Jump to content

Arthdal Chronicles Part 1: The Children of Prophecy (2019)


Recommended Posts

Yang-Cha е момчето с маската, но защо е с маска? Това не разбирам. 

 

ПП Като се замисля, струва ми се, че ни се губят доста деца. Преводачката и Рагаз спасиха две дечица по време на епидемията. По - късно имат двамата две деца, и двете момчета. По-голямото го взе Тагон, а по-малкото е нашичкият герой, който се движеше с майка си. В трейлър 3 накрая закратко се вижда млад мъж, и Таня реагира, когато го видя. Явно по-големият брат прилича на нашия.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Преводачката" и Рагаз спасиха 2 бебета, но те не са синове на Рагаз. После ги дадоха като пораснали 14-16 годишни, когато съобщиха на "преводачката", че Рагаз е нападнат от нейното племе. 

Младежа с маската си мисля, че е брата на нашия, сигурно ходи с маска, за да крие лилавите си устни.

2-те човешки племена говорят един език, защото това от равнината явно произхожда от това в планината, нали тяхната богиня-родоначалничка бялата вълчица или нещо подобно била дошла от черната скала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ne. в азиатското вики дават, че с маската си е Ян Ча, който даваха отначало, освен някъде по пътя Тагон да го е убил, за да може да сложи маската на брата на нашия, но ме съмнява.

 

Направи ми впечатление обаче, че другите войни му се дразнят, обаче нямат право да го тормозят.

 

Off Topic

Във викито в коментарите правят предположение, че децата на Рагаз и преводачката май са близнаци, т.е. затова може би не дават още нищо за брата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за близнаците и аз си го мислех- хич няма да им се разсърдя за Джун Ки на квадрат.

Да отбележа и факта, че в първа серия не можех да откъсна очи от младия Тагон и синеокия Рагаз - прекрасни и магнетични. Жалко за краткото им присъствие в сериала. Никога не бих предположила, че момчето в ролята на Тагон е същото от "Корейската одисея" и "Нейния личен живот".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен Рагаз много ми харесва и има много мъжествено излъчване в сериала и нямаше да се разсърдя, ако той играеше ролята на Еун Сум, някак Джун Ки ми идва прекалено изнежен за тази роля, иначе го харесвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ki Do-Hoon, който почти няма опит като актьор е в ролята на Yang-Cha, най-младия воин на племето Daekhan. Готвят го за наследник на Moo-Baek.

Актьорът е доста висок - 186 см, което ме навява на мисълта, че ще е странно да се окаже брат близнак на Катеричката, а и Yang-Cha беше дете, когато Тагон намери брата на нашия. Намерих инфо, че носи маската за наказание и му е забранено да говори. Обаче какво толкова е направил като дете, че повече от 10 години да е наказан?

 

ONE-cover-pick.jpg               

 

 

   

Редактирано от jira
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах предвид, че Янг Ча е близнака, а понеже някои написаха предположения, че той евентуално е брата, единственият начин да стане това, е да го е убил Тагон в един момент и да го е подменил с братчето, което ме съмнява.

 

Отделно от това, изказах предположението, което се върти из азитското вики, а именно, че братът е близнак на Еун Сум и с тази цел не сме го видяли още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм от следящите го, но като изгледах трейзъра ми направи впечатление, че накрая се появи един едър надпис /за секунди/, с големи странни символи, които по същество ми напомниха на старобългарските символи! B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, aria said:

Аз не съм от следящите го, но като изгледах трейзъра ми направи впечатление, че накрая се появи един едър надпис /за секунди/, с големи странни символи, които по същество ми напомниха на старобългарските символи! B)

Ако погледнеш плакатите, ще видиш така изписано заглавието на сериала. Сравни го с името на корейски под плакатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, разсъждавам си какво ще се случва в този сериал. Много ме гложди Янг Ча и историята около него.

Нашичкия сам не го виждам как ще освободи Таня и другите от племето и как ще се изправи срещу Тагон и опитната му армия освен ако не вкарат сериозни магии и свръх сили. Останаха една шепа мъже от племето на Таня, но ми се струва, че или отнякъде трябва да се появят онези двете деца - вече мъже, които Рагаз спаси и допълнително други останали живи неанталци и/или пък Янг Ча да мине на страната на нашите и армията на Тагон да се разпадне заради вътрешни междуособици. Нали Рагаз им предсказа, че самите те ще се разрушат отвътре. 

Отделно, по линията на романса, така ми се виждат нещата - Янг Ча - Таня - Eun Sum - евентуално брат му. 

Интересно е, че два епизода нищичко не ни показаха или разказаха за порасналия брат на нашия - според мен той не беше с армията, която нападна селото на Таня. 

