Jump to content

Recommended Posts

Прекрасен сериал, няма една излишна сцена. Когато в началото прочетох резюмето на сериала, мислех че ще бъде скучен и  както каза майра, плавен и логичен, но в никакъв случай скучен. И трите двойки много ми харесват, че дори странните отношения на шефката на Уникорн и мъжа й. Резюмето е сгрешено, защото не е точно как се справят жените с дискриминация в работатата, аз не видях, може и да съм опуснала де, дискриминация по отношение на жените. Напротив тук жените са доста доминанти като цяло. ДА, става въпрос за работа и как се справят с всяка една задача, което е доста интересно, тъй като става въпрос за интернет пространството, и особено наболелите напоследък теми, скрити ли сме наистина зад компютъра си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плавно, логично и убедително са критерии за гледаемост на драмата, поне в личен план и за тази сериал! :)

За съдбите и романтичните истории на трите главни героини - висока оценка!  За професионалната страна - офисите и атмосферата впречатляващи!

Алгоритъм, построен върху наличието на ключови думи и класация на интернет порталите - ок, но как и от кого се отчиташе тук - това не разбрах или съм го пропуснала? 

Както и да е, замислящ сценарий...Гледах с интерес, отива в папка "любими" и препоръчвам!

Надявам се и на БГ букви, по-скоро! :ilovethis:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен тук ме кефят доминантните жени. Корейците са винаги и в крак с модата  по света, но Брайън най-модерният и актуалният по офисните дела все пак е мъж :). 

Много меко и красиво развит сериал. Тези много ми харесват ама като няма простотии в сюжета и всичко е смислено ще стане като с гората (Secret forest) или She is Wow - липса на висока гледаемост.. А жалко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е интересно 

Off Topic

как интелигентна жена като Ча Хюн може да гледа долнопробни сапунки. И ми стана смешно как викаше, че гаджето й също е звезда, когато го изпращаше в казармата. Защото той не е никаква звезда, малоумния му сериал го гледат само бабите.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

''Не съм непълнолетен'' :lol2: Моя милост беше туше от тази реплика. Толкова много съжалявах, че скоро вече нямаше да мога да виждам хубавите очички на дръвцето от Go Back Couple (2017) , а случайно и аз като главната тук, си

Off Topic

попаднах на него.

СъдбЪ! Ми, няма да съжалявам ич :es: Харесва ми първи епизод. Хареса ми асоциацията за силата на червилото. Хареса ми как подходи Пе Та Ми, когато я изправиха до ръба. Дори успях да й запомня името още по средата на епа. Това е чудо невиждано в деветгодишното ми гледане на корейски сериали. Рядко гледам първи еп без да превъртам, а сега дори връщах кадъра, за да видя детайлите по-добре. Благодарности за субтитрите. Ще си изяждам буквичките топли-топли и занапред :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ударно изгледани 5 епизода. Мен също ме жегва по много параграфи, макар да имам още немалко кимчи да изям до 38. :) Стабилни женски персонажи, направо не мога да повярвам. После да не съм чула, че нямало женска солидарност - я двете съпернички как си пазят гърба, а! Стахотно подбрани и трите актриси, дотук съм очарована.

Младокът също е стабиляга, де ги в живота такива адекватни...

Определено става за маратон драмата, отдавна не ми се беше случвало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми сериалът.Шест изгледани епизода.

Гледам, радвате им се тук на доминантните жени и аз им се радвам за сега, но я едно въпросче към гледащите и харесващите- какво нямат ;)?

Подсказка- точно за това са доминантни.

А, кажете, де?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъже да ги мачкат? Това нямат? :))). Всъщност за мен пикантерията на сериалчето е тъкмо в това как толкова мъжко-доминантна нация като Корея обиграва образа на "силната жена". Щото силна ама противна е само бабиерата-тъща. А крайно слаба и ярко противна майката на едната двойка :)... ама там и таткото е неприятен... тези хора просто си изяждат децата и не им пука.

И ми е страшно сладко като единия герой казва на приятелката си - "Виж какво, не мий чиниите, не ти се получава. По добре прави това, което ти се получава." А тя му връща "Добре, тогава отивам да печеля пари." Бау :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъже да ги мачкат, ясно, че нямат, но по-важното, което нямат, са деца.

Следователно нямат слабо място.Правило номер едно за супер  успешна  кариера, не каква да е.

