Jump to content

Recommended Posts

The Devil

cfe26dcb3b2ac350.gif

 

Държава: Южна Корея
Година: 2007
Епизоди: 20
Жанр: Трилър/Драма/Романтика/Криминален

Участват:
* Joo Ji Hoon в ролята на Oh Seung Ha
* Uhm Tae Woong в ролята на Kang Oh Soo
* Shin Min Ah в ролята на Seo Hae In

Lee Sung Min

Резюме: Когато детективът от отдел "Убийства" Канг О Су попада в задънена улица при разследването на две отделни убийства, свързани помежду си само от картите таро, оставени от убиеца, той търси помощ от Со Хе Ин - жена с психометрични способности. Тя разкрива, че убийците в двата случая са различни, но жертвите са подбрани въз основа на връзката им с предишно убийство на ученик от местната гимназия. По-късно се оказва, че случаите имат още нещо общо: адвокатът, който защитава заподозрените, е един и същ - О Сънг Ха.

Лично мнение: Сериалът ми беше доста интересен, особено заради непрекъснатите препратки към "Ад" на Данте. Въпреки това е малко труден за гледане, защото са наблегнали главно на диалога и трябва да се гледа внимателно, за да се хванат различните логически нишки. В общи линии интригуващ сериал, но тежък.
Саундтракът е фантастичен.

:essub:


С :subs:: :click: и :click:

Онлайн с български субтитри :subs::  :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Link to comment
Share on other sites

Изключително интересен сериал. Заплетена детективска история, тънък психологически момент, малко любов и като капак страхотен финал. Препоръчвам горещо на всички, които до момента са го подминавали. Гледайте! Действието се развива бързо и точно когато имаш чувството, че всичко вече е решено и се знае, чудейки се какво ще дават през останалата част от сериите, изскача нещо ново. Чудесна игра на актьорския състав! Абе ... заслужава си!

Link to comment
Share on other sites

"Много харно бре Танасе!!!!" гледах за сега само 3 епизода, ноооо вече знам че е много интересно. Първо има някви невероятен каст( принц Шин и мойта любов Шин Мин А), после самия сюжет е невероятно различен и интересен. Образите са ми много интресни, особенно адвокатчето ( прилича много на образа на Тонг Дао от Марс) ми е любимец от всякъде. Загадъчен и с много особенно излъчване, гадателката също е интересна. Музиката отново на класическа основа и дори имаше един мотив с клавесин, няма накъде по-добе. Верно някакси трябваше да се примиря с полицейското присъствие и образи(мразя ги до болка), но пак си е супер интересно и заплетено. Аз страшно си падам по такива филми дето ти дават храна за мозъка и се опитваш да откриеш извършителя по улики. Лудата раота!

Link to comment
Share on other sites

Много интересен сериал. От тези, които те карат да стоиш с часове да гледаш и следващата серия, и следващата.

Наблегнали са повече от друг път на психологическия анализ на героите и диалозите, по което ми заприлича на тайванските.

Отличен актьорски състав и игра. На Joo Ji Hoon много му прилягаше смразяващо-хладнокръвното изражение. Освен това е радост за окото. И участие на хлапето от "Snow queen"(малката Бо Ра), което много ме впечатли с играта си там.

 

П.п Няма да говоря за малките му недостатъци, защото напълно си струва гледането :)

Link to comment
Share on other sites

Хей, още един в редицата с похвали за сериала. :cheers: :cheers: :cheers:

Ето, че имало и сериал с мистика. :affraid:

Харесаха ми културните препратки -преразказ на "Фауст" или Легендата за кокичето, а също така и "Ад" на Данте. :study:

Принц Шин е все така привлекателно и загадъчно мълчалив! Имам желание да виждам усмивката му по-често в следващите епизоди! :D

На това му казвам релакс на духа! :!: :!: :!: :!:

Всички корейски/тайвански сериали, които съм гледала до момента, ме обогатяват и ми връщат душевния комфорт! :!: :!: :!: :!:

 

П.С. МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ПРЕВОДАЧИТЕ! :teddy:

Link to comment
Share on other sites

Хехе изгледах го и си признавам ,че ме впечатли : с актьорска игра(изключение прави само адвокатът ,които игра много сковано и не се беше въплатил качествено в своят персонаж),емоционални и мистериозни моменти,както и един много интересен сценарии ,които не беше разтегнат така ,че да те подразни с монотоноста си ,а обратното... Препратките до религията , психологическите фатки и мистичният привкус, допринесоха до усещането на една плътност ,която прави сериалът доста ...увлекателен Smile .Трагичните моменти бяха постояни и доста разнобразни във своята съшност.Постояната конфротация (по-всички ''фронтове'') м/у 2 -та главни герои ,ме подканяше да си фаворитизирам един от тях( персонажа на адвоката),но в определени моменти усещах опитът на сценариста да ни покаже ,че няма прав и крив ,а всичко е един ''миш-маш'' наречен живот.

