Jump to content

Vision (2018)


Recommended Posts

MV5BZDU1OTcwYWEtZjlmNS00MWVkLWIyODQtYzcyMjZmYWFkMzljXkEyXkFqcGdeQXVyNjgwNTk4Mg@@._V1_SY1000_CR0,0,707,1000_AL_.jpg

 

Off Topic

MV5BODM1ZDYxNjctZDAwMi00ZWY0LWE4NWQtOTM5MV5BY2I3ZWFmYTEtYzBiMy00YWFmLWFjNGItODQx

 

Vision (ビジョン)

Страна: Япония, Франция

Също така известен като: voyage à yoshino

Премиера: 08 Юни 2018

Времетраене: 109 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Naomi Kawase

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Juliette Binoche като Jeanne

Masatoshi Nagase като Satoshi

Takanori Iwata като Rin

Minami като Hana

Mirai Moriyama като Gaku

Min Tanaka като Minamoto

Mari Natsuki като Aki

 

Резюме: Френската писателка Жан (Жюлиет Бинош) се отправя на пътешествие в Япония. Нейната цел е да намери почти митичната билка "видение", която премахва болката и тъгата у всеки, който я консумира... 

 

Награди: Nikkan Sports Film Award for Yūjirō Ishihara Newcomer Award – Actor (Takanori Iwata).

 

fridaychopsticks мнение:

Off Topic

"Видение" е десетият филм на японската режисьорка Наоми Кавасе и накратко може да бъде описан като дълбоко емоционално и духовно пътуване към природата. Вярна на темите, които разисква в почти всички свои творби, Кавасе и тук поставя на преден план еко проблемите на планетата като ги съчетава изящно с най-фините човешки чувства и взаимоотношения. Далеч от цивилизацията, в девствените гори на Йошино, Сатоши (Масатоши Нагасе) прекарва дните си в самотен дом, където единственият му другар е едно куче. Самотата обаче е привидна. Тя се оказва спасителна нишка за героя, който е дошъл на това място преди 20г., за да избяга от тежестта на проблемите в големия град. Спокойствието и тишината помагат на Сатоши да води обикновен живот и да спасява дървета, както сам се изразява. Това е неговата мисия - възстановяването на баланса между човека и природата. На това забравено от боговете място, няма жива душа, освен сляпа старица на име Аки, която съществува в уникална симбиоза с природата наоколо. Аки е усмихната и мъдра. Прилича на митична магьосница. Никой не знае, на каква възраст е. Самата тя казва, че е на 1000 години. Но възможно ли е човек да съществува толкова дълго време на този свят? Нима има плът, която да издържи подобен период от време, без да се стопи? Един ден спокойствието на гората е нарушено от появата на нови посетители. Две жени от другия край на света пристигат в Йошино с надеждата да открият рядка билка, наречена "видение." Според легендата, тя се появява на всеки 997г. и изцерява всички душевни терзания. Привлечена от неописуемата красота на гората и решена да открие митичната билка, Жан (Жулиет Бинош) остава в планината, завладяна от спокойствието на Сатоши и омаяна от срещата с Аки. Думите, които чува сред дърветата, окончателно я свързват с това загадъчно място. "Очаквах появата ти" - прошепва старата шаманка и това е достатъчна причина Жан да продължи търсенето си.

 

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

След като видях каста и режисьора неочаквах такива лоши мнения за фима, значи пишат за недобра игра на Juliette Binoche, дори някаква двойка го е гледала на кино и пишеха, че доста се смяли на малоумен и неразбираем диалог хм. Само добрата игра на Takanori Iwata е положителното за този филм а бяха доста мнения интересно явно трябва да се види наистина ли е така?:dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, къде си чела тези мнения, но всички мои познати, които го гледаха на Киномания, останаха очаровани. 

Ето нашето ревю за радиото.

Кавасе по принцип снима филмите си в съзвучие с природата и тук ефектите само допълват цялото това усещане. Техниката й наподобява тази на други познати режисьори, но аз смятам, че за момента само източните такива умеят най-добре да улавят и предават връзката на човека с природата.

Играта на Ивата наистина е чудесна. Особено се зарадвах, когато разбрах мисията на неговия герой.

Off Topic

Преди да гледам филма, си мислех, че Рин е превъплъщение на Аки, но всъщност истината се оказа още по-удивителна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е. Всеки усеща и вижда нещата по различен начин.  Според мен, има далеч по-претенциозни западни режисьори (визирам например Терънс Малик, на когото веднъж гледах истински претенциозен филм, създаден точно в този дух на източните автори), отколкото Кавасе. Вярно, че тя си беше позволила да очаква дори Златна палма през 2014г., но творец като нея има основания да се надява на подобно отличие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...