Та, през цялото време, се мъчех да разбера, какъв беше замисълът на сериала, освен  реклама на честността на порталите в Корея и си излезе най-баналното- безплатен обяд няма.Кариера, доминантност,  за жената, както в Корея, така и навсякъде по света изисква плащането на висока цена- да нямаш семейство и най-вече деца.Стига някой любовник за разкош, ако изтърпи доминантността.

Не ,че доминантната работеща дама не може да роди N брой отрочета и да ги метне на 2Nброй гледачки.Но децата не са бизнес и ако трябва да си майка на място, няма как да си на мястото на някоя от героините.Защо- все в един момент, в ситуация, ще се наложи да избираш къде да си и ако от другата страна на везната е детето става мазало.

Приятно за гледане, като само един дразнител имах- актьорчето.То направо трън в очите ми беше и го превъртах безотказно.Много слаб актьор, на общия фон.

Колкото до героинята на Да Хи и тъпите сериали.Ами тя си беше средностатистическа корейка, явно закърмена със сапунките.Няма как да скъсаш напълно със заложеното.Ако навън имаше модел на поведение, дето се мъчеше да следва, поне в къщи или във фитнеса трябваше да изключи мозъка, да изпусне парата, да почине и да бъде себе си за малко.Инак можеше пак да приложи, дето не трябва хватки от джудото.

На фона на последните събития в Корея, дето ми се набиват на очи, тая честност на интернет порталите ми се видя ,като пародия.Миналата седмица четох точно за  за платени надути проценти на първите места в търсачките.А за безсрамието на медиите и политическите намеси, не му е мястото тук.

В заключение,

Off Topic

монотонно, но перманентно агресивно и целенасочено, с ясна позиция и смисъл в живота -  накуп в Мазератито и напред към нови висини.Явно на сценаристите, не им е стигнала смелостта да си ги оставят женска тройка, та оставиха вратичка за мъже за фон на финала.

Това ли искате, уважаеми дами, може би питат създателите.

В крайна сметка- въпросът за личния избор , кой какво ще прави с живота си и каква цена е склонен да плати- това е сериалът.С уговорката- предимно за жени!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го с умерен интерес. Признавам, че бях подведена в очакванията си от възторжените отзиви тук. За съжаление, историята се оказа твърде банална и предвидима и най-вече - в пълно противоречие с личните ми представи за "успешни жени". Според мен абсолютната кариерна амбиция си е болест, ако не порок. Затова се казва "болна амбиция". Ако една жена вижда щастието си в отказа от семейство, мъж и деца, то това си е истинска патология. Бяха ли щастливи героините в своята самота? Никак не изглеждаха щастливи.Такива ли са силните жени? Несимпатична ми е максимата, която движеше две от героините: "Целта оправдава средствата." Като че ли е жизнеопределящо дали фирмата ти е на първо или второ място. Точно тези двете ми бяха скучни, непонятни и чужди. Героинята на Да Хи ми беше забавна и симпатична, може би заради своята лека лудост, наивност и чистосърдечност. 

Мога да напиша по сериала цял трактат, но нямам сили

:)

Мъжете (фиктивният съпруг и композиторът-любовник) бяха абсолютно измислени в своята праволинейност и преданост. Брайън беше готин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Matrim:up:. Написала си точно това, което ме премързя да нищя.

Колкото до гореспоменатите мъже,  те бяха сложени само за да не доскучее сериалът и да покажат, че има все още  нещо човешко  останало  в героините. Също като и гледането на сапунките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се разочаровах от втората половина. До към 8ма серия - става и е готино, след това нещо са си смукали от пръстите. Защо поне не се появи някой брат близнак или човек с амнезия, та да излезем от клишето :))))))))))). 

Spoiler

Пе Та Ми я докараха да се държи като мъжкия образ във вицовете - този дето трябва да се напие, за да признае чувствата си и месеци след раздялата се спихва ли спихва. На фона на цялата и праволинейност и смелост, беше много страхливо и пресметливо.

Изобщо мислех си, и че толкова се втелясват в колебанията на героините, за да им остане нещо крехко и безпомощно в образите... Но по-скоро май беше от липса на въображение - изглежда реално работещи жени в Корея още няма. А за децата сякаш просто не посмяха да зачекнат темата - и как ако искат да имат рейтинг и политическа подкрепа?! И без това показаха все провалени родителства...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравяме, че трите жени бяха различни, с различни  изходни позиции, но завършиха със знак за равенство.Чеболката  беше приклещена , но двете нейни подобрени версии, сами направиха своя избор. Та, въпрос на гледна точка и разбиране за живота.

