Jump to content

Recommended Posts

2016102501052_0.jpg

 

Making Family (非常父子档)

Страна: Китай, Южна Корея

Също така известен като: Fei Chang Fu Zi Dang

Премиера: 24 Ноември 2016

Времетраене: 99 мин.        

Жанр: Драма, Романс, Семеен

Режисьор: Jin-mo Cho

Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:

Aarif Rahma като Zhou Li Yan

Kim Ha Neul като Go Mi Yeon

Moon Mason като Go Tae Bong

Liu Luke като Young Zhou Li Yan

Damian Lau като Zhou Chu Xing

Zhu Tao като Li Yi

 

Резюме: Go Mi Yeon (Kim Ha Neul) е продуцент на документални филми, живееща в Сеул с малкият си син Tae Bong (Moon Mason). Тя е силна личност, решила да не сключва брак, забременявайки чрез анонимен донор на сперма. Нейният натоварен живот е повече или по-малко точно такъв, какъвто тя иска да бъде, но синът и не е на същото мнение. Разбирайки, че баща му е Zhou Li Yan (Aarif Rahma), син на хотелски магнат, който се опитва да се утвърди като художник, малкото момче тръгва на пътешествие до Китай, отвеждайки го до прага на шокираният му баща…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Оналайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как сте с "преглъщането" на сюжетни клишета? Ако можете да го понесете,  ви очакват едни забавни  99 минути  с  лека, разтоварваща и забавна позната история с комбиниран азиатски привкус :D. Абсолютната звезда, която окопирва централното място в продукцията , както и фокусира вниманието върху себе си от първия до последния момент е  детето- актьор Moon Mason.  Невероятнен сладур, който създава не по- малко уникален като характер и поведение герой. Едно щуро, свръхсамостоятелно, съобразително и твърде интелигентно за възрастта си хлапе решава, че си иска таткото. И никой и нищо не са в състояние да го спрат в начинанието му.

Признавам, че отдавна не се бях смяла така на филм.

Off Topic

Ей, те това дЯте / на възраст около детската градина, като гледам/ да обяснява сериозно,  задълбочено  и със съответната терминология на лекар, че живота започва от сливането на яйцеклетка и сперматозоид с последвалите физиологични и биологични процеси. Доказа логически, че майка му не може да е хермафродит и да се самооплоди  и  т.н.  ДоФтУрът се припоти  емнайсет пъти , а аз бях "туш" под  масата... Другите бисери няма да ги издавам.

phim-1466585567080-2.jpg?resize=650,400&

 

 

 

  Ким Ха Нъл не се нуждае от реклама. Една от малкото останали естествени и можещи да играят актриси.  

В ролята на "анонимния донор":896767:  е един китайски симпатяга , с който за първи път се "срещаме" официално , но си заслужава да му прослушам филмографията.  Успях да повярвам на героя му. Изрази, тоест изигра/ изобрази/ една много широка гама емоции и не само във връзка с приемането на внезапно изтърсилият му се син. Тук сценария разслоява историята и разнообразява взаимоотношенията баща- син с още едни такива. Получава се нещо много интересно, втората "интрига" се движи някак като сянка /ехо/ на основната, като в края излиза на преден план  и  решаването на конфликта в нея , води и развръзката на водещата сюжетна линия.

И още нещо ми направи силно впечатление - реакцията на китайската рода при "бомбата", че имат наследник. Обръгнали сме от всякакви вариации на вилнеещи и интриганстващи върли харпии, но рядко виждам толкова миролюбиво и положително приемане на " натрапниците". Бабата,т.е. новоизпечената прабаба си направи великолепно ролята.  

Естествено, хепи ендът си е хепи енд по азиатски, но достатъчно ясен, категоричен и оптимистичен.  На мен ми хареса.

Та, с две думи - гледайте го. Мисля, че ще ви се отрази разведряващо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...