 

@excape 

Spoiler

аз напълно те разбрах какво искаш да кажеш и за теорията, че Тагон може да е убил Янг Ча и всъщност с маската да е братът на нашия. Затова и харесах поста ти. В моя пост коментирах по-скоро по отношение на другите потребители, които смятат, че братът на Eun Sum е всъщност Янг Ча.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите два епизода и върви интересно. Странната атмосфера как "ние", хората, все гледаме да завземем и притежаваме нещо. Големи битки, голямо нещо, и във втори епизод безсмислено "нападение" над племето на Таня. (и аз така да се изразя:rolleyes:)Те даже не знаеха какво правят и тръгнаха да ги избиват.... :blink:

От към развръзки на историята и героите няма да коментирам, понеже наистина е малка кашичка, а и сме в началото на историята.

Да видим как ще продължи.:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, актьорът дето играе Тагон, винаги ми е бил противен, а сега още повече /ма тва поне показва, че си играе добре ролята/.

 

Off Topic

излезе близнак на Еун Съм другия игът. Както и Тагон излезе игът, само не ми е ясно, защо точно той унищожи неанталците, след като е наполовина такъв, може би за да не разбере никой какъв е. Сама си задавам въпрос, сама си отговарям. :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@excape, на мен пък много ми допада - с тази дълга коса и мускулесто тяло е супер секси. Играе Тагон перфектно - хем ти се иска да го мразиш, хем не можеш. Понеже го гледам в един друг сериал, където е 50 кг с мокри гащи - направо съм изумена от трансформацията, да не говорим, че изглежда по-добре отколкото преди почти 7 години.

 

Най-голямата грешка на сериала е краткото екранно време на Yoo Teo - Рагаз! Само мога да си мечтая да го видя да играе до Тагон, щеше да е много добър сблъсък. 

На моменти са ми доста мудни сериите и някои от героите са ми безинтересни и ги намирам за пълнеж - например брата на Тагон, прислужницата на Теалха, онази побърканата жрица в храма.

Spoiler

 

Вместо да ни занимават с тях, да бяха разкрили нещо за Янг Ча. 

Интересно, че Moo-Baek се оказва, че си плете собствена кошница, явно много добре познава Тагон. Стана ми странно, че Тагон изобщо не попита за него, а го нямаше доста време.

Говори се, че щяло да има нещо между Тагон и Таня - а дано не! 

 


Този актьор се очаква да има роля в сериала.

 

Spoiler

 

Първоначално си мислех, че може да е братът на нашия.

 

photo1040297.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, Fastuka написа:

Сякаш преводът на ^малките_вещици^ е по добър, как смятате?

 

На мен пък ми се струва обратното.

@jira, и мен ме е яд за Рагаз, трябваше повечко екранно време да му отделят.

Off Topic

И на мен ми се стори странно как Тагон не попита за Му Бек, а вторият ме кефи от първи епизод, помня че още тогава гледаше доста мнително младия Тагон, сякаш не му вярва и май наистина е така.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разочаровани зрители и нисък рейтинг-това са резултатите след излъчването на "първия сезон". Следва втория, но третият ще е чак през септември!!! Колко ли хора въобще ще си спомнят за този сериал,  че да го гледат? Дотук похарчени едни 47 милиона долара, които явно не са могли да купят качество. А сценаристката си прави устата за десет "сезона"!!! Дали са останали още глупаци, които да дадат пари за нищо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо ми се наби на очи при Му Бек -

 

Spoiler

като каза на брат си, че ако не е бил бащата на Тагон досега да ги няма. А в първи епизод той наистина беше меко казано изненадан, че едно дете намери начин да изтрепе цяла нация, и май оттогава си има едно наум за Тагон.

А Тагон - той нон-стоп води войни, направо е цяло чудо, че досега не е бил ранен. 

 

Малко допълнително инфо за Янг Ча - владее много добре бронзови оръжия.

 

Spoiler

Винаги носи маска, понеже е наказан да не говори за нещо, случило се в миналото. В миналото Тагон е поръчал на младия Янг Ча да свърши нещо. Тагон е искрен и се доверява на Янг Ча. 

 

Ха, сега де, хем върши нещо по заръка на Тагон, пък и наказан на всичкото отгоре. Дали заръката няма да е била да убие майката на Тагон? Видяхме, че Тагон спаси брата на нашия, не мога да намеря логика защо ще убива майка си. Освен ако не е било от страх, че ще разкрие произхода му.

Иначе определено Тагон му се доверява, след като отиде само с него на срещата с Аса Рон. Но въпросът е защо му вярва? Откъде е сигурен, че Янг Ча няма да го предаде?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...