Все пак, сериалът дава материал за размисъл, не е  тъпня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше тъпня и нямаше обичайните простотии. Дори в задължителните напивания имаше мярка. Актрисите бяха добри. А и самата идея за независимост и свобода в териториите на Интернет сама по себе си е достатъчно значима. Само че в Корея звучи иронично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Динамично, интересно, отлична актьорска игра и не на последно място много добър диалог. И да, има такива жени. Силни, амбициозни и с типично мъжки характер. Няма защо да ги анализираме, защото те са наистина различни. Такива жени можеш да харесваш или не, дори можеш да ги мразиш, а понякога дори се страхуваш от тях. Нашите героини са по-обикновени, но е интересно да се види всяка от тях докъде може да стигне. А самотата върви с характера. Мисля, че има много омъжени жени, които са по-самотни от тези тук. Гледам с интерес и ще бъда удовлетворен, ако до края на драмата не го загубя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко неща ми дойдоха наум гледайки трети епизод: 

 

Кой казва, че трябва да си като всички останали, за да си щастлив? И кой определя, какво е щастието, как да изглежда то и кого да имаш в живота си или не? Хора има всякакви, затова и не може да сложим всички ни под общ знаменател. Но пък някои неща е възможно да са общовалидни. Хората са силни в някои аспекти и слаби в други. С всички е така, независимо какво място заемат в обществото. Диалозите наистина ме карат да се замисля над доста неща :)

 

Този епизод ме остави с отворена уста със заснемането си. Влюбена съм в подхода на кaмерата в две от сценките. Първата е между Скарлет и

Off Topic

директорката на ''Еднорог''

. Освен добре заснета сцената беше и много смислова. Kакто често забелязвам напоследък, се оставя на зрителя сам да си направи изводите. Прелестно е. Другото, което ми допадна е да сравнят бодливата личност на Пе Та Ми с цъфтящите дръвчета и нежните им цветове. Тук вече се бях размазала тотално на детайлите. Също и музикалния директор. Попадали са ми подобни хора като него и колкото те дразнят, толкова са ти и интересни. И с тях не можеш, и без тях също  :28558:

 

На репликите:

- Какво правиш?
-Дезинфекцирам те.

се бях опулила. Екзалтирано тупнах на бюрото си с цяла длан и после се закашлях кофти на вдигналия се прахоляк. Трябва да чистя прах, но кой има време за такива глупости, като има толкова азиатски сериали за гледане. Няма да живея 1000 години, я :slap: Интересно е как той я подкрепя. Също и интересни наченки долавям в мъжа на директорката. Разликата е, че едната се влияе от човека насреща си и изграждат уважение, докато другата никога няма да го допусне до себе си... отново. Та да се върна на музикалния директор: прави се на удивително дебелокож. Колкото и пъти тя да го убоде с бодлите си, той пак успява да се докосне до сърцевината й. Нейното ми прилича на опит за самозащита. От толкова време се защитава от всички и играе само в нападение, че вече е забравила, че има и други начини. А той... всъщност не мога да намеря точната дума, която го описва. Не е играч. Тогава нямаше да бъде толкова наранен. Не е и да обича да му е трудно. Просто, когато харесва някого, ще го държи до края. Лоялен е. Мисля, че това е думата, която му пасва. Та, поне се надявам да държи до края. Не всичко зависи само от него естествено. Силен характер и едновременно с това емоционален. Би постигнал нещо сам в своята си област, но и би бил до нея, за да не върви тя по пътя си сама. Не знам какъв ще е финалът. Предполагам отворен. Хората не се променят лесно. Не и тези, които едва сега откриват, че останалите хора биха могли да са слабото им място.

 

Припокрива ми се в реала откъм ето това: когато хората видят силна и независима личност, те задължително гледат да й направят животеца труден. Не защото човекът им пречи по някакъв начин, а понеже ги дразни с увереността и доброто си настроение.

 

Доста се притесних, виждайки коментари, че нататък се разводняват нещата. Надявам се да открия нещо, което да ми хареса до самия край. Най-малкото актьорите масово са ми непознати, супер приятни са ми и играят повече от добре. Стискам си палци :es:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...