизод, после изгледах още три на един дъх. После стигнах единадесети и продължих да си го мисля до края. Мислех си го след всеки епизод, на всеки две минути, с всяко свое вдишване и издишване. Караше ме да имам позиция върху всяка ситуация, да искам да коментирам всяка сцена, всеки диалог по няколко пъти дори. Накара ме да осъзная, че почувстваната силна болка ни кара да разберем по-ясно красотата на живота и мекотата на обичта по-късно. И никой не е само черен или само бял. Хора сме. Когато най ни боли, едните ще се озверят и ще нараняват, а другите ще станат съпричастни покрай болката си и ще отдадат разбиране и подкрепа. Разкошна романтика, диалози, сюжет, музика, герои, актьори, ъгли на заснемане, мънички детайли даващи безподобна дълбочина и реалистичност. Какво да кажа? Обожавам всичко, което показаха.

 

 

Относно героите:

 

Пак Мо Гон/Морган - моето захарче в чашата ми със сутрешен чай. По-перфектен не можеха да го направят. Репликите му - толкова смешни, топли или палави и романтични. И нищо в него вече не ме дразнеше. Пе Та Ми - онази със суровата любов. Трудно се доверява, но

Off Topic

после би сторила всичко за теб. Погледите на Пе Та Ми. Разкошна експресия. Толкова щастлива отдавна не съм била гледайки двама души заедно.

 

Се Кьонг и кинодееца(не се сещам за името, съжалявам). Той толкова я обича, че чак ме боли да гледам. Дори без да казваше нещо, успяваше да ме накара да почувствам това. А тя одобрява болката, която си причинява. Рядко срещан мазохист. Има нужда да я заболи неистово, за да събере сили да се откъсне. И няма да се примири докато не разруши всичко около себе си и не нарани

Off Topic

всички междувременно. Мазохистите имат тази саморазрушителна нотка, когато всичко загубва смисъл и тежест за тях. Когато се уморяват да се борят. Тогава те имат нужда от ново начало, но не могат да го започнат, ако преди това не са разрушили всичко от стария си живот.


Изненадана съм от липсата на смелост в Ча Хьон, но пък започнах да я разбирам. Повечето хора възприемат, че когато си уверен си и силен, но много често тази увереност не е естествена устойчивост, а защитна реакция прикриваща разочарование и липса на кураж. Нейната невинност е удивителна. Това че изглежда силна и уверена, не й е дадено свише. Резултат е от много болка и разочарование и мисля че точно затова е толкова плаха да изкаже какво чувства. Стоеше ми много класно до момента, в който не взе да се държи абсолютно неадекватно относно

Off Topic

''фенстването си''. Винаги се опитва да постъпи правилно. Влага много сърце и душа. Актьорът от сапунката в самия сериал и той един такъв срамежливо ощипан, чак ми идеше да го шляпна зад врата, че да му влезе душата обратно в тялото. Грабвай мацката и не пускай, бре чиляк. Ще си залепнете заедно. Тук вече с яд и на нокти ги доглеждах тези двамата. До последно им се чудех ще ги бъде ли и накрая ми ги претупаха. Прекалено ми ги сбиха, но са ми симпатяги големи.

Любим момент от сериала - посредствената игра на актьорите играещи в сериала ''Какво се случи с тъща ми''(нещо такова беше името). Изключително ме изкефи на фона на ужасната актьорска игра на брата близнак как Ча Хьон замечтано прошепва: ''Изключителен е'' и в същия момент на заден фон се чува гарга(обикновено това е похват от аниметата, когато някой направи/каже нещо идиотско). Стопирах, превъртах и се хилих няколко минути покрай това :28558:

 

Всички останали герои и актьори - няма грам празно. Абсолютно си тежат на мястото. Харесвам много как е развито изкуството в света на свекървата и как еволюира то във всеки епизод. Харесвам неверния пич от офиса на Баро. Харесвам историята около детството на Морган. Харесва ми, когато фокусът се измести и обхвана личностния свят и ценностите на тези героини, а не само силата на характерите им и успеха им на всяка цена. Показаха толкова много нюанси. Как отстояват себе си, как се борят, как биват наранявани, как страдат, как се опитват да бъдат щастливи, как обичат и биват обичани, как посрещат всеки нов ден. Не бих казала че героините спряха да са доминантни, такива са, просто разкриха още уважението в отношенията и дори романтиката. Досега не съм попадала на толкова потапяща РОМАНТИКА и то основно от начина на заснемане и репликите. Да кажа, че съм очарована ще е малко за романтик като мен. Също много умело използване на мълчанието като похват. 

 

За първи път годините, които казваха в сериала отговаряха на реалните години на актьорите.

Обожавах спортните седалки с червени кантове в колата на Пе Та Ми. Много пасваха на характера й.

Вероятно ще изпусна да кажа още много неща, които са ми харесали, но мнението ми и без това стана дълго. Желая приятни мигове на тези, които тепърва ще гледат сериала-благородно ви завиждам. Аз се насочвам към ново приключение :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lee Da Hee, да живей! Страхотна героиня, страхотна актриса! Вече ми е любимка! Толкова красота и толкова талант, не може да ѝ се устои. Тя ми направи сериала. И другите от тройката харесах, но тя е недостижима. И мъжете до тях са готини, макар и много различни. И всяка от тях получава, каквото заслужава. Най-сетне силни и стилни героини, и с достойнство. Яко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ми хареса: 1. Темата за търсачките - изключително актуална;

                                  2. Диалозите;

                                  3. Музиката;

                                  4. Офисът;

                                  5. Брайан;

                                  6. Рекламата на Мазерати;

                                  7. Старанието на актьорите.

