Jump to content

debil4e

Recommended Posts

DxqWnNRVYAAvYRC.jpg

Off Topic

 

286fb1c7938b889b.jpg07b876df6001d08f.jpg

3b48b5bafd4c494c.jpg94dcdf28d1c008d0.jpg742ae32b8f805612.jpg6898afcaacfbfb5d.jpg

 

 

заглавие: Fairy Gone, フェアリーゴーン

страна: Япония

година: 7.04.2019 - 24.06.2019г

тип: ТВ ( 12 еп )

жанр: екшън, демони, фентъзи, магия, свръхестествено

продукция:  P.A. Works

инфо: :click::click::click:

 

резюме:

 "Живели някога феи...и те били използвани като оръжия във войните"

Историята се развива в свят, където феите са реални. Това обаче не са онези приказни и мили създания, а паразити, които за да съществуват се вселяват в органите на животни като им дават невероятни способности. За да получат същите способности, хората отстраняват хирургично органа, в който е феята и го трансплантират на други хора.По този начин те могат да използват силите им, а по време на война това е безценно, защото по този начин се създават свръх войници . След края на войната обаче тези бойци вече не са нужни и трябва да се реинтегрират отново в обществото по един или друг начин. От правителството, през частния сектор, до мафията и дори терористи, всички те трябва да открият своето място и да започнат наново.

Действието се развива девет години след края на войната и в центърът му е Мария, новобранка в "Доротея", организация, която се занимава с разследването и решаването на претъпления свързани със или извършени от свръх бойците. На фона на нестабилната политическа ситуация  изплуват всякакви елементи: престъпници, терористи, ветерани - като общото между всички са незарастналите душевни рани и опитите им да се справят с тях кой както може в този поствоенен хаос.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07d375ff565d2509.jpg

 

заглавие: Fairy gone Season 1 Part 2

година: 7.10.2019

тип: ТВ ( 12 еп )

инфо: :click::click::click:

резюме: Директно продължение от пролетта.

 

 

 

Онлан с български субтитри: :subs: :click:

 

Български субтитри:  :click:

 

лично мнение: С това заглавие, ще станат две с Fairy в името, но пък двете са коренно различни. Докато в първото са просто легенда, семантично наситена с представата за нещо красиво и добро, тук са по-близо до другия полюс-демони, но въпреки свръхестествените си способности са зависими от други живи същества, включващи и хората за съжаление. Очаквам интересен сюжет , все пак студиото традиционно разглежда трудни теми използвайки магията/свръх естественото/легендите за по-лесно преглъщане от зрителите .

------------------------------

 

П.С. Още едно заглавие разделено на две, но за разлика от другото, където имаше някакъв "завършек", тук просто спряха в нищото и ни оставиха да чакаме. Дори в заглавието е отразено - вече се води сезон1,част 2:blink: Както и да е, дано получа някакъв отговор на чуденките, че за дванайсет епизода не знам какво ще направят като се има предвид, че пролетта само трупаха инфо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След първи епизод съм сигурна в две неща: макар, че не е нещо особено, засега ми остава в уочлиста-анимацията на фона на някоиот другите планрани е направо супер. Второто: резюмето ще го променям, мхм, не е по манга и съответно разчитах на публикуваното, определено има доста различни неща, като започнем още с феите.

 

П.С. Много благодаря на човека сложил линковете:bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свърши и ме остави ...озадачена или поне докато не видях, че са направили същото като с Kono Oto Tomare! , просто са го разделили на две и втората част ще се излъчи есента. Това е добре, понеже много въпроси останаха без отговор и част от персонажите не получиха полагащото им се екранно време. Не очаквам хепи реюниън нито с приятелката, нито с бившия боен другар. Чакам  обаче причината за касапницата в селото на Мария. Тя няма да оправдае резултата, но поне да разбера защо избиха толкова цивилни  от някво затънтено село дето по никакъв начин не биха могли да повлияят на военните действия нито пък биха послужили за назидание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...