Като фен на корейското кино ,давам една от най-високите си оценки за този сериал ... най-вече защото беше нещо различно. Осем по Десетобалната..

Link to comment
Share on other sites

И все пак, този сериал ме натъжи...

Имаше "отмъщение" и както винаги то остави тъжна диря в живота на повече от един човек! В този смисъл изпълнението на Joo Ji Hoon и пресъздаването на вътрешните му конфликти, озарявани от време на време от лъчезарна му усмивка бяха балсам за очите.

 

Защо не можем да намираме опрощение по-бързо, по-безболезнено и без взаимно да се нараняваме...

Link to comment
Share on other sites

Защото не е ЕСТЕСТВЕНО да опрощаваме или да не нараняваме .Отмъстителноста е съвсем присъща за човека ,но когато е подтисната оставя сериозни белези в/у характера.Най-правилното е стихийно да последваш отмъщението и бързо да въстановиш баланса в себеси .Точно това ни показва този сериал,един съсипан човек ,живеещ само да постигне заветната си цел ...дори осъзнавайки ,че тя е равносилна на самоонищожение.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, figil! Щях да ти напиша, че въпросът ми е бил просто реторичен ....

Но, ако напиша нещо подобно, бих признала, че чисто и просто не съм била готова да получа отговор, който не ми е харесал ...

Също както и във филма - трябва да имаме смелостта след като отправим въпрос в пространството, да получим и отговор, който не ни допада. А, главният герой бе достатъчно смел да понесе последствията от отмъщението си, нали?

Link to comment
Share on other sites

Калинко,

за съжаление или за радост повечето хора сме различни. Колкото хора толкова и мнения. Не споделих своето след отговора нd figil, за да не започвам дълги дискусии върху темата за отмъщението. Но сега няма да се стърпя...

figil: "Защото не е човешко да опрощаваме или да не нараняваме .Отмъстителноста е съвсем присъща за човека ,но когато е подтисната оставя сериозни белези в/у характера.Най-правилното е стихийно да последваш отмъщението и бързо да въстановиш баланса в себеси ."

само да кажа, че няма нищо, което хората правят, което да не е човешко. За съжаление ни е присъщо и да мразим, освен да обичаме, да нараняваме, а не само да радваме, да отмъщаваме, а не само да прощаваме. Нещо обаче превърне ли в самоцел унищожава същността на човека, изкривява го и рано или късно той самия започва да агонизира в ад-ът, който сам си е създал. Тук идва мястото на прошката, която е лекарство за мразещия. Само хора достигнал определено ниво на себепознаване могат да прощават - напълно, безрезервно и окончателно, а не просто на думи. За това се иска повече смелост отколкото да мразиш и търсиш отмъщение.

 

Адвокатът достигна момента, в който прости, но беше прекалено късно да намери път към себе си, за да опрости собствените си грехове.

 

 

Отмъщението - бързо, бавно, пълно, частично, наранява не само този, на който се отмъщава, но и този който отмъщава.

Link to comment
Share on other sites

Една дискусия за това как разбираш отмъщението или опрощението е съвсем нормална имайки предвид ,че тези чуства бяха в основата на сериала.Един свободен човек(не обременен от религий ,морал,закони и тн) ,няма скруполи и естествено прави всичко както чуства ,без фалш.Шае наистина не се изразих правилно("Защото не е човешко да опрощаваме или да не нараняваме'),''че няма нищо, което хората правят, което да не е човешко'',така е човек греши и да се държи неестествено е наистина човешки .За мен най-естественият образ в сериала ,беше този на бащата на полицейският испекторВъв филма равносметката беше ''неприятна'' за него ,но той се беше изправил пред човек нямащ скруполи(т.е равен нему) и син носещ на плещите си незаслужен товар(религий ,морал,закони и т.н).

 

 

пп :Опрощение=Давам прошка за грехове. Господ ще опрости всички ни..

Link to comment
Share on other sites

Изгълтах го... Този филм показа толкова объркани съдби...

потънали в тъмнина, загубили вярата в надеждата...

но и техния антипод - осъзнаването, борбата да се промени съдбата...

 

 

Единия всячески се стремеше и живееше с целта да даде всичко от себе си, да бъде по-добър и да изкупи вината си,

породена от безразсъдната му и неосъзната младост, от бурното му негодувание към заобикалищия го свят...

 

Другия бе погълнат от желанието да отмъсти на всяка цена, без да се замисли дали това няма да се обърне срещу самия него, да "отрови" душата му...

и когато отново "топлината" на приятелството като слънчев лъч докосна изтерзаната му душа...

едва тогава се замисли "заслужава ли щастие, то въобще за него ли е, има ли връщане от пътя, по който бе поел?!"

 

 

Адвокатът мислех, че играе изключително сковано и чак му се бях ядосала, че е глътнал бастун и гледа високомерно...