Не ми харесаха т.нар. "силни жени". Ни дете ни коте - нищо не ги отличаваше от мъжете освен физическите белези и облеклото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата за търсачките, как функционират, как се регулират и, разбира се, как се  манипулират много ми хареса. Виждала съм в други сериали как коментират, че някой е под номер 1 в търсачките, но едва сега схванах в детайли какво се има предвид и как "работи". Това и аз слагам като основен плюс на сериала. Ситуациите в офисите и свързани с работата ми бяха най-интересни. Актрисите в главните роли - чудесни, не толкова чудесни ми бяха обаче персонажите или отделни техни черти. Да действаш на принципа "Целта оправдава средствата", не е моето мото. Можеха да са силни и без да мачкат всичко живо по пътя си. Говоря за Ка Гьонг основно и за Пе Та Ми отчасти. Ча Хьон като че ли единствена си държеше на прнципите, беше контра на Пе Та Ми, но винаги аргументирано и никога с цел да стъпче някого или нещо, за да стане на нейната. Така че от трите Ча Хьон ми е фаворит. И нейната история с актьорчето ми беше най-симпатична - малкият беше чудесен в двете крайности, като гадняра от сапунката и като добродушния хлапак в действителност. Историята на Ка Гьонг и мъжа ѝ също ми задържа интереса. За главната двойка не знам какво да кажа - малко насила ми дойде тази дилема как ще се справим, като единият иска, а другият не иска да се жени. Реално, те още не бяха решили да се срещат, а вече се обсъждаше тази тема, и то в продължение на няколко епизода. Ми... безсмислено ми беше. За всяко нещо си има време, не виждам защо трябва да мислиш за нещо, което ще се случи след месеци или години примерно. Ролята на младежа на Пе Та Ми ми хареса, но актьорът - не. Нещо имам колебания за него, вече в два или три сериала съм го гледала и все така не мога да реша какво не ми достига. 

 

Музиката беше хубава; но от желанието да се снимат красиви и оригинални сцени ме заболя главата - в буквалния смисъл. Доста бяха прекалили за моя вкус. Другото, което трудно въприемах, бяха дрехите - и на мъже, и на жени...

 

Май мрънках прекалено много, но това изобщо не означава, че сериалът не ми е харесал - напротив. Просто хубавите неща са казани по-горе, и то много по-красиво, отколкото аз бих могла да го опиша. Така че няма и да се опитвам :D

 

P.S. Изписах цял ферман, а забравих най-важното - благодарности за превода, момичета!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах добър сериал, но той надмина и най-големите ми очаквания.  Перфектен от първия до последния епизод защото липсваха много от клишетата които развалят всеки сериал. Трите актриси бяха великолепни, не мисля че някоя от тях блесна на фона на другите. Чувствата между тях бяха дълбоки и искрени. Трите главни героини , кариеристки, с различен поглед върху любовта. Но общото беше ,че любовта е винаги на второ място след работата. Един проблем на корейското общество където професионалистките избират себе си и работата пред семейство. Ефект който се забелязва и при доста от актрисите.

Самата история на борбата между двете фирми беше много интересна.  Атмосферата в тях, разликата между самите фирми. Новият екип на Тами, как успяха да изградят взаимно уважение и доверие. Промяната в чувствата между Тами и Скарлет. От неприязънта до спането в едно легло.  Сериал който дълбоко те разчувства. За мен романтиката беше на заден план зад общият сюжет на сериала. Тами която не искаше нито мимолетна , нито сериозна връзка. Нейната вътрешна борба.  И накрая реши ,че не може да живее без него.  Скарлет с нетипичната за нея неувереност в чувствата си към актьора. Те и двамата показаха доста нерешителност. Ка Гьонг и нейната странна връзка със съпруга си.  Ка Гьонг израстваща от пълно подчинение  към тотален бунт спрямо свекърва си. Нейните родители заслужават споменаване тук, тъй като бяха много много по отвратителни и от стандартните корейски родители(от сериал).  Едно от хубавите неща и което допринесе за качеството на сериала бяха липсата на родители на Тами и Скарлет.  Представяте ли си стандартната корейска майка мънкаща постоянно за брак и слепи срещи?  Това щеше да съсипе сериала.  Общо взето тук само хигиенистите във фирмите не караха Мазерати.  От трите образа Ка Гьонг беше най възрастна, Тами след нея и най млада беше Скарлет. Ама тогава не разбирам как в училището  Скарлет спасяваше Ка Гьонг?  Изглеждаха на еднаква възраст и височина.  А реално те би трябвало да имат поне 5-6 години разлика. Това беше малко странно. Инфлуенсърката и пианистката бяха също интересни образи.  Много силно препоръчвам този сериал. Беше наслада да се гледа.  Последната сцена с трите в една кола беше за мен доста символична. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега съм на 3-ти епизод, но още от 1-ви мога да кажа, че не е моя сериал. Засега не блести с нищо впечатлително.
 

Spoiler

Главната, от 25 до 38-та си година работи за компанията за сметка на личния си живот. Челен удар с реалността, когато я уволняват, очаквайки нейната сонбе да я защити. Има ли още такива наивни работници! Учудващо как повечето хора сме еднакви и правим едни и същи грешки ...

 

Редактирано от otivam_jg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...