Jump to content

Recommended Posts

DiX9_42U8AEjm1R

Off Topic

DhPNuWOVAAEnFRp.jpgMV5BMTRkNWExN2ItNjFmYy00MjFhLTg5ZGItNmM4

 

Perfect World (パーフェクトワールド 君といる奇跡)

Страна: Япония

Също така известен като: Pafekuto Warudo: Kimi to Iru Kiseki

По мангата на: Rie Aruga - "Perfect World"

Премиера: 05 Октомври 2018

Времетраене: 102 мин.

Жанр: Романс, Драма

Режисьор: Kenji Shibayama

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Takanori Iwata (J Soul Brothers - EXILE) като Itsuki Ayukawa

Hana Sugisaki като Tsugumi Kawana

Kenta Suga като Hirotaka Koreda

Sei Ashina като Aoi Nagasawa

Omasa Aya като Yukimura Miki

Magi като Watanabe Tsuyoshi

Ito Kazue като Kawana Sakiko

Koichi Mantaro като Kawana Motohisa

Zaizen Naomi като Ayukawa Fumino

 

Резюме: Работещата в компания за интериорен дизайн Tsugumi Kawana (Hana Sugisaki), среща първата си любов от училищните дни Itsuki Ayukawa (Takanori Iwata). Сега той е архитект, който след тежък инцидент остава парализиран от кръста надолу, използвайки инвалидна количка...

 

 

:essub:


:subs: Свали с български субтитри :click: :click: :click:

 

:subs:  Онлайн с български субтитри :click:  :click:  

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Излезе и сериал, но все още няма субки...

Линк към сериала :click:

 

Редактирано от felicyti
добавени линкове за онлайн
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти @sonihrisi, че побутна темата.  Бях го мернала, още когато  @lazeto  я пусна, но после времето и други неща я " затрупаха" и забравих. 

 

Филмът е прекрасен! Топъл, задушевен и бръкващ в сърцето. А финалните кадри успяха и да ми намокрят очите. Беше толкова истинско, толкова силно... 

Както каза - обикновенна човешка история, разказана простичко, без излишно драматизиране или героичен патос. Даже не мисля, че е нужна повече динамика на действието в случая. Сюжетът се развиваше дотатъчно стегнато, и в същото време лирично и плавно.   Мисля, че всичко си беше съвсем на мястото.

Главните играха от душа и сърце. Младежът има адмирациите ми - направи великолепно превъплъщение.  Темата е тежка сама по себе си, но се справиха така, че им повярвах. Артистката беше изключително обрана и естествена, без гимаси и преигравания. Но, пък, и сериозността на самата история не предполагаше подобно кълчотене. 

 

Мисля, че филмът заслужава да има български буквички, както заради романтичната история, така и заради по-специалната тематика. Само не се знае кога и от кой.:blush:

 

Off Topic

Не знам как е според мангата / тези хора други книги нямат ли, бе, или време нямат за четене , та за това карат само на картинки и тук - там изречение за по - бързо/ , но какво толкова повече могат да разкажат в сериал със същото съдържание - ще мушнат примерно още няколко сюжетни линии, ще поразширят семейните сцени/ вероятно в дома на главната героиня/ , малко повече би могла да е драмата от раздялата или докато се вземе решението да се съберат в началото. Някой друг страничен герой  в количка още, за да запазят тематичната линия. Хубаво поне, че японците обикновенно боравят с малко бройки серии, че иначе ластиците ще са доста.

По мое мнение историята не би спечелила кой знае колко от подобно напомпване. Във филма всичко е казано кратко, точно и ясно. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах сериала. Преведени са само три епизода. Други са актьорите, но на втория епизод взех да свиквам. Може би ще вкарат още поне една сюжетна линия. Да asha има още един персонаж с инвалидност и там очаквам развитие. Харесва ми това, че в сериала се обръща внимание на проблемите, които имат хората с инвалидност. На трудностите, които  ежедневно трябва да преодоляват не само те а и хората, които споделят живота им. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, sonihrisi написа:

.... в сериала се обръща внимание на проблемите, които имат хората с инвалидност. На трудностите, които  ежедневно трябва да преодоляват не само те а и хората, които споделят живота им. 

Ето за това пак казвам, че заради тематиката трябва да се сдобие с БГ буквички. Темата и тук е достатъчно наболяла.

----------------

Значи, казваш, че си пия редовна "хапчетата за познаване " :28558:  Че кога писа за сериал, кога са го почнали , та че и преведени серии да има... Явно не съм разбрала нещо, реших, че тепърва е плануван. Би ли дала линк, плиййз!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериал има но се превежда в затворена група и затова не съм направила тема....нямам достъп до нея ...:lol:. Ще видя дали някъде не са започнали да го качват поне онлайн...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда интересно филмче.

Някак усмивката на момчето от постера ми напомня на Икута Тома. Много мило.

 

Гледам, че няма бг флагче. Явно никой още не се е наел да го преведе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладко филмче. За трудните избори в живота, за силата на духа и за още по-движещата ни сила на любовта. Хареса ми. Благодаря за превода @lady of the lake и @naia.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм, топъл и човешки, излагащ важни проблеми и отнасящ се до отношенията между хората. Остави ме с усмивка и спокойствие, въпреки нелеката тема, която изложи. Напомни ми за старите японски филми, които харесвах. Главните актьори бяха много симпатични и направиха толкова добро превъплъщение, че не мога да си представя други на тяхно място. Хареса ми, докосна ме, без излишен драматизъм и с повече позитивизъм показа как да останеш верен на себе си и както е написала helyg по-горе, силата на духа и на любовта. Благодаря за субтитрите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам с две ръце!

Тази тематика ми е близка и изстрадана, докосна ме,

 и ме направи щастлива. Koizora  го каза съвсем точно: нежно, спокойно.

И наистина е стила на доброто старо. Онези моменти, когато филмът свършва, ти стоиш 5 минути,

зяпаш усмихнато в една точка и си мислиш: " Боже, какво ми се случи току-що?"

Хубав каст, второстепенните са познати и все класа.

То малко като на "Оскар"  работата, но и аз благодаря на преводачката, че от време на време

 ме вкарва в нейните "Филми".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една много мила история за това как силните трепети от първата любов понякога си остават единствени закотвени в сърцето ни, и могат да бъдат спасителен пояс и емоционално щастие за този, който обичаме. Темата за хората в неравностойно положение е  много обширна и винаги ми е било интересно как бива представяна. Тук, въпреки ведрото начало, успя да ме докосне дълбоко и да ме накара да си задавам много въпроси (как ли бих постъпила аз ако попадна в ситуацията на момичето, момчето или родителите). Винаги ми харесва, когато има нещо, което свързва емоционално двамата главни. Тук разцъфналото черешово дърво, прекрасно нарисувано върху платното и училищната площадка имаше голямо въздействие.  Главните бяха много сладки и много си подхождаха, а финала ми носи една топлина, надежда и спокойствие, че всичко ще е наред. 

Днес е дъждовен, мързелив ден, и няма нищо по-хубаво от едно такова, носещо нежност, филмче. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...