докато не осъзнах, че само така, подвластен на самовглъбението и самоконтрола, може да гледа студено на заобикалящия го свят...

А отмъщението му бе опустошително и пагубно и за него самия. И дори когато му се прииска да спре,

вече нямаше как да се откаже... То отдавна бе "погълнало" и него самия.

 

Този филм можеше да завърши по много начини, но аз съм доволна от това, което видях...

 

... сякаш справедливостта възтържествува и две изтерзани души, чийто живот се бе превърнал в жив ад... накрая намериха своя покой... и опрощение...

 

Благодарности на всички, взели участие в превода и редакцията на субките :kiss2:

Link to comment
Share on other sites

От доста време се каня и аз да се изкажа за този сериал и все не ми остава време.

Много интересен и завладяващ сюжет. За актьорската игра да не говорим - и адвоката, и детектива, както и мацката подбрани перфектно и перфектна се справиха. И на мен ми се искаше накрая нещо да се случи откъм любовната история. Малко ме хвана яд, но то пък друго нямаше какво да е, като се замислиш. По средата нещо ми беше запецнал, та го доизгледах със закъснение - всъщност мисля, че 16 серии си бяха напълно достатъчни, но както и да е. Препратките наистина бях интересни и съдбите на двамата главни герои - жертви на обстоятелствата. Много ми беше мъчно едновременно и за двамата. Възхитена останах от отношението им един към друг- съперничество и толерантност до смърт, то няма как да не се възхитиш, за финала думи нямам..

Специални благодарности на преводачите!!! Песните са много хубави и ми се искаше да разбера какво се пее в тях, но сигурно не са били включени текстовете в субтитрите.

Поздрави!!!

Link to comment
Share on other sites

Олелее, не очаквах такъв трагичен край, макар че като се замисля какво ли им остана на героите Evil or Very Mad . През цялото време ми харесваше героя на Uhm Tae Woong (О Су), много много ми хареса I love you . Преди това го гледах за първи път в Delightful girl, но тук има много по-силна роля. Адвокатът не можах да го харесам до края, въпреки че донякъде го разбирам. Някак дори ми изглеждаше като нарисуван. Изобщо силен филм. Както винаги драматичен, със невероятен сценарий. Само че сега даже не ми се гледа абсолютно нищо, още съм под влиянието на филма. И все пак до самия край се надявах Хе Ин да харесва повече О Су и въпреки че тя постоянно повтаряше, че двамата със Сънг Ха страшно много си приличат повече хареса адвокатчето. Ех, жалко че свърши сега пак ще се лутам във форума в търсене на готин сериал. Честно казано този от първата серия ме грабна. Very Happy

 

Забравих да попитам , има ли го някъде саундтракът? Много ми се иска да си го изтегля.

Link to comment
Share on other sites

И аз изгледах този завладяващ сериал и както други и на мен ми хареса...Сюжетът е супер и актьорите бяха върха..На последните 20-тина минути доста си поплаках....

Чаках с нетърпение да узная как ще свърши и дали няма да го развалят...но ме изненада и ми се качи още повече в класацията за любими сериали..

А саундтрака е нещо възхитително..

Link to comment
Share on other sites

Благодарности за видеото, radlubnik!!!

Текста наистина си отива с песента.. Любима ми е от саундтрака..

Джо Джи Хун наистина перфектен в ролята на адвоката..Ще го чакаме и него да излезе от казармата, за да го гледаме пак.. С тези замъглени от тъга очи, наистина ти къса сърцето..Uhm Tae Wong също много добър.. и гласа му е прекрасен!

Поствам за почитателите и едно видео на Вал, една от италианските ми приятелки.. с много хубави моменти.. наистина правено с любов..

 

Link to comment
Share on other sites

Много интересен сериал. Тук за първи път гледах Ом Те Унг и веднага ме грабна. За Чу Джи Хун - съжалявам, но не можах да му повярвам. Доста дървен ми изглеждаше /лично мнение/.

Това е един от малкото филми, в които лошият край беше неизбежен. Просто нямаше как да стане по друг начин и единият от двамата да заживее дълго и щастливо.

Link to comment
Share on other sites

Eдин от любимите ми сериали. Браво. Страхотен е! Що сълзи що нещо.. От първата до последната секунда те държи в напрежение. Но в края аз все се надявах, че Хе Ин и Те Сънг ще са заедно, тя ще му помогне да излезе от тунела. Заедно щяха да се радват на Со Ра, да ходят на коледните литургии и да посрещнат пролетта техния нарцис. Това така и така нямаше да се случи заради правосъдието, макар че можеше и да не докажат вината на Те Сънг. Както и да е... страхотен сериал и страхотни актьори.

Link to comment
Share on other sites

Добро попадение за уикенда.

Беше много интересен, до 17-18 серия все още не бях сигурен, кой е лошия.

Липсваше ми магията,която да ме заплени от началото на филма.

Просто прекарах 20 часа. И не съжалявам :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...